Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Přepychový socialistický dyzajn, ale humorných scén/hlášek jako šafránu. Herecká "banda" skvělá, ale těžkopádný scénář je i na ni moc velké sousto. Štěpnička umí i komedie, ale přeslazený úsměv po mamince mu nesluší. Mimo jiných potěšili zvláště Vochoč a Homola - komičtí už od pohledu a herci par excellence. Překousla jsem i "krále" českých tók-šou, pocházejícího evidentně z "bohem-vyvoleného-národa", v roli do-společnosti-integrovaného-Roma, kterou zvládl celkem povedeně - vůbec ho totiž nemusím a nikdy jsem nemusela = vždy mi připadal jako gauner, který čeká na svou příležitost - a dočkal se. ...Komedie, která si občasnou reprízu určitě zaslouží. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Od teto komedie jsem mnoho neocekaval ,o to vice jsem byl prekvapen.Jednim z duvodu meho sledovani byla ucast Josefa Blahy, ktery mne opet nezklamal.Pribeh nas zavede do doby kdy vsechno patrilo vsem a vsichni o spolecne dilo meli "zajem a snahu".V uplne malych rolich se nam predstavi nekolik driveji polularnich hercu mezi nimiz nemohu nevzpomenout skvelou Natasu Gollovou.Proc jenom mne nebylo dvacet, kdyz ji bylo dvacet? ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá komedie založená na jednoduchém příběhu, jenž vypráví o přepravě malé lokomotivy po pozemní komunikaci. Během tohoto přesunu se tři závozníci z jihočeské cihelny v Šumavicích dostávají do několika komických situací. Vedoucího výpravy Bohouše a zřejmě nejvýraznější postavu snímku ztvárnil vynikající J. Bláha, jenž jakoby položil v této roli základ pro jeho pozdějšího legendárního akademika Richarda. Posádku transportního vozidla značky Liaz dále tvořili sportovec J. Štěpnička a nevýrazný rejpal P. Svoboda. Za nejpovedenější komické situace bych označil Štěpničkovo extempore na stanici SNB a nabarvenou rodinu Takáčovu, v čele s J. Valou a J. Krausem. Z mnoha známých hereckých tváří zaujal i můj oblíbený K. Vochoč, coby provozní cihelny, zachraňující podnik před podezřením ze zpronevěry či trenér dívčího basketbalového družstva I. Niederle. Poprask hodnotím jako slušnou odpočinkovou neokoukanou komedii s ucházejícími komediálními výkony všech zúčastněných. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Neodolám, abych nedal velké plus panu Krausovi za cikána. To mně fakt složilo na lopatky. Byl to takový pokus o komedii a kupodivu se zasmát dalo. Silně pracovní snímek lákal skvělým obsazením a to nezklamalo. Za ten nedodělaný konec by zasloužili autoři přes hubu a hned vícekrát. Body dolů. Ale jinak jsem se pobavil. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

M8ám rád filmy socialistické, kde nějaký kolektiv, nejlépe brigáda soc.prc, honí plán, pracuje až do úmoru a o práci se baví i v hospodě. Vždycky se u toho rozvalím v křesle, ubalím cígo, k tomu sklenici čaje a v klidu a pohodě domova sleduju ty ztřeštěné pracanty. Tady 3 balíci z venkova jedou náklaďákem pro novou těžební lokomotivu, zatímco soudruh Vochoč s celokovovými digitálkami v domovské fabrice v jižních Čechách hlídá, aby nebyl plán výroby ve skluzu. Film je debilní, ale to je právě dobře. Jen debilní filmy v sobě mají něco navíc (tu debilitu). Zvláštní obsada herců – šoumen Jan Kraus, Nataša Gollová, Karel Vochoč, Bruder, Miroslav Homola, Moučka, komunistický dýdžej Skalka, Jiří Štěpnička, Dagmar Havlová, Míla Myslíková, Pepíček Bláha, Krška, Faltýnek, Antonie Hegerlíková, Jan Schánilec, Stanislav Fišer, Jiří Vala…. V komentářích se dočítám, že někteří herci byli natřeni na tmavo, aby to jako byli cikáni a já si přitom myslel, že se tak zmazali od té práce v cihelně (a myslím si to pořád). ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)

Reklama

Reklama