Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglická veselohra. Příhody mladého medika Simona Sparrowa začínají jeho příchodem do nemocnice St. Swithin a končí dnem, kdy jeho několikaleté studium bylo ukončeno poslední zkouškou. Sparrow proplul s trochou píle a s trochou svědomitosti úskalím mnoha zkoušek dříve a lépe než ostatní z jeho party, s níž prožíval všechny slasti, ale také strasti studentského života. Úspěch veselohry „Doktor v domě" inspíroual její autory k natočení dalších dvou veseloher s hlavním hrdinou dr. Simonem Sparrowem „Doktor na moři" a „Doktor hledá místo". (FILMOVÝ PŘEHLED 34 / 1957) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo viděl stejnojmenný britský seriál, se neubrání srovnání. Bohužel v tomto souboji má seriál jasně navrch. Ale přesto ani tento film není možné zatratit. I tady se divák zasměje při sledování studentského života a jejich lotrovin. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Gordonovu knihu jsem četl a zejména jsem viděl před mnoha lety vynikající seriál, který se pro mě stal ve své době díky typickému ostrovnímu suchému humoru velkým kultem. Film z 50. let se oproti seriálu daleko víc drží literární předlohy, nicméně proti seriálu výrazně pokulhává, pokud jde o obsazení i zábavnost. Seriál zkrátka nasadil laťku příliš vysoko. Celkový dojem: 60 %. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Úspěch anglické veselohry „Doktor v domě" a to nejen v Anglii, ale v celém světě se vyrovnal úspěchu „Genevievy", kterou byla zahájena řada nových anglických veseloher. Po „Doktorovi v domě" byly natočeny ještě dva filmy s oblíbeným hercem Dirkem Bogardem v hlavní roli pod názvy „Doktor na moři" a „Doktor hledá místo". Film „Doktor v domě"byl uveden na letošních Filmových festivalech pracujících, film „Doktor hledá místo" byl promítán v soutěži letošního karlovarského Mezinárodního filmového festivalu. Britský delegát Goodhind charakterisoval při této příležitosti sérii „Doktorů" těmito slovy: „Dobře natočený film, který má zábavní hodnotu, může být dnes uváděn na celém světě, bez ohledu na zemi původu, ale musí mít určitou kvalitu, která si získává oblibu. Určité filmy se líbí divákům všude, ať už je to na Islandu, v Japonsku, Brazílii, nebo Velké Britannii, a ,Doktor hledá místo' je tímto typem filmu. Když Rankova společnost natáčí film, má na zřeteli vždy dvě hlavní věci: za prvé, že filmy jsou určeny pro zábavu, a za druhé, aby ukazovaly světu britský způsob života. Až uvidíte dnešní film, jeho zábavná hodnota bude zřejmá. Uvidíte také mnoho aspektů dnešního života ve Velké Britannii, popsaných přirozeně ironicky, ale přesto věrohodně ukazujících všeobecné životní podmínky; zvláště pak tento film demonstruje náš anglický způsob humoru." Filmový přehled 34/1957 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Knížka má jinou poetiku, je nápaditější, britsky sušší, méně melodramatická - tohle autoři netrefili a nemyslím, že tím filmu prospěli. Léta mu rovněž nepřidala. 60% je tak akorát. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ano, protože znám seriál, musím srovnávat a uznat, že seriál z konce 60. let je podstatně lepší. Ale toto je pořád velmi dobrý a příjemný film. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.3.1969, réžia českého znenia = BLANKA NOVÁKOVÁ (ČST Praha) (18.2.2011) ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Filmy s doktorem byly natočeny čtyři Doktor v domě 5 Doktor hledá místo 4 Doktor na moři 3 Doktor v nesnázích 4. Prostě, každé pokračování má nižší úroveň. To platí u všech filmů a seriálů. Seriál http://www.csfd.cz/film/75585-doktor-v-dome/ jsem viděl za 2. Seriály kradou Váš drahocenný čas. Pointu mám za 120 min a ne po roce, když už nevím co bylo na začátku. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Komedie z VŠ prostředí studentů medicíny. Komické situace bez vulgarit a arogance. Zvláště vtipné pro studenty medicíny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, na zaklade ktoreho sa stal Dirkk Bogarde /Smrt v Benatkach/ velmi popularnym hercom vo Velkej Britanii 50. rokov. je to anglicka veselohra, i ked humor uz po 70 rokoch trochu zostarol, stale je to sledovatelne. S dobfrym tempom, namakanymi kulisami a dialogmi. Ralph Thomas ako reziser sa teda predviedol : 75 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Povedena nenarocna komedie. Sice jsem se bal typickeho britskeho humoru, nastesti jsem tam nic podobneho neobjevil a ja se bavil u vtipnych scenek z zivota studentu mediciny od zacatku do konce. Sympaticke postavy. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Humorné historky z studia medicíny a počátků lékařské praxe, aneb Štepán Šafránek po anglicku (a o hodně dřív) .. pokud člověk nečeká víc než oddechovou starosvětskou zábavu.. nebude zklamaný.. ()

Reklama

Reklama