Reklama

Reklama

Ztracená dovolená

všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární detektivka Ztracená dovolená je filmem o cestě, fotografii a identitě v dnešním propojeném světě, o paměti a významu uchovávání obrazů, Češích, Evropanech a Číňanech.

Český cestovatel Láďa objevil ve Švédsku kufr, v němž byly pouze negativy. Z těch vzniklo 756 fotografií neznámých turistů z Asie, čímž začal detektivní esej, ve kterém filmový štáb pátrá po tajemných Asiatech a po možné povaze člověka. Fotografie ožívají a vracejí se na místa svého vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

agathon 

všechny recenze uživatele

Zabavne, po znacnou cast filmu velmi chytre. Ale na dnesni pomery ceske dokumentaristiky mi to pripada jako "dokumentarni popik". Vetisna divacky vdecnych situaci je totiz tak "zarucena" (v sale se dalo presne odhadnout, kde se lide budou smat, az se budou za bricho popadat) a i vychozi koncept detektivky, kdy predmetem reflexe je samotne tema hledani (je to vlastne dokument o hledani dokumentu), v zaveru nabere docela jiny smer a skonci v uplne jine sfere tematicke i myslenkove. Clovek se velice pobavi, ale po skonceni filmu, v nem zustane dojem urcite sazky na jistotu (coz je v dokumentu trochu paradoxni pojem, ale sem mi proste sedi). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Igi B. nejen že opět ukázal svoji nízkou inteligenci, ale řeší samozřejmě něco úplně jiného než by měl. Celá jeho kritika filmu spočívá v tom, že je to nuda a že je to financováno z našich peněz. Chudáček jeden, až tak si svých penízků považuje. Tenhle dokument je možná trošičku nuda, zábavný taky není, ale rozhodně není nezajímavý a jeho výsledek ukazuje jednu strašně pozitivní věc, a to fakt, že lidé stále umí být lidští, což mně osobně z tohoto dokumentu zůstane v hlavě nejdéle. To, že technická stránka filmu byla velmi slabá a že je to z mých peněz. To už za minutu nebudu ani vědět. :-) 70% ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto ZASE!!!... 8-o . . . Tak ještě že tuhle kravinu >podpořil< ten náš zlatý Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie...(!) . . . Vskutku přínosný opus pro >rozvoj< naší kinematografie! Docela by mě i zajímalo, kolik že to děckám bočmen hodilo. Nejspíš vygůglovat, ale byla by to jen další ztráta času... Pár pražských čudláků si prostě jen opět udělalo pár výletů za veřejné prachy a výsledkem je téměř jedenapůl hodiny trvající nudná a místy až doslova trapná MYSTIFIKACE(!) - opravdu tady blbouni věříte tomu, že tahle story má sebemenší reálný základ !?! 8-o - tvářící se jako "dokument". Baže, musela to být pro "štáb" fikaná dovolená - a jak se zdá, jsou mezi námi entity, kterým v té státem placené pisskultuře (s dalším vkladem např. tzv. >veřejnoprávní< televize) prostě projde všechno. Ani mě pak nepřekvapila akční účast pánů Klusáka a Remundy, tihle protekční chlapci se prostě ve veřejnoprávním bahýnku jen tak neztratí... Doufám tedy, že příští "doku(nda)ment" Lucie Králové bude >odvážně< jízlivá investigativní esej o tom, kterak se promrdat k penězům z veřejných zdrojů. Troufám si tvrdit, že bez těchto zdrojů a vůbec bez celého toho ubohého a parazitního tušašského celebřiťního socializmu by leckterý z našich mladých >umělců< (sic!) nejspíš poctivě chcípl hlady... :-/ - - - P.S. Zdejšímu stádu, tak nějak už asi z principu lacině chrochtajícímu blahem nad každou domácí (domáckou) vypocenou pitomostí pak lze jen popřát >silný a hodnotný umělecký zážitek< , posuzovaný samozřejmě s bystrou myslí a odstupem v kontextu vší té poznané světové tvorby, že... Hehe... Vlastně je to nakonec opravdu docela sranda... :o] - - - P.P.S. A ještě tedy všem těm mudrlanům, co mě kvůli mému hodnocení a komentáři otravují (nebo se k tomu chystají) v mé poště: Ano, hodnocení "ODPAD" si d.m.s.n. zaslouží kterákoli (!) hovadina (jejíž zrod nemá NIC společného NI S FILMOVÝM UMĚNÍM(!), ale ani s nějakou opravdu nápaditou taškařicí, dada či pata či cokoli... ), jejíž zrod je JEN laciným a vykalkulovaným výmrdem na veřejné peníze... Protože kde NIC NENÍ, tam berou jen protekční sráči vyloženě pražské provenience (Břeťa skautik - ejhle! - je výjimkou, ale to prostě v Brnisku byla taková momentální situace, teď už maká pro >ten kraj< ), že... - - - - - (Poprvé doslova protrpěno 1.7.2009 na jinoprostorovém nočním (k)anále, komentář zde mezi - asi z nepochopení - nepochopitelně adorujícími bláboly /výjimky budiž připsány těm bystrým a poučeným ku cti!/ jako mnohý - 2.7.2009) - - - - - P.P.P.S. (3.7.2009) Jo, možná bude i sranda, jak někteří šulini začnou (začali? ;-) přepisovat ty svoje zdejší >blbé< pseudokomentáře. Buď tuhle srajdu předtím ani neviděli a prostě se svezli (jak typické pro ČSFD) nebo si jen zacákali se stádem... ;o))) JO!!! . . . Jo, je to fuckt sranda! Ale tu jednu hvězdičku kvůli tomu nepřidám... Asi je nejvyšší čas si taky udělat dovolenou. Samozřejmě ZA SVOJE!... ;-] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu mě mrazilo v zádech. Ti lidé, po kterých se pátralo, byli vyobrazeni opravdu tak zvláštně a pátrání po nich bylo vedeno tak různorodě, že mi to připomínalo asijské horory. Neortodoxní cesta nemusí být vždy nesprávná. A lidem, kteří šli s hodnocením nízko, můžu vzkázat, že neznalost společenských a politických kontextů je jen a jen jejich problém. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"To je velice... velice podstatná věc, že Číňanů je hodně" Jedna z hlášek z jednoho velice, velice vtipného detektivního pátrání. Nedoporučuji očekávat klasický dokument o něčem a ptát se „K čemu to bylo?“. Doporučuji očekávat zábavný film o ničem a ptát se „Bavilo mě to?“. Za sebe odpovídám ANO, HODNĚ. 85% Zajímavé komentáře: Radko, Dannysek4U, Eruntano ()

Galerie (6)

Související novinky

Střední Evropa 2007 napoprvé

Střední Evropa 2007 napoprvé

03.09.2007

Asociace českých filmových klubů rozhodně nepatří mezi ty, kteří by setrvali na dlouhé časy v posvěcené nečinnosti, a tak pro příznivce netuctových filmů připravují další putovní přehlídku. Po… (více)

Reklama

Reklama