Reklama

Reklama

Jako vzteklí psi

  • USA The Walker
Trailer

Obsahy(1)

Carter Page (Woody Harrelson) je okúzľujúci bohém. Náplňou jeho práce je robiť spoločníka, opatrovníka a dôverníka starším, dobre situovaným, dámam. Tieto rozmaznané paničky bývajú vydaté za najsilnejších mužov Ameriky. Keď sú ich manželia zaneprázdnení plnením si pracovných povinností prichádza na scénu Carter. Jeho lojalita je však podrobená skúške, keď žena jeho najdrahšieho priateľa sa ocitne na okraji škandálu, ktorý môže poškodiť jej reputáciu a manželovu kariéru. Ponúkne jej ochranu, skryje kompromitujúci dôkaz a stane sa pri vyšetrovaní hlavným podozrivým. Náhle sa z dobre situovaného muža stáva zločinec, naháňaný políciou. Nič iné mu nezostáva, len nájsť skutočného vinníka a očistiť svoje meno. (jojoping)

(více)

Recenze (24)

TD 

všechny recenze uživatele

předně: není to thriller, ale klasické konverzační drama. Celkem obyčejný příběh je tu spíš jako záminka pro naznačení střetu několika "duchů doby" a pro vykreslení ospale povrchního světa, jehož typickým produktem je právě hrdina. Sebejistý, uhlazený, mírně aristokratický gay, který se zoufale snaží dodržovat všechny konvence (a proto se za svou orientaci cítí provinile) je tu konfrontován jednak se svým vyrovnanějším, moderně smýšlejícím partnerem, jednak s velmi nehezkými věcmi, který jeho svět drží v chodu, zajišťují jeho stabilitu. Taky zajímavá stylizace: formálně je film dost "retro", ale odehrává se v přítomnosti, tím je dosaženo dojmu světa, který žije mimo čas, sám pro sebe, jenom svým starým, spolehlivým povrchem. Pod ten se nedstaneme, protože tenhle způsob života a myšlení je nezničitelný, každý se nakonec vrátí do jeho objetí, než aby zbytečně dělal potíže. Dost zajímavé, bohužel Schrader víc myslí na to, jak výsledek učinit myšlenkově podnětným, než aby divákovi zprostředkoval uspokojivý zážitek. Je to na jednu stranu sympatické, na druhou stranu je výsledek odsouzený k relativnímu nezájmu, zapadá přinejlepším do kategire "zvláštních malých filmů". Ale asi mu to nevadí, když tak točí už třicet let. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson je opravdu "Pan" herec, hraje tak, že mu tu roli prostě musíte věřit. Nicméně film jako takový mi přišel dost nudný... Takže hodnotím sice 3* ale je to "s odřenýma ušima". ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama o životem nalomených mužích na rozcestí. Myslím, že je to trefné vystižení povahy Schraderových filmů. Opsala jsem si jej od jiného recenzenta a sedí. Tento film navíc pohrává si s otázkou, co znamená mužství. Je to vmocilibost? Je to sebeglorifikace? Je to zaneprázdněnost věcmi veřejnými? Profesí Carterou je být Walker, nikoli Walker Texas Ranger, ale společník, manželkám mocných mužů, které jsou jaksi "mimo" provoz svých mužů, společník k hře, zdobení, konverzaci, a eventuálně i k alibi nebo sebeobětování. Walker přijímá jednu z Kristovských úloh - vzal na sebe hřích jiného. Jsem nadšena z tohoto filmu. ()

Reklama

Reklama