Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

immortalis 

všechny recenze uživatele

Wacraft je splněným dětským snem! Líbila se mi věrná stylizace jako ze hry... Nejlepší fantasy zážitek od The Lord of the Rings... Ragnar Lothbrok alias Lothar! Trikově to kolikrát vypadalo mnohem lépe než filmy s vyšším rozpočtem a velký palec nahoru za kvalitní hudbu. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani snížená očekávání z negativních recenzí kritiků nestačila na užití si filmu - nedostatky byly až příliš silné na to, aby pozitiva film zachránila. Warcraft je sice menším zklamáním než Hobit, ale paradoxně horším filmem (i Battle of Five Armies měla více film zachraňujících momentů - a to je teda co říct). Nejlepšími prvky byly orkové, jejich motion-capture byl výborný, a jejich příběh byl na filmu to doopravdy jediné zajímavé. Lidé na tom byli naproti tomu zcela bídně, ploché charaktery, špatné obsazení a mdlé herecké výkony neumožnily vytvořit si k nim jakýkoliv vztah... to shrnuje druhou stranu rovnice, která však zabírala většinu filmu. Scénář béčkový, dialogy (mimo orky kteří řešili přežití národa, tradice a další smysluplné věci) otřesné, romance vynucená. Být film pouze z pohledu orků, byl bych si troufl tvrdit, že mohl být ve výsledku minimálně o třídu lepší. Zarytí fanoušci Warcraftu si mohou přijít na své, ale pro nezaujatého diváka (byť třeba i znalého světa Warcraft) ztráta času. Projekt jménem Warcraft nevyšel... 3* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to mnohem horší. Nejsem cílovka, hry jsem nikdy nehrál a žádnou z knih nečetl. Šel jsem do kina na fantasy podívanou a tu jsem taky dostal. Nic víc, nic míň. Je škoda, že Warcraftu chybí něco, co by z toho filmu udělalo něco výjimečného, jako se to kdysi povedlo Pánu prstenů, Harry Potterovi a nebo prvním komiksovým filmů na přelomu století. Na druhou stranu film dobře šlape a přes pár momentů skoro nenudí. Během dvou hodinek dokáže představit a prodat úplně nový svět a postavy nezasvěceným divákům. Není to sice úplně bezchybné, ale svůj účel to splnilo na sto procent. Z mého pohledu velkou pochvalu zaslouží režisér Duncan Jones, který tento projekt ukočíroval se ctí. Jones dokázal natočit snímek, který má svou vlastní tvář, a má spoustu zajímavých momentů a velmi dobře vede určité herce. Jasně Warcraft nikdy nebude film, který bude stát na prvotřídních hereckých výkonech, ale i tak potěšilo, že všichni představitelé orků své postavy zahráli velmi dobře a zajímavě. Rozhodně byli lepší, než herci, kteří hráli lidi. Ben Foster byl matný, Dominic Cooper přehrávající, Ben Schnetzer překvapil a Travis Fimmel hrál svojí seriálovou postavu. Na druhé straně máme nejlepší postavu filmu Durotana ve výborném podání Toby Kebbella, Roba Kazinského a Clancy Browna. Vizuální stránka filmu je moc pěkná, jen bych ubral na herní grafice a přidal syrovější vizuál. Triky, akce, hudba to všechno krásně podporuje příběh a film a nějak výrazně nenarušuje sledování. Akce je dobrá a drsná, ale čekal jsem že bude vizuálně zajímavější. Více se využijí schopnosti orků, jejich zuřivost a nebo se do toho zapojí kouzelníci. V tomhle se film drží dost při zemi, i tak souboj dvou orků proti sobě stojí za to. Na filmu je hodně vidět, že by rád uspěl, že se chce líbit co nejvíce lidem, nezklamat fanoušky. A to se podle mě docela povedlo, co mě mrzí že se to povedlo na úkor postav, kdy se z některých stanou jen karikatury, které odříkávají dialogy a snaží se tvářit děsně vážně nebo cool. Warcraft: První střed je fajn fantasy film, který potěší jak normální fanoušky, tak i hardcore fandy a jediné co filmu opravdu hodně chybí je pocit něčeho výjimečného. