Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali by sme ísť. Nerád to hovorím, ale možno práve ožiera chudáka Jima a vydrží mu to do večera.“ Je to hrubý tip, ale povedzme, že do júla 2010, kedy tento komentár píšem, som videl 30 krokodílích hororov. Ale až v r. 2007 vznikli tri kvalitné: Krokodíl: Návrat do krvavej lagúny, Prvotné zlo - Primeval... a KRVAVÁ LAGÚNA. Za najlepší z nich (a vôbec zatiaľ najlepší kroko-horor, aký som videl) hodnotím KROKODÍLA: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY. V PRIMEVAL bol netvor príliš digitálny a v KRVAVEJ LAGÚNE príliš realistický (čo tiež nie je dobre). Až KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY (ktorý s KRVAVOU LAGÚNOU nemá okrem Austrálie, turistov a krokodíla nič spoločné) je ideálny. Ani KRVAVÁ LAGÚNA však nie je zlá a v porovnaní s 90% iných kroko-krvákov je hodná Oscara. S výslednou kvalitou to ale samozrejme zasa až také horúce nie je, pretože hoci ma fascinuje Austrália a stojaté mútne vodné toky, ako celok to funguje len zo začiatku. Za vec, ktorá jej láme väz, by som označil paradoxne práve (teoreticky chvályhodnú...) snahu o čo najväčšiu autentickosť (prejavuje sa napr. tým, že obluda nie je prehnane veľká ani geniálna, je to proste nenažrané zviera, ktoré má čas). Z logického hľadiska mi prekážalo len to, že krokodíl má toho času akosi priveľa - naokolo nekonečné močaristé územie, kde by si ulovil tony jedla za 5 minút, on z pozoruhodného dôvodu vyčkáva na akýchsi ľudí na akomsi strome a len čo dole spustia na sekundu behom 48 hodín nohu, ide po nich. To bolo podľa mňa nechcene úsmevne prehnané. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

A tohle bylo jako co ?? Tohle mělo být jako napínavé ?? Krvavé ?? 3 lidi na stromě, nehorázná nuda, trapné a nesmyslné dialogy a chování herců, vidíme pouze jedno sežrání krokodýlem a to jako "sežrání", krokodýl musel být hodně unuděný, když nedokázal sežrat ty dvě slepice. Horor ani náhodou, Akční už vůbec ne, kdyby to byl film z roku 2016 a vejš, dal bych odpad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři lidi na stromě. Je sice moc hezký, že se tam kolem nich prohání celkem sympatickej krokodýl, ale pořád jsou to tři lidi na stromě. Když už se někdo z nich odváží do vody, aby posloužil jako sváča, tak se zblázní kamera a vzápětí se všechno zase vrátí na strom. Pobavil alespoň závěr, ačkoliv působil dost pitomě a úplně nesympatičtí nebyli ani herci. No a podle skutečný události? To jako fakt? I když jestli to vyprávěla ta buchta......... 30% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Útes smrti (2010) jak přes kopírák. Ale stále koukatelnější a lepší. Žraloka vyměnili za krokodýla a můžeme do Australských řek. Filmy jsou si v mnohém podobné. Oba hlásají podle skutečné události. Oba mají nesympatické postavy a herce, kteří nedlouho poté co vyrazí na cestu, mají nehodu. Vlastně se oběma otočí lodička vzhůru nohama. A hodinový boj o život může začít. Ovšem zatímco Útes smrti byl ubíjející nuda, tak Krvavá laguna mě docela bavila. Krokodýl je skvěle vyobrazený a triky mluví za vše. (I když se vlastně objevuje až za půlkou snímku) Když občas projedou drsné smyčce, tak je na mrazení na ruce zaděláno. Prostředí je vybráno skvěle a hladina vody, ač je do pasu tak přesto je děsivá. Není totiž vidět skrz ní vůbec nic. Austrálie je krásná, ale ocitnout se v kůži týhle trojici by chtěl asi málokdo. Několik scén opravdu postrádají logiku, ale vem to čert. Na hranici dvou až tří hvězdičkového zážitku. (50 %) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama