Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 3

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3 239)

milhaus602 

všechny recenze uživatele

Jackson tu středozem prostě umí....nemyslel sem si, že se ještě někdy vrátíme do středozemě po LoTR, ale je to stejná paráda.100% ()

vajico4 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek Středozemě, jsem byl velice spokojen. Obsazení skvělé, hlavně že se nám udržel Gandalf a Freeman jako Bilbo taky vynikající. To že je to spíše pohádka a ne nějaká napínavá dechberoucí válečná akce jako v Pánu prstenů není třeba zmiňovat. Přeci jen to Tolkien směřoval pro děti. Na začátku jsou sice trošku delší povídačky ale poté co Bilbo a trpajzlíci s Gandalfem vyrazí, tak se je na co dívat. Efekty, krásy přírody Nového Zélandu a celková výprava je opravdu skvěle zvládnutá. Takže naprostá spokojenost a hned tam bouchnu 5 hvězdiček :) ()

Saeias 

všechny recenze uživatele

O něco horší trilogie než ta která Jacksona proslavila. Především tím, že je ve filmu použito podstatně více CGI než praktických efektů.. a právě praktické efekty jsou to čím jsou tyhle filmy tak epické a zaslouží si vyhrávat oskary. Nicméně skvělé obsazení, kamera a hudba si těch 5* zaslouží. ()

ExtrezyCZE 

všechny recenze uživatele

Hobit je filmová série můj nejoblíbenější díl znich je pravděpodobně tenhle kvůli skvělému příběhu který napsal R.R.Tolkien a kvůli výborným hereckým rolím jen je to vcelku velká změna proti Pánu Prstenů který byl natočený víc akčně Hobit mi spíš příjde jako nudný film u kterého jsem často přepínal z filmu na facebook scénář mohl být lepší kniha mi vtomhle ohledu přišla o hodně lepší, film podle mě sklidil velký úspěch jen proto že je to návrat do středozemě kdyby vyšel napřed Hobit a né Pán prstenů řekl bych že film by nebyl tak úspěšný. 4/5* nadprůměr ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

dlouho očekávaný film, zpracovaný podle knihy. knihu jsem samozřejmě četla a musím uznat, že tento film je naprostý fenomén. začátek je naprosto perfektní a konec není moc napnutý. aspoň mě se zdá. a to co je mezi nimi, to je také dokonalé. jsem ráda, že navazuje na pána prstenů, který je bezpochyby také fenoménem. byla jsem na něj v kině a byla jsem nadšena. všechno je velice dobře zpracováno a všichni se mnou asi souhlasit nebudou, ale tento film je opravdu dobrý. nejdříve mě sice trochu zklamalo, že má pokračování, ale později jsem zjistila, že je to vlastně dobře. už ho znám skoro zpaměti. :D ()

GOTFAN 

všechny recenze uživatele

Wow . Kur.a to je dlouhé . 3 Hodiny věnované jen části příběhu jedné knihy. Člověk si řekne že tam alespoň začlení vše co v knize bylo. No dejme tomu že to tak zatím z části vypadá , ale oni si tam vervali i to co v knize nebylo. Režisér se asi trochu pos.al . Každé knize pána prstenů věnoval po jednom filmu a přesto že je každá z těhto knih snad tlustší než hobit tak jim každé jeden film stačil. Zkrátka tady šlo o prachy . Co víc k tomu říct. Já osobně ani po dvou hodinách nevidím moc povedený film . Jen to rve trpajzlíky hodně do popředí a nějak se hýbou jak připos.aní na jejich cestě. A kecaj s postavama co hobita nemaj vubec obsahovat. WTF ()

J.O.H.N.Y 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto milovníka Středozemě se mi film zavděčil. Pánu prstenů však nesahá ani po kotníky. Film staví na moderních efektech a zanedbává tak příběh, což se u LOTR nestalo. Ale i přesto se mi film líbil. ()

enderr 

všechny recenze uživatele

Hodnotím tento film vysoko a to proto ze mám opravdu rád jak vykreslil Peter Jackson atmosféru ve filmu. S porovnání s knihou jsou podle mého i charaktery postav velice dobře zachyceny a kdyz byl do hlavní role obsazen můj oblibený herec M. Freeman ,který zahrál Bilbo Pytlíka skvěle nebylo co řešit. ()

