Reklama

Reklama

Cesta

  • USA The Road (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Otec (Viggo Mortensen) a jeho malý syn (Kodi Smit-McPhee) bojují po zničení světa o přežití. Nikdo přesně neví, co se stalo. Byl to jaderný útok? Nebo naši planetu napadli mimozemšťané? Jedno je jisté - miliony lidí zemřely, ať už v důsledku katastrofy, vyhladovění či zoufalství z pomalého umírání lidí kolem poté, co se zastavily dodávky energií. Snaží se dostat na pobřeží a doufají, že tam najdou zásoby jídla, bezpečí i někoho, s kým by mohli sdílet budoucnost. Veškerý majetek si vezou v nákupním košíku vybaveném zpětným zrcátkem, aby viděli, zda je někdo nesleduje. Cestou překonávají řadu překážek a děsivých situací. Naráží na zástupy zoufalých, nepřátelských přeživších, loupeživých gangů i kanibalů. Nemají nic než jeden druhého a snaží se zachovat si alespoň zbytky lidské důstojnosti. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

asi to bude hodne depresívny film a depresie si už človek dnes užije dosť z počúvania reál správ a nepotrebuje k depke ani film. Filmové vízie futuristov na postapokal. a depres. budúcnosť sa pomaly napĺňajú. Treba skôr hľadať pozitívne filmy pre pozitívnu budúcnosť a pozitívne myslenie. Inak sa z negatívneho osudu nikdy nevymaníme. Posledne akoby sa točili hlavne temné a negatívne filmy, čo nie je vôbec dobré. Hentento už bol natočený dávnejšie, ale radí sa k iným, podobným, natočeným neskôr.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Úžasný film fakt úžasný..akurát rozhodne nie film ktorý sa púšťa pred spánkom..ta depresia a beznádej je tak veľmi reálna že sa vám to zareze do hlavy

Ja.Nu.Lk.a

Ja.Nu.Lk.a (hodnocení, recenze)

začiatok úplne nepresvedčivý...vymrela flora aj fauna občas prší a existujú len ľudia...z prírodovedeckého hľadiska divné...Depresívny film a veľmi dlhé hodiny som rozmýšľala ako to bolo vlastne s koncom...Nikdy viac ho však nechcem vidieť aj ked som mu dala 4.hviezdičky a tá sonda do detskej duše...myslím si že po vzhliadnutí filmu sa každému bude chcieť žiť a kto má deti bude sa snažiť ešte viac im dať morálne zásady 

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

Díky tomuto filmu si stále připomínám, že má cenu žít dál... Mohli bychom být na tom mnohem hůř. 

collar

collar (hodnocení, recenze)

Už vím kde se výtečný kousek The Last of Us inspiroval. Stejně surové a nekompromisní...

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Dacsus

Jenže on v tom světě prakticky nevyrůstal. Byl přece doma s rodičema. Opravdovej svět venku poznal až když se s tátou vydali na cestu.

na příspěvěk reagoval Ampi

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

Ampi

No, clovek by ocakaval podobne reakcie od niekoho pre koho je podobny svet novinka, nie od niekoho kto v takom svete vyrastol...

na příspěvěk reagoval Denver, Ampi

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

kamov

Myslím, že to bylo kvalitní vyobrazení jedné z variant možnosti reakce dětské duše. Co by jsi očekaval?

na příspěvěk reagoval Dacsus

Uživatel Ampi smazal svůj příspěvek.

kamov

kamov (hodnocení, recenze)

ten retardovany chlapec bol strasny, neskutocne ma rozculovala jeho priposrata, ustrachana postava

na příspěvěk reagoval Ampi, Ampi

Uživatel kamov smazal svůj příspěvek.

ala.alenka

ala.alenka (hodnocení, recenze)

Wodomi

Řekla jsem pouze, že je to nejdepresivnější film, který jsem zatím viděla. Tím jsem ale nechtěla říct, že by se mi film nelíbil! Naopak tuto tématiku mám ráda . Ale je hezké, že jsi z toho vydedukoval to, že jsem citlivá :) ... jinak romantické filmy nemám ráda, ale díky za typ !

Uživatel Denver smazal svůj příspěvek.

Wodomi

Wodomi (hodnocení, recenze)

Denver

Ja sveho casu v podobnych lehce modifikovanych podminkach zil, kdy pro me neexistoval jen konzum, zabava a resil zakladni potreby jako oni v tech snimcich. Nenavazim, jen reaguju na prispevek.. na to, co jsem z nej vypozoroval. Spis je to jen dobra rada :-) Takovy zivot kdysi davno vedl kazdy clovek, je urcite o moc vic prirozenejsi nez zivot dnes v pohodli, proto z toho mame takove strasne depky (my, co ho ani nezname) :-)

Nejsem si vedom, ze bych mel nejake gramaticke hrubky. Mozna narazis na slovosled

Ano, Cesta je o kus lepsi, ale na ocividne nizkoprodukcni film Vyhen neni spatna, urcite je brutalnejsi

Proc pises do holek, nick snad reprezentuje nejakou skupinu holek? Pak mas problemy s pravopisem taky :-)

na příspěvěk reagoval Denver

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Wodomi

Je to legrační, jak se tu navážíš do holek a nezvládáš ani pravopis :) Moc rád bych chtěl vidět tebe, jak by sis v takovým světě vedl :) Ta tvoje Výheň je docela dobrá nuda, která je zjevně Cestou inspirovaná. Minimálně co se týče atmosféry se tyhle dva filmy vůbec nedají srovnat.

na příspěvěk reagoval Wodomi

Wodomi

Wodomi (hodnocení, recenze)

ala.alenka

Tak to jsi asi ještě neviděla Výheň , ale chápu, vy citlivé holčiny byste na tohle koukat neměli spíše na ty romantické komedie s vdavkami na závěr.:-/ Ale kdyz by jednou nastala takova doba, tak dopadnete jako Charlize Theron, protoze v nem nebudete schopne vydrzet ani minutu

na příspěvěk reagoval Denver, ala.alenka

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Zase případ, kdy musí být nálada na něco pomalého, pak si to jde dobře vychutnávat. Jde o cestu, ne ani tak start nebo cíl. Když se to bude lámat přes koleno, bude to nudit ... i proto na mě stále čeká Letters from a Dead Man a Obi Oba.

Vůbec jsem nečekal (ale nejsem znalec), že by z Hollywoodu vyšel takovýto ponurý a depresivní snímek. A pasáže jako ta s Michaelem Williamsem ... celou dobu jsem mohl dumat, co bych udělal já

Vodní svět je moje oblíbené Bčko, tam je zas potřeba nebrat věci moc vážně, pak je to v pohodě.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

od filmu som cakal ovela ovela viac, niektore pasaze filmu som sa celkom aj nudil..

Lefty86

Lefty86 (hodnocení, recenze)

Film to nebyl špatný, sice chvílema nudný a když se začlo něco dít hned zase přestalo

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

VencaKl:  No myslím, že v žánru postapo filmů tenhle docela vyčnívá svým zpracováním a zaměřením. Ve většině akčních filmů se zase střílí z pistolí... k tomuhle zase patří hledání jídla :-) Ale o tom ten film snad není... V takovýmhe světě by to byla jedna z nejdůležitějších věcí, který bys musel řešit, abys přežil, takže mě vůbec nepřekvapuje, že jsou tam scény, kdy se snaží najít něco k jídlu :-) Vodní svět není žádnej zázrak, taková předražená hovadina. Zkus se mrknout na film Konec srpna v hotelu Ozon.

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

VencaKl: A co by si dělal ty, kdyby vymřeli zvířata dřív jak lidé a žil někde ve městě? Obešel bys par  kramků s konzervama, automaty a benzínky .. ale ignoroval bys je a šel bys do lesa na kořínky?:D

KHkomiks

KHkomiks (hodnocení, recenze)

Vodní svět, to je snad jeden z nejhorších filmů Kevina Costnera, jo ještě vlastně osobní strážce...

VencaKl

VencaKl (hodnocení, recenze)

Denver:  Úplně jiný. :-). Takhle mi to od začátku nesedlo. Už jsem nasycen scénami, kde hrdinové zkouší prázdné benzinky a rabují automaty na jídlo. Ale měl jsem to čekat, nic jiného neslibovali.

Nemáte někdo tip na film? Takový Robinson Crusoe poapokaliptického světa. To by byl spektákl. Já bych třeba doporučil Vodní svět.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

VencaKl: Proč tam rozebírat způsoby, jak si obstarat jídlo? Je to hlavně o vztahu těch dvou. Proto ani nebylo řečeno co se vlastně stalo, to je vedlejší. Zdá se, že bys z toho chtěl mít úplně jinej film.

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

Ridley + Cormac: Tahle země JE pro starý

05.02.2012

Lépe řečeno, pro starý machry ;-). Cormac McCarthy je mnoha čtenáři a literárními odborníky považován za nejlepšího žijícího amerického spisovatele. Kromě předloh pro filmy jako Tahle země není pro… (více)

James Franco chce adaptovat McCarthyho

James Franco chce adaptovat McCarthyho

07.01.2011

Ben Affleck nám předvedl, že i z chlápka považovaného za prkno s hezkým obličejem se může stát velmi dobrý scénárista a režisér. V jeho stopách chce nyní kráčet James Franco. Ten už dokázal, že je i… (více)

Reklama

Reklama