Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Drom 

všechny recenze uživatele

Nebyl to pátek, jako každý jiný. Ba naopak. Již od brzké ranní směny se v cihelně nedařilo. I přes údernické nadšení všech pracovníků, od dobrosrdečného provozního ředitele po pracovitého Ferka, který ve volném čase hraje na zábavách kulturně-budovatelsky vhodnou hudbu. Nejdříve odešla lokomotiva tahající po úzkokolejce vagóny a teď to vypadá na kontrolu shora. Bohužel, jedna faktura chybí. Samozřejmě žádná levota, to jen pracovitý dělník nemá pro jiné starosti čas na papírování. Naštěstí nová lokomotiva je připravena, jen pro ní zajet, a cestou, vedoucí přes Prahu, se zastavit pro potvrzení. Naši hrdinové ještě netuší, jaká na ně čekají dobrodružství. Trochu propagandisticku a vlastně jednoduchou zápletku stojí za to vidět nejen kvůli dobrým hereckým výkonům v čele s tradičně výborným Josefem Bláhou. Ten sice nedostane prostor předvést své pověstné žvýkání, rozbalí však klasicky výbornou afektovanost. Za zmínku stojí také scény s vtipně nafetovaným Jiřím Štěpničkou. Druhou silnou stránkou snímku je řada povedených scén, od příhod tří cestovatelů po hrátky s kalkulačkou. Nezáživný příběh je tak spíše jen linkou spojující jednotlivé fragmenty, které jsou z celkového pohledu pitomé, ale svým zpracováním a výměnou dialogů úžasné. Rozhodně lepší tři hvězdičky. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, i když mnoho situací je směšných úplně z jiného důvodu, než bylo původně myšleno. Kde jinde můžete vidět v obličeji načerněného Jana Krause v roli skvělého cikánského bubeníka Ferka Takáče. Vůbec celá cikánská parta v cihelně - co jméno to pojem - Jiří Vala, Jan Faltýnek. Jirka Štěpnička v trenkách a tričku s nápisem Buď fit je prostě kouzelnej. Malinké pidiroličky Nataši Gollové, Miroslava Homoly a Evy Svobodové také potěšily. Kdo má rád starší méně známé filmy objeví mnoho dalších zajímavých věcí... Nemůžu si pomoci, ale mě to pobavilo. Tak za 70%. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie plná zvratů, která rozhodně nenudí a absurdními situacemi se jen hemží. Prostě nenáročná socialistická crazy komedie, která pobaví a má opravdu obrovské herecké obsazení, včetně výborných miniroliček Nataši Gollové nebo Eduarda Dubského. Mezi všemi scénkami je největší nářez Jan Kraus, který hraje cihlářského cigána a bubeníka jedné kapely a je nabarven na hnědo. To samé parta cihlářských cigánů v rolích Jiřího Valy, Jana Faltýnka nebo Jana Kuželky. To se prostě jen tak nevidí a za ně dávám čtvrtou hvězdičku. :) ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

M8ám rád filmy socialistické, kde nějaký kolektiv, nejlépe brigáda soc.prc, honí plán, pracuje až do úmoru a o práci se baví i v hospodě. Vždycky se u toho rozvalím v křesle, ubalím cígo, k tomu sklenici čaje a v klidu a pohodě domova sleduju ty ztřeštěné pracanty. Tady 3 balíci z venkova jedou náklaďákem pro novou těžební lokomotivu, zatímco soudruh Vochoč s celokovovými digitálkami v domovské fabrice v jižních Čechách hlídá, aby nebyl plán výroby ve skluzu. Film je debilní, ale to je právě dobře. Jen debilní filmy v sobě mají něco navíc (tu debilitu). Zvláštní obsada herců – šoumen Jan Kraus, Nataša Gollová, Karel Vochoč, Bruder, Miroslav Homola, Moučka, komunistický dýdžej Skalka, Jiří Štěpnička, Dagmar Havlová, Míla Myslíková, Pepíček Bláha, Krška, Faltýnek, Antonie Hegerlíková, Jan Schánilec, Stanislav Fišer, Jiří Vala…. V komentářích se dočítám, že někteří herci byli natřeni na tmavo, aby to jako byli cikáni a já si přitom myslel, že se tak zmazali od té práce v cihelně (a myslím si to pořád). ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Od teto komedie jsem mnoho neocekaval ,o to vice jsem byl prekvapen.Jednim z duvodu meho sledovani byla ucast Josefa Blahy, ktery mne opet nezklamal.Pribeh nas zavede do doby kdy vsechno patrilo vsem a vsichni o spolecne dilo meli "zajem a snahu".V uplne malych rolich se nam predstavi nekolik driveji polularnich hercu mezi nimiz nemohu nevzpomenout skvelou Natasu Gollovou.Proc jenom mne nebylo dvacet, kdyz ji bylo dvacet? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)
  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)

Reklama

Reklama