Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

novoten 

všechny recenze uživatele

Duncana Jonese šlechtí, že se snaží cílit jak na fanoušky všech druhů předloh, tak i na Warcraftem nedotčené, ale v mém případě zůstal ve výsledku jen na půli cesty, kam ještě spíš doklopýtal. Ve chvíli, kdy se neznámé postavy tváří pár minut po začátku filmu smrtelně vážně a hází v každé větě cizí jméno, název či alespoň tajemné slovo typu "Strážce", nevěřil jsem, že se do děje dokážu dostat. Naštěstí celá mytologie není složitá a všechno do sebe začne zapadat, navíc ještě v kombinaci s dobrodružstvím, kde se pořád něco děje a není chvíle, aby někdo z hlavních charakterů nebojoval, nekouzlil nebo alespoň za bitvou či kouzlením neletěl. Problém je, že za první oponou v podobě pohledné vizuální destrukce nebo emocionálně dobře trefeného soundtracku už nic není. Soubojům, láskám, paktům i válkám chybí zábavnost a celý První střet se odehraje víceméně bez toho, abych začal Lotharovi a spol. fandit. Naopak jediná postava, která mě opravdu zajímala a které jsem držel palce, umírá až trestuhodně rutinním způsobem. Pokračování bych se nebránil, protože při takovéhle šíři bude pořád co rozvíjet, ale tady chyběla duše, pro kterou by mi nově poznaný vesmír mohl být blízký. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Alebo som tomu nerozumel a tak ma to nebavilo, alebo som tomu miestami aj rozumel, ale ani tak ma to nebavilo. Postavy nezaujímavé (páčil sa mi len aragornovský Travis Fimmel). Univerzum síce paradoxne napriek slabým postavám a nezaujímavým hercom MÁ potenciál na sériu a niektoré vizuálne nápady fajn (napriek tomu je snímka po trikovej stránke miestami značne podozrivá). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me vcelku prijemny prekvapeni, po tech miliardach odkladu jsem cekal daleko vetsi pruser. Pribeh sice neni buhvijakej, ale je proste v duchu hry, takze je vlastne naprosto dostatecnej, ono ostatne castokrat to vypada, ze spis clovek sleduje nejakou in-game animaci a kolikrat na me padla nostalgie a zavzpominal jsem, jak jsem kdysi Warcraft paril, nektery zabery fakt jako kdyby vypadly ze hry. Coz podporujou taky fajn triky, samozrejme sem tam se neco ne uplne vyladenyho najde, ale nic co by rusilo. Co se tyce hercu, ne ze by hrali spatne, jen tak nejak nemaj dostatek charisma pro svoje role, ale opet, nic, co by vylozene rusilo. Hlavni problem filmu tak vidim v hudbe, ta neni dostatecne chytlava, aby podporila film a dala bojovejm scenam, nebo naopak tem klidnejsim nejakej vetsi naboj, takze i kdyz film odsejpa docela svizne, obcas zacne lehce nudit. No a druha vec, co mi vadilo, je az prilisny zamereni na to, ze mame jakoby prvni dil, nic moc se neuzavre, je to jen takovy povrchni seznameni se svetem a postavama a uprimne bych byl dost prekvapenej, kdyby jsme v nejblizsich letech nejaky pokracovani videli. Ale i tak to da solidni 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Victory, or death!" Řeknu vám, nejsem z toho vůbec moudrý. Na jedné straně srdcovka v podobě univerza, které miluju a na té druhé film, který se tak moc snaží představit všechno podstatné a ještě k tomu odvyprávět ne zrovna jednoduchý příběh, až mu to téměř láme záda. Přesně tak, je to další BvS, ale kde si Snyder dával na čas, tam Jones zbytečně spěchá a na tom snímku je to hrozně vidět. Být to o hodinku delší, nechat diváky vstřebat ten svět a nasát tu magii okolo, byl bych spokojenější. Něco se ale přece jen povedlo. Orkové a všechno s nima spojené je naprostá fantazie, od druhé Planety opic jsem nezažil lepší triky a vizuální stránka byla taky právem jak z jiného světa. To plus že se Jones držel základních pilířů předlohy, i když to znamenalo poměrně odvážná řešení ve filmu, film ale výrazně zvedá. Takže kolem a kolem, protože jsem fanoušek a protože po letech čekání konečně adaptace, za kterou se není třeba stydět, nakonec vlastně radost. Nedošel jsem k ní snadno, asi mi to ještě chvíli potrvá, než si ten film zamiluji, ale časem věřím, že to tam najdu. Chci. Musím. Druhé zhlédnutí každopádně povinnost. Bez 3D. A se zbytkem fanoušků. For Azeroth!) Warcraft - 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem nikdy nehrál, ale na dálku se mi jeho svět líbil a za film jsem byl jedině rád. A je to ta příjemná akční fantasy blbost na odreagování. Škoda sice dost pofiderních brnění, je tu neduh mnoha zbytečných pasáží a postav, samozřejmě ultra digitální, málo krve, mohlo do toho jít víc umění a talentu, ale baví mě ta rasa ošklivých nasvalených primitivů, radioaktivní magie, z Lothbroka je tu Lothar... pokud do toho půjde díl od dílu i víc peněz a epična tak se klidně dívám dál. Kéž by takový béčkový Pán Prstenů co není tolik pro pičky. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem v životě nehrál, takže jsem byl vůči filmu jak nepopsaný list toaletního papíru. Zprvu se vše zdálo jako to správné dospělé a temné fantasy na úrovni Pána vyprstění, kdy jsem si první půlhodinu říkal, že tohle by mohl být ten roky neviděný kousek s trpaslíky, čaroději a elfy, u kterého nebudu prskat smíchy a celý film sledovat s nadzvednutým levým obočím, ale vychutnám si přitažlivý svět, bitvy a litry krve v naprosto smyšleném světě, který sice budu mít úplně u prdele, ale bude mě to alespoň parádně bavit. Ten pocit mě opustil po další půlhodině, kdy sice přitažlivý svět zůstal, ale místo nějakého temna film evokoval jen dojem, že jsem divákem přepálené kýčovité reklamy na to pravé osvěžení s Coca Colou. Všichni vyretušovaní do maxima, dialogy, uvažování postav, vtipy, vše uzpůsobeno pro věkovou skupinu 10+. Krev v těch děsně "epických" bitvách ukápla tak jednou, pokud tedy nebyla zelená, aby si film udržel přístupnost pro kojence a já bohužel zase musel utřít slinu, protože pro dospělého diváka se zkrátka dnes už filmy netočí. Dnes se točí infantilní pohádky i v žánrech, které pohádky nejsou a pokud by nějaký současný tvůrce dostal do rukou Vetřelce, udělá z něho Alfa s PG-13, kde by Jack Sparrow hrál Ripleyovou. Je to škoda, protože z toho mála, co Warcraft v jedničce ukázal, se mohlo vytěžit víc, stačilo to natočit alespoň trochu přidrzle, temně, explicitně a krvavě. Ostatně, ti nerdi z 90. let, kteří pařili předlohu tohoto filmu, mají dnes dospělé děti, tak na co si hrajeme, že vyvražďování vesnic plných žen a dětí je cool a přístupné, když to neukážeme, ale necháme o tom postavy konverzovat? Tvůrci bohužel předvedli jen ukázkovou dětskou pohádku postavenou na základech všeho, jenom ne pohádky. Jen velmi ojediněle pak vybočí k něčemu nečekanému a na papíře "drsnému", což ale ve skutečnosti opět natočí jen v soft verzi pro školáky, takže oči bude zakrývat jen nerd a pětileté dítě. Pokud budu ignorovat vizuál, který se mi celkem líbil, film stojí naprosto přesně mezi 3 a 4 hvězdami. Dalšímu dílu ale šanci dám, což samo o sobě vypovídající hodnotou je, protože to například nedokázal naprosto retardovanej Hobbit ani s druhou hodinou prvního dílu z trilogie, která byla napsaná na základě 200 stran jediné knihy. 65% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto oddaný fanoušek herní předlohy jsem byl pochopitelně zvědav, jak si Duncan Jones poradí s jejím převedením na filmové plátno. Avšak vzhledem k faktu, že on sám má za sebou nepříliš povedený Moon a že drtivá většina podobných předělávek skončí naprostým fiaskem, jsem ke snímku Warcraft přistupoval značně skepticky. A jak se také později ukázalo, má skepse byla zcela oprávněná. Warcraft již od první minuty bohužel představuje zcela nezáživnou podívanou. Postavy nedisponují potřebným charismatem, jejich psychologické vykreslení je nedostatečné a tím pádem tedy ani není s kým sympatizovat. CGI po kvalitativní stránce spíše průměrné, po kvantitativní zbytečně nadměrné. Navíc příběh ani dialogy mnoho náročnosti nepobraly, takže Warcraft ve výsledku nemá náročnému divákovi absolutně co nabídnout. Není tedy divu, že jsem si z projekce raději na pár minut odskočil portálem do světa snění, aby mě dočista neovládl fel nudy. Vyzdvihnout lze pouze hudební stránku snímku, která tak zachránila Warcraft před odpadem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ze světla se rodí tma a ze tmy světlo." Já vím, že ve dne je světlo a v noci je tma, ale tohle má v sobě patrně něco mnohem hlubšího. Nicméně to nehodlám zkoumat, protože mne všeobecně souboje ušatých s vousatými v rytmu magie zase tak moc nebaví. Tady jsem se navíc poměrně rychle ztratil v tom, na které straně válčí Lothar, Medivh, Gul'dan, Orgrim, Durotan nebo Blackhand. Jediné vyložené sympatie si u mne získala Garona, kterou jsem nejen několikrát bezpečně poznal, ale po drobném stomatologickém zákroku bych ji byl ochoten považovat za použitelnou. Jenže to je pro mne málo, takže si vemte svůj fel a foukejte ho na někoho, kdo hrál Warcraft častěji než já. Já jsem to zkusil asi hodinu a když jsem nedal ani jeden gól, tak jsem to s Azerothem vzdal. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Především jsem nadšený jak dobře si tvůrci poradili se zpracováním bitev lidí a orků vzhledem k porovnání sil. Film předčil všechna má očekávání a hodnotím velmi kladně. Nemohu se dočkat dalšího pokračování. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou hodila předsudky bokem a skoro úplně dobrovolně vyrazila do kina na Warcraft. Předtím jsem vůbec netušila, kdo jsou Orkové a jejich zuby a celkový vzhled mi přišel docela k smíchu. Upřímně jsem si v prvních pár minutách, kdy si mezi sebou fanoušci hry začali nadšeně šeptat první dojmy, v duchu nadávala, proč já tam mezi ně lezla. Ale dobrý, ono se to ještě rozjede. Zkusím si oblíbit aspoň ty normální lidi, co tam hrají. Jo, tenhle Lothar je docela sympaťák. Královna taky není úplně mimo. Když odmyslím ty zuby, Garona je vlastně taky v pohodě. Kašlat na zuby, je skvělá. A Durotan je ten nejlepší Ork na světě. Proboha, mně se líbí Orkové! Ono už to končí? Prooooč?! Prostě to bylo mnohem lepší, než jsem čekala a moc si přeji dvojku. 4* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že příběh filmu vychází prozatím pouze z prvních dvou her z roku 94 a 95 a přesto dokáže rozprostřít poměrně zajímavý a "kompletní" fantasy svět plný síly a magie. Události jsou brány tak trochu letem světem, je toho opravdu hodně, a tak se nelze vyhnout určitému zjednodušování (nečekejte tedy druhého Pána prstenů). Je chvályhodné, že vždy když má film tendenci sestoupit k béčkovosti, okamžitě přijde něco, co jej pozvedne zpět. Jinými slovy i na takto "prostém" příběhu dobra a zla byl odveden velký kus poctivé scenáristické práce, který navíc vytvořil perfektní zázemí pro další dil. Co se týče akčních scén, zůstávají taktéž o krok za Pánem prstenů, avšak vizuálně jsou dost chytlavé. A vůbec, celé prostředí je skvěle propracované. Sečteno a podtrženo, konečně herní adaptace, na kterou mohou být hráči pyšní. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je fakt strašná pitomost. Hlášky typu "Tohle to ještě nikdy neudělalo!" a "Napáchal jsem tolik strašných věcí, ale všechny jsem zapomněl!" u mě okamžitě zlidověly a já se opravdu nemohl dočkat, kdo plácne jaký nesmysl dál. A to myslím vážně - ten film mě v podstatě bavil, užíval jsem si ho. Je dělaný se skutečným (nebo dobře imitovaným) zájmem a co dokázal Jones za 100 mega, je obdivuhodné. Působí to teda možná dojmem, že někdo vystříhal polovinu scén a naplácal dohromady dvakrát víc postav a směšných cizích slov, než měl, zároveň mě to ale svou béčkovou naivitou okouzlilo. Hodnocení je kříž - ze čtyřech hvězd vyplývá, že Warcraft je dobrý film. To asi spíš není, je ale kouzelně sympatický pitomostmi, které ti talentovaní lidé naplácali (a mezi tím nabídli i několik zajímavých nápadů). PS: Hru jsem nikdy nehrál. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Skoro bych tomu neměla co vytknout, až na divnou postavičku krále, která mi přišla dost nevýrazná a k ničemu na to, že to byl král a jeho rozhodnutí (ať už takové nebo makové na konci filmu) mělo velký dopad. Příběh se mi líbil, v podstatě většina postav mi přišla sympatická nebo alespoň jsem si k ní nevyvinula žádnou averzi. Nejvíce se mi samozřejmě zalíbil Ork Durotan jako spoustě jiným. Ale prostě to nemělo to takové cosi, díky čemu byste se do toho zamilovali, díky čemu byste z kina odcházeli nadšení. Ano, byla to fajn podívaná a nenudila jsem se, ale i přes všechnu magii, kterou ve filmu postavy disponovaly, to nemělo to pravé kouzlo. Velmi silné 3* a jsem zvědavá na pokračování. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děj sám o sobě celkem ušel, ale přehnané množství patetických nechtěně vtipných frází ("když jsem byl/byla malý/malá, zjistil/zjistila jsem, že jsem jiný/jiná než ostatní"), klišovitých řešení ("budu tě chránit" - "ne, jsem velká holka, umím se ochránit sama") a neplynulé vyprávění film velmi sráží dolů. Na tom posledním se asi podepsalo stříhání, možná eventuální režisérská verze tohle odstraní, ale strašně rušilo, když nějaká postava v jedné scéně zaujme určitý postoj k věci nebo jiné postavě, aby v další scéně měla postoj přesně opačný, aniž by ta změna měla nějaký vývoj. Pokud jde o akční scény, když jde o souboje jeden na jednoho, jakž takž, ale hromadnější bitvy jsou naprosto bez choreografie, nepřehledné a zmatené, prostě na sebe dvě armády naběhnou a hotovo (u filmu podle RTS bych čekal, že si s taktikou a strategií trochu pohrají). Nakonec stejně sledujeme boje hlavních bijců obou stran s bezvýznamným komparsem v pozadí. Aspoň můžu pochválit design trpaslíků, kteří jsou daleko podobnější sami sobě než to cosi v Hobitovi (jehož druhý a třetí díl Warcraft trumfuje, je tak fifty fifty s prvním dílem). Dám ***, ale myslím, že Duncan Jones má talent na víc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemám v lásce filmy s IQ houpacího koně, a tudíž bych měl Warcraft nemilosrdně rozcupovat. Tvůrci ho obdařili hromadou digitálních efektů a akce, s inteligencí je na úrovni batolete, co to povídám, kojence. Jde o snímek s áčkovým rozpočtem a béčkovými útrobami. Pouhý letmý pohled na filmové postavy okamžitě napoví, že nejde o "seriózní" fantasy s pokusem o filozofický přesah, ale o infantilní zábavu, kde je radno nevěnovat pozornost stupidním dialogům, šíleným kostýmům a choreografii bojových střetů. Přesto jsem k snímku shovívavý, je hloupoučký takovým milým neurážejícím způsobem. Beru ho jako svého druhu guilty pleasure a na slaboučké tři hvězdičky to vytáhnu. Případným dalším dílům, tedy druhému, třetímu a dalším střetům, se ale rád vyhnu. Celkový dojem: 50 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nelegální migraci nepřítele, (který to má hozené prostě trochu jinak, prostě všechny domácí rozmrdat, vyplenit a zas táhnout dál) pohled jakože fantasy s orky, jakože místo "ručníkářů" zelení orkové... Něco jako Angry birds jen s živými herci v rolích homosexuálních rytířů bránících se před hordami hladových agresorů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První střet bude u mě zcela určitě i posledním. Bezduchá třenice mezi Shreky, co to přehánějí s nandrolonem a aliancí ztepilých šermířů a kouzlících bankovních úředníků byla jen dvěma hodinami mrhání času (co je to ovšem proti týdnům, co na hře strávili rudooký pařani). Dojímaní, strach, ohromení, zábava, plastické postavy, nic z toho tam není. Všimli jste si stále častějšího jevu, že ve filmech podobného ražení není nikdo nad padesát? Kde byl někdo jako hrdý král Théoden? Kde byl někdo, jako jsou členové řádu Istari? Vždyť hromy blesky metající Foster jako Gandalf Rezavý a Saruman Zelený byl spíše k politování. Duncan Jones se snažil vyrovnat trilogiím Jacksona, ale ten si ho maže na lembas ve všech ohledech.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neotesaný základní kámen, asi jako první herní Warcraft. Film, ve kterém se bije videoherní plytkost s extrémním zahuštěním fikčního světa, který se film snaží předložit, aby rozehrál události do budoucna. Výsledek nevede ani tak k přehlcení informacemi, (kdo nezpracuje čtyři výchozí lokace a půl tuctu archetypálních postav, měl by odevzdat diváckou průkazku) jako spíš k neschopnosti uspokojivě pohltit a dosáhnout emočního dopadu jako celek. Jones dokáže kouzlit se samostatnými scénami, ale k mému překvapení nedokáže nad celým příběhem uvázat okrasnou stuhu a vystřelit ho do publika jako vypravěčský "full package". V paměti tak zůstávají hlavně střípky a hrstka sympaticky se profilujících postav v čele s Fosterem (další feťácká role!), Fimmelem (Ragnar reloaded!) a Schnetzerem, který se kupodivu rozehraje do sympatického tahouna. P.S.: Body k dobru za osvěžující nekompromisnost v zabíjení hrdinů a částečně i za neústupnost Jonese při určení stylizace, která není ani LOTR, ani Hobit, ale "prostě Warcraft". Mínusy za šišlající Paulu Patton a vůbec celý pokus o romantiku na ploše tří scén. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Skôr, než o filmový skôst, sa tu jedná o nostalgické navrátenie do sveta real time strategických dôb môjho života, keď som s postavičkami tohoto žánru skoro aj sníval. Možno to veľa fanušíkov vidí inak, ale pre mňa je ten film len ďaľším v rade, ktorý dáva jasnú poctu Tolkienovmu Lord of the Rings, nakoľko vo filmovej podobe je ešte evidentnejšie, že veľký počet motívov, rás a nápadov čerpali tvorcovia Warcraft hier práve z oných Tolkienových knížok. To zatial hovorím len o elementoch. Ale tohtoročný vrchol šiestej série Game of Thrones v deviatej epizóde len potvrdil, že je LotR ešte aj po 15 rokoch filmovou trilógiou, ktorá inšpiruje a dáva nápady pre nové diela aj z vizuálnej a choreografickej stránky remesla. Toľko o odkazoch. Samostatne je nový Warcraft veľkolepím, a zároveň príbehovo a postavami trošku skromným filmom, kde je vizuálna stránka najsilnejšiou doménou, a emócie sú len akoby nutnou súčasťou celku. A to je práve škoda, pretože aj keď je spracovanie orkov alebo grifa realistickej podoby obdivuhodná, ani vizuálna stránka nie je na maxime možností, za čo môže určite rozpočet, ktorý nie je malý, ale žial ani nie megalomanský. Výsledok tým pádom mohol byť ešte plnohodnotnejší. Takto to presne pôsobí, ako film vyrobený ľudmi, ktorý vedia skvelo robiť počítačové hry, ale na citlivosť a detailnosť strieborného plátna buňky jednoducho nemajú. A možno je to aj dobre. Ať všetci robia to, čo vedia najlepšie. U Blizzardu je to jasné. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nepolíbená počítačovou hrou, předlohami ani kartami, jsem lapena další, velkolepou fantasy, jenž se směle postavila hned za mého srdečního a dosud nepřekonaného Pána prstenů! (jeho nepřekoná nikdy nic ...) Jsem nadšená z toho, že si mě úplně nový příběh omotal kolem svého kouzelného prstu a nemůžu se dočkat pokračování. Vlastně od začátku do konce to byla jedna velká akce. A co jiného, než klíčící láska, komplikovaná s nedůvěrou a oddaností, by mě dokázala tak nažhavit nedočkavostí dalšího dílu. Jsem zvědavá, jak se vztahy mezi orky, lidmi, trpajzlíky a elfy (snad to byli elfové, i když jim nějak podezřele svítila očka) dál vyvinou. Kdo koho zradí tentokrát, jaká bude další bitva, jaký náčelník vyroste ze zeleného mimina a jaké bude mít kly. Pardon, zuby. Všechnu tu epickou výpravu podtrhovala skvělá hudba a co se týče obsazení, tak to je další bezchybný tah. Skoro nikoho jsem neznala, ale každý z nich seděl ve své roli jako poklice na hrnci. Snad mě nenechají dlouho čekat ... ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama