Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Do filmového průmyslu Warcraft žádnou velkou díru neudělá. Na to mu chybí větší propracovanost po příběhové stránce i poutavější představení hlavních postav. Přesto všechno se ale stojí na film podívat. Protože když už ne jako dechberoucí blockbuster, tak jako večerní jednohubka funguje dokonale. Vizuální paráda, která je určena hlavně pro gameplayery! ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Z Warcraftu jsem měl obavy, protože jsem tímto herním světem nepolíben a v mnoha ohledech mě film mile překvapil. Nádherný vizuál, zvraty a hlavně dramatičnost příběhu (několik postav umře). Je zjevné, že studio Universal počítalo s kasovbím úspěchem, který jim vytvoří nadupanou frančízu konkurující komiksovkám. Nestalo se, v Americe Warcraft úplně vyhořel a těžko říct, jestli zisky z asijských trhů projekt zachránily, vede se řada diskusí, zda ano nebo ne, ale rozhodně lze říci, že pokud se film zaplatil, tak rozhodně nijak extra ziskový nebyl. Osobně si myslím, že je to škoda, protože jednička působí jako takový pilot plánovaných dílů. Pravdou je, že filmu trochu chybí ona epičnost LOTRa nebo Hobbita, i proto je to o třídu horší, než Tolkienova Středozemě, přesto však dobré. Kasovní krach Warcraftu podtrhuje hororový rok 2016 Universalu, který nedokázal navázat na komerčně velmi plodný rok 2015. 3* ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Warcraft…jedna z mále PC her her, které jsem ve své zanedbatelné kariéře počítačového hráče okusil. Warcraft….jeden z mnoha filmů, který mne přestal bavit již po pár minutách. Tohle není svět určený mým smyslům…a přitom velice slušné hodnocení…takže chyba asi na mojí straně aparátu. Vadil mi svět, který víc než film připomínal právě PC hru. Vadila mi recyklace stokrát omletých schémat. Vadilo mi, že ačkoliv původní hrou lehce zasažen, byl jsem ochuzen o požitek z drobností, na kterých dozajista ujížděli skalní. Prostě ne….dám za tři ale jen proto, že se bojím pomsty Orků. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Hlavným problémom Warcraftu bolo pre mňa to, že jeho filmová podoba vyzerala naozaj ako počítačová hra. Tvorcovia sa ani nesnažili urobiť z neho autentický a vizuálne prirodzenejší filmový svet. Podobne pristupovali k scenáru: niečo tak kostrbaté sa len tak nevidí. Ale pravdu povediac celkom som sa bavila. Takže mohlo to dopadnúť aj oveľa horšie :)) ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones to zvládol. Trailer ma trošku vystrašil, lebo naznačoval do oči bijúce CGI a zameranie sa len na súboje. No našťastie sa mu podarilo to, čo v Moon a Source Code - zamerať sa na postavy. Navyše z filmu razí ozajstná Fantasy mágia, v IMAXe som mal pocit, že sa ma tie čary pomaly aj dotýkajú. Hráči Warcraftu, alebo WoW-ka budú určite krochtať blahom - výborná atmoška, silné postavy a osudový príbeh. Rovnako potešilo, že na rozdiel od Marveloviek nie sú hrdinovia nenahraditeľní. Quarteto Ben Foster, Travis Fimmel, Dominic Cooper a Paula Patton to spolu s tou CGI armádou pekne potiahli. Navyše aj to CGI vyzerá na veľkom plátne parádne (krásne ostré detaily). Musím povedať, a to som pred projekciou fakt nečakal, filmový Warcraft sa podaril a s otvorenou náručou privítam dvojku (ak nejaká bude, ale pevne verím, že áno). 8/10 PS: Dúfam, že na nasledujúci film syna Davida Bowieho nebudeme čakať ďaľších 5 rokov! ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Pred smrťou treba vidieť dva filmy, Interatellar a Warcraft :-) Dávam desať z päť! :-) 9 rokov som čakal kedy spravia film o mojom najobľúbenejšom príbehu :-) je to tu :-) Grafika krásna, horda smrdí, hudba super, horda smrdi, epické boje a super adaptácia príbehu, horda smrdí. Réžia dobrá ale producent nevložil do filmu niektoré dôležité veci ako heartstone, paladinov a shamanov..pravdepodobne pretože to bol dementný horďák. Celkovo chybalo rozdelenie na classy, detaily charakteristicke pre warriorov, hunterov či rogunov by boli veľmi vítané. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Další film, kdy trailer prozradil celou zápletku filmu, a snímek nepřinesl prakticky nic nového. Nevím, kde ani pořádně začít, protože Warcraft: První střet nemá žádné vyloženě silné místo. Vše je takové mdlé, uspěchané, skáče se z místa na místo, aniž by to mělo větší význam, a i když vidíme každou chvilku novou lokaci, nutně to neznamená, že se něco na plátně děje, vlastně je tomu naopak – neděje se skoro nic. Příběh má sice zajímavou myšlenku, ta bohužel není rozvedena a celkový děj i všechny postavy jsou osekané na kost. Těžko se mi to píše, když má film přes dvě hodiny, ale je tomu skutečně tak. Duncan Jones vytvořil zcela digitální svět, kde není nic skutečného, a z každého záběru je to poznat. Navíc některé CGI postavy se vyloženě nepovedly. To, že příběh bude jednoduchý, se dalo čekat, ale Jones s ním neumí ani pracovat. Stejně tak s postavami. Casting se naprosto nepovedl, většina herců je prkenních a přijde mi, jako by většina hrála poprvé ve filmu. Film se za každou cenu snaží tvářit vážně, ale nejde mu to. Selhává i v emocionálních scénách. Během filmu zemřou tři důležité postavy, kdy se emocionální scény přímo nabízejí, ale ve finále z toho Jones nedokáže vymáčknout nic. Nevím, jestli je to špatně napsaným příběhem, hudbou či mizernými výkony herců, ale zkrátka Duncan selhává i před jasným gólem do prázdné branky. Akce je taky mizerná, po většinu času dříve skončí, než začne (viz. Finální souboj). Film je pro mě velikým zklamáním a to jsem se na něj tak těšil. Oceňuji pár dobrých scén (a že jich bylo skutečně málo), úvodní hudbu orků a Garonu s Lotharem, kteří byli alespoň místy zábavní (i když jejich románek byl taky pěkně vycucaný z prstu). ()

