Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $52,075,270Tržby Celosvetovo $128,970,658Tržby za predaj DVD v USA $22,841,663 //počet predaných kusov 1,193,609Nehorázne prevarená voda, všetko čo tento film ponúka tu už bolo a v omnoho pútavejšom prevedení, okrem toho že sú v deji úplne nevýrazné legendy bojových umení ako Jet Li a Jackie Chan, ktorý majú tak povrchné postavy až hrôza, nepoteší ani moc choreografia bojových umení pod vedeným odborníka ako je Yuen Woo-ping, a rovnako tak sa vo filme stratí aj hudba, kde ako že vypomáhali Herry Gregson-Williams a Nick Glennie-Smith, jednoducho tuctová rozprávka natočená bez citu. /25%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

O filmu, ve kterém se setkají Jet Li a Jackie Chan snili jejich fanoušci už pěknou dobu. Mohli si vybrat ovšem lepší projekt, než rodinnou podívanou. No ale co, aspoň že už to je. Mohlo totiž být mnohem hůř, protože ohlášení režiséra příšerného Strašidelného domu ve mně ze začátku vyvolalo děsivou reakci. Nakonec se ale rejža trochu převdedl a nabídl nám vcelku příjemnou podívanou s velmi dobrou choreografií. Jackiemu a Jetovi to kope pořád stejně dobře a při akčních sekvencích film dobře utíká a prominete mu i slabší dějovou linii. Scény, kde se nebojuje už jsou malinko horší a zvlášť někdy v půlce to byla trochu nuda, ale pak se to zase zvedlo a závěrečná bitva byla parádní. Jenom ten Michael Angarano mě chvilkama iritoval, duo Jackie-Jet mi to ovšem dokázalo vynahradit. Vcelku je to takový neškodný průměr, který ovšem fanoušky zmiňovacích bijců potěší, zvlášť pokud viděli jejich předchozí snímky (War a Rush Hour 3). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Víno ma inšpiruje. Som tak trocha básnik.“ Ako fanúšikovi amerických osemdesiatych rokov mi to veľa nehovorí, ale pre fanúšika akčnej ázijskej školy musí byť spoločný film Jackieho Chana a Jeta Li niečím podobným, ako pre mňa jeden film, v ktorom by sa bili Arnold a Sylvester. Hoci som sa bál, čo zo ZAKÁZANÉHO KRÁĽOVSTVA vznikne (nie, že by sa mi režisérov predchádzajúci MYŠIAK STUART LITTLE nepáčil, ale predsa len...), nakoniec ma „rodinnosť“ projektu príjemne prekvapila a cítil som sa ako keď som ako malý pozeral NEKONEČNÝ PRÍBEH a KARATE KID. Jackiemu by mali udeliť špeciálneho Oscara za celoživotné sympaťáctvo a Jetovi prechádzajú i patetické múdrosti o pomstách, ktoré nás odvádzajú od nás samotných. Fajn. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

The Forbidden Kingdom=rozprávka pre dospelých,ktorá aj napriek svojmu potenciálu stráca na"šťave"kvôli réžií a slabému scénaru!Celkom nechápem ako mohli tento snímok zapredať R.Minkoff-ovi?!Z veľkolepého diela sa stala rozprávka na dobrú noc(hrozné!)Taktiež som nepostrehol dôvod o obsadení Angarana?Tento snímok drží nad hladinou malebné prostredie a dostatok akcie v podaní Chana a Liho!Pre mňa osobne letošné sklamanie..!Slabé 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na setkání dvouch legend jako jsou Jet Li a Jackie Chan se čekalo hodně dlouho, až jsem se nakonec dočkal. Bránil jsem se zdejšímu hodnocení a byl jsem opravdu zvědavý jak to nakonec dopadlo. Po pravdě, nedopadlo to vůbec špatně, ale také ne nijak dokonale. Je to dobré, ale tak trochu průměrné a normální. Bojové scény, kde se Li s Chanem řeže je nespočet a rozhodně stojí za to, ale z filmu je znát, že se autoři inspirovali strarýma asijskými bojovkami a to mě trošičku zamrzelo a roznudilo. Možná právě proto dávám pouhé tři hvězdičky. Jinak je to rozhodně zábavná akční jízda, které ale chybí trošičku šmrnc a něco trošičku víc, než do toho tvůrci nakonec dali. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jde o první spolupráci mezi Jackiem Chanem a Jetem Li. (SG-1)
  • Vo filme je okrem iného citovaný aj Bruce Lee a jeho štýl boja Jeet Kune Do. (Šuplík)
  • Tento film prošel pěti úpravami scénáře, většina úprav byla provedena během natáčení. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama