Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pojetím odlišné od Rogue, kvalitativně nakonec tak nějak srovnatelné. Zatímco Rogue totiž ve své béčkové kategorii body získávalo, Black Water v žánru realistického hororu říznutého psychologií pár bodů vinou několika nelogičností ztrácí. Přesto opět v žánru něco nevídaného, napínavého a na pár místech vyloženě výborného (scéna s bouří a praskání vy víte čeho, tichý výjezd z vody atd.). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání, tak špatný film jsem nečekal. Vše působí televizně od výkonů herců až po kameru, ale to bych za tak velký problém neviděl. Napětí je nulově a hercům jsem nic nevěřil a necítil jsem s nimi, nejvíce jsem kroutil hlavou nad dialogama, které jsou příšerně napsané a celkově jsem nečekal takovou roztahanou nudu s mnoha scénáristickými hloupostmi. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Krokodýl s GPS navigací? ... (pozor obsahuje spoilery) ... Myšlenkové pochody zúčastněných fakt nechápu. Hodiny stráví na stromě, kde sezení rozhodně není jak v multikině a potom z nich vypadne, že se asi jako rozhodnou dojít pro člun, který mají 4 metry od stromu. Jenže borec to jaksi nezvládne, tak proč si neudělat výlet delší o celou noc, že??? Dokážete si představit sezení na úzkém stromě přes celou noc? Já tedy nikoli. Po brzkém probuzení však osvítí zúčastněné asi Bůh hlouposti a pro člun, který mají maximálně 10 metrů od sebe se rozhodnou jít okolo po stromech, takže zachůzka asi 500 metrů. Nakonec se do člunu někdo i dostane, ale máme tu superkrokodýla, takže ani ve člunu nebude bezpečno. Ale nebojte, možná nakonec někdo i přežije...:-)) Teď se mi zrovna vybavuje jeden díl reprodukcí BBC dle skutečné události - I shouldn´t be alive - kde je taky partička uvězněných lidí uprostřed řeky mezi krokodýly a to je teprve pětihvězdičkový nářez, né jak tohle!!! Tak tedy závěrem přemýšlím, jestli by se dal vypíchnout nějaký klad filmu a napadá mě jedině prostředí řeky prorostlé mangrovy a docela slušná kamera. Nuže tomuhle horůrku vám doporučuji se raději vyhnout, jako tomu krokodýlu! 3/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali by sme ísť. Nerád to hovorím, ale možno práve ožiera chudáka Jima a vydrží mu to do večera.“ Je to hrubý tip, ale povedzme, že do júla 2010, kedy tento komentár píšem, som videl 30 krokodílích hororov. Ale až v r. 2007 vznikli tri kvalitné: Krokodíl: Návrat do krvavej lagúny, Prvotné zlo - Primeval... a KRVAVÁ LAGÚNA. Za najlepší z nich (a vôbec zatiaľ najlepší kroko-horor, aký som videl) hodnotím KROKODÍLA: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY. V PRIMEVAL bol netvor príliš digitálny a v KRVAVEJ LAGÚNE príliš realistický (čo tiež nie je dobre). Až KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY (ktorý s KRVAVOU LAGÚNOU nemá okrem Austrálie, turistov a krokodíla nič spoločné) je ideálny. Ani KRVAVÁ LAGÚNA však nie je zlá a v porovnaní s 90% iných kroko-krvákov je hodná Oscara. S výslednou kvalitou to ale samozrejme zasa až také horúce nie je, pretože hoci ma fascinuje Austrália a stojaté mútne vodné toky, ako celok to funguje len zo začiatku. Za vec, ktorá jej láme väz, by som označil paradoxne práve (teoreticky chvályhodnú...) snahu o čo najväčšiu autentickosť (prejavuje sa napr. tým, že obluda nie je prehnane veľká ani geniálna, je to proste nenažrané zviera, ktoré má čas). Z logického hľadiska mi prekážalo len to, že krokodíl má toho času akosi priveľa - naokolo nekonečné močaristé územie, kde by si ulovil tony jedla za 5 minút, on z pozoruhodného dôvodu vyčkáva na akýchsi ľudí na akomsi strome a len čo dole spustia na sekundu behom 48 hodín nohu, ide po nich. To bolo podľa mňa nechcene úsmevne prehnané. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)

Reklama

Reklama