Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 2

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3 239)

Čejkyn 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem.Jasně je to pěkné ,koukat na nádhernou přírodu Nového Zélandu,kde se prohánějí skřeti,elfové a další bytůstky,ale to vše už bylo viděno v trilogii LOTR. Dialogy dost často tahají za uši,a stopáž filmu je nesmyslně natáhnutá.Nejlepší scéna přichází opět s Glumem,a i hlavní záporák má své dobré momenty,ale to je poněkud málo na jeden z nejočekávanějších snímků roku! 3D se mi zdálo velmi tmavé,a taky docela zklamalo.Rozhodně si pokračování v kině nechám ujít,protože tahle série tu je jen pro jeden účel,a to vytřískat co nejvíce peněz.Jackson by se měl nad sebou zamyslet,jinak jeho kariéra půjde do kopru.Hodnocení :60 % a to jen za efekty a vychrtlého schyzofrenika. ()

sulda007 

všechny recenze uživatele

málem jsem v kině pukla vzteky, bo nám to pustili česky místo originálu ... a fakt to chvílema bylo taaaaak prooootaaaahoooovaaaaneee, ale strašně se mi líbili hromoví obři, orli .. a thorin :D ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Hobit je dobrý film, hlavní dějovou linii drží věrně, ale částečně selhává v detailech a atmosféře. Na můj vkus si tvůrci až příliš mnoho vymýšleli. Na jednu stranu je super "být opět ve Středozemi", na druhou stranu, snaha udělat z půvabné fantasy pohádky za každou cenu non-stop strhující thriller mi přijde jak mazat na sladkou palačinku chilli. Některé rádoby "cool" hlášky připomínaly spíše Xenu (už jsem jen čekal, kdy si nějaký trpaslík začne stěžovat na hemeroidy), průchod skřetí říší zase videohru ve stylu Prince of Persia a některé okatě digitalní figury daly vzpomenout na Jar Jara Binkse a spol. Naopak skvostně ztvárněné jsou třeba Hádanky ve tmě. Film rozhodně stojí za vidění, návrat do Středozemě po deseti letech je vítanou událostí, ale... Je to "hollywoodizace" předlohy v nejčistší formě. Zjevení Pána prstenů se zkrátka neopakuje. Nejlepší věcí na tom filmu pro mě je, že jsem si pod jeho vlivem vzal opět do ruky knihu. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Videné v 2D. Humornosť a zábavnosť zachovaná, napätie na úrovni, dobre implantované detailíky a odkazy na menej známe udalosti v iných častiach legendária (prológ bol výborný), rúbanice hlavné i vedľajšie pútavo a kvalitne natočené (vďakabohu žiadna trasľavina). Ja som bol spokojný. A keď sa objavil náznak konca, bolo mi až ľúto opustiť sálu. Keď sa vyprázdnila, ešte som hľadel na titulky a počúval záverečnú skladbu. Áno, páčilo sa. Návrat do Ardy a Stredozeme ako vyšitý. A Martin Freeman je aspoň stonásobne presvedčivejší ako Bilbo, než bol Wood ako Frodo (nič proti Elijahovi, ale Freeman sa do mladistvej verzie Bilba vžil s takou vervou, že by ním pokojne mohol aj byť). P.S. Hádankový súboj v jaskyni je hádam najlepšou pasážou v celom filme. //// Zaujímavé komentáre: Shakers, Matty, Lima, Douglas, novoten ()

lord-artoo 

všechny recenze uživatele

Trochu soudnosti, moji milí! Hobit je vcelku nudná podívaná. Nejsem nikterak zarytý Tolkienomilec, ale domnívám se, že jeho knihy nemají slabá místa. Jackson zato sází jednu za druhou do míst, kde by žádná být nemusela. Touha po penězích čpí z celé té nádhery; vata visí z každé scény, pokud zrovna není vatou celá scéna. Ubíjející podívaná na retardovaného Radagasta, který oživuje umírajícího ježečka a Disneyovským způsobem se prohání na saních tažených králíčky? WTF? Ani Howard Shore se nikterak nepochlapil. Světlými momenty filmu jsou sympaticky odehrané postavy Martina Freemana a Richarda Armitage. Jinak? ()

Tatianistka 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som bola trošku sklamaná, tým podľa mňa dosť natiahnutým začiatkom, ktorý už neskôr začal až nudiť, až kým sa to nerozbehlo. Potom už to bol opäť starý dobrý štýl pána prsteňov. Niektoré zábery úplne super, dobré songy a celkový dojem veľmi dobrý. ()

Kinpr 

všechny recenze uživatele

Krásné! Vyjma předlouhého začátku v Kraji jsem ani na chvilku nemohl odtrhnout oči. Sice Hobit již ničím novým nepřekvapuje a místy se Jackson dost opakuje, ale i tak je to podívaná. A hlavně včetně vtipných scén. Glum je excelentní a už se těším na draka... ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Best of the best prostě středozem je zpátky. A proč to vím, to protože to má úžasnou hudbu, která hraje do velkolepých akcí, protože to je neuvěřitelně vtipné a má to úžasnou grafiku, a taky se mi líbí jak jsou trpaslíci sehraní, odvážní a dobrosrdeční. Takhle bych mohl pokračovat dlouho, ale podtrženo sečteno u mně nemá ani jeden mínus a spoustu plusů, takže platí to,co sem říkal na začátku. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Nikdy nechoďte do kina s velkým očekáváním... Potom, co jsem viděl všechny tři díly Pána prstenů a ze všech stran slyšel, že Hobit je mnohem lepší (jak kniha, tak PRÝ I film), jsem očekával další epický příběh s rozmanitým dějem. Namísto toho jsem dostal ucházejicí, ale zbytečně dlouhou podívanou, kde se prakticky nic zvláštního nestane. Beru to jako úvod pro další dva díly, jinak bych ohodnotil přísněji. Jinak FPS není problém, jak mnozí strašili, žádná výrazná změna od 30, nijak jsem to nepociťoval. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Nádherné, strhující, epické. Jakožto milovník knižní předlohy jsem byl z filmu opravdu nadšen. Skvěle vykreslené charaktery doplňovaly kouzelné scenérie. Ano, myslím, že panu Tolkienovi by se to opravdu líbilo. ()

Sneg 

všechny recenze uživatele

Propojení s Pánem Prstenů je dobře udělané. Hudba skvělá. Vizuálně to je taky moc hezké. Jenom tomu něco chybí. Čekal jsem větší pohádkovost, ale i kdyby to bylo udělané drsněji, tak to skousnu. Ten výsledek se těžko definuje, protože Jackson tam toho chtěl nacpat tolik, že to přeplácal a výsledek je rozvleklé nic. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

A jo! Dlouhodobé očekávání návratu do Středozemě se nestalo marným a já si užil perfektní jízdu s novými i staronovými hrdiny nádhernými scenériemi. Vizuální stránku zase jen tak někdo nepřekoná, což jsem i čekal, navíc ještě ochuzen o 3D provedení (takže tedy, pokud to ve 2D stálo za to, co teprve ve tři). A teď na steč proti všemu negativnímu. Jakožto fanouška Tolkienova universa jsem se i u (pro některé) přetahovaných dialogů tetelil blahem, s trochou odhodlání a špetky tolerance by se do nich ponořili i ne fanoušci. Příběh rozhodně nebyl o "odnikud nikam", ale o počátku epického putování za získáním ztracené domoviny. Ano, i tak se to dá vidět a je to příjemnější. Co se týče záporáků... sic pravda, bledý skřet a lehce představený drak nejsou tak strašliví jako Mordorské hordy, ale Pán Prstenů celkově stavěl na něčem jiném, tudíž strhávat body za srovnávání je vůči Hobitovi nefér, navíc, před příběh by měl být obvykle méně velkolepý než hlavní linka, ne? ... tedy temná strana pro potřeby filmu více než strašlivá. Postavy sympatické stejně jako v LotR, mladý Bilbo správným hrdinou/nehrdinou a u trpasličích gagů se vážně zasmějete, to je totiž to, co supluje velkolepost LotR, odlehčenost ve smyslu vtipnosti. No a Shore nádherně zakomponoval nové prvky do již dobře známého soundtracku. Shrnuto... bylo to velkolepé, Středozem se vrátila v plné síle a lidí vidící negativ tam a zase tady jsou chudáci, že si to nedokáží pořádně užít. Ono, žádné podstatné tam pořádně nejsou, takže marš znovu do kina a dívat se na film srdcem, nebo vrky na vás! ( jo, a dabing taky skvělý, ke všem mi seděl) ()

