Reklama

Reklama

Ztracená dovolená

všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární detektivka Ztracená dovolená je filmem o cestě, fotografii a identitě v dnešním propojeném světě, o paměti a významu uchovávání obrazů, Češích, Evropanech a Číňanech.

Český cestovatel Láďa objevil ve Švédsku kufr, v němž byly pouze negativy. Z těch vzniklo 756 fotografií neznámých turistů z Asie, čímž začal detektivní esej, ve kterém filmový štáb pátrá po tajemných Asiatech a po možné povaze člověka. Fotografie ožívají a vracejí se na místa svého vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Hudy86 

všechny recenze uživatele

LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA 2007 V rámci českých dokumentů se jedná o ten nejlepší snímek, který jsem měl za dlouhou dobu možnost vidět. Detektivní pátraní po lidech z fotek je navíc prošpikováno humorem, takže vás vůbec nenapadne, že sledujete dokumentární film. Navíc se vše točí okolo mých oblíbených Asiatů, takže za 5 hvězdiček. ()

Wrr 

všechny recenze uživatele

První dokumentární detektivka, kterou jsem viděla, a určitě ne poslední. Na začátku všeho je nalezený kufr plný negativů, na kterých jsou zachyceni turisté z Asie. Detektivové - filmaři si dají neuvěřitelný cíl, a to najít majitele ztraceného kufru a vrátit turistům jejich negativy. Rozjede se pátrání, které nejprve skončí „na mrtvém bodě“ (a zoufalí začínají být nejen pátrající filmaři, ale i diváci). Pak ale naštěstí svitla pátrajícím jiskřička naděje a dokument nabyl šťastného konce - majitel kufru je nalezen a negativy úspěšně předány. Velmi se mi líbilo, že film byl hodně založen na náhodách - například samotný nález kufru a šťastný konec, ke kterému dopomohla hlavně čínská televize. Film byl zábavný a zajímavý hlavně svým originálním nápadem. ()

Související novinky

Střední Evropa 2007 napoprvé

Střední Evropa 2007 napoprvé

03.09.2007

Asociace českých filmových klubů rozhodně nepatří mezi ty, kteří by setrvali na dlouhé časy v posvěcené nečinnosti, a tak pro příznivce netuctových filmů připravují další putovní přehlídku. Po… (více)

Reklama

Reklama