FFs 

všechny recenze uživatele

V zásadě spokojenost. Děj se snaží držet knižních předloh a jakožto bývalý hráč Warcraftu jsem ocenil i vizuál. Film nabídnul téměř maximum, které bylo možno vtěsnat do stopáže a mohu doufat v úspěšné pokračování. ()

S.U.E.S. 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Warcraft v rámci mezí splnil svůj primární účel. A to udělat opravdu důstojnou herní adaptaci. Ano, začátek je trochu matoucí, a pro ty, kteří o Warcraftu nikdy neslyšeli, to bude ještě asi o něco horší, než se trochu dostanou do děje. Jinak tady ale máme film, který se opravdu téměř ve všech směrech drží předlohy. Obzvlášť to platí pro celkovou vizuální stránku (architektura budov jak Hordy tak Aliance, design zbraní a zbroje obou stran ale hlavně vzhled a podoba orků, kteří opravdu jakoby vyskočili ze hry), která je naprosto identická se hrou. Jde vidět, že Blizzard opravdu neponechal nic náhodě, a to hlavně i co se týče některých vtípků a malých odkazů pro ty, kteří znají buď WoW nebo klasický Warcraft. Dá se tedy říct, že film opravdu obstál, a možná bude první výraznou vlaštovkou, která odstartuje důstojné adaptace her. Doufejme tedy, že dvojka dorazí co možná nejdříve. Já mezitím po mnoha letech asi znovu nainstaluji Warcraft 3. Lok'tar ogar! ()