AjfelCZE 

všechny recenze uživatele

Hobbit má své klady a zápory. Vždycky tu budou tací, kterým se to bude líbit a ti, kteří budou kritizovat. Hobbit za ty 3 hodiny sezení v kině určitě stál ;) Začátek sice trochu zdlouhavý, ale pak se to docela solidně rozjelo. Sice plno lidí určitě pěkně nas .... naštve, že film v nejlepším končí, ale alespoň se můžeme těšit na další částí ;) A ještě na závěr, souboj těch kamenných obrů ( nebo pánů hromu či jak se jim říká ) byl ve 3D luxus! ;) ()

BlacksharkX 

všechny recenze uživatele

Všichni si říkejte co chcete! Ale Hobit prostě nemá chybu. Sice není tak vážný jako byla trilogie Pána Prstenů, ale o to víc je pohádkovější a možná i humornější. Krajina, soundtrack, téměř všechno zůstalo při starém až na to, že tady máme tucet opravdu povedeně ztvárněných trpaslíků. K tomu nám film objasňuje události, které se děli asi 60 let před trilogii Pána Prstenů, a to konkrétně povstání temnoty. Bohužel jsme se nedočkali žádné bitvy, ale i ta krátká o Morii je znamenitá. ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělej, hodně velká škoda, že to vydrželo jenom chvilku. Právě kvuli skvělýmu začátku si člověk představí, že kdyby takhle, vlastně + - přesně podle knihy (a vlastně podobně jako u Pána prstenů), natočili celej film bylo by to skvělý a člověk by si to parádně užil. Ale už v Pánovi prstenů byly hodně sračkojdní pasáže, ale bylo jich jenom pár, takže je člověk mohl přehlížet. U Hobita tvoří sračkojdní pasáže o hodně větší část a v dalších dílech větší a větší - ve trojce je už tak 70 % filmu. Tady je to jen tak půlka.  Škoda, doufám, že někdy vyjde speciální zkrácená edice všech tří dílů slepených do jednoho mírně nadprůměrně dlouhého filmu - ten by byl skvělý. Takhle dávám 4* a to tu čtvrtou přidávám jen proto, že to místy připomíná knihu, kterou mám rád. A Bilbo je skvěle obsazený a výprava a kostýmy je skvělé. Scénář ale za moc nestojí. ()

Beaten 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí začátku filmu jsem měl obavy, zda jsem si náhodou nespletl kinosál a nesedí kolem mě skupinka zírajících capartů na novou pohádku od Zdeňka Trošky. Ano, pro člověka, jež nečetl knižní předlohu, ale zná sérii Pána prstenu to může být trošičku šok. Vyplatilo se však setrvat. Nicméně pan Jackson vskutku dychtil po megalomanství tohoto díla a Hobit zůstal jen laciným pozlátkem za mým očekáváním. Snad si u pokračování spravím chuť...... ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Možno si to nezaslži až 5*, ale ja som presne takýto film už veľmi dlho potreboval, takže odo mňa ich dostane. Skvelá akcia, skvelé gagy, skvelá muzika..čo viac dodať. Nech už je tu pokračovanie... ()

DjMetal 

všechny recenze uživatele

Pozrene v CINEMAX v 3D...3D zazitok nulovy....Film super...Ale nechapem naco je dobre to HFR.... 48 snimkov/min. Bolo to dost rychle ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že Hobit je pozvolnější. Řekl bych, že Hobit je plytký. Do filmu s touto délkou by se v pohodě nacpala celá knížka, aniž by bylo nutné něco extra vynechávat. Příp. by se to dalo rozdělit na dva cca dvouhodinové filmy. Ale tři tříhodinové je šílenost, při které jde jen o peníze, nic jiného. Zejména třeba hromoví obři byli sice efektní, ale totálně nadbyteční a myslím, že Tolkien by z nich nebyl dvakrát nadšený... Hobit nechytí za srdce tak jako Pán prstenů, nevtáhne do děje. Nelze ale upřít řemeslnou propracovanost, efekty, hudbu, scenérii. Proto dávám slabší 4 hvězdičky. ()

baltik 

všechny recenze uživatele

On to není LOTR on to je Hobbit. A vzhledem k tomuto faktu se nedá aspoň za mě říci jinak než že to byla skvělá oddechová výprava do středozemě. Martin Freeman do role jak ušitý tak není co řešit. ()

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

Reklama

Reklama