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Očekávání veřejnosti byly vpravdě enormně velké. Nicméně už od prvního poutače bylo znát, že film bude rozdělovat na několik táborů. Spojit CGI s hranými prvky určitě lze, ale ve výsledku se vždycky najde moment, kdy to vypadá trochu divně. Zde bylo zářným příkladem kupříkladu to, že někteří orkové jsou animačně odfláklí a na hlavních postavách si dali záležet více. Proč jedna postava ze všech okrů je zahraná herečkou a má na sobě především masky a všichni ostatní jsou počítačově vymodelovaní? Tak buď to udělám komplet přes kompjůtr anebo se to pokusím "zamaskovat". Efektově se mě příliš nepozdávali kouzelníci, kdy používání magie bylo až přiliš blyštivé - jak film od J.J. Abramse. Do jisté míry do tohoto světa zapadá, ale nic se nemá přehánět. Dvě největší výtky vidím až v příliš jednoduchém a přímočarém ději. V podstatě se za ty dvě hodiny nic moc nestane, nic se divákovi pořádně nevysvětlí a více času je věnováno akci, která se ve své rychlosti stává nepřehledná a občas i rozmazaná. Na druhou stranu zábavný film byl, jen si nejsem jistý, že jsme dostali co jsme dostat měli. Snad spatří svěltlo světa rozšířená verze, která budou cenou útěchy těm, kdož stejně jako já, čekali více. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Od Warcraftu jsem moc nečekal, takže jsem příjemně překvapený tím, co jsem nakonec viděl. Nebyla to přeplácaná slátanina, snažící se použít zaběhlá fungující schémata a zároveň být originální. Naopak Warcraft si jde za svým, jednoduchým ale solidním scénářem, decentností, dobře gradovaným dějem a smysluplným koncem. Nezkoušel jsem 3D, protože trailer v IMAX byl příšerné vystřihovánky, ale 2D s Dolby Atmos bohatě stačilo. Warcraft - za mě dobrý. Akční, hezké, smysluplné, neurazí a spíš potěší. Navíc je tam Ragnar a Leoben :-) ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 3D a musím říct, že zážitek to byl vizuálně naprosto fantastický. Co jinak filmu vytknout? Určitě příběh. Byla znát snaha o rychlé uvedení do děje. Chybělo docela dost informací, což je škoda. Na druhou stranu je to určitě jedno z lepších fantasy za posledních 5 let. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Tak to shrneme. Debilní scénář. Žádné kulervoucí scény. Otřesná soubojová choreografie (spíše její absence). Kulisy jako z plastu. Studio cítit z každé scény. I z toho zvuku je to slyšet. Celé spíše trapné než heroické. Jediné plusy - Medivh, gryf, mimika orků. První Pán Prstenů byl natočen před patnácti lety a strčí tenhle film ve všech ohledech do kapsy. Dokonce, a to bych nevěřil, že to někdy vyslovím, ZLATÁ NARNIE. A to říkám jako člověk, který wowko hrál nějakých 8 let. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Prakticky The Shannara Chronicles ve filmové podobně. Stějně na první pohled líbivé, ale postupem času čím dál tím víc naivně prosté a prostě naivní, postavy jsou ploché a o skutečných emocích si můžete nechat zdát. Škoda, vypadalo to na zajímavý fantasy svět. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

WoW jsem nikdy nehrál, takže těžko soudit, jak moc čerpá film ze své předlohy a co oproti hře přináši nového. Jakožto hráč obyč Warcraftu určité povědomí mám, ale zároveň si uvědomuju, že spousta odkazů a narážek mi ušlo a zůstalo nepochopeno. Animace je výborná, hezky se na to kouká, ale přijde mi, že se celý děj odehrává až příliš rychle. Ne nadarmo měl Pán prstenů 3 hodiny, Warcraftu bych hodinku klidně přidal. Být úplný neználek WoW, tak bych si připadal jako neplavec hozený do vody. Herecké obsazení mi taky nepřišlo zrovna povedené, konkrétně král lidí, kterému vážně sedí více role Preachera, nevýrazná královna nebo Strážce, který by mohl spíše hrát v metalové kapele. Každopádně nejvíce protivný byl Strážcův učeň, ten snad do filmu zabloudil omylem. Jinak musím říct, že se čekání vyplatilo a rád život za hordu položím ještě několikrát. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Byla to trochu nuda. Nejlepší souboj trval chvilku (Durotan vs. Gul'dan) a ten nejočekávanější trval celých 5 sekund (Lothar vs. Blackhand). Navíc Cooper a Foster mi tam vyloženě neseděli. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vpravdě epické čistokrevné fantasy, jakých stříbrné plátno vídá jen málo. Propracovaný svět (i pro člověka k warcraftím hrám přičichnuvšího jen kdysi dávno demem RTS dvojky) hostí relativně komplexní příběh z obou stran barikády, který by klidně mohl expandovat nad strohou dvouhodinovou délku. Takhle se totiž jeví uspěchaně, hlavně však veškerý prostor pro potenciálně zajímavé postavy vyplácává na pár klišoidních informativních vět bez emoční působnosti. Ovšem jakmile přistoupí k povedené akci s kouzly a bestiemi (v prvotřídním trikovém podání - Orci prostě JSOU živí), hned je nad čím jásat. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Povedená animace, věrohodná a detailní. Příběh není už tak inovativní ale typický a běžný podobným filmům. Vše se odehrává přiměřeným tempem což se díky tomu dá na film koukat. Žádná zběsilá akce. Vše funguje jak má. 80% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Absolutně fenomenální ztvárnění orků! Můj úžas a okouzlení jak z dinosaurů v prvním Jurském parku. Kéž by celý film byl takto pojat. Mohl jsem být filmovým Warcraftem dojat. Já, stařičký hráč této hry jsem trochu totiž zklamaný. Ač to říkám nerad - filmovou adaptaci hry nezvládl ohlídat ani sám velký Blizzard. Herci mdlí jak z české pohádky. Příběh jede na poloviční obrátky. Jen pokud jsou tam orkové, tak slintám jak psy paní Pavlové. Ten dizajn, styling, garderoba! Až jde na mne z felu mdloba. Brutální božské a animální. Chci vidět toho světu pokračování! Zug-Zug. ()

jujec odpad!

všechny recenze uživatele

Neznám počítačovou hru a tak mi přijde, že film neměl žádný děj. Technicky a graficky byl film dobrý, ale jaksi o nic nešlo - prostě se tam mydlily dvě skupiny mezi sebou, občas se do toho připletla třetí. Červená karkulka má lepší zápletku, no chybí jí kouzla a čáry. Jednoznačně ztráta času. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

V zásadě spokojenost. Univerzum Warcraftu je mi dobře známé, hry jsem prošel několikrát. Výprava do Azerothu byla velice příjemná. Výborné je, že se film drží sepsané historie této fantasy a doplňuje děj o období, které hrám předcházelo. Tím se autorům myslím podařilo uspokojit jak publikum světa Warcraftu neznalé, tak skalní fanoušky. Zatím tvůrci ukázali pouze malý dílek toho, co tento fantasy svět nabízí. A proto budu s ještě větší nadějí čekat na pokračování, kde už snad potenciál Warcraftu využijí naplno :-) . Prozatím 4* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to chvíli hrál coby PC hru a nebyla to špatná hra. Před asi rokem jsem viděl trailer a nebyl vůbec špatný. Kvalit „Pána prstenů“ to sice nedosahuje, ale i tak byl film graficky velice kvalitně zpracován. Velice se mi líbily i interiéry, které diváka vtáhnou do děje stejně jako hráče, který navštěvuje různé lokace ve fantasy hře. Ve filmu bylo jasně stanoveno dobro a zlo a to to mám prostě rád. Jsem v tomhle tak trochu romantik. Čekal jsem, že bude problematické natočit druhý díl, já bych si ho ale velmi přál. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Za mě se o moc povedené převedení herní klasiky na filmové plátno nepovedlo. Vizuálně to bylo hezké, ale příběhově nudné. Možná je to i tím, že oproti hrám jako např. Lara Croft nebo Uncharted, jsem si k této hře nikdy nenašel cestu a přesto, že jsem jí v dětství hrál, tak mě nijak nezasáhla.  Travis Fimmel a Paula Patton byli fajn, ale ostatní postavy mě nijak nebraly a vlastně mi bylo jedno, jestli umřou. Závěr byl ale v pár místech překvapivý a díky tomu mohu uvést, že Warcraft není ztrátou času. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Tak film Warcraft mrtě překvapil a je to mega good. Suprový audiovizuál - skvělá hudba a krásný barevný svět Warcraftu, co musím pochválit jsou samotný efekty a celý to byla kulerovoucí pastva pro oči.  Hry jsem nikdy nehrál, ale tak či tak mega film potěšil svým zpracováním a zasazením a krásný představení světa který zde musím vypíchnout. Můj oblíbený herec Travis Fimmel z Vikingů zde hezky zářil sice jeho pomsta za syna byla taková nic moc vůbec to pro ten film moc neznamenalo vůbec nebylo vidět, že by ho smrt syna nějak pořádně zasáhla, ale i tak jeho postava byla fajnová. Krásně prokreslený hlavní postavy apod. Škoda, že nebude pokračování, který bych uvítal, rád bych ještě něco viděl filmovýho ze světa Warcraftu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Po ukázkovém zhlédnutí tří scén: Warcraft mohl a stále může být film, který může jak kriticky, tak finančně uspět. Tohle mohl být zlom a naděje k tomu, aby filmy podle videoher, konečně byly to ono. A ten blockbuster. Když se na to tak koukám, mám z toho trochu smíšené pocity. Rozhodně to není jako LOTR. Zdá se to být uonadné a celkově řečeno všeljaké. Uvidíme, co mi ve čtvrtek řekne zážitek z kina, ale zatím bych se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi. Bohužel to na velkou slávu nevypadá. Zážitek z kina: Aha. Tak to jo kurva! Tohle si fakt nechám líbit. Kdybych měl porovnávat s jinou fantasy epičností... tak to rozhodně na Pána prstenů nemá. To zase nebudeme přehánět. Kdybych měl porovnávat s Hobitem. Tam už to může být trochu problém. Jsou Hobitovky, které mi zůstanou v hlavě nadosmrti, ale v něčem ho Warcraft opravdu trumfuje. Předem říkám, že jsem WoWko hrál asi jenom půl hodiny za celý svůj dosavadní život, jelikož mi to přišlo složité (ano... nebyl jsem v tý době zrovna rodinný mluvčí angličtiny, a jelikož ta hra je o angličtině, tak se třeba poserte) a zasvětil jsem se i poznání Heartstone a Heros of the Storm, které ale taky netrvalo víc než jen pár hodin. Nečetl jsem ani jednu knížku. Ale je fakt, že po zhlédnutí filmu mám chuť na všechno co jsem za svůj život zanedbal. Zelené plátno stejně jako u Hobita funguje perfektně. Styl psaní scénáře sice není na dokonalé úrovni, ale stále bych ho zařadil do profesionální sféry. Jediné, co mi bylo opravdu trnem v oku, je styl kamery a její přenášení. V tom slova smyslu, že film strašně rychle ubíhá. Tohle kurva není Mad Max. V něm to dost kurevsky funguje, ale tady to působí lehce chaoticky. Nemluvím o rychlém přepínání scén a někdy se prostě přepnou a jindy splynou v Hitchcockově stylu. Ramin opět po Game of Thrones ukazuje svou skladatelskou genialitu, která do Warcraft perfektně sedne. Herecké výkony jsou na normální úrovni. Ne-li dokonalé. Fimmel je prostě mistr a konečně to mohl dokázat jinde než ve Vikings. Foster mne opravdu překvapil. Jeho role je nezapomenutelná a tímto mi dokázal, že po panu McKellenovi je asi nejlepší "čaroděj" na plátně. Jeho výkon po choreografický i orální stránce stojí za více než se zdá. CGI pracuje taky perfektně. Bál jsem se jak si pohrají s kouzly, ale to zvládli na výbornou. No a nakonec... příběh. O to jde. A příběh se dostal na úroveň totální briliantnosti. Má pointu, má gradaci, má prostě vše, co je definicí dobrýho příběhu. Pokud někomu stačí film o blití do bidetu je to jeho píčovina. Já dávám přednost kvalitnímu obsahu. Důležité je, že konec je strhující a snaží se nás co nejvíc navnadit na pokračování, které pokud nám Jones s Universal nepřinesou, tak budu kurva nasranej. Závěrečná zpráva pro vás. Kritici si můžou lízat anály. A vy lidi. Nebuďte ovce. To, že nějaký fanatický dickbuřt chce, aby jste naházeli prachy do nějaké mozkové máchaniny, které nemá příběhu ani co by se do elektronu vešlo... na to se rovnou vyserte a jdete do svrbícího věnce na Warcraft. Děkuji. For Azeroth! For the Alliance! () (méně) (více)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama