Reklama

Reklama

Srážka s kometou

(TV film)
  • Velká Británie Comet Impact (více)

Obsahy(1)

Bez jakéhokoliv varování proniká do zemské atmosféry kometa, která dopadá do moře při pobřeží Irska, kde způsobuje ničivou vlnu tsunami. Dva vědci z NASA se snaží zjistit původ komety a způsob, jakým se vyhnula jejich pozornosti. Co objevují, je mnohem děsivější, než si vůbec dokázali představit ? hořící masa, která dopadla u irského pobřeží, je pouhá malá část mnohem větší komety mířící přímo na Zemi. Vědci dlouho očekávaný hrozivý scénář se právě stává strašnou realitou. Vyděšený svět očekává jejich konečné informace a ty nejsou vůbec příznivé. Kometa má brzy zasáhnout americký severovýchod silou rovnající se šesti milionům hirošimských bomb... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

predators 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv neoplývá nabušenými triky a není podpořen milionovým rozpočtem, děj filmu mě dokázal udržet při smyslech až do konce. Své plus má i to, že tento žánr apokalyptických scénářů mám rád. Né, že by se mi líbilo, jaké následky může mít katastrofa těchto rozměrů, ale nutí mě to přemýšlet nad tím, co jsme pro vesmír a co je vesmír pro nás. Co třeba Měsíc? Myslíte si, že je daleko nebo blízko? A je tak malinký, jak se nám na noční obloze zdá? Hmmm....70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak už je to tady, konec světa.......... NEO = Near Earth Object. Program NASA pro blízká tělesa. CITÁT - NEO, no to je síla, něco jako Keanu v Matrixu, že ? Hloupý vtip.......... Nečekejte katastrofický film, plný akce a trikových efektů. Jedná se o příběh, který je částečně vyprávěn ve třetí osobě a tváří se jako polodokument. Nečekejte ani známé herce a nějaké super herecké výkony. Je to pouze televizní film. Má však něco do sebe. I když působí jednoduše má své napětí. Ve svém tv žánru je určitě nadprůměrný. CITÁT - Připravte mi evakuační plán pro přesun stovky milionů obyvatel.......... ()

Reklama

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofický filmy a tenhle mě docela dostal. Výborný efekty...film mě udržel v napětí až do konce. Čím víc se blížil závěr filmu, tím víc jsem si přála, aby se nesekli a kometa dopadla na místo "určení":-) Já jsem spokojená, film splnil moje očekávání:-) Ještě bych dodala, že lidičky co hráli v tomhle snímku nejsou žádný super hvězdy, ale ani to mi vůbec nevadilo:-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi solidní provedení, a to včetně triků. Navíc je to pojaté trochu jako dokumentární hrané drama, kde není čas na slaďoučké happy endy - když holt udeří vlna tsunami, zabije to i malé děti, jako by se stalo při normální katastrofě. Uměřené herecké výkony, i když i tady si režisér vyhrál s detaily (nervozita hlavního hrdiny podaná třeba jen přes to, jak si pořád šolíchá prsty). Vypadá ten film jednoduše, ale je velice pečlivě natočen. ----- Recenze z DVDextra.cz: Velice chytrý sci-fi katastrofický film, který navzdory televizní produkci dokáže zaujmout a s drobnými výjimkami nepustí pozornost až do konce. Nejen chytrý, ale i inteligentní film, skoro dokumentaristicky natočený, o tom, jak by to asi ve skutečnosti vypadalo, kdyby Zemi zasáhla malá kometka, a řítila se sem další. Žádní hrdinové, žádná statečná Amerika, dokonce i vědci tápají. Smrt si nevybírá, takže žádná zázračná vzkříšení malých holčiček, jež najdou tři dny po pádu první kometky do moře u Irska, se nekonají. Dokonce ani příbuzní hlavních hrdinů nejsou ušetřeni. Navíc se sice v ne husté, ale přijatelné míře objeví vtipné hlášky, jež celé téma odlehčují. Filmaři si vyhráli i s detaily - tsunami, jež zalilo Irsko, udělalo ohromnou spoušť, a když pátrací četa prochází troskami, je to skrz naskrz autentické, jako kdyby k neštěstí skutečně došlo a vy byli nyní u toho. Jiným detailem je nervozita hlavního hrdiny, jen si všimněte, že sem tam zatne pěst, nebo si kouše nehty, což mu také dodává na lidskosti, nejde jen o figurku scenáristy. Trikových scén zde moc nenajdete. Na úvod filmu průlet kometky vesmírem, dopad do moře a následné tsunami, jež zalije i letiště. Další větší triky jsou schované až na samotný konec, kdy uvidíme detailní zkázu několika amerických a kanadských měst. Přesto nejde o hendikep, protože i samotný výprava celého filmu pracuje s realistickými prvky, nikoliv filmařskými fantaziemi. "Tak tahle vypadá nejslavnější astronomická stanice v Americe?" rozhlíží se letuška po malé místnosti s kamny, nevelkou knihovnou, pohovkou a několika monitory s klávesnicí. "Představovala jsem si to jako v Matrixu." Disk je sice bez bonusů, ale se menu se rychle a hned, bez otravných varování, protipirátů a obrazovek, což je velice sympatické. Doporučuji nechat si původní zvuk a české titulky. Český dabing totiž nemá jiskru - třeba úvodní slovo je v originále dramatické, v češtině jako kdyby herec přeříkával reklamu na zubní pastu. A tak je po celý - hodně dramatický - snímek. Publikováno: 12.10.2008 ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy pro tenhle zvláštní kousek. Katastrofické filmy můžu, tenhle se ale od mainstreamu dost liší - hlavní postavy sleduje trochu zpovzdálí, odosobněně, skoro jako v dokumentu... Navíc tu není žádný akční hrdina jako obvykle, žádná zběsilá záchranná na hlavu postavená akce... Všechno je tak trochu více uvěřitelné, žádná fantasmagorie jako třeba Armageddon. A dokonce se on a ona dají dohromady hned na začátku, ne až na konci :) Zajímavé komentáře: honajz ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama