Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý francouzský herec Jean-Pierre Darroussin adaptoval ve své režijní prvotině román spisovatele Emmanuela Bova, který se proslavil také v Itálii a v Německu díky Peteru Handkemu a Wimu Wendersovi. Román i film líčí osud úspěšného pařížského právníka Charlese Benesteaua, který jednoho dne opustí svou rodinu i kariéru a pronajme si skromný byt v přistěhovalecké čtvrti. Tady chce v klidu psát a začít žít jiný život než ten dosavadní, hektický, snobský a neautentický. Charles se snaží být dobrým sousedem, ale při svých aktech vstřícnosti zažije nejedno drsné překvapení a trpké zklamání, zejména s rodinou mladého Tomasze. V komorní rovině je film příběhem člověka, jenž se snaží získat vládu nad svým životem, zastavit čas, prožívat prosté štěstí, bohužel s nejednoznačnými výsledky. V rovině sociální nechce být pohádkou o ryzích hodnotách proletariátu, dokáže tento svět reflektovat s otevřeností a poukázat na jeho trvalé a jen stěží řešitelné problémy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Aky 

všechny recenze uživatele

Komorní nádhera. Pravdivé vyprávění s mnoha překvapivými zvraty, o kterých si člověk až zpětně uvědomí, že příběh vlastně nemohl jít jinak. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Spíš komorní příběh, kterým se většinou vyhýbám. Tento je okořeněný trochou černého humoru ve chvílích, kdy si uvědomíte, jak jsou sitace na plátně bohužel pravdivé. Jinak na mě příliš rozvleklé. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama