Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepropadl kouzlu herního Warcraftu, maximálně jsem si zahrál pár hodin WoW a usoudil, že mi hra podobného ražení nedává nic, co bych už nezažil v mnoha jiných MMO předtím. Nemohu pak jakkoliv vědomostně čerpat z původního příběhu, či jakýchkoliv dodatků. Jedno je ale jisté - jeho svět očividně nabízí mnoho a z toho mnoha se snažil vyjít i tento překvapivě zábavný a solidně natočený fantasy film. Co by mi vadilo, tak zmatenost na poli postav. Pouto mezi Lotharem a jeho (jen plytce představeným) synem zdaleka nezafungovalo tak, jak mezi ním a Ghadgarem, tudíž určitá scéna nezapůsobila tak silně, jak zřejmě měla. Durothan dostal opravdu málo prostoru a to byl na poli Hordy jasným favoritem, leč typickým dobrákem od základu. Zbytek se plácal všemožně, hlavně Garona neprošla vlastně žádným osobnostním vývojem. Zbytek? Jednoznačně super. Příběh měl hlavu a patu, dal prostor oběma stranám, každá měla své důvody konání. Zvraty opravdu překvapily, i když některé se daly jednoduše předem odhadnout (třeba, kdo bude tím pomyslným zahradníkem). Bavil jsem se od začátku do konce, nikde nebylo žádné hluché místo, nebo pasáž, která by mě nudila. Jen humor možná úplně tak nefungoval, ale na něm se nestavělo. Tohle by si zasloužilo pokračování, jen škoda, že film ve světě podle všeho neprorazil. Já osobně jsem spokojen a hlavně překvapen. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Tak film Warcraft mrtě překvapil a je to mega good. Suprový audiovizuál - skvělá hudba a krásný barevný svět Warcraftu, co musím pochválit jsou samotný efekty a celý to byla kulerovoucí pastva pro oči.  Hry jsem nikdy nehrál, ale tak či tak mega film potěšil svým zpracováním a zasazením a krásný představení světa který zde musím vypíchnout. Můj oblíbený herec Travis Fimmel z Vikingů zde hezky zářil sice jeho pomsta za syna byla taková nic moc vůbec to pro ten film moc neznamenalo vůbec nebylo vidět, že by ho smrt syna nějak pořádně zasáhla, ale i tak jeho postava byla fajnová. Krásně prokreslený hlavní postavy apod. Škoda, že nebude pokračování, který bych uvítal, rád bych ještě něco viděl filmovýho ze světa Warcraftu. ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Ze začátku filmu mi přišlo, že vzniklo nutkání ukázat co nejvíce míst v krátkém časovém sledu a pro někoho, kdo se v příběhu neorientuje to mohlo být dosti zmatečné. Naštěstí po 15minutách děj absolutně vtáhne diváka do dění. Za mě jakožto fanouška warcraftů jednoznačně plná palba!!! ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva, konečně jsem se dočkal! A... nebyl jsem zklamán, teda možná délkou. Jako po takové době čekání jsou 2 hodiny málo, chtěl bych aspoň tak 6... troško více mágů, více murloků, více elfů... ale na druhou stranu, to by zase většina lidí v tom kině nevydržela. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Warcraft, klasika, fanouškovské, 3D, akční x chyběla šťáva, málo souvislostí, málo vysvětlení. Po dlouhé době v kině a ještě na 3D. Prvních pár knih jsem četla, hru samozřejmě hrála. Film se mi líbil a myslím, že pro laiky byl dostatečně srozumitelný. Nám znalým chybělo pár souvislostí a vůbec film byl ukončen doslova uprostřed věty. Každopádně pokud budou tvůrci pokračovat dalším dílem, doufám, že ne za deset dalších let, bude to trhák. ..v kině jsme nebyly se sestrou nejmladší, což mě uklidnilo..ale i podivilo, bavit se pohádkama umí jen dospělý? Děti dělaj co? ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Hru nehraju a jsem s ní obeznámena velice hrubě, takže jsem vlastně ani nevěděla do čeho jdu. Jediný, co jsem čekala, byla nějaká epická fantasy, protože se kolem toho dělalo celkem velké haló. Fantasy to byla celkem obstojná. Velký bitvy, zajímavá stvoření, magie.. Akorát jenom mi nesedl příběh, kdy jsme se vlastně nijak extra nehýbali. Orkové i lidé byli na jednom místě a sem tam proběhl nějakej kontakt, kterej vyvrcholil až ve finálové bitvě, jak se dalo čekat. I když zezačátku jsem měla trošku problém s přehršlem efektů (bez kterých by se to neobešlo, chápu), tak jsem si po chvíli zvykla. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jakožto dlouholetého hráče WoW a čtenáře knížek jsem se samozřejmě filmu nemohl dočkat. Jakmile byla možnost shlédl jsem ho a to několikrát během prvního týdne. Bohužel pocity z něj byly rozporuplné. Co se filmového ztvárnění orků a světa Azeroth rozhodně nemám žádné výhrady. Magie a souboje nejsou zpracovány nijak lacině a na film se velmi dobře dívá. Film bude, ale dle mého názoru mnohem přijatelnější pro lidi nečtoucí knihy s tematikou Warcaft neznající detaily ohledně příběhů. Protože film se v mnoha věcech lehce a v dalších dost radikálně odklání od knižních předloh. V krátkodobém měřítku to chápu a ona zjednodušení příběhu jsou daň za to, že tvůrci se pokusili udělat film stravitelnější pro laické diváky. Bohužel jim nedošlo, že znalce a fanoušky tím mohou značně otrávit. Některé změny v ději bohužel mohou mít fatální vliv na další pokračování. Jakožto poměrně pozitivní bych hodnotil to, že film se nachází kdesi v novodobé éře Warcraftu což dávám tvůrcům mnoho prostoru pro případné pokračování oběma směry. I přes velké znechucení z výše zmíněných odklonů od knižních předloh nemohu film hodnotit pouze třemi hvězdami, když uvážím kolikrát jsem ho od jeho získaní viděl. Ale jsem si víc než jistý, že na pět hvězd pro mne osobně nedosáhl. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Môže to byť viac ako 15 rokov čo som hral ako chalan warcraft 2. Takže nejaký extra fanúšikovský feeling k tomu nemám. Chvalabohu. Inak by to bol krajne neuspokojivý film. Fantasy to nie je zlé, ale očakávania hernej komunity musia byť rozsekané na kúsky. Táto drahá zábava nedostala dostatočnú stopáž aby sa vypracoval dobrý príbeh, obľúbili sme si postavy a ešte sme videli kopec akcie. Koniec bol celkom slabý. Tržby v USA smiešne. Oceňujem namakaných orcov. Pomerne málo postáv prežilo celý film, takže sa ne môže divák aj oprávnene báť. Travis Fimmel viac menej hrá Ragnara. Nudiť som sa nenudil ale ak bude dvojka chcem aby to bolo dlhšie a lepšie. A hlavne aby som bol rád keby tam ten mladý mega gay mág už nefiguroval. Dávam 70% a je to tak medzi 3-4*. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nah. Nehraju počítačové hry, a to z principu. S vědomím, že bych se na něčem takovém mohla příliš snadno stát závislou, je jen tak z povzdálí pozoruji, protože náš svět neodlučitelně pronikají. Film je samozřejmě fanservis pro věrné hráče, my nezaujatí budeme spíš koukat s respektem a fascinací něčím, co nemáme šanci do hloubky pochopit. Měla jsem během sledování nespočetně otázek, u závěrečných titulků mi ale zbyla jen jediná: Kdy bude pokračování? ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(60/2016) / Netreba sa báť, na prvotriedny fantasy zážitok netreba vlastne ani tušiť, že existuje niečo ako počítačové hry. Warcraft ponúka nečakane seriózne fantasy s presne vyváženou priamočiarosťou a zábavnosťou príbehu. Tým, že filmári nemali zbytočne veľké oči, podarilo sa im vykresliť aj zaujímavý fantasy universe, logické motivácie postáv a zmysluplný záver. Fantasy roka. (9/10) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Určitě se tam najdou slabší chvilky, ale tak na čem ne, že... Jako člověk který na warcraftu vyrostl a hrával dnes už prehistorickou první verzi z nějakého roku '94, je film takové splněné dětské přání, takže to musím podpořit. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal svět warcraftu a nehrál hru world of warcraft, tak by asi moje hodnocení bylo menší, ale takhle jsem si film parádně užil. Sice jsem věděl spoustu věcí dopředu jako třeba, že Gul´dan je jen loutka pravého nebezpečí nebo vidět postavy Thrall, Varian Wrynn ještě jako děti i když vím co z nich později bude, tak tam byla spousta věcí které jsem ani já sám neznal. Když film moc neuspěl, tak proč by nemohl vzniknout třeba seriál určitě by to mělo větší úspěch. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Znají se dva dny aji s cestou a už se milujou, to je ale brak." Já. Scénář, scénář, scénář. Tři největší problémy filmového Warcraftu. Mohl bych napsat i herce, jenže to je to samé. Stupidní dialogy a necitlivý střih scén by udělaly blábolící kopyto ze sebevětšího profesionála. I taková Ruth Negga působí křečovitě a nepřirozeně. Á propos. Kdo proboha obsazoval role? Král a královna vypadají jako sourozenci, zato královnin bratr je o tři odstíny vlasů a barvu očí světlejší a ještě mluví úplně jiným přízvukem. To bylo jen tak na okraj. Zbytek zase tak špatný není. Především vizuál je špičkový a ten kdo hrál některou hru ze světa Warcraftu (já) a ideálně World of Warcraft (zase já), se bude bavit o dost víc. Některé lokace vypadají velice povědomě, některé jsou nové, zato o to působivější. Akce je slušně nasnímaná a přehledná, což je v mlátících scénách k nezaplacení. Bohužel dvě hodiny děje jsou málo. Není čas na budování vztahů s postavami, není čas se zastavit a kochat přírodou, nebo nasát atmosféru. Vše se odehrává v poklusu. Chybí noblesa a vznešenost hrdinské fantasy a chybí pocit velkoleposti a epičnosti. Ve skutečnosti toho chybí docela dost. Zato přebývá zbytečná romantická linie. Zapomeňte na Pána prstenů, to je úplně jiná liga. Jsem ale rád, že Duncan Jones trefil alespoň stejný sport. Na film podle počítačové hry je to i tak vysoký nadprůměr. Na žánr solidní tři hvězdičky. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Trikově slušné, avšak dějově zcela předvídatelné, šablonovité a zcela plytké. Hlavní protagonisté sympatiemi zrovna neoplývají a konkrétně ten "král" vypadal jako by utekl z Troškovy pohádky. Souboje patřičně digitálně epické, ale bez krve a zápachu - doslova. I tak se jedná o nejlepší film podle počítačové hry co jsem kdy viděl. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Se hrou jsem se osobně nikdy nesetkala, takže netuším jak moc postavy a děj příběhu na ní navazují.. Začátek fantasy "Warcraft: První střet" se mi velmi líbil, především tříčlenná rodinka Orků.. Samotný svět není nic převratného, stejně jako jeho mytologie.. Lidský svět mi přišel trošku jako béčkový televizní seriál.. Kdyby se příběh více zaměřil více na problematiku Orků, asi by mě to bavilo o chlup více.. Otevřený konec navádí k dalším dílům, na které se rozhodně těším.. Neurazilo, nenadchlo, přesto bych "Warcraft: První střet" přiřadila k těm lepším válečným fantasy zážitkům.. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jako videoherní adaptace se to určitě řadí mezi absolutní špičku, ale to je zhruba to samé, jako tvrdit o štírech, že jsou jedni z nejchutnějších hmyzáků. Těžce tomuhle filmu chybí spád a a trpí pro mě tím samým syndromem, jako první dvě hry v tom, že je to celý o orcích a lidi jsou nuda. Kdyby jenom nuda, to by se ještě dalo přežít, ale ona je jejich příběhová linka navíc prošpikovaná tím nejotřepanějším filmovým blátíčkem. Nejabsurdnější na celý situaci je, že to zlatý pravidlo show, don't tell skvěle funguje u orků ale u lidí selhává. Na jejich straně je to jeden typ unylýho bílýho herce ve čtyřech provedení. Že se jim díky zbytečně dlouhý stopáži dostává tolik prostoru, situaci samozřejmě nepomáhá. Jinak by to asi bylo ale v zásadě všechno. Já když jsem zaslechl ty zvěsti o kritikách a nízké návštěvnosti, čekal jsem vopravdickej bordel, po zhlédnutí mám ale naopak pocit, že i kdybych nevěděl o Azerothu a Draenoru předem ani ň, film by mi svět Warcraftu představil více než slušně. Krom toho po vizuální stránce je snímek jestli ne přímo skvělej, alespoň dost osobitej, aby se odtrhnul od tý hromady LotR klonů. Skoro škoda, že žádnej sequel už nebude. Uznejte, že Arthas by na stříbrnym plátně stál za hřích. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama