Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zámku u hraběnky se koná večírek za účasti zdejší smetánky. Ona sama tuto událost využívá k uvedení svého syna do společnosti. Felix přijel domů na rekonvalescenci po zranění na východní frontě a zatímco otec se mu snaží sehnat teplé místečko v týlu, on sám – matkou zfanatizovaný nacista – po ničem takovém netouží. Ba naopak, něco takového považuje za zradu Říše, touží se vyznamenat v boji. Ani netuší, jak brzy bude mít možnost…
Mezi hosty jsou všichni zdejší důstojníci wehrmachtu i SS, včetně majora Lenze, ale právě před ním zatajili plánování operace, jejíž detaily se zde ještě na poslední chvíli dolaďují. Jen z náznaků, či jen neopatrně zvolených slov dokáže vyrozumět cosi o nejspíše protipartyzánské akci, všichni totiž hovoří jen o lovu na vysokou. A to je moc málo na to, aby mohl major před něčím konkrétním oddíl nahoře v lesích varovat. Vše začíná přesně podle plánu, z kasáren vyjíždějí vojska a zámecká společnost se přesouvá přímo z večírku na dohled samoty, kde je uschovaná vysílačka – jako na divadlo. Dámy dokonce obdržely dalekohledy, aby o nic z německého útoku a zabíjení nepřišly! (chamonix)

(více)

Recenze (2)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejhorší je voddělat toho prvního, pak dostaneš vztek na sebe, na celej svět a najednou jseš v krvavým tranzu." Druhý diel o niečo lepší než prvý, najprv výsluch kombinovaný so sexuálnym obťažovaním ("Tak šup  šup, halenku dolů anebo mluv!") s mŕtvolným výsledkom, nejaká partizánska romantika a dokonca akcia. Prvý prepad nemeckého oddielu je podivne nemý, v druhej prestrelke s prvorodičkou na pozadí padajú Germáni ako muchy, zatiaľ čo obďaleč stojaci oficieri s lokálnymi pártykumpánmi sa prizerajú, usrkávajú vínko a znalecky komentujú. Za zmienku stojí aj do odboja zapojený lekár/vrhač nožov. Veľmi dobré. "Heroizmus byl intelektuálům odjakživa cizí." ()

Reklama

Reklama