Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $217,326,974Tržby Celosvetovo $361,336,633Tržby za predaj DVD v USA $137,098,433 //počet predaných kusov 8,430,823/45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Plyšová šílenost s prkenným Jasonem, šišlavými veve... chipmunky a morálním poselstvím navrch. O Vánocích je to snesitelné (dokonce i v dabingu, který nabídne pár kultovních hlášek), ale stejně si budete většinou ťukat na hlavu a přemýšlet o tom, jak se tihle zrychlení hlodavci dostali na horní příčky hitparád. Vzpomínáte si na šmoulí písničky? Dalších komentářů zřejmě netřeba... ;) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to, prože jsem nestihnul SOUKROMOU VÁLKU PANA WILSONA, hraje zde Jason Lee a měl jsem to zadarmo. Nebýt nostalgie, protože jsem Chipmunky znal díky písničkám a filmu, byly by to dvě hvězdičky. Takhle zbývá pochválit animaci, několik dospěláckých fórků a parodí, překvapivě i vyvedený dabing, který se zadařil i v přípědě písní. Jason Lee nehraje, prostě tak nějak přebývá, celé je to schématické a hlavně, film by se měl podřizovat Chipmunkům, dělajícím nepořádek a rozvracející ho zevnitř, nikoliv oni filmu. Navíc celé to poučení, spočívající v tom, že konzumerizmus je špatný, se těžko přijímá od filmu, jehož snahou je parazitovat na zašlé slávě a vytřískat prachy z podeje hraček apod. blbůstek. I to ZA PLOTEM je lepší. :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Infantilní ňufačinka s řídkými satirickými šťouchy na účet showbusinessu určená primárně zaostalým batolatům a každému, kdo si někdy hrál s živou veverkou. Pokud do některé kategorie spadáte- stejně jako já, hurá na Alvina. Ostaní ať raději poslouchají nikoli Jasona Lee hulákajícího na zpívající hlodavce Alvine, ale Sám doma a onen charakteristický zvuk: Keeeeeee-viiiiiiii-neeeeeeeeeeee !!! Jsou přece Vánoce. 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Lennertz: 1. Bad Day ,2. The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late) ,3. Follow Me Now ,4. How We Roll ,5. Witch Doctor ,6. Come Get It ,7. The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late) ,8. Funkytown ,9. Get You Goin' ,10. Coast 2 Coast ,11. Mess Around ,12. Only You (And You Alone) ,13. Ain't No Party ,14. Get Munk'd ,15. Witch Doctor - David Seville ,16. The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late) - The Chipmunks , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak zase tak dementni, jak jsem cekal, to nebylo. Hlavne prvni hodinka filmu je vcelku svizna a zabavna, navic pisnicky jsou v pohode. Jedinej problem je, ze prakticky neni rozumet jedinymu slovu, jak silene pri zpevu piskaj. Co se tyce tech potvor, animovany jsou celkem slusne (ale vypadaj neprirozene, ale co cekat od rezisera Garfielda), ale kdyz delaj nejakou interakci s zivejma hercema, tak je to dost spatny. No a Jason Lee asi tusil, ze toci kravinu, tak do toho moc nedava, ale sympatickej je. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

proč jsem film vlastně protrpěl z posledních zbytků sil? nebylo by to bývalo poprvé, kdybych dovedl odpustit absurdní premisu, kterou se nikdo ani v nejmenším nepokouší vysvětlit či omluvit, i nekoncepční scénář, nevyužité či zcela nadbytečné elementy, čítankovou šablonovitost a teatrální herectví. jsem dávno zvyklý i na tzv. "rodinné filmy", které jsou ovšem příliš primitivní i v dětských očích a příliš infantilní pro dospělejší pohled a s tím se pojící nahrazování konfliktů pseudo-konflikty. snad bych i dokázal mávnout rukou nad pokrytectvím kritiky komercializace, v níž lze s trochou úsilí nalézat trapně nezdařený pokus o sebeironii. kdovíjak mě netrápí ani velmi špatný pocit z provedení kombinace animací a živých herců, při němž jako kdybych sledoval spíše dva navzájem sotva související filmy zároveň: jeden ucházející animovaný, druhý mizerný hraný. doufal bych, že ze mně všechna ta bujará zběsilost a nemožně akcelerované tempo vysají divácké síly docela, nebudu schopen nadhledu a nebudou mě přepadat paranoidní hypotézy, že vyjmenované nedostatky jsou namnoze přísně úmyslné, jelikož tak si to divák žádá. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kdyby ti chipmunkové neměli tak odporné hlasy a ty písničky nebyly tak strašné, tak by se mi to i líbilo. Protože byli vážně docela roztomilí a i když jsme podobný příběh viděli už mockrát, špatný nebyl. Ale bohužel, jakmile ti hoši otevřeli tlamy, tak se to všechno kazilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem drzý, malý ani chlupatý hlodavec a můj falešný zpěv nedokáže do poslouchatelného tvaru upravit ani nejmodernější technika. Taky naivní propagace rodinných hodnot mi poněkud leze krkem, ale když už mne potomci přinutili podívat se na tyhle veverčácké slavíky, tak mne to sice nepřinutilo sdílet jejich hlasité nadšení, ale do svého hodnocení jsem ho přesto promítl odvážnou matematickou fintou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ukvíkané zlo, s jehož přibývajícími minutami jsem stále více a více nabýval přesvědčení, že není možné přežít jej ve zdraví. RGB písklouni jsou jen třešínka na dortu poskládaného z nevkusu, imbecility a pohrdání inteligencí i toho nejmenšího diváka. Ta JEDNA hvězdička je v podstatě jen jako rezerva pro jejich squeakquel... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je právě ta komedie, na kterou se musíte podívat jen jednou, jinak by vás už vůbec nemusela bavit. Chipmunkové jsou upištění a trochu naspeedovaní, možná proto tak lidé žerou jejich hudbu  Sem tam tu Jasonovi trochu dochazí dech, ale stačí malým veverkám stíhat, zato hlavní záporak ,,strýček,, byl zas tak americky umělý (můj výraz  ) Kvalitní animace…slabších 6/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem takovou nějakou rodinnou zábavu, což se tak nějak vyplnilo, aspoň teda v první polovině, kdy sem se ještě jakž takž bavil, ale už v ní bylo poznat že nápad s Chipmunkama nebyl zdařilej. V druhý půlce už sem se buď nudil a nebo kroutil hlavou jak je to trapný a jak tam lítá jedno debilnější klišé za druhým. Krom toho Jason Lee je tady jako skoro až by se dalo říct mizernej, což mě hodně udivilo, protože v My name is Earl je přímo božskej ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Istá nostalgia môže fungovať, avšak Alvin a Chipmunkovia sú stále len priemernou rodinnou komédiou od tvorcov Garfielda, ktorú zachraňuje hlavne vydarená animácia Chipmunkov, zábavný Jason Lee a pár vtipov na úrovni. Pesničky v rámci filmu taktiež fungujú a záverečné morálne posolstvo neurazí. Áno, snaha parazitovať na sláve známej značky je proste zlá a preto o tom natočíme film, aby sme divákom názorne ukázali, že takto sa to proste nerobí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ano, trpěl jsem. A uniknout se tomu bohužel nedalo. Je to prototyp americké rodinné podívané pro nejširší lidové vrstvy, a proto z hlediska scénáře napsané a herecky odehrané tak, aby to odpovídalo vkusu typického masového diváka. Kdyby zůstalo jen u plyšových burunduků, jednalo by se sice o poněkud kýčovitou, nicméně v rámci dětského filmu ještě snesitelnou zábavu, jenže se tam vyskytují prsaté herečky a elegantní hezouni viditelně určení pro dospělácký doprovod, u kterého se předpokládá vkus a duševní rozhled pětiletého dítěte. Tenhle druh masové produkce mě prostě míjí. Celkový dojem: 15 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se Earl, teda vlastně Dave a jsem terorizován trojicí hlodavců fetujících hélium.“ Tohle kdysi řekl můj kolega ze skupinové terapie, na kterou jsem po nekonečné smyčce Chipmunků na přehrávači mých dětí začal chodit i já. Nyní se cítím vyléčen. Jen v čase Vánoc si občas narazím na hlavu Santovu červenou čepici, omotám se blikajícími světly ze stromečku a ve stavu připomínajícím katatonii si 18 hodin jako kolovrátek prozpěvuji: „K Vánocům mi éro kup, já bych si přál hula hup…“ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Chipmunkové a jejich songy jsou vlastně fajn, jen ten film jede podle až příliš okatě nalinkovaného scénáře pro nejmenší a Jason Lee není zábavný, nudný, dokonce ani otravný, prostě tu jen je. Pokud vyloženě nejste fanoušky seriálu či filmu (toho animovaného), jedná se o ztrátu času. Ta necelá hodinka a půl sice uteče rychleji než Chipmunkové na kofeinu, vyšumí však z hlavy dřív než skončí titulky. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Naleštěná, cukrkandlová variace na High School Musical, vyrobená speciálně pro americké předškoláky, kteří ocení, že na ně z pódia nepiští Zac Efron, ale parta potrhlých plyšáků. Když si odmyslíte písničky a veverky, dostanete třetí pokračování Garfielda... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Původní seriál patřil mezi tu nostalgickou větev, která snad nikdy nešla s českým dabingem, ale valná většina konzumentů ji znala v němčině. Podobně jako Sailor Moon nebo Milu Superstar. Nové filmy se nesou na jedné vlně společně a Méďou Béďou a Šmouly. Takže nové generaci dětí jsou šuma fuk pradávné kořeny a lačně a spokojeně si zkonzumují jen to, co je módní dneska. Nic víc, nic míň. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

V mnoha (MNOHA!) ohledech ztělesňují Chipmunkové mé představy o filmovém peklu. Naštěstí pro ně lze říci, že nedokonale, protože (buď jak buď) se vyskytnou momenty, kdy bych to eventuálně mohl myslet i v dobrém. Tom Hill The Third - vznešenost sama! :) 1,5* (30%) ()

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama