Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný mix amatérského fanfilmu a prvotřídního animáku. Všechno, na co šáhlo ILM je perfektní. Perspektiva Orků je dobře podaná, vnitřní tlaky uvnitř Hordy zajímavé, postavy charismatické, scenář vtipný, výprava velkolepá, akce zábavná. Všechno, čeho se účastnila režie dost pod standard. Herci, co mají být příbuzní si nejsou nijak podobní, drtivá většina z nich nemá žádné charisma ani stage presence a nedokáže to uhrát. Takhle špatné svícení a klíčovaní jsem ve filmu, co se dostal až na plátna kin neviděl od nové Saxány. Celé to působí jako by všechny scény s herci byly natáčeny aniž by se vědělo, do čeho se vlastně naklíčují, takže v nich kamera jen stojí v povzdálí a snímá radši vše. Dezorientující střih taky nepomáhá. Říše Alliance působí dojmem, že v ní žije asi tak osm lidí a z kostýmů čučí plast tak okatě, že připomínají spíš zdařilou cosplay než zbroj. Asi se nebudu moc plést, když tipnu, že všechen rozpočet padl na ILM a zbytek se natočil za sto tisíc. Dramaturgicky pak film nestíhá vysvavět žádné drama, protože se snáží koncentrovat neskutečné množství událostí a postav do dvou hodin. Celkově by filmu kromobyčejně prospělo, kdyby celá část příběhu z pohledu Alliance byla odsunuta do druhého filmu a tenhle se soustředil jen na perspektivu Orků. Pořád je to ale slušný dobrodružný film, který je sympatický svou oddaností předloze. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Scénáristická jebačka. To nejsem schopný akceptovat i přesto, že se jedná o přebarvenou nerd-fantasy. Navíc mi příjde, že Jonesovi pojem "dynamika" nic neříká.. ty akční scény prostě nemají štávu. Kouká se na to ale hezky (orkové jsou úžasní) hudba je fajn a některé momenty téměř epik. Dvojka (pokud bude) bude lepší. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Nechci tady někomu hanit zhmotnění jeho 15 tisíců nahraných Wowko hodin do filmu (243. nejoblíbenější film k dnešku, pche), ale na mě to teda bylo moc digitální, což bych ještě překous, ale hlavně z mýho pohledu naprosto šablonovitej příběh (stěžejní body/zvraty, dojemný svěřování se s traumaty z dětství...) to zařezává hluboko do průměru. Já jsem hru teda nikdy nehrál, protože mě vždycky strašily takový ty vtipy "A za jak dlouho to dohraješ?" "Wowko nikdy nedohraješ, to je nekonečná zábava", ale naštěstí jsem měl v kině kámošku, která mě upozornila vždycky, když se ve filmu objevila lokace, kde taky pařila. Takže svoje publikum to určitě má =). Trochu mě naštvalo, že příběh nijak neskončil a jen se rozehrála série, což jsem si (třeba podle názvu) moh taky zjistit dopředu, kdybych nebyl lempl. Myslim ale, že mě distributor na Druhý střet - Válka Orků, mágů a metrosexuálů z Azerothu už nenaláká. No...uvidíme. (65%) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Škoda slabšího castingu na lidské straně a rozvlačnějšího závěru. Jinak je to super epická fantasy jaká tady dlouho nebyla. Kouzla lítají vzduchem ve velkém, orci jsou VELCÍ s ještě většíma palicema, prostředí hezké a navíc jako osobní bonus jsem si vzpomínal na různé odkazy ze her. Milé překvapení a těším se na dvojku. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočená vizuální žranice, která bohužel měla přijít daleko dříve, jelikož dnes již takovýto digitální bordel neoslní jako v době Pána prstenů, jelikož je tak natočený každý druhý fantasy film a to, že to je podle kultovní série počítačových her mě absolutně nezajímá, protože místo Orků tam mohl být kdokoliv a působilo by to na jedno brdo s ostatními žánrovými filmy poslední doby. Je to film plný klišé, který si diváci neznalí dané herní série nejspíše neužijí jako zarytí fandové, naopak se v něm chvílemi budou ztrácet a bude jim jedno, kdo a proč se v něm řeže mezi sebou. Naštěstí to celé odsýpá velmi rychle a neustále tam někdo s někým bojuje, proto se to dá celkem snadno přežít. Moje hodnocení 60%. ()

Norfice 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jak bych jedním slovem vystihl pocit, který z filmu mám, ale nejlepší asi bude "ZKLAMÁNÍ". Možná jsem se na Warcraft tak moc těšil a čekal od toho až tolik, že to nebylo ani zdravé. Co se týče hudby a vizuálních efektů, tak nemám žádné výtky. Problém ovšem nastává, když si vzpomenu na zpracování scénáře. Osobní pocit z toho mám takový, že mi připadalo, že se na film dívám snad týden a přitom jsem nebyl schopen vnímat děj a souvislosti. V podstatě z toho mám v hlavě docela nepořádek. Přesné hodnocení ode mě by bylo 3,5 hvězdičky. Ovšem taková možnost tu bohužel není, takže mi nezbývá nic jiného než dát 3, protože zklamání bylo opravdu vysoké. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Celý je to moc uspěchaný a zmatený, navíc vizuální stránka vypadá hrozně amatérsky. Když to srovnám s Knihou džunglí - ta stála "jen" o 15 milionů $ víc (podle uživatele T2) a je to úplně jiná liga. Emoce tu vůbec nefungujou a herci jsou hrozný, takže při jistý dojemný scéně mě bylo vyloženě trapně. Vzhled orků je dobrej, zloduši vypadaj hrozivě, ale k čemu to je, když v celým filmu není ani kapka krve? Vždyť si to o brutalitu přímo říká! Vlastně celej film zachraňuje poslední půlhodinka, která začíná soubojem Durotana s Gul’danem (ten je celkem našlapanej). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Za mě nepochopitelně nadhodnoceno. Na víc než dvě hvězdy Warcraft není a větší zklamání jsem z filmu už dlouho neměl. Obě hvězdy si zaslouží vizuál, který ladí k původní hře a má svou poetiku. Ale herci? Scénář? Režie? Příběh? Hudba? Kde tyhle filmové atributy byly? Vždyť film selhává úplně ve všech. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil.Ale měl jsem takové menší obavy.A bohužel se ty obavy naplnily.Ne že by ten film byl špatný souboje byly dobře natočené.Digitální efekty byli také dobré.Ale něco málo mi v tom chybělo.Příběh byl podle mého docela slabý myslím že nám filmaři mohli nabídnout o hodně víc.Podle toho jaké to mělo očekávaní a pod jakým dohledem tento film byl tak se to dle mého názoru moc nepovedlo,ale jako fantasy podívaná celkem ujde. 70%. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Hry z tohoto světa jsem moc nehrál a knížku jsem nepřečetl ani jednu, takže jsem na to celé koukal jako nezaujatý divák. Příběh se jakž takž dal pochopit a až na výjimky dával smysl. Ale celkově to byl jen pěkný trikový příběh, ne který se po pár týdnech asi ani nevzpomenu. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

CGI everywhere! Škoda, že záporák byl jasnej už od začátku. Jsem zvědavý, jestli budou pokračování a jak si povedou. Co se musí (skoro klasicky na CGI) pochválit je vizuální vzhled.. to jsem si fakt užíval. Akční část je taky hodně kvalitní a pak tady zbývá příběh.. ten byl sice slabší, ale neurazil. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Fantasy žánr není mým šálkem čaje a Warcraftu jsem tak dal šanci především jako fanoušek počítačových her (Warcraft jsem ale nikdy nehrál) a tento risk se nakonec ukázal jako výborné rozhodnutí. Duncan Jones natočil hutný film prezentující se bohatým světem plným zajímavých událostí a principů, jehož příběh sice není převratný, ale potřebám snímku bohatě stačí a zásobuje nás povedenými akčními scénami. Kromě akce fungují překvapivě i postavy a jejich motivace a Warcraft tak není pouze prázdným výplachem. Z pravidel zdejšího světa tvůrci ukazují hodně, ale i tak je jasné, že mají v rukávu ještě hodně trumfů, které by mohli vytáhnout v případném pokračování, kterého se snad dočkáme. Největší chybou snímku je, že je občas viditelné hojné vystřihávání materiálu, neboť příběh je někdy příliš zkratkovitý a divák se může trošku ztrácet. Přesto je ale filmový Warcraft zatím nejlepší filmovou adaptací počítačové hry a funguje výborně jako samostatný film i potenciální start nové série. A co je nejdůležitěší, snímek zaujme i lidi neobeznámené s předlohou. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Warcraft je po mnoho let oblíbená herní série obecně, ale i má. Na zfilmování čekal každý fanoušek. Výsledek je takový neslaný/nemastný. Efekty jsou zde klasicky "Blizzardovsky" povedené, děj je takový lehký nadprůměr, herecké výkony spíše průměrné. Děj sráží i patos alá láska orčice, záchrana dítěte, smích rodičů nad vtipem atd... Zkrátka a jednoduše za 2h jsem čekal od této legendy více a tak jen 3z5.. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Byť jsem "World of Warcraft" v životě nehrál, o jeho mytologii se nezajímal a šílenství okolo něj nechápal, tak i přesto jsem filmové zpracování očekával s napětím - zejména z důvodu, že "temných fantasy" ve stylu "Lord of the Rings" se příliš netočí ("Sněhurka a Lovec" či "Král Artuš" budiž výjimkami) a pokud náhodou ano, rozhodnou se tvůrci pro odlehčené pojetí typu "Narnie" nebo "Zloba". V době uvedení mě snímek příliš neuchvátil, avšak s postupem času si u mě minimálně o hvězdičku přilepšil. Jako hlavní zápor vidím především scénář - propracované dialogy jsem samozřejmě neočekával, avšak v tomto případě mi trhalo uši opravdu cokoli. Příběh je rovněž dosti triviální, avšak neurazí a ocenit musím zejména jeho srozumitelnost pro ty, kteří herní předlohu nehráli (byť občas jsem tedy měl z množství jmen a názvosloví v "dějí"trochu guláš). Postavy pak sice postrádají nějaký hlubší rozměr charakterů a výkony jejich představitelů rovněž nejsou" oscarové", avšak podobné jako v "Justice League" i zde situaci zachraňuje charisma herců a celková chemie mezi nimi, díky čemuž hrdinům zkrátka nelze nefandit. "Warcraft" ovšem sliboval především vizuální zážitek - digitální efekty byly vyjma několika mála záběrů úžasné, "orkové" přímo dýchali životem :) Prostředí rovněž atraktivní, "green screen" mi v tomto případě nevadil. Rovněž chválím i návrhy kostýmů a jejich zpracování. Soundtrack rovněž skvěle podkresloval jednotlivé scény a zvukové efekty rovněž kvalitní, akorát mne iritovala jejich hlasitost, dialogy pak slyšet téměř nebyly. Tento snímek má řadu nedostatků, v podstatě klasický "hollywoodský" výplach, nicméně jeho finanční neúspěch mě mrzí - vykreslení světa funguje a další osudy hrdinů (zejména "Garony" či Durotanova") by mě i zajímaly, potenciál a prostor pro zlepšení by tu byly :) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Návštěva letňáku v HK. Musím pochválit parádní zvuk, kterej byl naštěstí tolik nahlas, že nebylo tolik slyšet povídavší jelita, který prostě musej film komentovat za každou cenu. Za tohle přísahám bohu jednou někoho utluču gumovým penisem! :o) Film parádní, těšil sem se na parádní efektovou podívanou a taky sem se dočkal. Triky na té nejkvalitnější úrovni. Akčních kousků taky mraky. Takže co se týče audiovizuálku, tak skutečně ta nejvyšší kvalita. Trochu mi chyběla nějaká výraznější osobnost. Nejsem si uplně jistej, jestli byla správná volba vsadit pouze na né zrovna známé herce ze seriálů. Kdyby tam byla aspoň jedna herecká ikona, asi by to přitáhlo víc lidí. S tím souvisí to, že sem se nedokázal ztotožnit s ani jednou hlavní postavou, prostě tam nebyl žádnej 100% sympoš. Taky mi poslední dobou docela vadí fakt, že si tvůrci předpřipraví půdu pro další pokračování, takže tenhle "díl" vlastně skončil jen tak jako napůl. Ale celkově zážitek výbornej! ()

remy 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky hry asi dobrý. Bohužel já jím nejsem, nevím kdo je kdo, neorientuju se a to se mi taky pořádně vymstilo, protože žádnýho servisu pro nehráče jsem se nedočkal. Warcraft je tu pouze pro milovníky tohoto světa. A nedivím se jim, že jsou z filmu nadšení. Ode mě se to ale očekávat nemůže. Jako bonus dodám, že jsem v kině málem usnul, ale abych jenom nekydal hnuj a aby to neznělo, jako že je to totální srágora, což neni, tak tomu nemůžu vzít jak docela povedenou vizuální stránku, tak akční scény a celkově velkolepé finále filmu. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

...ale jo!Takový ten pocit,že jdete z kina a vlastně nevíte jak hodně se vám film líbil či nelíbil....přesně takto jsem z kina odcházel.Po rozložení v hlavně s klidem dám 4/5 a to proto,že mě zajímá pokračování na který si první střed skvěle nahrál!Vizualizace mě velice překvapila a s klidem odpadli mé obavy digitálního šílenství.Příběh se nám prakticky rozjíždí..některé dialogy byly psány na strunu tuším,že mladším divákům a pro mne tam být vůbec nemuseli..ale celkově podtrženo sečteno ..uvidíme se později! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Warcraft je hracska legenda, a myslim, ze film dopadl relativne dobre. V ramci soucasne digitalni fantasy, samozrejme. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Luxusní vizuál prohozený oknem za pomoci totálně nesouvyslého vyprávění příběhu a někdy až bizardního chování postav. Nejlepší byla ovce "působí to jen na slabé duchem" - nenápadně vstyčený prostředníček nekritickým fanouškům. Nečekal jsem od Duncana Jonese zázraky, ale s ohledem na to jak v rozhovorech vyjadřoval touhu složit hold předloze, jsem čekal mnohem víc. Mám pocit že tenhle film si paradoxně více užijou lidi, kteří neznají Warcraft - pro ně to bude OK fantasy s nabušeným CGI za 50-60%. Pro mě bohužel 40% za promarněný potenciál. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama