Reklama

Reklama

Srážka s kometou

(TV film)
  • Velká Británie Comet Impact (více)

Obsahy(1)

Bez jakéhokoliv varování proniká do zemské atmosféry kometa, která dopadá do moře při pobřeží Irska, kde způsobuje ničivou vlnu tsunami. Dva vědci z NASA se snaží zjistit původ komety a způsob, jakým se vyhnula jejich pozornosti. Co objevují, je mnohem děsivější, než si vůbec dokázali představit ? hořící masa, která dopadla u irského pobřeží, je pouhá malá část mnohem větší komety mířící přímo na Zemi. Vědci dlouho očekávaný hrozivý scénář se právě stává strašnou realitou. Vyděšený svět očekává jejich konečné informace a ty nejsou vůbec příznivé. Kometa má brzy zasáhnout americký severovýchod silou rovnající se šesti milionům hirošimských bomb... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi solidní provedení, a to včetně triků. Navíc je to pojaté trochu jako dokumentární hrané drama, kde není čas na slaďoučké happy endy - když holt udeří vlna tsunami, zabije to i malé děti, jako by se stalo při normální katastrofě. Uměřené herecké výkony, i když i tady si režisér vyhrál s detaily (nervozita hlavního hrdiny podaná třeba jen přes to, jak si pořád šolíchá prsty). Vypadá ten film jednoduše, ale je velice pečlivě natočen. ----- Recenze z DVDextra.cz: Velice chytrý sci-fi katastrofický film, který navzdory televizní produkci dokáže zaujmout a s drobnými výjimkami nepustí pozornost až do konce. Nejen chytrý, ale i inteligentní film, skoro dokumentaristicky natočený, o tom, jak by to asi ve skutečnosti vypadalo, kdyby Zemi zasáhla malá kometka, a řítila se sem další. Žádní hrdinové, žádná statečná Amerika, dokonce i vědci tápají. Smrt si nevybírá, takže žádná zázračná vzkříšení malých holčiček, jež najdou tři dny po pádu první kometky do moře u Irska, se nekonají. Dokonce ani příbuzní hlavních hrdinů nejsou ušetřeni. Navíc se sice v ne husté, ale přijatelné míře objeví vtipné hlášky, jež celé téma odlehčují. Filmaři si vyhráli i s detaily - tsunami, jež zalilo Irsko, udělalo ohromnou spoušť, a když pátrací četa prochází troskami, je to skrz naskrz autentické, jako kdyby k neštěstí skutečně došlo a vy byli nyní u toho. Jiným detailem je nervozita hlavního hrdiny, jen si všimněte, že sem tam zatne pěst, nebo si kouše nehty, což mu také dodává na lidskosti, nejde jen o figurku scenáristy. Trikových scén zde moc nenajdete. Na úvod filmu průlet kometky vesmírem, dopad do moře a následné tsunami, jež zalije i letiště. Další větší triky jsou schované až na samotný konec, kdy uvidíme detailní zkázu několika amerických a kanadských měst. Přesto nejde o hendikep, protože i samotný výprava celého filmu pracuje s realistickými prvky, nikoliv filmařskými fantaziemi. "Tak tahle vypadá nejslavnější astronomická stanice v Americe?" rozhlíží se letuška po malé místnosti s kamny, nevelkou knihovnou, pohovkou a několika monitory s klávesnicí. "Představovala jsem si to jako v Matrixu." Disk je sice bez bonusů, ale se menu se rychle a hned, bez otravných varování, protipirátů a obrazovek, což je velice sympatické. Doporučuji nechat si původní zvuk a české titulky. Český dabing totiž nemá jiskru - třeba úvodní slovo je v originále dramatické, v češtině jako kdyby herec přeříkával reklamu na zubní pastu. A tak je po celý - hodně dramatický - snímek. Publikováno: 12.10.2008 ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Označení jako DRAMA? FILM? ..... distributor ať jde do pr...... Byl to obyčejný dokument! Ovšem nečekejte nějaké hollywoodské triky nebo speciální efekty! Na prstech jedné ruky se dají spočítat 1 s počítačové triky. Otřesná nuda! A to miluji katastrofické filmy! Tohle ovšem byla divadelní inscenace! :-( ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Co je horší než rážka s... (?!?) . . . Hysterický a stále povykující hlavní (samozřejmě nechutně kladný a rebelsky fousatý) >hrdina< a plků víc než úlomků "zřetězených komet" na nebesách. Nechápu, proč do takových odvarů stále ještě někdo investuje peníze. Tak ještě že to tentokráte obligátně virtuálně odnesl >zase jen< ten "americký lid", že... %-/ . . . Dvě hvězdy tedy se sebezapřením, uznávaje, že jde o bezhappyendový televizní projekt se svými rozpočty a technickými zákonitostmi. Ovšem při představě, že něco podobného by měla vyrábět kterákoli naše televize se mi pak řetězí beďary na zádech... - - - - - (Poprvé viděno 6.5.2012 na dvd /s původní zvukovou stopou a originálním formátem obrazu - občasné přepnutí zvuku na č. dabing ze studijního plezíru mi pak způsobilo srážku s utrpením/, hodnocení 380., komentář zde jako jednatřicátý - 6.5.2012) ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

To přece nemohli natočit Angláni, vypadá to přesně jako jeden z katastrofickejch filmů německý produkce! Trpce úsměvný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv neoplývá nabušenými triky a není podpořen milionovým rozpočtem, děj filmu mě dokázal udržet při smyslech až do konce. Své plus má i to, že tento žánr apokalyptických scénářů mám rád. Né, že by se mi líbilo, jaké následky může mít katastrofa těchto rozměrů, ale nutí mě to přemýšlet nad tím, co jsme pro vesmír a co je vesmír pro nás. Co třeba Měsíc? Myslíte si, že je daleko nebo blízko? A je tak malinký, jak se nám na noční obloze zdá? Hmmm....70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Menší kapka mi tam prostě scházela škoda že šlo jen o začátek a konec a zbytek filmu nic tak velká škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak už je to tady, konec světa.......... NEO = Near Earth Object. Program NASA pro blízká tělesa. CITÁT - NEO, no to je síla, něco jako Keanu v Matrixu, že ? Hloupý vtip.......... Nečekejte katastrofický film, plný akce a trikových efektů. Jedná se o příběh, který je částečně vyprávěn ve třetí osobě a tváří se jako polodokument. Nečekejte ani známé herce a nějaké super herecké výkony. Je to pouze televizní film. Má však něco do sebe. I když působí jednoduše má své napětí. Ve svém tv žánru je určitě nadprůměrný. CITÁT - Připravte mi evakuační plán pro přesun stovky milionů obyvatel.......... ()

Medwídek 

všechny recenze uživatele

Mno.. mohlo to být popravdě horší. Film se jeví jako dokumentární a je tak i vyprávěn, což mě na něm moc nezaujalo. Cholerický vědec mi spíše přišel vtipný než cokoliv jiného (hlavně, když se snažil oživit děvče zabité vlnou Tsunami po nějakých 3 dnech - i kdyby se mu to povedlo, poškození mozku by bylo nedozírné). No prostě béčkový TV film, který jsem náhodou objevil v půjčovně a zkrátil jsem si jím večer o 98 minut.. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mám ráda katastrofický filmy a tenhle mě docela dostal. Výborný efekty...film mě udržel v napětí až do konce. Čím víc se blížil závěr filmu, tím víc jsem si přála, aby se nesekli a kometa dopadla na místo "určení":-) Já jsem spokojená, film splnil moje očekávání:-) Ještě bych dodala, že lidičky co hráli v tomhle snímku nejsou žádný super hvězdy, ale ani to mi vůbec nevadilo:-) ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nejvíc děsivé na celém filmu bylo to, jak zoufale selhal jakýkoli pokus o dramatičnost. Problém těchto typů filmů je v tom, že je nenatočíte za milion USD, s jedním nadupaným počítačem a pár trapně schématickýma postavama. Logičnost radši neuvažuju. Mně to prostě přijde jako další zářez na pažbu urážek tohoto žánru. 2/10 ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Kolik ještě podobných blábolů bude natočeno, kolik toho ještě divák musí snést. Většinou se těmto snímkům už vyhybám, ale abych tak řečeno neztratil kontakt s dobou, tak se občas na nějaký podívám, ale skoro vždy je to hrůza. ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Tento nízkorozpočtový film patří k těm zdařilejším kouskům, pořád je to však podprůměrný film. V podstatě skoro žádná akce a scény nebo obrázky, které už byli použity někde jinde. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy pro tenhle zvláštní kousek. Katastrofické filmy můžu, tenhle se ale od mainstreamu dost liší - hlavní postavy sleduje trochu zpovzdálí, odosobněně, skoro jako v dokumentu... Navíc tu není žádný akční hrdina jako obvykle, žádná zběsilá záchranná na hlavu postavená akce... Všechno je tak trochu více uvěřitelné, žádná fantasmagorie jako třeba Armageddon. A dokonce se on a ona dají dohromady hned na začátku, ne až na konci :) Zajímavé komentáře: honajz ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Objeví se kometa, u které nikdo nevěří, že by mohla doopravdy spadnout na Zem ( tedy nikdo z postav, diváci si asi domyslí, že nakonec asi doopravdy spadne - když už se to jmenuje " Srážka s kometou... "). No a nakonec opravdu spadne v moment, kdy hlavní hrdinové napínavě na poslední chvíli utíkají do posledního letadla před ničivým nárazem, o kterém věděli měsíce dopředu. Originalita a zajímavost sama. Říkám si proč lidé stále natáčí bez špetky kreativity znovu a znovu to samé pořád dokola. Podle mě se tvůrci tohoto "filmu" musí stydět za to, co vytvořili... ()

Reklama

Reklama