Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká muzika je ve světě odedávna proslavená a ani tři muzikanti z dnešní pohádky v podání O. Havelky, J. Langmajera a J. Šťastného jí rozhodně při svém putování cizinou ostudu neudělali. Co na ně ale doma čekalo, to nebylo jen tak! Podaří se jim vysvobodit dívku (M. Kuklová) zakletou do psí podoby? Napovědět můžeme jen to, že velkou roli tu bude hrát právě česká muzika… (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

wictoria 

všechny recenze uživatele

A jé, Michaela Kuklová opět zakletá, opět si jí vyhlídl Petr Štěpánek (jako např. v Pravda a lež nebo O krásné čarodějce) a ona si zas vybere nějakého chudého, ale mladého klaďase (Beneše tu vyjímečně vystřídal Šťastný)... Dodatečně mě ještě po letech rozesmálo označení Petra Štěpánka "mladý pán". To mu bylo 45 let :D ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Česká televizní pohádka o třech českých muzikantech, kterým se podařilo vysvobodit unesenou a zakletou dceru hospodského M. Kuklovou. Sympatické hudební trio sestávalo z J. Šťastného , O. Havelky a J. Langmajera. Pohádka se nese v lehce tajemném duchu, například při návštěvě opuštěného domu či při proměňování čaroděje v obludu je to patrné, zatímco dramatické finále se mění v humornou frašku, když je obávaný čaroděj (uhrančivý P. Štěpánek) poražen českou písničkou a starými bábami při tancovačce. Dílo též svými výkony obohatili V. Brabec a L. Geprtová v roli hospodských manželů. Paní Janečková natočila další pěknou pohádku, jež ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla. ()

Reklama

canucks333 

všechny recenze uživatele

V rámci českej filmovej tvorby je to fajn filmík. Réžia celkom v pohode aj všetky tie technické vecičky, ale príbeh bol vymyslený a napísaný katastrofálne. Herci sú niekedy dobrí, inokedy nepresvedčiví. Ale nie je to žiadna katastrofa dal by som 3,5* Videl som 1x v českom znení ------------------ 45% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další velmi hezká pohádka od Vlasty Janečkové. Tentokrát trochu "temnější". Zaujal mě hlavně hospodský ve skvělém podání Vladimíra Brabce - jeho dojemný monolog o zmizelé dceři krásně ukazuje rozdíl mezi těmito televizním pohádkami a těmi současnými. Dnes, mám ten dojem, tvorba pro děti herce k žádnému velkému výkonu nevybízí. A to je škoda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A chudák Langmajer zůstal na ocet. :-) Škoda, že příběh je až příliš přímočarý, bez větších zvratů - kluci někam přijdou, zjistí, oč jde, a hned vše vyřeší, bez problémů a protivenství. Ale jinak se mi líbí lokace (docela by mne zajímalo, kde je ta kaplička se schody po obou stranách) i herecké výkony. Pan Brabec prokázal, jaký je skutečný herec, když vyprávěl o své ztracené dceři - když si představím, že to deklamuje třeba Vojtek, brr. Je tam trochu chyba skriptu - v té budově v lese a následně v interiéru se mění pořadí těch mozaikových oken nade dveřmi. Trochu mi zde vadilo, že z Havelky neudělali chasníka od dětí, jak o tom vypráví, ale dali mu patku, a tak vypadá spíše jako obšourník. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama