Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební pohádka o kouzelné moci svatebního daru... Princ Petr (M. Vašinka) z pohádkového království Fantazie se vydá požádat o ruku princezny Jany (N. Konvalinková), která právě slaví 18. narozeniny. Na cestě ho ale přepadnou princeznini zlí bratranci Hubert a Robert (B. Rösner a M. Středa) a oberou ho o kouzelný náhrdelník, který přejímá vlastnosti toho, kdo ho nosí. Hubert s Robertem předají princezně náhrdelník a z milé dívky se rázem stane protivná, zlá a panovačná princezna. Petra zachrání hajný (L. Trojan), ale když se princ dostaví na zámek, dá ho princezna uvrhnout do věže. Bratrancům se kouzlo líbí, už se těší, jak pomocí náhrdelníku budou všechny ovládat. Naštěstí se Petrovi podaří ze zámku uprchnout a s pomocí kouzelného čaje princeznu vyléčí. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

zas jedna z těch švihlejších pohádek (bodejť, když je pod scénářem podepsán Miloň Čepelka), ale bylo by ještě lepší, kdyby se proškrtaly naprosto zbytečné písně a tím se slušně zkrátila přepísknutá stopáž. Velmi dobře zahrané všemi hlavními představiteli, zvláště Konvalinková si svou proměnu k zlému užívá a ty modré sametové jí vyloženě sluší. Rösner svého primitiva snad až příliš přehání a Vašinkův fantasy seladon se sice ze všeho obratně vykecá, ale když má zachraňovat, tak se raději schovává v hájovně a mezi sušením bylin vzdychá a čeká než ten správný nápad dostane někdo jiný. Jak se ale do obsazení dostala ta osůbka představující Kubíka, to nechápu, větší dřevo jsem dlouho neviděla (snad proto ani tady v hercích není uveden). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Adam Bernau velmi precizně popsal to, co bych jen horko těžko popisoval sám. Pohádka je dlouhá, Bornovy kulisy dobré spíše jako historický relikt v muzeu, ale zde až tak dobře jako výprava nefungují, natahované scény, divné písničky, a hlavně divně postavené dobro a zlo, kdy první, co člověka napadne, že ten náhrdelník nesl princ Petr úplně zbytečně. Kdyby byla princezna zlá, tak neřeknu, ale pokud byla hodná a dobrosrdečná, tak je náhrdelník zbytečnost sama. A to přenesené zlo tady taky funguje jinak, spíše se projevuje marnivostí a věčnou naštvaností, což koneckonců mohl být předobraz manželky po dvaceti letech manželství a varování pro prince Petra, jak celá ta slavná pohádková svatba za čas může skončit... Nevím, Konvalinkové ta naštvaná nána jde, hraje ji skvěle, ale jinak se na to kouká poněkud těžce, jak je to zdlouhavé a zápletka nijaká. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka řešící dobro, zlo a drahé kovy a porovnává svítivost citů a kovů. Jedna nula pro lásku. Naďa Konvalinková byla nejen tady krásnou princeznou, Marcel Vašinka byl nejen tady věrohodným zamilovaným a statečným hlavním hrdinou. Pomatený král vynálezce je milý taťka, Boris Rösner a Miroslav Středa jsou luxusní loupežníci. Přišlišlávající syn hajného v tom působí jak oliva v jahodovém koktejlu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem uviděl jméno scénaristy tak mi došlo, o jaký typ pohádky půjde. Humorná pohádková taškařice. Svědčí o tom hned v počátku kulisový zajíc a kulisy jako takové. Vlastně i kostýmy a většinou povedené songy. Jenže je tu velké ALE. Máme zde celou řadu vtipných momentů. Bohužel zápletka je jen jedna a docela jednoduchá, takže sama o sobě nevystačí na téměř sto minutový film. Ta stopáž je fakt náročná. U televizního filmu tím tuplem.Pohádka má totiž celou řadu hluchých momentů. Takže ve výsledku to taškařice je, ale jen z poloviny. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Do Bornovských kulis situovaná hodinu a půl dlouhá pohádka. Už jen toto je nálož, která sama na sebe upozorňuje, že to bude pěkné maso. A taky že bylo. Chvílemi neskutečně nudné a trapné, nikam nevedoucí dialogy i záběry na herce, kde se čeká, co dál a ono nic. Naštěstí pohádka plná písniček je také místy vtipná, zábavná a pár písniček je podařených (stejně jako pár je zcela ubohých). Téhle pohádce by neskutečně slušela tradiční hodinová stopáž a byla by to paráda. Takhle je to naprosto zbytečně uondané a natahované. Místo hlavních hrdinů zpívají Hana Buštíková a Michal Prokop společně s kapelou Bezinky. PS: píseň Šuby, duby jako jediná snese nejpřísnější kritiku a je jedinou věcí, proč si tuhle pohádku pamatovat ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama