Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Německý důstojník wehrmachtu bojuje se svou ctí a povinností německého vojáka, na druhé straně se svým svědomím. Jeho antifašistické smýšlení využije vedoucí odbojové skupiny. Protihráčem Lenze je jeho politický zástupce, který získá informace o partyzánské vysílačce. Hrdinský boj dvou sovětských radistek a jejich smrt zabrání odhalení úkrytu. Velitel partyzánů Vasil a jeho komisař Michal mají zájem se s Lenzem sejít, i když ho podezírají z dvojaké hry. Výsledkem je nakonec odhalení pravého zrádce Felixe, který je dopaden a zastřelen. Příběh končí několik dnů před příchodem Rudé armády. (Elisebah)

(více)

Recenze uživatele ArthasKarfa k tomuto seriálu (4)

Legenda o živých mrtvých (1971) 

Existencionální pokus o nacisticko-partyzánské minidílo, které se snaží zaujmout černobílým rozdílem mezi nacisty a jejich nepřáteli. Výsledek je ovšem spíš rozpačité drama o lidech a vojácích, kteří spolu soupeří o silnice v lesích, doplněné o dlouhé rozhovory nacistických pohlavárů na místním zámku. Celkově je to prostě hrozné a světlých momentů je v díle jen velmi málo. A ten konec.... ()

Osudné rozhodnutí (1971) (E01) 

Takhle divně natočený film/díl seriálu o nacistech, partyzánech a obecně Protektorátu jsem snad nikdy neviděl. Zajímavé je snad jen herecké obsazení. ()

Štvanice (1971) (E02) 

Chvilku se to tvářilo, že to snad bude lepší, ale existencionalismus prolnutý neskutečně naivními vojáky vs partyzáni. ()

Zámecká past (1971) (E03) 

Jak mohlo tvůrce napadnout, že by se jako dobrovolník přihlásil mladý hrabě? Vždyť musel předpokládat že by ho někdo s z místních poznal. To mi fakt hlava nebere. Jinak tento díl už byl kvalitou maličko lepší, ale stále nic moc. ()

Reklama

Reklama