Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Německý důstojník wehrmachtu bojuje se svou ctí a povinností německého vojáka, na druhé straně se svým svědomím. Jeho antifašistické smýšlení využije vedoucí odbojové skupiny. Protihráčem Lenze je jeho politický zástupce, který získá informace o partyzánské vysílačce. Hrdinský boj dvou sovětských radistek a jejich smrt zabrání odhalení úkrytu. Velitel partyzánů Vasil a jeho komisař Michal mají zájem se s Lenzem sejít, i když ho podezírají z dvojaké hry. Výsledkem je nakonec odhalení pravého zrádce Felixe, který je dopaden a zastřelen. Příběh končí několik dnů před příchodem Rudé armády. (Elisebah)

(více)

Recenze (15)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Velice osobity,unikatni pocin tvurcu o vztazich v nacistickem vedeni maleho mestecka a partyzanskem oddilu. Osudy hlavnich hrdinu jsou navzajem propojeny. Ctyrdilny film si zdarile pelasi k svemu zajimavemu konci. Milan Holubar v roli Schrotta je vyjimecny,stejne jako v roli majora Lenze Jiri Dusek. Ladislav Lakomy byl pro roli SS mana velice dobre vybran.Skvele zahrano,bravo. Prvni dil : velice zajimava soustava dialogu,akcni scena veskrze zadna, hudba na jednicku. Scena kdy ridic Adler - Stanislav Zindulka utika z vezeni pricemz pada na travniku a vzapeti leze se samopalem pres plot je vice komicka nez vazna. Druhy,treti dil: pribyva tvrdych dialogu,akcni sceny nabivaji na dramaticnosti. Prepadeni stabu partyzanu je zdarile, sceny zajimave. Mistrovsky je zahran uprk jednoho z partyzanu do svahu,cestou je nekolikrate strelen - je videt hercovo usili,o autenticnost,jenz vypada uplne realne. 4 dil: je velice akcni, je mozno videt nekolik poprav. Kameraman si hodne uzival velke detailove zabery na tvare hlavnich protagonistu.Zdarily televizni film z brnenskeho studia. ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připadalo, jako by se scénárista přetahoval s režisérem. Sled událostí by měl slušný náboj, kdyby ho podpořili trefné uvěřitelné dialogy. Nemohu se ubránt dojmu, že selhalo režijní vedení herců, protože deklamovali i ti, kteří prokazatelně umí hrát. Třetí díl asi nevyváženější. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pohádka o II. světové válce je po všech stránkách průměrná. Příšerné je obsazení Palúcha bez předabovaní, neboť jeho čeština byla na několik pořádných facek. K tomu je miniseriál doprovázen lehce psychedelickou hudbou, která se příliš nedá poslouchat. Třetím nešvarem je katastrofální práce ruchaře, který by si mohl stoupnout hned vedle Palúcha, aby to divák mohl vzít z jedné vody. Vynikající byl Lakomý v roli odporného esesáka, potěšila mě přítomnost Šmídy a mladičkých slečen Doleželové a Havránkové. Samozřejmě nemohu zapomenout ani na Jiřího Duška v roli Mirka Dušína Wehrmachtu. A to nejen proto, že mu ta uniforma značně sekne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nejvíce z tohoto historického seriálku brněnského studia Československé televize vyčnívá výkon Ladislava Lakomého, který tu dokonale ztvárnil zarputile zákeřného "esesáka", jemuž se však v samém závěru za jeho oddanost dostane spravedlivé odměny !! ;) Potěší také obsazení Elišky Balzerové, tehdy ještě Havránkové, v roli partyzánky.. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Lexikon českých seriálů o tomto díle píše: .... dílo nebylo příliš vhodné ani pro tehdejší režim a tak se muselo spokojit s okrajovými vysílacimi časy. V tomto týdnu uvedla ČT2 tento serilál po dlouhých letech a znovu ho čekal okrajový vysílací čas. Byl mu vymezen od 03-04:00 nad ránem. Jednu ze svých prvních televizních příležitostí získala Eliška Havránková(dnes Balzerová). ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dokoukano, ale priste uz ne. Proto tri hvezdy. Trosku toporny serial o zlych SS a hodnych partyzanech. Cele mi to prislo ale az takove komiksove cernobile...myslim dialogy, postavy atd. Mym hlavnim zajmem bylo videt nadhernou Alenu Walterovou. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Existencionální pokus o nacisticko-partyzánské minidílo, které se snaží zaujmout černobílým rozdílem mezi nacisty a jejich nepřáteli. Výsledek je ovšem spíš rozpačité drama o lidech a vojácích, kteří spolu soupeří o silnice v lesích, doplněné o dlouhé rozhovory nacistických pohlavárů na místním zámku. Celkově je to prostě hrozné a světlých momentů je v díle jen velmi málo. A ten konec.... ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Nečekaně velice kvalitní partyzánský seriál. Nedá se říct, že by klaďasové byli totálně kladní a záporáci úplně negativní. Záporáci jsou zobrazeni ve své nízkosti, ale jsou velice inteligentní /tedy nikoli emočně, ale racionálně a ekonomický kalkul je podle dnešních měřítek až na prvním místě:-) /. Nacisté věří své věci nebo jsou fanatičtí, možná idealističtí (navrátilec z fronty- "hrdina" Felix). A mají charisma /viz Ladislav Lakomý, po charismatu se přece dnes tolik volá:-)/ Stoicky rezignovaní, ale podvolující se nacismu- viz Bohumil Šmída. A nejistý a skeptický "dobrý Němec" Jiří Dušek. Hypercynický a přemýšlivý gestapák Kurt. Nebo jsou emočně rozháraní jako černá hraběnka a vedou filosofické hovory /někdy hodně divadelně, ale to není na škodu/. Tomu se říká super- záporáci bez jediné přednosti... Když povzbudím své ironické já, tak tito záporáci mají přesně vlastnosti, které se požadují po zaměstnancích- flexibilitu a dravost, dávají svou kreativitu a individualitu pro zájem firmy jménem NSDAP... A super klaďáci ? Velitel partyzánů je pruďas, tvrdý, zásadový, nedůvěřivý (nesnáší lidi, kteří sedí na dvou židlích) , je plný úzkosti a bolesti, další vůdce odbojářů si příliš neváží svého života a riskuje život své rodiny, partyzáni jsou naivní, idealističtí, neváží si vlastního života. Hudba podprahově naznačuje v jak neklidné temnotě vystavěné mrtvými postavy žijí.. Když čtu tady některé kriticky negativní komentáře, tak si říkám, že jsem viděl asi jiný seriál. Komu se tento seriál nelíbil doporučuju mu psychologicky- místy až "bergmanovsky" náročnou Kriminálku Las Vegas nebo Comeback Ulice do Ordinace v měděné zahradě ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nasekáme partyzány do salámu, Kurte!" Vynikajúci seriál o druhej svetovej vojne, klasickí nacisti, partizáni, odbojári, ale nájde sa tu niekoľko zaujímavých nečiernobielych postáv. Herecky je to niekedy trochu brnenské, najviac ma zaujali Lakomý, Holubář, Dušek, Večeřa a Palúch. Taktiež Švandová a Balzerová počas akčných scén s automatmi v rukách mali svoje čaro. V príbehu by sa našlo zopár nelogičností, ale tie prebíja celková atmosféra. Viac dojmov som rozpísal v recenziách na jednotlivé epizódy. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Sice si nařizuju budík, ale vidět herce Lakomého jako SS nebo Švandovou jako partyzánku... to je věc...a Středa jako cyklospojka, to je taky něco... ale i přes všechny nedostatky, mi to přijde reálné...přece jen neleželi v lese a nestříleli na všechno,co se hnulo...byli to lidi...možná jen proto, aby nepoškozoval ideovou stránku věci,se ten seriál nelíbil ani době,kdy byl natočen.... ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

tohle by bylo hodně hodně zajímavé, kdyby ti záporňáci nebyli tak totálně záporní a klaďasové tak nechutně kladní a komunisticky uvědomělí, že se to kvůli tomu nedá moc sledovat ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nejsou to čisté čtyři kusy, ale velmi se mi líbily herecké výkony převážně brněnských herců (kromě Lakomého zejména Duška a Jurdy), což není zrovna pravidlo a také skutečnost, že seriál se točil v mém rodném kraji, inspirován skutečným partyzánským oddílem, působícím tamtéž. ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

poměrně zajímavý příběh je orámován špatnými hereckými výkony, což je s podivem, protože herecké obsazení je výtečné ()

Reklama

Reklama