Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych prosil mentála co píše oficiální text distributora, ať si svůj názor na film cpe třeba svojí babičce, ale nesere ho do obsahů filmů. Pokud má potřebu se k filmu nějak vyzvracet, tak ať se tady zaloguje a píše komentáře jako my, ale do obsahu filmu subjektivní názor nepatří. Tohle je už asi po padesátý co to u neznámých československých filmů ten krypl udělal. Film je místy slušná brutálka, třeba Štěpnička v trenkách na dvoře pavlačovýho domu, nebo Štěpnička u fízlů, nebo dvacetiltej Kraus natřenej na hnědo, aby vypadal jako cikán, takže mě nějaký dobový ohlasy můžou leda tak políbit prdel. Navíc trio Josef Bláha, Jiří Štěpnička a Petr Svoboda zahráli ty jihočeský buránky naprosto přesvědčivě, úplně jako kdyby za tím velkým předním sklem tý oranžový krávy seděli Škrabík s Květulí :-))) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha budovatelskejch komedií, kterejch se natočily mraky. Mimochodem oficiální text distributora je opět blábol, protože se přepravovala pouze jakási důlní lokomotiva, takže náklad nijak objemnej nebyl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, ty distributorský balíku. Jestlipak víš, co říká můj dobový ohlas? Že na druhém stupni základní školy se v češtině probírá rozdíl mezi obsahem a komentářem. Kdyby jsi tenkrát dával pozor, možná bys věděl i to, že text má mít nějakou vypovídací hodnotu. A kdybys dával pozor při sledování tohoto filmu (viděl jsi ho vůbec?), tvá poezie by jistě vypadala jinak. Třeba: "Ó, náklade to objemný, přijeď prosím do jedný. Přivez mi tři šoféry, kéž vyhnou se ti maléry." Poprask je snad naše nejlepší road movie, jakou jsem kdy viděl. Skvělá herecká sestava a humor úderný tak, že by to i Liazku překlopilo. Kluci, naložte distributora na korbu a odvezte ho za Jedličkou do ústavu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha normalizačních komedií. Ačkoliv název s obsahem slibují road komedi a slovo poprask dokonce slibuje cosi ve stylu francouzských komedií, opak je pravdou. Je to nudné, nevtipné, jalové jak trnkový keř. Humor nula, zápletky také a o poprasku nemůže být řeč ani na silnici, ani jinde. O co jde? V cihlárně klekne posunovací lokomotivka a tak je vyslána s Liazkou tří členná osádka dojet přes půl republiky pro novou. Cestou se mají stavit v Praze s důležitým dokumentem. Tam také dojde při cestě zpět už s naloženou mašinkou k oné hlavní zápletce. Bláha není schopen dokument hned předat a čeká se. Řidiči se nudí v kabině a tak Štěpnička jde přespat k tetičce (Gollová). Jenže zaspí a auto mu ujede.... Začne jej tedy dohánět... Půl filmu tak stráví v tílku s proklatě krátkými trenkami avšak se zatraceně vysoko vykasanými ponožkami rezavé barvy... Snad byl tehdy idolem žen a dívek, nevím... Dnes už to bylo jen strašidelné. Do cihelny navíc přijede kontrola, což vedoucí cihelny špatně nese a což má spojitost s onou obálkou vezenou do Prahy. Do celého ,,poprasku na E4'' se navíc zapojí i VB v čele se soudruhem Moučkou a předabovaným Zedníčkem. Nebudu spoilerovat, pokud chcete vědět jak dopadne kontrola, zda dovezou mašinu v pořádku a zda Štěpnička dožene partu v Liazu, musíte si tuto socialistickou ,,taškařici'' pustit. Dát tomuhle více než jednu hvězdu nejde a tak dávám za jednu uklidňující injekci všem těm nadšeným ploténkařům zde. * ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Neprávem pozapomenutá komedie o jedné ztracené lokomotivě. Výborné obsazení, příjemná atmosféra a správně zamotaná zápletka. Nebýt CS Filmu, snímek by už nejspíš zapadl prachem v archivu. Ale to by byla škoda... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Počkej na tátu, ten ti dá!" - "Jakej táta, dyť žádnýho nemáme." - "Já si ňákýho najdu a pak uvidíš!" Míla Myslíková je prostě neodolatelná :-) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice podařená komedie, kde exceluje pan Bláha, který se pro takové role narodil. Nesmím tak vyzdvihnout roli pana Vochoče, myslím, že se na tohoto geniálního, lidového herce trochu zapomíná, taky byl v roli předsedy vynikající. A tak si jen můžu přát, aby se podobné filmy točily i dnes ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie plná zvratů, která rozhodně nenudí a absurdními situacemi se jen hemží. Prostě nenáročná socialistická crazy komedie, která pobaví a má opravdu obrovské herecké obsazení, včetně výborných miniroliček Nataši Gollové nebo Eduarda Dubského. Mezi všemi scénkami je největší nářez Jan Kraus, který hraje cihlářského cigána a bubeníka jedné kapely a je nabarven na hnědo. To samé parta cihlářských cigánů v rolích Jiřího Valy, Jana Faltýnka nebo Jana Kuželky. To se prostě jen tak nevidí a za ně dávám čtvrtou hvězdičku. :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o trampotách jedné cihelny ,která potřebuje novou lokomotivu. A tak pro ní pošle nákladák v čele J.Bláhou a J.Štěpničkou. A také v cihelně probíhá inventura. Film ,který vznikl protože kupodivu zůstaly peníze a prostor ,tak se to realizovalo. Je to naprosto pozapomenutelná ,ale celkem slušná komedie. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne odlehcena road movie plna solidnich hlasek. Z hercu me nejvice pobavil Jiri Stepnicka ve sportovnim, ale i ostatni hraji dobre. Scenar je sice takovy nijaky, ale ma to pozitivni atmosferu a to je dobre:-). ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Jen jestli režisér Strnad spíše nezpůsobil Poprask v kině...nudný a nezáživný film. Ostatně jako vše, co tento režisér natočil. Mimojiné jsem si opět potvrdil svou teorii, že Jiří Bruder nikdy nehrál v ničem kvalitním. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Kriste Pane, ochraň nás od filmů tohoto druhu...a já jsem kurva tolerantní ke komunistické tvorbě, však toto jest nad rámec mé tolerance. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Není to tak blbý, jak to na první pohled vypadá a jak tvrdí distributor. Má to relativně dost vtipných momentů - Jan "Ferko" Kraus žádající paní Šintákovou o ruku dcery Milušky a Štěpnička rozdávající životní moudra typu "Já třeba mám v Praze taky určitý zájmy... Ženská vzdálená má náhodou spoustu předností." Jako nenáročná zábava je Poprask plně funkční. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ale přátelé, tadyhle to má například dvě paměti." "Paměti? Co si ti lidi nevymyslí? Paměti?". Tak z tohohle scénáře by neudělali slušnou komedii ani Belmondo s Funesem dohromady. Stupidní zápletka by nevadila, ale za ty dialogy by měl soudruh Kaněra dostat černý puntík do kádrového posudku. Pár zajímavých scén se dejme tomu povedlo, zbytek se utopil v trapnosti a nevtipnosti. Situační i konverzační složka je zoufale nefunkční, herci sotva průměrní a pokud už je někdo zajímavý, tak se zásadně jen mihne a zmizí. Ta druhá hvězdička je za cikánského Krause. ()

Reklama

Reklama