Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na setkání dvouch legend jako jsou Jet Li a Jackie Chan se čekalo hodně dlouho, až jsem se nakonec dočkal. Bránil jsem se zdejšímu hodnocení a byl jsem opravdu zvědavý jak to nakonec dopadlo. Po pravdě, nedopadlo to vůbec špatně, ale také ne nijak dokonale. Je to dobré, ale tak trochu průměrné a normální. Bojové scény, kde se Li s Chanem řeže je nespočet a rozhodně stojí za to, ale z filmu je znát, že se autoři inspirovali strarýma asijskými bojovkami a to mě trošičku zamrzelo a roznudilo. Možná právě proto dávám pouhé tři hvězdičky. Jinak je to rozhodně zábavná akční jízda, které ale chybí trošičku šmrnc a něco trošičku víc, než do toho tvůrci nakonec dali. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh s čínskými motivy. Nebýt Jeta Li a Jackieho Chana pochybuju, že by producenti takový scénář vůbec kdy schválili. Všechna možná klišé vyplňují "cestovací" pauzy mezi souboji, které jsou naštěstí (díky za Yuen Woo-Pinga) opravdu dobré. Snad příští spolupráce Jeta a Jackieho (prý pro Čínu) dopadne lépe. Tohle je jen lepší průměr. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Film ma sice jednoduchej predvidatelnej pribeh, ale na druhou stranu je natocenej docela svizne, cemuz taky napomaha chytlava hudba a cela ta legenda je docela fajn. Prislo mi to jako takovej mix mezi Nekonecnym pribehem, Mortal Kombat a Karate Kid. No a jinak bitek je tu docela dost, maj hodne povedenou choreografii, jeste aby ne, kdyz tu je Li a Chan a nastesti to nejsou souboje o trech kopech, ale kazdej souboj je hezky dlouhej. No a co se tyce hercu, Jackie Chan dava vzpomenout na Drunken Mastera, ale zaroven omezil to saskovani na minimum, takze je paradni. A coby staryho prodavace jsem ho skoro nepoznal. Jet Li je jako tichej mnich taky perfektni, horsi uz to je coby Opici kral, tam uz je precejen moc barevnej a saskujici. No a Angarano, ocekavane nejslabsi clanek filmu, neni zas tak hroznej, jak jsem se bal a je docela i sympatak. Takze celkove, diky tomu, ze nejaky saskovani tvurci omezily na minimum, se jedna o moc prijemnej historicko - fantasy film s dvema borcema v hlavnich rolich. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas se Shadwellem. Děkuji mu za vynikající komentář, shrnul vše podstatné. Za sebe dodám, že kromě výborného obsazení a mých oblíbených akčních ikon, kvituju s povděkem citace na staré kung fu filmy. Už jen začátek filmu, respektive úvodní titulky jsou skvěle udělány. Film má příjemnou hudbu, parádní choreografii soubojů, dost vtipu, viděl jsem to fakt několikrát a líbilo se mi to pořád stejně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $52,075,270Tržby Celosvetovo $128,970,658Tržby za predaj DVD v USA $22,841,663 //počet predaných kusov 1,193,609Nehorázne prevarená voda, všetko čo tento film ponúka tu už bolo a v omnoho pútavejšom prevedení, okrem toho že sú v deji úplne nevýrazné legendy bojových umení ako Jet Li a Jackie Chan, ktorý majú tak povrchné postavy až hrôza, nepoteší ani moc choreografia bojových umení pod vedeným odborníka ako je Yuen Woo-ping, a rovnako tak sa vo filme stratí aj hudba, kde ako že vypomáhali Herry Gregson-Williams a Nick Glennie-Smith, jednoducho tuctová rozprávka natočená bez citu. /25%/ ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Film byl natočen na motivy románu "Cesta na západ", jednoho z nejvýznamnějších děl čínské literatury. (SG-1)
  • Natáčanie trvalo 7 týždňov a prebiehalo v Mongolsku a na púšti Gobi. (Greenpeacak)
  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama