Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Další, pro mě nepochopitelný, hype. Ano Warcraft je mezi hráči obrovský pojem, ale ten film měl přijít do kin tak před 10 lety. Scény s orky jsou super, jejich slovní výměny mají patřičnou hloubku a dynamiku. Navíc vizuální provedení jejich obličejů je vskutku ohromující. Jakmile se ale na scéně objeví lidé nebo ta otravná míšenka, tak krvácí oči i uši. Celé tomu nasazuje korunu postava Medivha. Ultraslilný strážce, který je ve výsledku totálně neschopný a celou dobu jsem si nepřál nic jinýho než aby ho konečně někdo kuchnul. Celé to navíc vypadá jako trochu dražší intro pro další Blizzardí hru. Zapamatováníhodné momenty = 0. Jedna hvězdička za orky a druhá za to, že to jako celek nepůsobí až tolik jako úplná sra*ka. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Dívat se na první film o Warcraftu a nebýt seznámen s universem bylo, jako bych někomu, kdo nezná Tolkiena, pustil Návrat krále. Byl jsem zahlcen informacemi, souvislostmi, do toho záběry na velká města, věže a lokace, která hráči určitě poznali, ale já nechápal, o co jde. V půlce už jsem se více méně chytal, ale i tak to bylo velmi zmatené a zkratkovité. Nechápal jsem vztahy mezi některými postavami, mytologii, to, jak funguje magie, jaká je hierarchie mezi čaroději, apod. Je hezké, že tahle fantasy má létající město, ale k čemu to je, když nevím, proč tam hrdinové zavítají a jaký má význam v ději. Celý ten svět na mě působil uměle, a že v rámci fikce takhle nemůže fungovat. Stylizaci chápu, má-li to být věrné hře. Nicméně na mě je to chvílemi až moc papundeklové a barevné. Na druhou stranu je vidět, že film točili lidé, kteří svět mají upřímně rádi a dělali vše pro to, aby potěšili fanoušky. Některé momenty jsou opravdu zábavné, dohromady to dává smysl a oceňuju, že se to dá brát jako samostatný a uzavřený film. Warcraft je průměrná fantasy, kterou dělali lidé, kteří k ní mají vztah a která dostala pořádný rozpočet, aby se na to dalo dívat. Přijde mi, že se tu trochu zapomíná na běžného (neznalého) diváka. Pokud bude ale pokračování, tak se na něj klidně podívám. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Duncan "Bowie"Jones je borec. Dokáže v sobě potlačit geeka a udělá film pro všechny a to neni u takové značky jako je WOWko snadné. Jediné, co by se dalo vytknout, tak určitá zkratkovitost motivací a vůbec některých scén možná i přechody mezi scénami by se daly udělat kvalitněji, ale i tak, spokojenost. Jen tak dál :-). ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Zážitek to je, ale to nejspíše jen proto, že jsem ve Warcraft III nejlepší z rodiny. Herecké výkony jsou vskutku žalostné, obzvláště král z filmu Dvojník mě tak iritoval, že být většího vzrůstu, tak ho zašlápnu jak žábu. Děj je rovněž zklamáním, je to úplně o ničem, což je vzhledem k velikosti projektu přinejmenším zarážející. Hudba od mistra Hry o trůny Ramina Djawadiho je těžko sluchem zaznamenatelná. Kdyby film nevycházel z tak legendární předlohy a efekty nebyly tak fantastické, tak by tenhle film většina lidí smetla smetákem a vyhodila do koše. 70% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tak bohatá mytologie a tákhle hloupoučký příběh natažený na dvě hodiny. V těch lepších okamžicích Wacraft připomene doby LOTRA, v těch horších zase Dungeons & Dragons. K čemu je místy kvalitní animace Orců (snad nejlepší od dob Avatara), když děj nenabídne nic překvapivého, natož epického. Snad Duncana Jonese tento projekt finančně nesemele, aby nás nepřestal zásobovat mnohem promyšlenějšími menšími projekty. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Není pochyb o tom, že filmový Warcraft vykrádá všechno, na co si jen vzpomeneme - ať už se jedná o hudební motivy, kamerové jízdy a celkově záběrování, zvukovou stránku nebo vzezření některých postav (konkrétně mám na mysli tu zelenou ženskou). Nějakého inteligenta prostě napadlo, že v původním příběhu Warcraftu je pro film příliš málo lásky, takže si vybral z příběhu ženskou, která se (jak, proboha?) nějakou záhadou zamilovala do jednoho z hlavních hrdinů, a ten (proč, proboha?) zase do ní, přestože absolutně netuším, kdy to (proboha) stihli. Ta laciná romance celý film kazí a její kýčovitá vyumělkovanost nutí diváka tlouct hlavou o sedadlo před vámi a skřípat u toho zuby tak hlasitě, že naskočí husina i lidem na opačném konci kina. Na druhou stranu musím říct, že je to hezká pohádka a poměrně dobře udržuje atmosféru samotné hry (znám jen Warcraft III, nikoli WoW, chci totiž taky stihnout žít), a když lehce nadhodnotím kvůli své slabosti pro tuto hru, nevyjde z toho film nakonec vůbec špatně. 76% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ len ďalší priemer v rámci fantasy. Extrémne farebný, čo možno až tak nebolo treba, no zato vizuálne a trikovo pútavejší ako napríklad posledný Hobit. Jones vytvoril svet ktorý si ma nezískal ale nemôžem mu uprieť dušu. Vlastnú tvár a náznaky originality. Akcia je svižná, no za celý film som si nevybudoval vzťah k postavám a keby Warcraft nefungoval v rámci zábavnosti ako príjemná blbotina tak sa v konkurencií úplne stratí. Aj príbeh je až moc jednoduchý. Nie som dotknutý hrami, takže možno aj pre to som nebol úplne spokojný. ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako neznalca warcraftu to bolo príjemné prekvapenie v žánre fantasy.. Vydarený vizuál, veľké bitky a vydarený soundtrack tomu napomáha a presne to ja môžem. Čo sa týka hereckého obsadenia nemôžme čakať žiadne zázraky. Ako úvodný prvý diel to je však dobré. Stačí u toho len vypnúť, nepremýšľať a nechať sa viesť vizuálom. Určite by som zašiel aj na pokračovanie. "Za hordu život položím" ()

4ct10n 

všechny recenze uživatele

Od Pána Prstenů jsme se konečně dočkali pořádného fantasy kinozážitku. Pokoušel se o to Hobit, Sedmý syn a možna ještě pár zapomenutých snímků, ale teprve Warcraft dokázal na plátně vykouzlit (doslova) tu správnou fantasy atmosféru, která se dá běžně spíš nasát z knih nebo her. Nechápu ty záporné recenze ze zahraničních médií. Triky, děj, dialogy, postavy, atmosféra, režie nic z toho není absolutně top a najdeme filmy, které jsou v daném směru dotaženější, ale podprůměrné hodnocení si ani jeden aspekt nezaslouží. Těšim se na další zkouknutí a obzvlášť na další film. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Zběsilá epická fantasy jízda s lahůdkovým vizuálem, jednodušším scénářem, režírovaná fanouškem pro fanoušky. A nejen pro ně. Osobně jsem nečekala nic a dostala téměř všechno. Tohle je (oproti jiným neúspěšným herním adaptacím) super zábava, co má drive, jiskru a já nevím, co ještě. Zcela vážně jsem uvažovala o pětihvězdičkovém hodnocení. Ale ta stopáž... Nicméně se upřímně těším na další díl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

To se zase vyřádily stovky počítačových grafiků. A když už něco nebylo uděláno na počítači, byly to teatrálně obrovské plastové zbraně a brnění. Až na tu srandovní plastovost to dávám ale za vinu předloze, kde se běžně plácají po hřbetech soupeři takřka surfovými prkny. Jinak ale Warcraft není žádným průšvihem. Jen do velkoleposti schází využití zápletky a postav, které se zde nabízely. Velký prostor byl dán nějaké zelené poběhlici, kterou jsem nějak nepobral. Přitom syn, král a nebo fotřík od zlobří rodinky mohly mít prostoru víc. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hru jsem sice nehrál, ale jestli to byla taková slabota jako film, tak toho ani nelituju. Člověko to mě vtáhnout do děje, ale místo toho jsem u toho usínal. Každý to opěvuje jako nejlepší film všech dob, ale sorry, to je víc než přehnané. Asi to bude pro někoho srdcovka, zvlášť kvuli hře. Pro mě to byli jen namakaný zelený mužíčci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, kterému byl, je a bude Warcraft naprosto ukradený, jsem k tomu přistupoval jako k něčemu novému, k fantasy, která může být opravdu hrozně dobrá nebo naopak opravdu hrozně špatná. A Warcraft je naštěstí ten první případ. Já jsem si ten film fakt užil, líbilo se mi to a ten svět mě (filmově) zaujal. Zpracování je parádní, po vizuální stránce nemám co vytknout, Orkové jsou postavy, se kterými soucítite a které vám jsou sympatičtější mnohem víc než lidi a režie je obstojná. Azeroth je působivá říše a všechny ty potvory, postavy, orli a orkové se mi hrozně líbily. Ale naprosto nadšený jsem byl z Gul'dana - jistě, není to nijak zvláštní záporák, ale byl prostě parádní. Warcraft je čistokrevná fantasy klasického střihu, která mi sedla a dvojce bych se nebránil. Hlubší neznalost toho světa mě sice trochu mrzí, ale s tím se rád smířím, protože tenhle film skvěle působí i na neznalé, a to je jedině dobře. Ano, mohlo to být mnohem lepší, možná delší a rozhodně klidně i temnější, ale nechme to být a neřešme to, takhle jak to vypadá, je to prostě velmi příjemná podívaná, která neurazí, ale zaslouží si velké plátno. V kině jsem nebyl, ale pokud ta dvojka dopadne, už si na ní rozhodně zajdu. A rád. 80%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na objektívny komentár som až veľmi zaujatý. Negatívne. Preto len poviem, že ani toľko ospevovaný vizuál nebol úplne dokonalý, ale bol celkom pekný. A len ma zaujíma, kedy Foster konečne dostane poriadnu rolu, kde by nemusel hrať alkoholického feťáka ovládajúceho kúzla na bicykli. Už sa len dožiť sfilmovania WOT-ka a bude dobre. Snáď by ma to strhlo a bavilo viac. 1 z 5 ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Od Hobbita je to rozhodně krok dobrým směrem mezi současnými fantasy blockbustery. WoW jsem nikdy nehrál, ale budu téhle filmové sérii fandit a příští díl si nenechám ujít. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky a hráče Warcraft asi důležité a uspokojivé dílo... Pro ty ostatní jen další zářez do kategorie fantastických akčních blockbusterů. Není to vyloženě hloupé, ale asi tomu chybí moment překvapení nebo kvalitnější zápletka. (65%) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Ubohá adaptace videohry, kterou jsem jako velký milovník videoher nikdy nehrál a nikdy mi to ani nelákalo... Emoce si vzaly dovolenou, z pohledu na ty Orky se mi dělalo fyzicky nevolno, přičemž jsou tito hrdinové zajímavý asi jako leták v Albertu... Vůbec CGI tu působí dojmem, že je z dob pradávných, jen ve vysokém rozlišení... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Samotnou hrou, na jejíž motivy byl film zamýšlen, jsem za celý život holdoval pouhých pár hodin a obecně mě tato tématika neoslovila. Ovšem jako správný filmový fanda jsem si nemohl nechat ujít dlouho očekávanou filmovou adaptaci a ačkoli jsem nebyl do příběhu tolik zasvěcen, jako všichni hrou zasažení, snímek jsem si na velkém plátně dost užil. Velkou roli sehrála vyšperkovaná práce s vizuálními efekty, ale i spousta zdejších charakterů a jejich přesvědčivé hraní přispělo k 5 hvězdám. U fantasy snímků si již vybírám opatrněji, v kině byl Warcraft ale úžasným filmem. [viděno v Cinestar Plzeň 14.6.2016] ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Herní klasika v kvalitním zpracování, které i přes svou délku baví a celou dobu si vychutnáváte speciální efekty. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama