Reklama

Reklama

Hiroshi

Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2005, 19 min

Scénář:

Yo Seto

Kamera:

Ivan Vít

Obsahy(1)

Malý městský chlapec se dostane do hlubokých hor, kde se svým strýcem stráví zimu. Zážitky v drsné přírodě změní jeho pohled na svět a odhalí v něm nevšední talent. (CinemArt)

Recenze (4)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je pro českou animovanou tvorbu polistopadové éry příznačné, že i tak renomovaný tvůrce jakým je Pojar, musel využít zahraniční zakázky, aby mohl vůbec točit... V Japonsku má Pojar slušné jméno, i když zdaleka ne takové, jako Švankmajer. Že jde o cizí látku natočenou "v žoldu"a nikoliv jako autorský snímek, se myslím pozná, i když Pojar je stoprocentní profík. Chybí tomu zkrátka zanícení, i když jde jinak o slušně odvedenou práci. Animace je kvalitní, pokud ji samozřejmě nebudeme srovnávat s nejnovějšími kousky z dílny velkých studií zaměřených na výrobu animovaných velkofilmů - a to by nebylo fér. Zajímavé a pro Pojara netradiční je použití kombinované techniky - tradičních českých loutek s počítačovou animací. Přitažlivé je i protknutí tradiční pojarovské poetiky s orientálními motivy. Ty jsou připomenuty jednak hudbou, jednak výtvarnými prvky, ale pochopitelně i vzhledem loutek. Příběh je slabší a nejsem si zdaleka jistý, jestli tohle pomalé vyprávění bude mít sílu zaujmout i dnešní menší děti zvyklé na jiné tempo a vypravěčskou zkratku. Celkový dojem: 60 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Klasická animace mistra klasické animace. I přes pokročilý věk je pan Pojar stále v plné síle. Rozkošný příběh ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a nejnovější animovaný filmík, od mistra české animované školy Břetislava Pojara..Je vidět že Pojar stále ještě umí, a že rozhodně do starého železa nepatří..Krásný příběh do značné míry s ekologickým i morální posláním. Jinak je ale už vytvořen počítačovou animací s kombinací klasických loutek a trojrozměrnými předměty. Z techn. hlediska opět něco nového. Kultivovaný hlas (projev) Ladislava Mrkvičky tomu dodal teprve tu správnou šťávu, takže nakonec hodnotím poměrně vysoko a to za 4*. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama