Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

POMO 

všechny recenze uživatele

Produkčne kvalitné - s krásnym fantasy svetom a super maskami, vizuálne vypiplané do detailu. Absencia väčších hercov nevadí, Ben Foster je pre mňa tiež herecká osobnosť. Môj problém asi tkvie v neznalosti hry, pravidiel jej sveta a typu kúziel. A v dramaturgickej zjednodušenosti príbehu - konflikt rás ma dejovo nestrhol, pozornosť som musel rozprestrieť medzi zbytočne veľa postáv a úmrtiam niektorých z nich film venoval príliš málo priestoru na to, ako boli v príbehu dôležité. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A začíná to tak krásně. Krutohustá, demagogickým čarodějem vypláchlá orcká Horda, udělaná tak, že se z toho každý funoušek Majt end medžik musí probudit s totálně ulepeným pyžamkem, příznačně ve své zhovadilosti vyžrala a zplundrovala vlastní zemi, tudíž se chystá k migraci do kulturního a kultivovaného světa. Co mi to jen připomíná?! Nicméně, po takovém úvodu si člověk ve slastném očekávání málem podvědomě začne epicky leštit palcát a v hlavě mu duní Emrld sórd. Pak ale, KURVA!!!, ta banda nemilosrdných orkamedánů zaútočí na Dyznylend! Palcát je rázem gumový a mezi ušima rezonuje YMCA. V čele toho Mumulendu, obklopen partičkou vyhřátých řytířů, jako vystřižených ze speciální jednotky nemilosrdných zabijáků otylých lesních víl, hrdě stojí brutálně vymydlený homokrál, dobrý akorát tak k tomu, aby rachitickou ručičkou poplácal Sněhurku po zádech a pomohl jí tak vychrchlat z průdušnice zaskočené jabko. O nic víc hetero na tom není ani jeho první genitál Ragnar, který jen trochu smyl vikinský bordel, navlékl přihřátější brnění od Benetonu, ale jinak se dál konstantně culí jak Medvídek Pů a ani si nemusel oholit to vypelichané lůno sedmdesátileté důchodkyně, co si tak pečlivě vypěstoval na bradě. Takovou kohortu teploušů by Horda za normálních okolností smetla jen svým smradem, nebýt vyměklého, altruistického a tolerantního klanového náčelníka Vinetrola a afroorcké humanoidní čokoprincezny Džamily (o tom, jak se dostalo negerské sperma na planetu Gurun nechci raději ani začít polemizovat), kteří jsou jednoznačně pro integraci a naklonění bilaterálnímu dialogu. Džamila navíc neprodleně romanticky vzplane k Ragnarovi, až si z toho slintá na kly, a oba jsou zjevně pro interanimální styk. A tak zatím jediným výrazným tahákem pro druhý díl je zvědavost, jak bude technicky vypadat ta franckovačka s divokým prasetem a také, jestli naše krasavice pod vlivem mocné magie Felu vykrouží svými rtíky dokonale hladké „O“, nebo těmi páráky pohryže Ragnarovi žaluda. Za příběhy z vymatlané počítačové hry nemůžete čekat žádného Džejárára, nýbrž druhořadého brakového rychlopissálka polodebilních kolovrátkových pejprbeků alá Uorhemr, co se stěží vůbec mohou nazývat literaturou. A tak je výsledkem povrchní a prostoduchá kokotinka, dostatečně anemická a přiteplená, aby se do sálu procpala i tolik cinkající cílová skupina retardovaných páťáků, ovšem s několika opravdu velkolepými bitvami a epickými scénami, které ji s odřeným bojovým kladivem dostrkají k hnusné trojce. Každopádně všem těm slaboduchým mentálům včetně velkohubého režiséra, co se to vůbec opovažují dát do jedné věty s Pánem prstenu, bych s chutí nakopal Heryho Potrata! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Má to rezervy, zejména když jde o trochu infantilní stylizaci, matné vedlejší figury a umělost prostředí, ale celkově moc milé překvápko a spokojenost. Takhle velikášská fantasy tu ještě nebyla, furt se to řeže a nahání, a přitom má příběh stále náboj. Každá z postav má své fajnové osobní momenty, jsou ve vývinu jak během jednoho filmu, tak potenciální ságy. Lepší než Hobit. Nevěřil bych před projekcí, že se budu vyloženě třást na dvojku. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chápu, že je těžké přijít s něčím novým pokud jde o adaptaci PC hry, zvláště když vám na záda dýchá dohled Blizzardu a s ním tisíce fandů, kteří progrindili ve WoWku stovky hodin. Ale i tak tvůrci mohli přecijenom přinést více, než jen recyklát nablblého fantasy klišé, který si okamžitě vybavíte, protože jste ho viděli u spousty jiných filmů, počítačových her, či četli v těch slabších fantasy titulech, kterých jsou portály knihkupectví plné. Chtěl jsem napsat přesně to samé, co zde Cervenak, ale on mě předběhl, takže to jenom zopakuju – jakkýkoliv 10 minut z Hobita je zábavnějších, než celé 2 hodiny Warcraftu. Nač to dlouze okecávat, byla to…....nuda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shrnuto do jedné věty - je to rozhodně lepší, než jsem čekal. Má to Blizzarďácky nereálnou vizuální stylizaci (obří zbroje, obří meče, chvilku jsou orkové třikrát tak velcí jako lidští pěšáci, chvilku zase ne), která přesně kopíruje Warcraft, jak ho známe z PC (a že jsem hlavně s W2 strávil v "kritickém věku" opravdu hodně času), a má to i Blizzarďáckou animačkovou kvalitu... akorát do ní bohužel pořád lezou nějací ne úplně dobře obsazení živí herci:) I když, špatně obsazení... spíš jsou hloupě napsané jejich scény (nejhorší je asi rozmluva Lothara, Garony a Khadgara u táboráku). Dohromady jsou lidské postavy celkem zajímavé, každá má nějaký svůj silný moment, ale výrazný problém je, že ústřední mužská čtveřice působí jako změkčilí lojzové s pečlivě pěstěnými vousky (a hlavně Lothar je chodící reklama na umělé slzy, i když v první třetině filmu opravdu nemá proč je ronit). Paula Patton nakládá hodně slušně, její lehce zmatené výrazy, když se snaží pochopit lidská hnutí mysli, jsou víc než odpovídající protivahou tomu, že její minikly působí chtě nechtě trochu směšně. Zajímavé je, že se tak nějak stalo, že největší zážitek jsou zcela digitální orkští náčelníci, pochopitelně na čele s Durotanem a Gul'danem. Pokud se týká děje, tak ano, je tu pár klišé, a taky pár věcí, které jste viděli jinde (třeba v Harry Potterovi nebo v Pánu Prstenů), ale jako celek - a hlavně jako počátek trilogie, která doufám skutečně vznikne - je to slušné. Ne super, ne nezapomenutelné, ale zvládnuté, a zkrátka slušné. Kdo ví, třeba se moje výtky k obsazení Lothara Anduina (neplést s Alduinem ze Skyrimu;)) i mladého mága Khadgara (který vládne na novice opravdu podivuhodným arzenálem) rozplynou, až je zocelí žár bitev a nových bojových technik (bambitky nastoupí hned ze začátku;)). Tvůrci mají ještě dost na čem pracovat, ale šance na výraznou stopu v historii adaptací počítačových her jsou značné. Za návštěvu kina to rozhodně stojí, a to jsem byl jen na 2D (protože 3D je minimálně v HK jen dabované:P). A málem bych zapomněl - mytologie světa WoW je mi naprosto cizí, ale není třeba se toho obávat. To, že jsem netušil třeba jaký je rozdíl mezi Kirin Tor a Karazhanem, vůbec ničemu nepřekáželo;) 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

O tom, že je Warcraft nějaký pc kult jsem až do nedávna neměl ani páru, ale na druhou stranu zase znám hlavní město Kyrgystánu. Vyzbrojen těmito znalostmi jsem dopajdal na Floru do Imaxu (3d; title), abych se polaskal s filmečkem. Jako pro samej digitální efekt není kam flusnout, ale pozor světě div se, ono to funguje. Od začátku je to prostě párádní pohádková jízda pro dospělejší, kde máme dobro, máme tam zlo, máme tam i něco mězi tím a taky tam máme nějakou zubatou holku, která je taky něco mezi, ale stejně je sexy, vlastně je tam sexy úplně každej, i ty trojmetráci s vizáží prasat obecně divokých. Je to prostě svět, který si v záplavě příkazů od šefa, školních buzerací a mejdanu složenek s inkasem ve tvým kaslíku nemáš šanci vyfantazírovat a přesně kvůli filmům jako je Warcraft bereš ve svým volným čase čáru do kina, aby sis ulevil, zafandil, zasnil a alespoň na chvíli zapoměl na ten svůj reálnej svět bez jedinýho pc efektu a jediný příšerky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Je z toho cítiť láska tvorcov k látke a pohoda hercov na pľaci (niekedy z týchto trikových filmov jasne cítite, že to bola pred tým zeleným plátnom otrava, tu to neplatí). Je tam niekoľko zábavných ľudských momentov, aj medzi neľudskými postavami. Triky sú famózne - zarazilo ma, ako diametrálne odlišne (lepšie) vyzerá ten film na plátne ako na monitore či obrazovke. K tomu plnotučný fantasy svet s priehrštiami impozantných "exteriérov aj interiérov". A veľmi dobre zrežírované akčné scény. Vizuál proste na jednotku a tie prachy na tom vidno. No hoci to nie je zlý film, nie je ani veľmi dobrý. Problém je v príbehu. Akiste, od adaptácie počítačovej hry ťažko čakať dobrý príbeh, ale toto je to najnudnejšie fantasy bla-bla, aké si len dokážete predstaviť. Tvorcovia vedeli, že to je bla-bla, a snažili sa to prebiť živými, sympatickými postavami, ale bohužiaľ, aj napriek fajn hrdinom je to často proste nuda, hlavne niekde uprostred filmu som zrazu cítil, ako prestávam vnímať dialógy. Takže je to celkom fajn, ale človek si pri tom uvedomí, aký je napr. aj Hobit oproti tomuto vrstevnatý a prepracovaný príbeh. Celkom vážne. Bitka piatich armád je to najslabšie zo Stredozeme, ale ktorýkoľvek 10 minút z nej je zábavnejších než tieto dve hodiny. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá práce. Bez vytáček a zaváhání táhne na bránu s razancí Hordy, aby chvílemi zapojila nápaditost Aliance. V prvním případě nabízí monumentální a přehlednou řež, v tom druhém zase fajnové osobní momenty, hlášky a dokonce i emocionální vrcholy hrdinského sebeobětování. Jonesův biják by sice zasloužil ještě půl hodiny nášup, aby ten svět představil ještě o chlup podrobněji a divák mohl lépe proniknout do vnitřních nitek každé strany sváru, ale chápu, že studio chtělo spíše vějičku, která zaboduje lépe, pokud diváka budou balamutit trikaři a Djawadiho hřmotné vibrace, aby nám mohlo díky výdělkům naservírovat osobitou trilogii. Za dobré adaptace her stále považuji už Mortal Kombat a Silent hill, ale Warcraft snad ostatním rozrazí žánrová stavidla do quality cinema. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V podstatě by se dalo říct, že je to poměrně adekvátně natočené absolutní fantasy se vším všudy. Takže žádné Tolkienovské více history, než-li fantasy a nebo něco ve stylu Hry o trůny, kde si vlastně až na konci první série uvědomíte, že to není úplně seriál ze středověku, ale že v něm jsou také trošku prvky fantasy. Tady Vám to je jasné hned první digitální postavou orka, který se v první scéně objeví. V tu ránu mi došlo, že to vlastně ani jinak natočit nešlo, protože celý svět Warcraftu je založený hlavně na národech jako jsou elfové, orkové, skřeti, trpaslíci nebo nemrtví a lidé jsou zde spíše jen tak na okraj. Respektive mají také své místo, ale srovnatelné se všemi ostatními. Tudíž mi tedy celou půlku filmu trvalo, než jsem si na tento filmový svět zvykl. Barevné to bylo až běda, digitalisti také odvedli hodně velký kus práce a hledat na tomto filmu kus reálného světa by bylo stejně tak těžké, jako hledat dobré pivko mezi basou Staráče. Druhý filmový poločas mě ale dokázal zvednout ze židle a ačkoliv jsem původně myslel, že to možná ani nedokoukám, nakonec mě závěrečná válečná scéna víceméně uspokojila. Pokračování bych sice nevyhledával, ale na druhou stranu musím uznat, že si to Blizzard pohlídal. Fanoušek Wowek nebo Doty tady pravděpodobně vyteče blahem. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal. Lehce nadprůměrnou fantasy, která se snaží být velkolepá a docela jí to jde, ale bohužel padá na hubu kvůli občas vyloženě odpudivé stylizaci (chápu, je to hodně subjektivní), ale hlavně kvůli nevydařenému obsazení dobré poloviny hlavních hrdinů a snaze všechno rychle odvyprávět a posunout dopředu. Díky tomu to občas nedává vůbec smysl, vztahy mezi postavami nefungují tak, jak asi měly a snaha ukázat co nejvíc potvor, míst, měst, kouzel a věcí ničí potenciálně zajímavý příběh, který je nakonec mnohem banálnější, než by mohl být. Fandové budou asi nadšení, ale já jsem dostal jen obyčejnou i když celkem epickou fantasy podívanou, která mě střídavě docela bavila a občas vyloženě lezla na nervy. Na druhou stranu beru, že je to první film a tvůrcům se povedlo rozdat karty tak, že sequel by mohl být celkem zajímavý a klidně si na něj za pár let zajdu. Potřebu vidět znovu První střet ale rozhodně nemám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $47,365,290Tržby Celosvetovo $439,048,914Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,943,137Tržby za predaj DVD v USA $4,755,844║ triková stránka je priam delikátna, tam ani nie je čo vytknúť, možno v prvej polovici troška zbytočne robil 3D efekt tiene, v tej druhej to už bolo lepšie, samozrejme u 3D záležalo či boli zábery v prítmi, kde to robilo šarapatu alebo za denného svetla, súboje väčšinou berú dych, miestami to má slušnú dravosť, len problém bol ten moc jednoduchý dej, ktorý nemá až tak čím upútať, prekvapiť, zelená domorodkina (Paula Patton) to tam oživovala, občas nejaký ten heft sadol, jednoznačne lepšie než akýkoľvek Hobit, pozerateľný priemer, kde potešil aj Slovenský dabing, ale od Duncana Jonesa by som po vyprávačskej stránke čakal viac /videl v kine 3D verziu: 65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jako intro k počítačové hře, o které jsem si dlouho myslel, že jí budu chtít hrát. Ale když to skončí, je ta chuť nulová. Trochu to připomíná film pro lidi, co zapomněli, jak má film vypadat. Příběhová linie je provizorní a snaha vyslátat jí několika "hlubokými" dialogy je naprosto diletantská. Figury sympatické, ale 2D. Svět končí kulisami. Strašně rád bych viděl plnokrevnou fantasy, kterou probouzí imaginaci, ale Warcraft nabádá svým modelem "od akce k akci a mezitím se na nic neptat" spíš k pasivitě. Mrzí mě to. Duncan Jones je spoluzodpovědný za novou vlnu chytrých scífek, ale jeho první fantasy ohromí tak leda Čínu. Tam se taky fantazii meze kladou a publikum se nechá ožrat nálevem z okurek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones aspol. udělali krok správným směrem. Jsem rád, že to můžu napsat. Obavy z filmového Warcraftu tu byly od začátku všech spekulací (kolik že to je už desetiletí?). Jones však dokázal propojit geekovské nadšení hrami a jejich silnou vizualizaci s filmovými nástroji a buduje velkolepé fantasy. V ní nejsou postavy jen prázdné sklenice, ale prokazují duchaplnost a mají zajímavý vývoj. Stejně jako příběh a i scénář celkově, který je někdy samozřejmě zjednošený a občas mi přišlo, že se film mírně zkracoval (hlavně souboj s mágem v závěru). Snad jeidnou výtku bych měl ke gradaci filmu, která je pro mě mírně zklamáním. Hudební i příběhová gradace neměla vrchol. Warcraft má rozměr srovnatelný s Pánem prstenů, nezaměnitelnou vizuální stránku včetně důrazu na odpovídající oblečení/zbroj postav a hlavně má potenciál silně naznačený závěrečným twistem. Takhle to má vypadat, když chcete začít novou sérii... o to víc mě zajímá, kam se půjde a koho všechno uvidíme v dalších dílech. PS: tenhle film je pro všechny, v podstatě znalot Warcraftu nepotřebujete, jen se možná tolik nezasmějete u ovce:) PPS: u "kulatého" stolu elfka, kterou bych rád v dalších dílech:)) ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Existují filmy, při jejichž sledování lidem naskakuje vyrážka. Já právě viděl film, při kterém mi vyrážka nejen naskočila, ale taky se sama zanítila, zmokvala, zatuhla, sloupla se, zahojila a vymizela. To byla tak intenzivní píčovina, že se mi během ní zrychlily v těle veškeré biologické procesy. Dokonce mám dojem, že mi někdy v půlce filmu na mozku vyrašil a hned zase odrašil nádor. Neméně šokován jsem byl i po navštívení zdejšího filmového profilu. Po spatření tak přemrštěného množství rudých komunistických hvězd mnou okamžitě zacloumaly všechny mrákoty, obličej se mi přeskupil v pohoršený výraz, a s rukama prosebně spjatýma k pomyslnému nebi jsem důstojně zahlásil: „Ach ne, nesmím nechat hněv cloumat svým majestátem!“. Jejda, překlep. Vlastně jsem to řekl trošku jinak: „Těm čurákům asi už úplně mrdlo!“. Nerozumím a nechápu. Na rovinu přiznávám, že jsem nikdy nehrál předlohu. Já byl vždycky ten typ člověka, který v životě spíš žije, takže mě tento strážce panictví naštěstí nechránil. Ale koukal jsem na to s člověkem, který na placených serverech Blizzardu strávil víc času než na bezplatných ulicích reality, a tomu povadla kouzelná hůlka ještě dřív jak mně. Takže očividně to může paralyzovat jak hráče, tak nás normální. Současná uprchlická krize v Evropě se mi zdá míň komplikovaná jak zápletka tohoto filmu, takže dějově jsem se nechytal vůbec. Neužil jsem si ani podívanou, páč animaci nejspíš naprogramovali v textovým editoru Nokie 3310. Navíc jsem to já absolutní kokot (Falus Infinitus) protrpěl s českým dabingem, takže mi většina orků zněla jako Optimus Prime s tuberákem. Ještě že ti herci aspoň hráli výborně. Sice asi v nějakým úplně jiným filmu, kterej jsem nikdy neviděl, ale tak nevadí. Bluáááh. Takže teď už to jsou dvě kategorie filmů, kterým se musím vyhýbat obloukem. Dlouhá léta to byla kategorie hororů, k nimž jsem si vypěstoval stejný vztah, jaký má člověk alergický na buráky k burákům, a nyní to musím rozšířit i o kategorii sračkoidních fantasty slátanin natočených podle jiných neméně sračkoidních slátanin, ve kterých je hromada ošklivých zlobrů, barevných obláčků a stupidních keců. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitka, vlastně bych si to dal klidně znova. A ještě radši bych viděl pokračování, ačkoliv jednička (díky bohu) nekončí cliffhangerem nebo tolik oblíbeným naznačením, že se vlastně nic nestalo. Naopak je to dost povedená (a jakž takž uzavřená) fantasy, která má možná kostrbatý rozjezd, pár podivných zvratů a hrstku slabších postav, to všechno ale přebíjí oddanou žánrovou vervou. Většina hrdinů je solidně vystavěná a dějí se s nimi nečekané věci, scénář kupodivu není úplně idiotský a hlavně je tu spousta kouzlení a bitkaření, které se vůbec nemá za co stydět. Už po pár minutách jsem si říkal, že tu něco takového docela chybělo. A našlápnuté finále mě v tom jen utvrdilo, takže radím poladit humor, vyhnat elfí cosplayery a hurá na dvojku! (7/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kočkopes, který není ani dostatečně špatný, aby byl ve své nechtěné debilitě směšně zábavný (byť přeplácaný vizuál či kouzlení neonových run stylem, kdy se vrhají krhavé pohledy, zlotřile se komíhá prsty a šušká něco ve stylu "breptybreptyčárymáryžbluňk" k tomu mají nebezpečně blízko) a zároveň není ani dostatečně dobrý na to, aby bez výhrad obstál jako kvalitní žánrovka a ne pouze jako video(herní) béčko v áčkovém hávu. V zásadě platí, že když se vykreslují panoramata, postavy drží hubu a bitkují se "padni komu padni", tak to funguje. Jinými slovy ano, funguje to především pokud je to ve své podstatě variace na animačky, jak je známe přímo od Blizzardu. Navzdory tomu, jak moc se to bere vážně, tak to funguje také v pasážích s orky, ve kterých je to přesně tím, čím měl být filmový Warcraft jako celek. Ovšem vše z pohledu Aliance je čiročiré peklo. K tomu v každé druhé scéně nebývale bije kyjem do očí, jak moc se krátila stopáž (údajně až o čtyřicet minut), ale na škodu to paradoxně není. Evidentně se krátilo především v oblasti keců, keců, keciček. Tedy v tom co je na filmovém Warcraftu k uzoufání nesnesitelné; a i tak je jich tam více než by bylo záhodno. Celkově to má potenciál, zajímavě rozehrané linie, solidní bitevní výjevy, sympatickou nekompromisnost k hlavním postavám, ale zrovna tak to má céčkové dialogy, toporné herce (ti skuteční působí oproti CGI orkům bez života), otřesnou (jakkoli předloze věrnou) stylizaci i gala přehlídku těch vůbec nejotřelejších a nejsměšnějších klišé z ranku "fantasy pro uhrovité panice". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Žádnej Warcraft jsem nikdy nehrál, a proto mě to možná moc nebavilo. Když tam byli lidi, tak jsem se nudil, když tam byli orkové, tak to bylo dobrý. Fakt byli mnohem zajímavější, lidštější a celkově víc cool. Jejich problémy se mi zdály uvěřitelnější. Lidi byli prostě totálně nedomrdlý. Např. scéna, kdy Lotharovi chcípne syn fakt není dojemná. Spíš jsem byl rád, že je tam o nesympatickou hlavu míň. I ten lidskej král byl fakt přiteplenej. Na druhou stranu zvraty v osudech takové Garony byly opravdu překvapivé. Bitky byly dobrý, ale když jsem čekal, že se teda pořádně zmydlej, tak byl konec. Jako pilot pro seriál by to bylo hodně fajn, jako velkofilm značně nevyzrálé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VÁLKA MEZI ORKY A LIDMI SE VEDLA OD NEPAMĚTI. BYLY ALE DOBY, KDY JSME ANI NETUŠILI, KDO JE NÁŠ NEPŘÍTEL...“ /// Přesně tak - herní svět Orků mi zůstal utajen. Naštěstí parchant to má zmáklý, takže prováděl osvětu, abych jako prej těm zubatejm příšerám víc rozuměl. Asi se mu to povedlo, páč jsem byl vcelku spokojenej. Dvouhodinový intro, který, řek bych, hernímu světu rozhodně ostudu neudělalo. Scénář není ničím vyjimečnej, ale solidně zapadá do fantasy světa, ve kterým v tom veškerým digi bordelu nechá dost prostoru postavám. Sice s něma emočně neprožívám, ale (aspoň) dostatečně lidsky soucítím. Viking Fimmel i Paula Patton jsou fajn, akce sice není buhví jaká, ale s příběhem se vhodně doplňujou. Víc bych to nepitval. Hru nedám, ale na další díl si s radostí počkám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem v potoce dvouzubýho parchanta (a v Chrastavě nikdo nechybí). 2.) Knižní a herní sérii sjíždím jako pravej závislák. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 4,157 // Otvárací Víkend v USA: $24,166,110 // Warcraft, fantasy aké tu ešte nebolo. Pre mňa, ako hráča to bol najočakávanejší film od čias Avatara. Sám som hral Warcraft 7 rokov a nahral cca 150 dní, takže nebolo o čom. Treba si uvedomiť, že film je točený od samotného začiatku, nie tak, ako ho hráči v dnešnej dobe poznajú a preto je vysoká pravdepodobnosť, že väčšina bude trošku sklamaná. V krátkosti, ide o naj-akčnejšiu fantasy svetovej kinematografie s neskutočným audiovizuálnym spracovaním a u mňa sa radí na absolútne popredné miesta. Už teraz sa veľmi teším na pokračovanie........ za mňa 100% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že Warcraft bude držet přední příčky v mé topce, tak bych se mu vysmál. Hru jsem nehrál, ale o to více jsem si užíval každý název, město, postavu či creaturu, hleděl jsem na film jak jelen a hltal každou sekundu, což je pozitivní výsledek.Vizuál je špičkový a byť jsou zde pouze 4 větší akční scény, tak v doprovodu úžasné hudby mají velký šmrnc, zkrátka je se na co koukat. Ragnar zde pasuje jako prdel na hrnec a kdo sleduje Vikingy, tak bude zažívat při sledování příjemnou euforii. Zaujaly i slušné dialogy, poměrně dost mrtvých postav a skvělá výprava. Nemám zde, co vytýkat od Lotra zajisté nejlepší Fantasy a nejlepší filmové zpracování hry ( Uvidíme co na to Assassin). Nemohu se dočkat, jak tahle sága rozroste v doufám minimálně dalších 7 dílů. Kino povinnost, titulky povinnost. Po dlouhé době jsem odcházel z kina vyloženě nadšený, kdy jsem si říkal, chci to vidět znova. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 1/10, Vizuál 10/10, Akce 10/10, Napětí 8/10,Humor 6/10. Zábavnost 10/10. 100% ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama