Reklama

Reklama

Mezi nepřáteli

  • Francie L'Ennemi intime (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Mezi nepřáteli nám odhaluje skutečný příběh někdejší francouzské koloniální války. „Jsem si jist, že film bude mít význam i pro jiné země, než je Francie, protože ho lze srovnat s dnešní situací v Iráku.“ režisér Florent Emilio Siri. Mladý nadporučík plný ideálů (Benoît Magimel) velí základně v Alžírsku, zemi bojující za osvobození se od Francie. Zde se spřátelí s veteránem bez iluzí (Albert Dupontel) a místním mladíkem náležícím k jejich četě. Válka a její zvěrstva však brzy podrobí jeho morální hodnoty velmi těžké zkoušce. Film Mezi nepřáteli je založen na historických faktech a předkládá dobový pohled na válku. Odkrývá přeměnu vojáků v týrané vězně a spojenců v nepřátele. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

tatka

tatka (hodnocení, recenze)

Je to iný vojnový film, na aký sme zvyknutí. Nie je tu jasná deliaca čiara medzi "našimi" a nepriateľom. Nie je tu nič, za čo sa oplatí bojovať - sloboda, demokracia, vlasť.....Vlasť je za morom, demokracia a sloboda tiež. Naši sa ukazujú ako pekné svine - miesto, aby dávali alžírskym civilistom teplú menáž, podrezávajú im krky. A partizáni sa tiež s nikým neserú. Neamerické, nevlastenecké, nejehovistické, nepatetické, mimoriadne pôsobivé. Plus nádherná kamera, mrazivokrásna krajina.

Badr

Badr (hodnocení, recenze)

Podoba s dilem Stone je evidentni, ale scena s "kanystry" to nahrazuje....

Wolf3fd

Wolf3fd (hodnocení, recenze)

Příběh měl končit sovem PAL. Takhle to jen natahovali a natahovali a natahovali a byla to od te doby nuda a nuda a nuda................ Na to jak to bylo zpracovane prilis malo AKCE - az moc malo

Flopps

Flopps (hodnocení, recenze)

Ona vizuálnost filmu vynikne na HD formátu, který se mi náhodou dostal do rukou. Noční scény zde dostávají zajímavou hloubku. Jinak je film spíše průměrem, i když se snaží odkázat na nepříliš pěknou minulost myšlení deGaullovské Francie.

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

Konecne podarenej valecnej film,kde neni jeden absolutne dokonalej charakterni hrdina(holywoodskeho typu),nebojacnej,neohrozenej a ktereho nezlomi ani kdyz prozije nejvetsi hruzy,ktere by obycejneho cloveka psychicky totalne rozlozili...a kdyz uz to vipada,ze prisel o svuj pozitivismus,tak utrousi nejakou hlasku spadajici do "drsneho americkeho sucheho humoru" a divakovi je hned jasne,ze je stale nad veci....Tady je podle me velmi realisticky vykreslena zmena osobnosti,ktera nastava v dusledku vlivu desiveho prostredi a neuveritelneho tlaku,jez doleha na jedince ze vsech stran.Opravdu na me jak prostredi,tak chovani jednotlivych postav pusobilo velmi realne,cehoz se u jiz zminenych holywoodskych filmu dockame jen malokdy a hlavne v mnohem mensi mire...Dale to pro me byla konecne odpoved na to,co vlastne znamena pojem tzv. "ztracene generace" o kterem se mluvi v souvislosti snad se vsemi valkami.. Proste kazdy kdo se nechce jen divat na valecna zverstva a efekty,ale zajima ho i prostredi a atmosfera valky a jak to v praxi pusobi na lidi,tak by mel zajit na tenhle film.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Cival: A komentář by nebyl? Ve Francii z toho dělají docela senzaci a kritiky nejsou taky nijak přísné, spíš naopak. Aspoň pár slovíček. Děkuji. :)

Reklama

Reklama