Reklama

Reklama

Ray Mears v divočině

(seriál)
  • Velká Británie Bushcraft

Obsahy(1)

Bushcraft je umění žít a přežít v divoké přírodě pouze za pomoci vašich dovedností a znalostí. Průvodce pořadem Ray Mears cestuje po různých koutech světa, kde uplatňuje své bohaté zkušenosti. Dozvíte se například, jak rozdělat oheň pomocí dřívek, jak si postavit přístřešek v lese, jak ulovit či nasbírat něco k snědku, jak pomocí přírodních materiálů vyrobit užitečné nástroje a mnoho dalšího.

Série I:   01 Prapůvodní Británie / Aboriginal Britain
02 Táboření v džungli / Jungle Camp
03 Cestování džunglí / Jungle Trek
04 Africký tábor / Africa Camp
05 Africké safari / Africa Safari

Série II:   01 Kánoe z březové kůry / Birchbark Canoe
02 Putování kánoí / Canoe Journey
03 Amerika / American Prairies
04 Švédsko / Sweden
05 Čtyři roční období / Four Seasons (blitzer)

(více)

Recenze (5)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Ray je prostě borec... stačila by mi tak polovina jeho neuvěřitelných znalostí a zkušeností. Stavění kánoe z březové kůry nemělo chybu, ale nejvíc se mi líbil asi poslední díl - Čtyři roční období (tu březovou šťávu musím někdy ochutnat). ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivec bushcraftu, jsem srdcem zálesák, ostatně jsem nožíř, což z toho vychází a tak se mi tento pořad velmi líbí. Bear Grills je takový hodně televizní, snaží se dělat show za každou cenu, kdežto Ray je ten pravý zálesák, který je zálesákem / bushcrafterem a nesnaží se jen přežívat. Bear Grills je o přežití, Ray o užití si to, což jako tramp oceňuji mnohem více. Ačkoli jsem zatím shlédl jen první díl, souhlasím, jak už tu padlo, že se jedná o nejlepší buschcraftí / zálesácký pořad. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Parádny dokument, ktorý ma veľmi dlhú dobu držal a nepustil. Za pár dní som mal pozretí celý seriál. Ray Mears dokázal urobiť z bushcraftu/survivalu niečo viac. ()

beerlover 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Bear Grylls chrápe ve velbloudovi a žere červy, tam Ray Mears s anglickým klidem staví obydlí a griluje si ryby. Nejlepší pořad o bushcraftu/survivalu, na který se dá podívat. ()

Reklama

Reklama