Reklama

Reklama

VOD (1)

Život v Paradise plyne poklidně, i když rozhodně ne k plné spokojenosti policejního náčelníka Jesseho Stonea. Mladý policista Simpson, kterému Jesse říká Kufr, je stále v kómatu, a i když se později probudí, není úplně v pořádku. Molly opustila jednotku kvůli rodině a Jesseho bývalá manželka Jenn mu oznámí, že už si nemohou volat jako dosud, protože někoho potkala. Jesse se obává, že začne zase pít. Na radu psychologa ze složek s nevyřešenými případy si vybere případ z roku 1992, kdy byla zabita pokladní, kterou si vzal jako rukojmí bankovní lupič. Vydá se na místo, kde byl před třinácti lety nalezen mělký hrob s jejím tělem, aby se pokusil najít nějaký záchytný bod. Přes skepsi nové asistenty Rose najde vrahovy šaty. Při jejich prohlídce objeví stopy po průstřelu. Vydá se do vězení za Hastym Hathawayem, který pral špinavé peníze pro bostonského mafiána Gina Fishe. Zjistí, že tehdy nebylo ukradeno čtyřiadvacet tisíc, ale téměř dva miliony patřící Fishovi. Hasty vzápětí mafiána informuje, a ten pošle do Paradise Terrance Genesta, aby šerifa sledoval. Vyšetřování zavede Jesseho za Rebečinou sestrou, která se po její vraždě odstěhovala do Massachusetts. Navštíví také bývalého strážného, jehož náhodný výstřel údajně Rebeccu zabil. Ten je ale přesvědčen, že nezasáhl rukojmí, ale lupiče. Krok za krokem Jesse odkrývá překvapivé skutečnosti. (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Stejný realizační tým, stejná kvalita čtvrtého příběhu této skvostné detektivní série. Pomalý rozjezd navazující na předchozí část předčítajícím Jessem u lůžka kolegy ležícího v komatu. Stejná zádumčivá atmosféra a ponurost krajiny podtržená excelentní hudbou a stejně úsporné herectví Toma Sellecka, které mi připomíná Jeana Gabina nebo nestora rodu Hrušínských. Je to velmi zvláštní poetický a psychologický druh detektivky a chápu, že není přitažlivý pro každého. Určitě ji ale natočili pro mne. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná už o čtvrtý díl ze série s Jessem Stonem, tak toto, přiznám se, bylo teprve mé první setkání setkání s tímto neobvyklým a zvláštním šerifem. A kupodivu mi ani znalost předchozích filmů nechyběla, což připisuji filmu k dobru. Jinak pokud bych se měl zaměřit na film samotný, tak se jednalo o poklidný a nijak dějově složitý film, který si plynul v poklidném tempu úplně stejně jako si plynul život hlavního hrdiny v tomto filmu. Nikam se nechvátalo, na všechno dost času, a ono se to všechno vyřeší tak nějak pozvolna samo, to je asi filozofie pana šerifa Stonea a zároveň i folozofie celého filmu. Proto zde bylo mnoho odpočinkových záběrů, kdy jsme sledovali šerifovu samotu a zahánění smutku, a nutno říci, že tyto scény tento film svým zvláštním způsobem dokázaly ozvláštnit. Takže pokud patříte k lidem, kteří nemají v kriminálkách rádi příliš akce, honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, tak tohle je ideální odpočinkový krimi film přesně pro vás. Já jako člověk, který nemá rád akční filmy asi nemohu být s tímto kriminálním dramatem spokojenější. Možná se podívám i na další filmy z této série a tomuto filmu uděluji lepší tři hvězdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jesse Stone se pomalu, ale jistě, propracovává mezi mé nejoblíbenější filmové policisty. Jeho další případ dotahuje k dokonalosti atmosféru poklidného městečka, i pocity muže, snažícího se utopit osobní démony v práci, které se mu však právě zoufale nedostává. Opět pozvolna plynoucí vyprávění postavené na atmosféře a pocitech, dokonale vyjádřených bez nutnosti velkých gest, opět nádherná Bealova hudba a minimalistický přesto charismatický Tom Selleck, a k tomu překvapivé rozuzlení dalšího případu, který je spíše smutný než napínavý či dramatický. Pomalý, melancholický, magický, takový je čtvrtý filmový Jesse Stone a i když je to pro kriminálku poněkud neobvyklá charakteristika, je výstižná a nabízí nezapomenutelný zážitek všem, kdo si podobnou náladu dokáží vychutnat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem šerif, tak vím všechno........ Malá změna, místo Molly (Viola Davis), která odešla z rodinných důvodů se tu objevuje nová policejní pomocnice Rose Gammon (Kathy Baker). Příběh se v originále jmenuje Sea Change, což mi přeložené připadá radikálně nepřeložené. Už dříve jsem přemýšlel, koho mi Jesse Stone připomíná. A teď už to vím. Je to podoba s inspektorem Columbem. Mají spousty věcí společných. Columbo zná od počátku vraha a celý příběh jen hledá důkazy k jeho usvědčení. Jesse Stone vlastně dělá to samé. Columbo skoro neustále drží v ruce doutník. Jesse Stone skoro neustále drží v ruce kafe. Columbo má psa. Jesse Stone má psa. Columbo má ženu o které neustále mluví, ale divák ji nikdy nevidí. Jesse Stone je rozvedený, se svou ženou si neustále telefonuje, ale divák ji nikdy nevidí. Je to dost společných znaků a určitě se ještě nějaké najdou. CITÁT - Dám si kapučíno!!!.......... Opět tu Jesse vyšetřuje dva, spolu nesouvisející případy. Hudba znovu velmi ladící z příběhem, scénář povedený (Tom Selleck má opět spoluúčast na scénáři) a kamera spadla do průměru. CITÁT - Opusťte naše město..........70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší případy, nicméně oceňuji že se to vše vyřeší fakt seriozně a přirozeně a není potřeba nijak tlačit na pilu či to hrotit. Selleck opět fantastickej a ostatním hercům nemám též co vytknout, hlavně chemie s Kohl Sudduth a Stephen McHattie patří mezi to nejlepší co tahle série nabízí. Potěší opět krátká přestřelka na konci, i když bych se bez akce klidně obešel. Celou dobu hraje příjemná klavírní hudba. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mi přišel opravdu o třídu slabší, hlavně asi kvůli hodně nevýrazné detektivní zápletce, která mapuje jeden dávno odložený případ. Atmosféra je stále stejná, Tom Selleck jako polda je stále stejně charismatický a baví mě sledovat ty jeho zádumčivé pohledy, ale předchozí díly mě chytly o něco více. Použitá hudba je ovšem pořád skvělá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ona se mě bojí - Ale nebojí - A můžu s ní mluvit? - Ne - A proč? - Protože se tě bojí. ~~~ Další příjemné pomalé vyprávění a kriminálka se zajímavým příběhem. Mínusy jsou tak snad jen délka a Brahms, kterého nemusím. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

zajímavý příběh a výborná podmanivá atmosféra. dále musím ocenit použití úžasné Brahmsovy hudby, konkrétně Intermezzo ni A major, op. 118, č. 2. 71 % hvězdiček ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Trosku slabsi nez ostatni dily, spis nudnou zapletkou nez zpracovanim. Vynahrazuje ucast takovych hvezd jako Sean Y. nebo Kathy B. :-) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Velmi poklidná televizní kriminálka se sympatickým Tomem Selleckem. s dabingem (případným, ale někdy až uspávajícím:) dabingu Pavla Soukupa. Takhle umírněný scénář a nevzrušivý projev detektiva by neutáhnul každý, ale Selleck jmá prostě charisma. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Jesseho, nebude zklamán. Dvě zápletky nepřesahují svou složitostí obvyklý život v zapadlém Paradise, Jesse opět medituje nad sklenicí whiskey a jako třešnička na dortu "Brahms". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se Jesse Stone zaměří na velmi starý nedořešený případ a my máme v ryze televizním odpočinkovém tempu sledovat jeho pátrání. Poctivá detektivka která se nedrží jen jednoho tématu, ale má jich více. Přesněji řečeno dvě. Znásilněni mladého děvčete a po pomstě toužící bratr chlápka, kterého chtěl kdysi Jessy zatknout, ale byl zastřelen. Přiznám se, že mě snímek chvilkami docela nudil, ale jinak se stále vše odvíjí dle zavedeného standartu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na dva díly.Bohužel-Tom Selleck.........kdyby hrál v pornu tatínka Josefiny Mutzenbacher,tak ho beru všemi deseti.Málokdy se vidí někdo tak nesympatický,že mi zkazí celý film,i kdyby ho točil Bůh a scénář napsal Satan. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Když nemáš co na práci, kamaráde, něco si najdi. A když to nebude důležitý, dělej že je..." I ten komorní příběh se nezdá důležitý, ale opak je pravdou a parádní dialogy spolu s charismatickým Selleckem vytáhly mé hodnocení této kriminálky k absolutoriu. "Co jste dělal? Narazil jsem obličejem na něčí pěst..." ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Jak mám ty zdlouhavé a nějak tak hřejivě smutné detektivky rád, tak tenhle díl mám nejradši. Story famózní, přístup lidský (za ten zoufalý nápad s loupeží v bance obě sestry zaplatily cenu, která se těmi dolary ani vyčíslit nedá a ta co to přežila dopadla vlastně mnohem hůř) a je otázka, jestli by se policajt dokázal zachovat tak, jako on, ale aspoň že to je v tom filmu. Osobně myslím, že ne. Dostane mně vždycky ale konec - díky hudbě jsem znovuobjevil Brahmse a nečekaná akční scéna (jak nejsem příznivcem akčních filmů) mně udělala radost stejně jako úplný závěr, kdy si Jesse sedne na terasu (stejně asi čekal na techniky od kriminálky) a se skleničkou v ruce kouká na vodu....tady asi skutečně pět hvězd. ()

Reklama

Reklama