Vsoft 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší zo série o Hobitovi. Na pána prsteňov to nemá ale ako fanúšik Jacksona pre mňa aj tak výborné. ()

JJzL33 

všechny recenze uživatele

Po několikátém shlédnutí jsem se přesvědčil, že za mě jsou 3* zasloužené. Zklamal mě zejména roztahaný děj, přihlouplý Radagast a na můj vkus příliš CGI efektů místo poctivých masek a ruční práce. Martin Freeman v roli Bilba výborný. Celé trilogii by prospělo rozdělení Hobita na dříve plánované dva díly, poté by alespoň děj nebyl tolik roztahaný. Nejkrásnější moment ve filmu je let na orlech. ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zklamalo to, že se Jacksonovi nepodařilo navázat na onu nedostižnou velkolepost předchozí trilogie. To, že rozporcoval malou knížku na tři celovečerní filmy, pak zůstává marketingovou záhadou. Neočekával jsem, že by Hobbit obsahem překonal snad ani jednoho z Pánů Prstenů. Spíše jsem čekal alespoň plnohodnotné nakouknutí do Středozemě a nostalgický, příjemný a svižně odvyprávěný příběh. Rozhodně to není špatné zpracování. Grafika urazila od předchozích dílů obrovskou etapu, scéna s Glumem je delikátní a nedá si ani slovo říci proti opět překrásné výpravě. Nicméně k čemu je to všechno dobré, když tak svůdný potenciál zabije přemrštěná komerce. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Budu zcela upřímnej .... k Hobitovi jsem se dostal až při tomhle filmu (ne že bych nečetl knižní předlohu, ale prostě to nebyl můj šálek čaje a prolítl jsem jí tak letem světem) a musím říct, že je to sakra dobrej počin. Martin Freeman je přesně takovej Bilbo, jakýho jsem si ho představoval při "čtení" knížky. Klasika prostředí Středozemě stejně jako u Pána prstenů nezklamalo a člověk se tak může těšit na plejádu extrémně zelenejch lesů a paloučků, kopečku s pididomečkama atd. atd. Návrat starých postav je pro mě coby obsedantně kompulzivního člověka s úchylkou na návaznosti velmi příjemná změna oproti knížce. Ano, je to docela razantní zásah do děje a plno lidí si bude stěžovat jakoby na tom stál celej svět, ale já ne. Ne, ne. Já budu pískat radostí ze svýho nejoblíbenějšího fantasy světa. To co bylo v knížce je zmíněno (Necromancer) je tady rozvedeno mnohem, mnohem víc a za to jsem fakt rád, protože se děj aspoň netočí jen kolem ošklivejch skřetů a člověk má tak pocit mnohem většího a zlejšího záporáka v pozadí. Za mě všechny čtyři palce hore. :D Ale dost s chválou a s neochotou se přesunu do záporů. Rozhodně je směšný, aby se jedna malá pohádková knížka roztáhla na tři filmy, ale dobrá no ... rejžovat se musí a dokud to sype tak tu kravku musíme podojit. Další zápor za mě je tak trochu nerozvinutej příběh tak 3/4 trpaslíků. Ne jako fakt ..... běhá jich tu 13 a pořád se to točí kolem cca. tří? Jako fakt? No dobrý ... snad se to zlepší v dalších dílech. No a jako poslední zápor bych zmínil snad jen fakt, že to klasicky utnou v nejlepším a na další díl se čeká rok :D ()

Ruud1986 

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení této trilogie, byl po úspěchu asi nejlepších fantasy filmů Pán prstenů, nutností. Potenciál Pána prstenů byl obrovský, byl založen na úchvatných přírodních scenériích a atmosféře Nového Zélandu a skvostné hudbě, ale bohužel také na skvělém a zejména dokonale sourodém hereckém obsazení, které tento film posunulo skutečně na ty nejvyšší příčky a zaslouženě. Bohužel přírodní scenérie, atmosféra a skvělá hudba v trilogii Hobbit nestačí. Chybí tu adekvátní herecké obsazení, bohužel Gandalf a Legolas to už samotní nezachrání. V Pánovi prstenů byly všechny kladné postavy heroické a divák jim držel palce od samého začátku, to se bohužel v Hobbitovi neděje. Postava Bilba Pytlíka a zejména Thorina není divákovi nikterak moc sympatická a to ve všech třech dějstvích. Celkově toto herecké obsazení nedodává filmu ani tu správnou atmosféru, prostě Pán prstenů se nedá napodobit, to bylo něco jedinečného a neopakovatelného. Ač byl rozpočet filmů astronomický, čekal jsem u bitev mnohem epičtější záběry, které budou emočně silné, ale bohužel střetů je pomálu a děj plyne spíše mírně komickým směrem. Celkově je pro mě tato trilogie velkým zklamáním, ale jistě si najde cestu k divákům, kteří nejsou takovými fanoušky původní trilogie Pána prstenů jako já. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dohrabal a shlédl jsem celou trilogii alespoň v jednom týdnu. Hned na začátek jsem, ale viděl to nejlepší ze všech dílů, pak už to šlo trochu dolů ... Martin Freeman je vynikající herec nejenom v Hobitovi, ale i takové Fargo není k zahození. ()

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není jako Pán Prstenů. Ale je to tím, že kniha má asi okolo 300 stránek a čtení jde tak lehce, že není za 3 až 5 dní co řešit. A teď jak to natáhnout na tři dvouhodinové filmy. Výsledek. Když pominu efekty, ze kterých se mi chtělo plakat. Příběh nedoznal takové újmy. Hudba i výkony jsou solidní. Středozem je taková jakou si ji pamatujeme, ALE... Vizáž skřetů, kteří vypadají jako šedé figuríny z obchodu na kožešinové oblečení ve srovnání se zlými a škaredými skřety z Mordoru... Staré dobré mordorské skřety nic nenahradí tím spíš výše zmíněné figuríny. Vím, že to jsou Skřeti z Gundabadu a ne z mordoru ( spíš to jsou Orkové), ale pořád vypadají tak děsně uměle, až vážně nevím jak se na to mám dívat. Opravdu na celém filmu mi vadí impotence akce, naprosto bez krve, orkové jsou jako figuríny a stopáž je zbytečně za mě příliš dlouhá na první díl, kde se prakticky dostávají jen k hoře a dalo by se to stihnout za dvoutřetinový čas. Mrzí mě, že Jackson nedal tolik síly do lepších efektů a tolik znásilňoval greenscreen. I Ian McKellen se prý při jedné scéně rozplakal, když hrál sám v zelené místnosti a měl dělat, že okolo něj stojí banda trpaslíků. Jsem rád, že se dočkal i Hobit ztvárnění, ale provedení nemá tu duši, která bylu u Pána Prstenů, protože u tamté trilogie se nevědělo jestli to bude úspěch. Tady si myslím, že se vsázelo na značku a reklamu a velmi širokou přístupnost. 85% (90% za lásku k Středozemi). ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Klidně mně zabijte ale stojím si zatím že Hobit je stejně skvělý jako Pán prstenů.To on mně totiž poprvé vzal do překrásné Středozemně a abych řekl pravdu tak jak velkolepé bitvy z Pána prstenů, tak mi sedne Hobití pomalejší a klidnější styl vyprávění kde si užiju krásy středozemně. ()

JWK 

všechny recenze uživatele

Vzali Hobbita, malou velkou pohádkovou knížku a natáhli ji na 3 megafilmy. 1. Film je perfektní a nese mnoho z DNA knihy. 2. Film je blábolem na třetí pokřivený novodobou korektností v rase i genderu a 3. Film je kvalitní řežbou jenž trochu dává zapomenout na extrémně imbecilní druhý film. ()

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

Reklama

Reklama