Reklama

Reklama

Pompeje: Zkáza

(TV film)
  • Česko Pompeje (více)

Rok 79 n. l., čas odtikává poslední dny do výbuchu Vesuvu. V Pompejích se žije jako v jiných bohatých římských městech. Přepychový život v patricijských domech, zápasy gladiátorů, líbezné otrokyně, tajné obřady křesťanů, lásky a intriky. Dům zdatného pompejského obchodníka Alpia Flavia prosperuje, konzul Caius pevně vládne městu, jeho krásná sestra Lavinie užívá obdivu a rozkoší a nikoho z nich uprostřed opulentních večírků ani nenapadne se starat o občasné záchvěvy půdy. O necelé dva tisíce let později stoupají na svahy téhož vulkánu profesor geologie se svou asistentkou. Hora vykazuje seismografický neklid a její nechvalná historie vyžaduje pečlivé sledování dat. Dvě různá období na témže místě, historie a současnost, vzdálené od sebe stovky let. Všechno se mění, jen hora a lidé ne. Vesuv je stále ničivou hrozbou, na niž je člověk krátký a naopak - lidské city a vášně ani přírodní katastrofa nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Ach jo, ty nemožné TV produkce. Mám pocit, že TV tvůrci se rekrutují z nablblých TV diváků, jinak by takováhle mizerná úroveň nebyla možná. Herci hrají hůře než vesničtí ochotníci. Na tohle se divák, který ještě totálně nezblbnul telenovalami nedokáže dívat více jak deset minut! Tu jednu hvězdičku dávám za kostýmy a některé efekty. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Kdyby to alespoň nebylo orámovaný tím neuvěřitelně pitomým příběhem ze současnosti... Ta historická část (no spíše část v historických kulisách a kostýmech), i když si tam nějaký Říman hraje na imperátora a jeho sestra na Poppaeu Sabinu nebo některou z Caligulových sester, no prostě, když nám z Pompejí vytvoří malý Řím, včetně pronásledování křesťanů, by se totiž ještě dala přežít, ale ten červenoknihovnový a ještě spíše telenovelový konec to sundal skoro až na samotné dno tedy malilinko nad odpad. No a ten oficiální text distributora, to je taky dílo... ()

Reklama

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Příběh krásný, ale zpracování pokulhává. Ne, nepokulhává, nemůže chodit. Příšerné kulisy a nepřesvědčivé výkony herců na pozadí příběhu, který mě dostal. Za to jednu hvězdičku. Za co druhou? Představte si, že by si vzal ten příběh do parády Hollywood - nebojím se říct, že další Titanic by byl na světě. ()

Nerajohn odpad!

všechny recenze uživatele

Nebetyčná blbost kombinující R. Pilcherovou a pohádky ze Studia Kamarád.Člověka z ČT, který tohle koupil a nechal nadabovat, bych nechal propustit. Naprosto debilní scénář s velmi amatérskými hereckými výkony se snaží těžit ze známé události. Nebudu zde vypisovat, co vše je špatně. Už to prolnutí minulosti s přítomností, kdy v jedné scéně seismolog je herečce protivnej, ve druhé scéně jí vyzná lásku a ve třetí už jsou v posteli......Gladiátor (Thrák) se svou milou se schovají do jeskyně, pak vyjdou ven a koukají, jak se na ně ze sopky valí popel. Koukají jako by nic, a dva metry před popelem vklidu vejdou zpět do jeskyně.....Už dlouho jsem nedal odpad, ale za tohle musím. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Desivé spracovanie. Dopozeral som to do konca, ale musel som to prerušovať a často popritom robiť viac vecí aj keď som sa snažil nespustiť zároveň oči z filmu, aby mi náhodou neušiel začiatok, lebo prvé dve hodiny boli o ničom. Keď sa však už niečo začalo diať, bolo to neskutočne naivné a trápne. V čase, keď mali byť stovky kilometrov ďaleko, oni len riešili vzťahy, sexovali a hysterčili. Je to jeden z najhysterickejších filmov pre mňa. Ó zachráň sa, ó nemôžem milujem ťa, ó vážne, ó Lavínie. Spracovať takú udalosť takto, to je snáď trestné. Toto nikomu neodporúčam, vyhnite sa tomu zďaleka. Prvýkrát som časť videl v televízii a vtedy som už zistil, že naše televízie nám chcú podsúvať najväčšie odpady. Žena, ktorá chcela vo filme uniknúť zrazu v čase tragédie zmenila názor a rozhodla sa zomrieť, najviac ma dorážali tie rozhovory, keď už sopka vybuchla a oni namiesto toho, aby utekali o tom rozprávali a povzbudzovali sa v hystérii. Takisto je väčšina vecí predvídateľných a nepochopiteľných, lebo kým niektorí sa udusili, iní si vonku veselo dýchali, hlavní hrdinovia sa zachránia tým, že zrazu nájdu jaskyňu s vodou, inde voda vrie, ale dvaja chlapi si v nej veselo vykračujú preč z Pompejí a tam, kde pre pár dňami brali vriacu vodu, teraz veselo vstupujú do jazera, skrátka odpad na kilometre jasný! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama