Reklama

Reklama

Daddy and the Muscle Academy

  • Finsko Tom of Finland - Daddy And The Muscle Academy

Recenze (3)

movie 

všechny recenze uživatele

Touko Laaksonen aka Tom of Finland je zcela klíčová a zásadní postava pro světovou gay scénu. Natočil se o něm celkem slušný biografický film (ano, TOM OF FINLAND, 2017) a na internetu lze shlédnout mnoho mini dokumentů a rozhovorů. O existenci tohodle díla jsem neměl do nedávna tušení a jedná se o celkem eroticky dusný a originální mix dokumentu (který zde představují rozhovory s Laaksonenem, jeho přátel, přiznivců, vydavatelů atd.) a visualizace ikonického Kake gay stylu, to vše protknuté ilustracemi, archivními záběry a skvělou hudbou Elliota Sharpa. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje je třeba upozornit, že tohle není nic pro lidi kterým se teplometi hnusí. Tom of Finland byl umělec který do své práce vkládal vášeń a i když třeba mě osobně ten jeho styl(po technické stránce) zase tak neoslovuje, nelze popřít, že je to osobité a mělo(a stále má) to obrovský vliv na formování a popkulturní profilování celé komunity. Je to živé, vášnivé, citlivé.. a (proč to neuznat) vlastně i sexy (a to prosím z čistě hetero pohledu)... Respekt. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Je moc dobře, že se tento dokument stihl ještě těsně před Tomovou smrtí, jistě si to zasloužil. Ve filmu je i zmínka o spolupráci s Bobem Mizerem (recenzi k filmu Beefcake jsem už napsal dříve). Během svého života se stal ikonou gay kreseb a ovlivnil svým stylem a pohledem na život miliony mužů a vůbec i širší veřejnost. Mě se na něm líbí kromě jeho nezaměnitelné originální techniky i to, že vždy propagoval muže – samce a ne zženštilé buzny … 7689 ()

Reklama

Reklama