NormadSoul 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem Warcraftu a celé herní série World of Warcraft. Odcházel jsem z kina velmi spokojený, příběh tohoto filmu je jen maličko jinak. Prostředí je krásné. Postavy, které ve filmu objevovaly, odpovídaly podle hry, velmi se těším na další díl. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšika má začiatok tejto úžasnej trilógie veľmi potešil. Postavy boli skvelé, aj keď veľa z hlavných postáv poumiera. Ups spoiler. Príbeh sa však nikam neposúva. Jedine naši milí orkovia sa usalašili v Azarothe. Nechápal som ako sa ten strážca dostal k tomu „felu” a tú bitku medzi veliteľom orkov a vodcom toho klanu som nepobral tiež. Nič to neprinieslo. Avšak ako fanúšik neviem ani vyjadriť ako som rád, že konečne vznikol film o Warcrafte. Keď to zoberiem zo stránky dojmov a emócií, ktoré som (ako som už spomínal) ako fanúšik nadobudol po pozretí tohto úvodu do sveta Azeroth, tak som veľmi spokojný. Asi som ako malé dieťa, ale úprimne neviem sa dočkať pokračovaní (hlavne trojky, lebo som ju hral). A teraz si len vybrať, či za Hordu život položím alebo Za Azeroth a za Alianciu. 85%. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Stále se nemůžu rozhodnou jestli 3 nebo 4. Určitě mě to milé překvapilo, ale rozhodnutí se stále vaří. Tak dávám 4, spokojenost nad stylem adaptovani hry do filmu nakonec zvýšila můj zážitek. Extended verze bude? Doufám, že jo! Ta by asi vyspravila příběh. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Horko ťažko si tento prvý stret tie štyri hviezdy zaslúži, hlavne kvôli premrhanej šanci a potenciálu, nehovoriac o slabom hereckom castingu a zle napísaných postavách. Nie som zrovna fanúšik warcraftu ale nikdy som nemal nič proti tomuto hernému žánru. Orkovia to ešte celkom zachránili a medzi nimi to bolo zaujímavé, ale keď som čakal na finálnu vojnu, dostal som len krátke zábery ktoré sa rušivo prelínali súbojom medzi mágmi. Tak ale film mal viacero výborných častí a ako začiatok to nebolo až také zlé. Ak najbližší diel ukáže ako má vyzerať poriadna bitka tak potom by to malo byť ok, pretože od tej finálnej poďľa mňa každý čakal viac. Aspoň že sme sa tu dočkali vizuálnych orgií. (70%) ()

Logan37 

všechny recenze uživatele

Deset let čekání, ne-li víc, na jeden z mých nejočekávanějších filmů vůbec. Taky jsem na to vyrazil poprvé do IMAXu. Po prvních reakcích a plno kritik jsem čekal zklamání, ale šel jsem s tím, že film je (nad)průměrná fantasy a hlavně cílený na fanoušky. A je to tak. Po našlapaným úvodu jsem se cítil, jak když jsem poprvé hrál strategie. Hleděl jsem s otevřenou hubou a okamžitě mě to vtáhlo. Jenže pak skvělé momenty střídají ty špatné a jste jak na houpačce. Hrozně mi tam vadil střih. Celý je to jakýsi divně poslepovaný a jde vidět, že velký kus tam chybí. Což je škoda, protože film má tempo, akce je přehledná, hlášky fungují a strašně hezky se na to kouká (Orkové jsou naprostá špica a celkově vizuálu není co vytknout. Na plátně to vypadá úplně jinak než doma na monitoru). To nadšení režiséra i herců tam je prostě vidět. I přes některé nedostatky se určitě vyplatí na film vyrazit. I když se snažili příběh upravit tak, aby si ho užili i diváci, co nepoznají svět, tak právě ti, co ho poznají, si ho užijí o něco více. No, už aby tu byl druhý díl. Mrrggl... 7/10 ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Dobře, děj je vymaštěnej jak čekárna v drop-inu, o tom nemá cenu polemizovat. ALE - konečně film, kde někdo, kdo vypadá jako kouzelník, opravdu pořádně kouzlí. Ne jako Gandalf, jehož masterpiece je ostřejší LED světlo z jeho hole, nebo Harry potrat, švihající kusem klacku nějaké "mdloby". Kouzelníci ve Warcraftu jsou zatraceně nabušení, a nerozpakují se vás ugrilovat / usmažit blesky atd. - magie v jejich podání vypadá fakt hustě. Také se nejedná a tak šílený digitální humus, jak jsem se obával...teda digitální humus to je, o tom také žádná, ale tak nějak to celkově docela funguje a nepůsobí to extrémně kýčovitě. Jen škoda děje, tam je to bohužel klasická popcornová chujovina, která příliš neosloví. Ale jestli z toho bude serie, stěžovat si nebudu, potenciál to má, navíc je v tom takovej ten příjemnej nádech nostalgie :). ()

Kaucuk 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný extra znalec, ani zarytý fanoušek, ale Warcraft jsem hrál a mám rád. A proto jsem se těšil, ale po prvních reakcích a recenzích "kritiků" jsem se hlavně bál, moc jsem se bál, ale teď už se nebojím. S péčí natočené fantasy, které fanoušky potěší a nefanoušky zabaví. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

První film na motivy hry, který se opravdu povedl. Akční fantasy z universa WarCraftu přineslo překvapivě kvalitní příběh, konečně bez předem jasného rozdělení na hodné a zlé, s oběťmi a zájmem o pokračování děje. Výprava a kostýmy výborné, rozdíl mezi herci s reálnými kulisami či exteriéry a počítačovou grafikou je již tradičně setřený. Výhrady mám jen k některým patetickým kecacím scénám. Je jasné, že film musí někdy zvolnit, ale chtělo by to udělat nějak jinak, s lepšími dialogy a živější kamerou. Za mě 90 %. Pro znalce universa (což já nejsem), kteří hráli WoW nebo četli knihy, klidně ještě víc, jelikož poznají některé názvy míst, visualizaci prostředí a postavy. Film však rozhodně neurazí ani nováčky. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl zmínit, že hrou jsem nedotčen a tak k filmu přistupuje nezatížen jejím dopadem. Warcraft je pro mě jednou z nejpovedenějších fantasy poslední doby, má náboj, příběh, postavy kde každá má své opodstatnění i skvělé bojové scény. Otevřený závěr ve mě pak vzbuzuje velká očekávání od dalšího dílu. (Kino Benešov 3D - 9. 6. 2016) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Inspirace hrou zustavá hlavně na úrovni rasy Orků a několika drobností (kouzlo "ovečka", fontána s manou, strážní věž orků nebo třeba jejich obydlí). I přesto však na spoustu hráčů dejchne příjemnej závan nostalgie. Příběh je jednodušší ale efektní. Potěší svižný tempo vyprávění, fungující emoce nebo nepředvídatelný úmrtí postav. Efekty bych spíš pochválil, ačkoliv občas už bylo dost předigitalizováno, čekal jsem mnohem větší "digitální peklo". Akční scény solidní, přičemž se s jejich počtem rozhodně nešetřilo. Palec nahoru jde taky za Djawadiho hudbu. Herci dobrý, nicméně hvězdnější obsazení by jistě dokázalo do kina nalákat víc diváků. Oproti mym rezervovanym očekávánim nakonec velice milý překvapení a po delší době slušná fantasy podivaná, u který se za případný další díly vůbec zlobit nebudu. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Sice bylo jasné, že konec bude spíš začátek, ale stejně mě ta absence jakéhokoliv rozuzlení docela naštvala. Jinak jde ale o velmi příjemné překvapení. Nenašel bych nic co by mě vyloženě naštvalo a co se efektů týče, tak je to opět posun někam do budoucnosti. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama