Reklama

Reklama

Německé pohádky


Dary skřítků (E03)

(epizoda)
Pohádka
Československo, 1973, 16 min

Režie:

Ludvík Ráža

Předloha:

Wilhelm Grimm (kniha), Jacob Grimm (kniha)

Scénář:

Irena Povejšilová

Obsahy(1)

Kdo chce víc, nemá nic. Pohádka podle bratří Grimmů... Krejčí (P. Oliva) a zlatník (S. Fišer) spolu vandrují světem a jednou přenocují v lese. Krejčík na dobrou noc hraje na svou flétničku. Oba užasnou, když náhle uvidí rej skřítků, kteří je k sobě zvou. Zlatník se těší, že z toho něco „kápne“, protože lesní skřítci bývají bohatí. Ale skřítci jim oholí hlavy dohola a dají každému pytel uhlí. Ráno ale užasnou. Zase mají vlasy a v pytlích jsou zlaťáky. Krejčí se s tím darem spokojí, chce pokračovat v cestě do města, ale lakotný zlatník se rozhodne, že v lese přečká ještě jednu noc… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Dobrých skřítků není nikdy dost. A jestliže ještě rozdávají dary jako smích, pohodu či slané tyčinky, to pak se jim dá těžko něco vytknout. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně krátká, černobílá, poučná pohádka o dvou rozdílných kamarádech. Oba mají to štěstí, že narazí díky flétně na skřítky, kteří jim oholí hlavu a darují uhlí. Když se však ráno probudí, vlasy mají zpět a místo uhlí zlato. Jednomu to stačí, druhému ne, a tak si počká na další noc a znovu se nechá oholit a naložit si uhlí. No a podle očekávání ráno už není tak veselé jako bylo předchozí. Naštěstí má kamaráda, který mu pak pomůže. Jednoduché provedení není na škodu a dva slušní herci také přidali na kvalitě. Pohádkový průměr, který udiví svou krátkostí. Hudba: Ladislav Simon ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ladislav Šimon. Vypravěčka: Jiřina Švorcová. Vystupoval zde i balet ND. Celkem koukatelná černobílá pohádka podle klasické předlohy.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama