Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (206)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mali by sme ísť. Nerád to hovorím, ale možno práve ožiera chudáka Jima a vydrží mu to do večera.“ Je to hrubý tip, ale povedzme, že do júla 2010, kedy tento komentár píšem, som videl 30 krokodílích hororov. Ale až v r. 2007 vznikli tri kvalitné: Krokodíl: Návrat do krvavej lagúny, Prvotné zlo - Primeval... a KRVAVÁ LAGÚNA. Za najlepší z nich (a vôbec zatiaľ najlepší kroko-horor, aký som videl) hodnotím KROKODÍLA: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY. V PRIMEVAL bol netvor príliš digitálny a v KRVAVEJ LAGÚNE príliš realistický (čo tiež nie je dobre). Až KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY (ktorý s KRVAVOU LAGÚNOU nemá okrem Austrálie, turistov a krokodíla nič spoločné) je ideálny. Ani KRVAVÁ LAGÚNA však nie je zlá a v porovnaní s 90% iných kroko-krvákov je hodná Oscara. S výslednou kvalitou to ale samozrejme zasa až také horúce nie je, pretože hoci ma fascinuje Austrália a stojaté mútne vodné toky, ako celok to funguje len zo začiatku. Za vec, ktorá jej láme väz, by som označil paradoxne práve (teoreticky chvályhodnú...) snahu o čo najväčšiu autentickosť (prejavuje sa napr. tým, že obluda nie je prehnane veľká ani geniálna, je to proste nenažrané zviera, ktoré má čas). Z logického hľadiska mi prekážalo len to, že krokodíl má toho času akosi priveľa - naokolo nekonečné močaristé územie, kde by si ulovil tony jedla za 5 minút, on z pozoruhodného dôvodu vyčkáva na akýchsi ľudí na akomsi strome a len čo dole spustia na sekundu behom 48 hodín nohu, ide po nich. To bolo podľa mňa nechcene úsmevne prehnané. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický malý krokodýlí film, kterej se dá bez problémů sledovat. Žádné návaly strachu jsem při něm sice nepociťoval, ale drobet napětí vyvolat dokázal. Jen je škoda, že když krokodýl na někoho útočí nebo jej pojídá, tak z toho nikdy moc neuvidíme. A scenáristicky je těch 90 minut docela prázdnejch. Já vím, že snímek pracuje hlavně s psychologií postav, ale stejně se ta psychologie mohla dít na pozadí něčeho jiného než na šabloně "pro člun a zpátky" opakující se několikrát za sebou. Kladem je pak bezesporu pěkné prostředí a uvěřitelnost celého dění. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti ?? Možná tak prvních 10 minut včetně titulků. Nicméně, abych tady nebyl za hnidopicha, jedna až krutě realná záležitost se odehraje v první části filmu. Na stromě sedí dvě holky a jeden chlap, kolem dokola je jen voda a stromy. Přes stromy je záchrana nemožná, zůstat na stromě na věky taky nejde a loď k potenciální záchraně je od stromu tak cca 10m, s tím, že ve vodě číhá hladovej krokča. A teď co ? Tak chlap tam má sice dvě holky, ale ty sou mu naprosto k hovnu, protože sex ve třech v podobné sitiauci, zřejmě ženský psychicky nezvládnou, uvařit svíčkovou taky nemůžou, protože na stromech zatím nejsou sporáky a tak chlapíkovi začínájí být jasné dvě věci. Čím déle bude s oběma ženskýma na tom stromě, tím silněji se do něj budou obě ženský navážet, ať něco udělá, až by ho ty ženský svým typickým slovním psychoterorem donutily skočit šipku rovnou do tlamy krokči a zkrátil si tak ono pověstné a hrůzostrašné ženské slovní mučení ze kterého už po pár minutách má každej kluk hlavu jak balon a začíná zavidět lidem v podzemní části hřbitova. Duhá věc je, že i když má být mezi mužem a ženou všeobecná rovnoprávnost , tak k těmhle situacím to ještě jaksi nedospělo, bohužel. Nebo zkuste navrhnout, až budete v podobný sitaci jako v tomhle filmu holkám tohle : " Hele jste ženský, tak něco dělejte a zachrantě mě." No, to by vás zabily dřív než ten krokodýl. Čili podobná situace chlapovi jasně velí, že to musí být on, kdo musí riskovat život pro záchranu žen a tady bylo jasně vidět, že tomu chlapovi se do té vody tak nechtělo, tak nechtělo, ale musel, ale musel. Doufám, že si to alespoň holky po mém komentáři, začnou více uvědomovat, že jsme stvořeni kvůli tomu, abychom kvůli nim umírali a na důkaz své vděčnosti budou používat slůvko NE jen v skutečně krajních případech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $700,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $453,488║ Další film podľa skutočných udalostí, kde sú ľudia napadnití nejakou zubatou príšerou, ktorý má svoje čaro ale v niektorých miestach sa snaží vypadať až moc hrdinsky a v tej chvíli si zbytočne podráža nohy a skĺza do zbytočnej béčkovitosti. Takže po žraločom Otvorenom mori prichádza svojou úrovnou podobne spracovaná Krvavá lagúna, kde pre zmenu na výletníkov útočí krokodíl, ktorý sa zo svojimi obeťami miestami doslova hrajká, čo by nebolo naškodo len by to muselo byť v menšom merítku. Film má samozrejme dobré stránky, hlavne prvá polovica je dosť dobre vybudovaná, tá druhá už postupne stráca svoju vierohodnosť kvôli čudnému počínaniu krokodíla a hrdinstvu jednej nešťastných aktérok, aj treba povedať že taký moment strachu je tam stále dosť dobre budovaní, vrátane doprovodnej hudby. Tento horror sa oplatí pozrieť pokiaľ sú neni moc veľké očakávania, lebo suma sumárum, podobných horrorov o zubytých ozrutách je už nespočetne a v omnoho lákavejšom prevedení, stači spomenúť takú klasiku ako boli Čeluste a trošku béčkové ale vždy stráviteľné horrory ako Aligátor či Jazero. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tři lidé na stromě, něco ve vodě a je z toho natočen dobrý horror. Ani chviličku jsem se nenudil, občas jsem jen vykřikl : "proč ta blbá kráva do té vody leze.....:-) " No a ta příroda byla nádherná! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Atmosférický Survival, Animal Horor o dvou lidech uvízlých na stromě!. Hudba při vynoření krokodýla se mi zažrala do kůže.. Jeden z nejlepších Hororových soundtracků, co jsem kdy slyšel !! Druhý Díl je napínavější, krvavější !! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející krokodýlí napínačka, jen tomu chybí větší spád. Většina děje spočívá v tom, že se naše trojice (posléze dvojice) hrdinů drží na stromě, tváří se ztrápeně, vymýšlí marný pokusy dostat se z toho ven a pod nima to sem tam zlověstně šplouchne. S tím, že pan krokodýl není žádná sci-fi mrcha, ale počítám že úplně reálnej kus. Nepostrádá to dobrý momenty, ani sympatickou Grace, ale výš než na průměr mi to nedává. (screeny) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že krokodýl neměl patnáct metrů délky a šest tun váhy a že nedisponoval iq cifrou 127, jak tomu občas s inteligencí hlavních představitelů zvířecích hororů bývá, nicméně párkrát se v záběru zjevil, řekněme drobátko vychytrale. Jinak film poměrně slušně odsýpá, ve stromech nad nebezpečnou vodou se zachytila vcelku dobrá atmosféra a noční scéna zapůsobila opravdu drtivým stiskem. Závěr přitažený, ale celkově obstojné. 70%. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné. " Podle skutečné události " - to musel být pěkně vychytralej krokouš, dokonale si to užíval a pohrával si s kořistí. Na Australany opravdu " SUPER " . ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 2007 byl bohatý na kvalitní krokodýlí horory. Kromě Black Water si odbyly premiéru i Rogue a Primeval. Všechno to byli přerostlí hajzlové, co buď uměli trpělivě vyčkávat, nebo rychle běhat po souši. Jenže ani jeden z nich se nemůže pochlubit takhle vychcaným predátorem, jaký byl právě tady. I přes ten minimalismus napínavá podívaná. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh tří lidí uvězněných daleko od lidí, uprostřed vodní plochy, ovládané krvežíznivým krokodýlem, který čeká na každý chybný krok svých obětí. Prožívala jsem s těmi lidmi všechnu tu hrůzu, strach o život i to, jak se nakonec vzchopili a obětovali jeden pro druhého. Velmi dobře natočeno, pro mě jeden z nelepších příběhů s tímhle námětem. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Krokodýlích filmů není moc a není jich moc dobrých, Black Water je aspoň průměrný levný snímek, sází hodně na stísněnou atmosféru, kterou ještě více umocňuje pocit bezmocnosti. Místy sem se trochu nudil, jde poznat, že se jedná o béčko se vším všudy, konec (posledních cca 15-20min) se docela povedl a byl aspoň trochu akčnější než zbytek filmu. 5/10* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čelisti z mangrovů, které trošku připomenou jistou komedii s Funèsem, kdy se taky viselo ve větvích nad vodou. Akorát na francouzské riviéře na vás dole nečeká agresivní krokodýl obrněný trpělivostí.. Napětí na minimálním prostoru bylo vytěženo téměř maximálně a divák si během zbytkové dějové vaty může pokládat otázky, jak by se v danou situaci zachoval on. Já bych počkal na seňora Micka.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pojetím odlišné od Rogue, kvalitativně nakonec tak nějak srovnatelné. Zatímco Rogue totiž ve své béčkové kategorii body získávalo, Black Water v žánru realistického hororu říznutého psychologií pár bodů vinou několika nelogičností ztrácí. Přesto opět v žánru něco nevídaného, napínavého a na pár místech vyloženě výborného (scéna s bouří a praskání vy víte čeho, tichý výjezd z vody atd.). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dlouze přemýšlím, v kterém hororu mi bylo sympatické "krvelačné" zvíře, které všechny ohrožovalo, na rozdíl od hlavních hrdinů. Došla jsem k názoru, že sympatický krokodýl v Krvavé laguně je zřejmě tím jediným. Myslím, že pokud by rozuměl a naslouchal jen něčemu z té záplavy naprosto klišovitých a často až trapných dialogů, které jeho oběti při pobytu na stromě pronášely, rozchechtal by se na celé kolo a smíchy by sebou začal plácat ve vodě. Mdlý a nezáživný děj, spolu se scénáristickou stránkou dokázaly film velmi zdatně zcela potopit. SPOILER Nejlepší scéna pro mě je, kdy krokodýl v začátku filmu napadne chlapíka a poté, když si zbylé slečny myslí, že už je pryč, tak se před nimi vynoří, s mužem v tlamě, chvíli se na ně dívá a poté zmizí v hlubinách. KONEC SPOILERU. Závěr je poměrně vlažný a žádné překvapení se nekoná. Zato však scéna, v níž to přeživší doslova "zabila", mě dokázala naplnit jistým vztekem a vyvolala ve mně touhu po odplatě:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď sa v reálnom živote stane nejaká desivá, brutálna udalosť, a ktorej rozprávanie, či počúvanie nechá na človeku dlho pocit strachu, neznamená to hneď, že ako filmový námet to môže byť trhák. Zažiť tento príbeh na vlastnej koži, asi by som film hájil do špiku kosti, ale keď pozeráte na skupinku ľudí prilepených vyše hodinu na strome nad vodou, ako čumia na hladinu vody či náhodou nezbadajú krokodíla a dookola opakujú tie isté dialógy, to pocit strachu alebo napätia nenavodí ani náhodou. S (až troma) útokmi tejto slizkej štvormetrovej príšery sa spájajú tiež mnohé nedostatky, hlavne primitívne triky, zlá kamera, či ťažkopádne konanie postáv. Občas nelogické konanie (Lee má okolo snáď všetky stromy sveta, no ona si na pritiahnutie lana z vody odtrhne metrovú halúzku) ale nemôžem napádať, nakoľko ak sa to tak podľa skutočnosti udialo. Napodiv to celé pomerne rýchlo ubehlo a hustej atmosfére som tiež na pár momentov pričuchol, takže celkovo to nebolo až také dno. 40%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání, tak špatný film jsem nečekal. Vše působí televizně od výkonů herců až po kameru, ale to bych za tak velký problém neviděl. Napětí je nulově a hercům jsem nic nevěřil a necítil jsem s nimi, nejvíce jsem kroutil hlavou nad dialogama, které jsou příšerně napsané a celkově jsem nečekal takovou roztahanou nudu s mnoha scénáristickými hloupostmi. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica ľudí uviazne po prevrátení loďky na jednom zo stromov uprostred austrálskej divočiny. Ich spoločný nepriateľ je od prvého momentu viac ako známy! Síce O niečo menej krokodíla, no zato rozhodne viac logiky a napätia. Mne osobne sa to páčilo viac ako dvojka, ale ako hovorí staré porekadlo: "každému podľa chuti priatelia!" - 55% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Neustálé čekání na nějaký pořádný zázrak, vysloveně na dechberoucí scény, bohužel jsem se nedočkal. Zklamaní převládalo. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Reklama

Reklama