Reklama

Reklama

VOD (1)

Život v Paradise plyne poklidně, i když rozhodně ne k plné spokojenosti policejního náčelníka Jesseho Stonea. Mladý policista Simpson, kterému Jesse říká Kufr, je stále v kómatu, a i když se později probudí, není úplně v pořádku. Molly opustila jednotku kvůli rodině a Jesseho bývalá manželka Jenn mu oznámí, že už si nemohou volat jako dosud, protože někoho potkala. Jesse se obává, že začne zase pít. Na radu psychologa ze složek s nevyřešenými případy si vybere případ z roku 1992, kdy byla zabita pokladní, kterou si vzal jako rukojmí bankovní lupič. Vydá se na místo, kde byl před třinácti lety nalezen mělký hrob s jejím tělem, aby se pokusil najít nějaký záchytný bod. Přes skepsi nové asistenty Rose najde vrahovy šaty. Při jejich prohlídce objeví stopy po průstřelu. Vydá se do vězení za Hastym Hathawayem, který pral špinavé peníze pro bostonského mafiána Gina Fishe. Zjistí, že tehdy nebylo ukradeno čtyřiadvacet tisíc, ale téměř dva miliony patřící Fishovi. Hasty vzápětí mafiána informuje, a ten pošle do Paradise Terrance Genesta, aby šerifa sledoval. Vyšetřování zavede Jesseho za Rebečinou sestrou, která se po její vraždě odstěhovala do Massachusetts. Navštíví také bývalého strážného, jehož náhodný výstřel údajně Rebeccu zabil. Ten je ale přesvědčen, že nezasáhl rukojmí, ale lupiče. Krok za krokem Jesse odkrývá překvapivé skutečnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná už o čtvrtý díl ze série s Jessem Stonem, tak toto, přiznám se, bylo teprve mé první setkání setkání s tímto neobvyklým a zvláštním šerifem. A kupodivu mi ani znalost předchozích filmů nechyběla, což připisuji filmu k dobru. Jinak pokud bych se měl zaměřit na film samotný, tak se jednalo o poklidný a nijak dějově složitý film, který si plynul v poklidném tempu úplně stejně jako si plynul život hlavního hrdiny v tomto filmu. Nikam se nechvátalo, na všechno dost času, a ono se to všechno vyřeší tak nějak pozvolna samo, to je asi filozofie pana šerifa Stonea a zároveň i folozofie celého filmu. Proto zde bylo mnoho odpočinkových záběrů, kdy jsme sledovali šerifovu samotu a zahánění smutku, a nutno říci, že tyto scény tento film svým zvláštním způsobem dokázaly ozvláštnit. Takže pokud patříte k lidem, kteří nemají v kriminálkách rádi příliš akce, honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, tak tohle je ideální odpočinkový krimi film přesně pro vás. Já jako člověk, který nemá rád akční filmy asi nemohu být s tímto kriminálním dramatem spokojenější. Možná se podívám i na další filmy z této série a tomuto filmu uděluji lepší tři hvězdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přišel opravdu o třídu slabší, hlavně asi kvůli hodně nevýrazné detektivní zápletce, která mapuje jeden dávno odložený případ. Atmosféra je stále stejná, Tom Selleck jako polda je stále stejně charismatický a baví mě sledovat ty jeho zádumčivé pohledy, ale předchozí díly mě chytly o něco více. Použitá hudba je ovšem pořád skvělá. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Stejný realizační tým, stejná kvalita čtvrtého příběhu této skvostné detektivní série. Pomalý rozjezd navazující na předchozí část předčítajícím Jessem u lůžka kolegy ležícího v komatu. Stejná zádumčivá atmosféra a ponurost krajiny podtržená excelentní hudbou a stejně úsporné herectví Toma Sellecka, které mi připomíná Jeana Gabina nebo nestora rodu Hrušínských. Je to velmi zvláštní poetický a psychologický druh detektivky a chápu, že není přitažlivý pro každého. Určitě ji ale natočili pro mne. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Když nemáš co na práci, kamaráde, něco si najdi. A když to nebude důležitý, dělej že je..." I ten komorní příběh se nezdá důležitý, ale opak je pravdou a parádní dialogy spolu s charismatickým Selleckem vytáhly mé hodnocení této kriminálky k absolutoriu. "Co jste dělal? Narazil jsem obličejem na něčí pěst..." ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Jesse ochlasta detektív, ktorý čím viac chlastá, tým mu to lepšie myslí a je v lepšej kondícii. Darmo, príroda sa môže aj mýliť. Neformálny štýl vyšetrovania v spôsobe slovných prestreliek, poukázať, kto je múdrejší. Jessemu stačí dve tri návštevy a vypočutia svedkov a kriminálny prípad je vyšetrený, aj bez celého FBA. Proste veľká inšpirácia pre žandárov, ktorí sa v Jesse musia priam vyžívať a vidieť. Skoro vždy rovnaké, ale zábavné to je, aj keď sa tam nemlátia, nenaháňajú, ako pomätení. Proste vždy tá istá a jedna vizitka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko. (Terva)

Reklama

Reklama