Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 60 000 000 $ Otvárací Víkend: 44 307 417 $ (v 3 475 Kinách) Tržby USA: 217 326 974 $ Tržby Celosvetovo: 361 336 633 $ ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Celkem to ušlo. Sem tam něco vtipného, ale jinak byl celý děj snadno předvídatelný, takže ničím vůbec nepřekvapil. Jinak jako chipmunkové mě mnohem více bavili Chip a Dale od Walta Disney. To je totiž stejná rasa hlodavců,.akorát jsou více IN. Lepší by bylo, kdyby se právě Chip a Dale dostali na stříbrné plátno, popř. ve 3D. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Traja nesympatickí, hyperaktívni, uvrieskaní, upišťaní hlodavci - "Alvin a Chipmunkovia" - nahlúply tlustoprd Simone, okuliarnatý chytrák Theodor a ich šéf Alvin. Spievajúce veverice. Ich synteticky upravené, mrnčavé hlasy, ktorými hovorili a aj spievali všeobecne známe songy, mi boli tak protivné, že som mal čo robiť, aby som to dopozeral až do konca. Nechcem si ani len predstaviť oficiálny soundtrack ku tomuto filmu. To musí byť fakt hrôza. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá rodinná komedie s mluvícími zvířátky, jejímuž nápadu a kouzlu jsem od začátku filmu absolutně podlehl a po celou dobu jsem nespouštěl oči od obrazovky a příjemně jsem se bavil. Jistě, děj byl v tomto případě velmi předvídatelný a uhádnout, co se bude ve filmu dít, nebylo nijak těžké ani pro mě, ačkoliv většinou děj filmu předvídat nedokážu. Zde ve filmu je to totiž jako v životě, chipmunkové nehleděli na to, kdo je má rád a chce pro ně to nejlepší, ale spíše na to, kdo jim dá to, co oni chtějí. Takže opravdu předvídatelný děj, což ale vůbec neubralo z mého pohledu tomuto filmu na jakékoliv zajímavosti. Mluvící chipmunkové jsou velice roztomilí a například takový Theodor, kterak spí v posteli s Davem, to byla vyloženě roztomilá záležitost. Ale dalo se u tohoto filmu i parádně pobavit a vůbec tenhle film je na pobavení a odreagování, nebo případně na zabavení dětí, opravdu parádní a ideální. Já jsem s výsledkem spokojený a nebýt ten děj tak předvídatelný, tak bych se tenhle film nebál ohodnotit i trochu vyšším hodnocením, takhle ho mohu hodnotit jen jako velmi dobrý, možná mírně nadprůměrný. Chipmunkové se tvůrcům povedli, film neměl příliš vad na kráse, ale bohužel v celkovém hodnocení ani toto nestačí na více než průměrné tři hvězdičky, které také tomuto filmu uděluji. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vážné peklo! Hrozně digitální veverky (nebo chipmunkové, mně je to fuk) tady hodinu a půl protivně skáčou, všechno rozbijej, hrozně mluví a navíc příšerně zpívaj. Takhle hrozný písničky jsem snad ještě neslyšel, to si radši pustim Šmouly. A do toho všeho navíc pobíhá Jason Lee a zabijí zde svůj komediální talent. Ne tohle fakt už ne. Chápu sice, že je to pro děti, ale je to vážně hrozně nesnesitelný. Timu Hillovi (režíroval i druhého Garfielda) bych už nikdy kameru do ruky nedával. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úžasná blbosť, ktorú som musel pozerať s deťmi. Prvú polovicu som videl celú a druhú iba s jednym okom. Nedokázal som to dopozerať z jediného dôvodu, a tým je absencia humoru. Milé postavičky sa po pol hodine stali otravnými a ten ich spev mi liezol na nervy tiež. Pokračovanie už nemusím vidieť a nechcem o nich ani počuť. Adios chipmunkos! 40% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Ten film je hrozně blbý a dětem bych ho nepustil ani za nic, aby si nekřivily vkus. Snad jen pár sestříhaných scén čistě s těma plyšáčkama bez lidských herců, ale rozhodně ne ty, kde se "zpívá". Ale ruku na srdce, ona i ta 3D animace je vlastně dnešní standard. Jako celek jsem měl problém dokoukat. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Alvin, Simon a Theodore jsou vykutálení chipmunkové, kteří mě dokázali jedno nudné odpoledne dobře zabavit. Neřekl bych, že film je určen jen pro děti, velmi dobře se u něj dokáží zabavit i dospělí. Chce to jen vypnout, nemít velké nároky a mít trochu smysl pro humor k jemným chipmunkským hláskům. Příběh na rodinnou komedii ujde a zábava je dobrá. Čekal jsem že to bude trapné, ale dokázal jsem se zabavit po celou dobu sledování a občas jsem se i zasmál, protože některé hlášky stály za to. Navíc písničky byly pěkné a chytlavé. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trošku ujetější, ale mě se to vcelku líbilo. Bylo to ryhlé, zábavné a prakticky jsem se po celou dobu nenudil. Když to srovnám s Garfieldem, tak to dopadlo mnohem lépe. Jason Lee z úspěšného seriálu My name is Earl zde sice nehraje svoji životní roli, ale jeho role je sympatická. K tomu krásná Cameron Richardson. Největší pozornost však samozřejmě na sebe strhávají malí tři Chipmunkové, s kterýma je vcelku zábava. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti, pro dospělé nic moc. Vtipných tam bylo jen pár momentů, aspoň trochu to zachraňoval Lee. Občas jsem Chipmankům nerozumněl, hlavně když zpívali a příběh taky habruje. Čekal jsem trochu víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl kdy řekl že největší hudební bangery budou covery od tří veverek závislý na heliu a jejich agentem bude Earl Hickey? ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

pokud bych chtěla výmaz mozku, nebo aby moje děti byly degenerované, záhnu po téhle hovadině s děsnou animací a zvráceným protivným zvukem ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dementní zpívající veverky poprvé: Jasný ten příběh je naprosto kýčovitý ale tvůrci to naštěstí ví a proto z toho ždímají co nejvíce. Nakonec jsou tedy Alvin a Chipmunkové krásná jednohubka která zabaví a pobaví. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hluboce podprůměrný, předvídatelný rodinný klišovitý blábol s trojicí otravných a většinou zoufale nevtipných hlodavců... to podobní Švábi byli o dvě třídy lepší. 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +zábavné, poslouchatelné, český dabing -vývoj příběhu, slabší obsazení a herecké výkony/// Tohle je moje první setkání s Alvinem, Simonem a Theodorem (tak se jmenuje i syn od bratránka) a popravdě tihle lumíci mě docela zaujali. Sice jejich předešlé příběhy neznám (nějak se ke mě nedostali), takže nějaká ta nostalgie nebo převedení mích oblíběnců na plátno se nekoná. Ale i přesto jsem si film užíval. Je to sranda, k tomu kopa dobrejch songů a jsem jakž takš spokojenej. Přesto bych pár věcí vytkl. Jednak se děj ubírá stršně rychle a pořádně není čas si jednotlivá zjištění "oni umí mluvit" užít. Dále jsem čekal že Jason Lee nebude hrát druhé housle a taky že to budou jeho hitovky a on se díky nim proslaví. No spíše tomu bylo tak že se proslavili veverky a spolu s nimi zlotřilí David Cross. A našlo by se pár dalších neduhů, ale nebudu do těch nebohejch hlodavců vrtat a prostě jen řeknu, že takový film mi byl ušit namíru./// Celkem 78%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bylo to hrozně naivní, předvídatelné a uznejme, že blbost a trošku infantilní, ale oni byli tak roztomilý. Hlavně Theodor. 3* ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Sice to je pateticke, misty nudne a nijak neobycejne, ale ty veverky sou straslive roztomily :) Dalsi plusovy bod za celkem hezky pisnicky a myho oblibence Jasona Leeho, kterymu od dob Flakacu ale pribyly vrasky a nejak mu zacina ples... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Neznášam tých uškrečaných hlodavcov! To je proste vrcholný hnus medzi animovanými filmami. Mám rada ňuňu veci ale toto je otras neznášam hudobné sračky. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Řečeno slovy Bernarda z Black Books - child poison. Neskutečná slátanina nedávající smysl. Chudák Lee, kterého mám tak rád jako Earla, je tady za úplného trotla. Nejzoufalejší pokus, jak pobavit děti, co jsem za poslední dobu viděl... 20% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Animovaná komedie, která si získala mou přízeň hlavně díky svému hudebnímu podkladu zpívajících veverek. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama