Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Jajar 

všechny recenze uživatele

Warcraft: První střet je vlastně fantasy, jaké tady ještě nebylo. Animovaný film plný speciálních efektů, ve kterém hrají živí herci, a počítačový vliv jasně převažuje nad tím lidským. Snímek bohužel moc nefunguje jako celek. Osud postav mi byl celkem u zadku a emočně se mě Warcraft taky nijak nedotkl. Duncan Jones se nebojí zabít hned několik hlavních hrdinů, na rozdíl od takové Hry o Trůny Vám ale jejich smrt ani moc nevadí. Jedno zhlédnutí asi stačilo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy v předaleké sluníčkové galaxii, mezi časy, kdy oceány vypily Atlantidu a vzestupem synů Ariových, začalo vše v zemi Mordor, kde temný pán Gul´dan tajně vytesal Hvězdnou bránu a do této stavby vložil svou krutost, svou zlobu a svoji vůli vysát vše živé. Zmatek zachvátil galaktickou republiku... No prostě to je totální béčko s obstojným vizuálem sázejícím na různé rádoby úchvatné scenérie. Smutné ovšem je, že animace byly docela jalový na takovou produkci a Blizzard. A co hůře, naprosto jsem nikomu a ničemu nevěřil. Nemám prakticky žádné povědomí o světě Warcraftu, ale způsob prezentace na mě působil povrchně. Nevěřil jsem většině postav že nejsou herci a skutečně žijí své životy za Hordu/Alianci. Nebo vůbec že žijí své životy a nejsou jen součástí kulisy, nezbytný doplněk dialogu, který musí proběhnout. Nehodnotím herecké výkony. Nevěřil jsem, že se to odehrává v nějakém zabydleném fungujícím světě a nikoliv před hezkou kulisou. Typicky při západu nebo východu slunce. Film se snaží působit velkolepě, se silným pozadím a historií, ale vůbec se mu to nedaří. Ani atmosféra odnikud vlastně nevykoukla. Pozitivem může být méně dementních keců, než bych čekal. Ale motivace některých charakterů mě nějak minuly. Ve výsledku to je nakonec stejně jenom pohádka pro děti (PG-12?) ve které na mě vše působilo prvoplánovitě a účelově, bez hloubky a pozadí. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Funkční adaptace slavné počítačové hry (jedné z mých nejoblíbenějších), od které jsem čekal maloulinkato víc. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Vopred som dúfal že čoby neznalca WoW-ka herného príbehu ,nebudemmať veľké problémy dostať sa do deja.Napriek môjmu počiatočnému pomotaniu som sa z toho ako tak vysomáril.Príbeh má rozhode potencial aj do prípadných budúcich filmov. ()

Perth 

všechny recenze uživatele

wow, this was bad... Už dlouho se mi nestalo abych u filmu nasraně křičel na obrazovku. Takový logický cedník si ta předloha nezasloužila. ()

Lukadlo 

všechny recenze uživatele

No, nemůžu říct že by to bylo zrovna něco "epického" jako třeba takový Pán Prstenů...Jak už někdo zmínil, film působí docela uměle. Nechápejte mě ale špatně, efekty jsou naprosto špičkové a opravdu jde vidět že se CGI někam pohnulo. A rozhodně to působí daleko lépe než v traileru. ...Tím ale pozitiva tohohle filmu u mě končí. Děj se neskutečně rychle vyvíjí a až "láme". Naprosto tam chybí jakákoliv plynulost přechodu dějové linky...ve výsledku to vypadá tak, že chvíli jste u krále, za pět minut někde na paloučku, za dalších pět minut trčíte u orků a tak dokola. Dále již zmíněné použití CGI celkově film dělá přece jenom tak nějak umělým. Bitvy vypadají kýčovitě a já osobně měl při větších akcích pocit, jako bych spíš hrál nějakou strategii typu C&C na PC. Zkrátka mi tam chyběla ta správná "filmová" atmosféra. Nakonec ještě dodám, že po přečtení několika článků o historii Azerothu, to vypadá, že film si ze své předlohy vzal v podstatě jen ty klíčové momenty a zbytek pozměnil, nebo ve filmu vůbec nezmínil. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sem čekal větší průser ale toho vlastně i docela šlo. Já jako člověk co skončil pouze u strategii sem byl sice docela zpočátku rozčarován ze strašně rychlého úvodu ale potom to vlastně i docela šlo. Rozhodně to není nic na úrovni Pána prstenů a je to tak maximálně na jedno shlédnutí ale ani to moc neurazí. 55% ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Od třetího Hobita další dobré fantasy. Těch pro fandy skřetů, elfů a trpaslíků není nikdy dost. A Warcraft příjemně překvapil. Jediná věc na škodu je délka. Je to až nepřiměřeně krátké a film tak ztrácí možnost dostatečně a propracovaně představit svůj svět. Historie orků je jen lehce načrtnuta a to samé platí u lidí. Tyhle věci mám u fantasy raději než epické bitky. Ale i přes tuhle výtku se těším na další díly. Jo a Warcraft jsem nehrál. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Pecka videoherních devadesátek vzkříšená v moderním hávu současného blockbuster stylu - všechno je rychlé akční a nabyté, velké a hlasité. Nemáte moc čas přemýšlet, ale to ani nikdo nechce a není to ani potřeba. Nikdy bych nevěřil, že filmový Warcraft se mi bude líbit - klidně by to celé mohla být velkolepá introanimačka na hru Warcraft IV .. hned bych si jí totiž šel koupit :-) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Nebojím se toho a dávám maximální hodnocení. Pro mě který jsem byl odkojen na prvním a druhém dílů na prvních 286-kách je tento film splněným snem a plnohodnotné převedení na filmové plátno. Měl jsem z toho strach, ale svět Warcraftu je perfektní. Na efektech se nešetřilo, nekoná se tedy digitální peklo jako u mnoha jiných megafilmů, ale hezky a uvěřitelně doplňují atmosféru. Moc se mi líbilo akčnější znázornění magie a ve 3D jsem blahem slintal nad každým detailem jak orků a jejich trofejí, tak nad lidskou zrobjí a výzborjí propracovanou do nejmenších detailů. Navíc i děj měl hlavu a patu, potěšil jasně danný a velice silný záporák na kterém většinou stojí podobné filmy. Potěšil i velice hezký vývoj dalších postav které se postupně tvarovali a získávali nebo ztráceli přízeň diváka. Také kvituji to, že se autoři nebáli pobít i několik hlavních postav a to je americký blockbuster opravdová rarita!!! Ale dává to prostor novým tvářím a novým příběhům, na které jasně odkazuje konec s jednou z mála vtipných scén. Ve svém žánru je to pro mě absolutní špička a odjížděl jsem z kina s velice příjemným uspokojivým pocitem! A doporučuji rozhodně návštěvu pořádného 3D kina, věřte mi že camrip na vašem 17" monitoru shodí celý film o několik pater. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Spíše film pro fanoušky a to není dobře jak bude vidno už o prvním víkendu ve Státech. Podobné fantasy velkofilmy by měly mít po vzoru Pána prstenů aspoň 3 hodiny. Duncan Jones Vás totiž vrhne bez jakéhokoliv vysvětlování do fantasktní říše, kde nebudete mít šajnu co se děje, kdo je ten Gul'Dan, co se stalo s Draenorem, jak to chodí u Aliance na Azerothu apod. Každopádně těch pět hlavních orků jsou vykresleni, zdigitalizování i zahraní velice dobře, narozdíl od svých lidských protějšků. Příběh milionkrát řešený a co je pro mne nepochopitelného bylo až příliš dialogů infantilních či napsaných horkou jehlou, tady se Duncan moc nepředvedl. Pro příště (pokud bude) to chce silnější příběh, pevnější režii a ještě více prostoru pro orky, případně by ke slovu mohli přijít elfové. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka pro dospělé, která nemá moc hloubky a duše, ale ostatními hledisky - akce, kouzla, bitvy, masky a příroda - dovede uspokojit. Prostě nandaná zábava a užij si to. Plus za to, že lidská rasa žije v době rytířské. ()

Polnoch 

všechny recenze uživatele

Mal som obrovské obavy z tohto filmu, no bol som veľmi milo prekvapený. Pre mňa ako veľkého fanúšika to bol splnený sen, počas celého filmu som mal zimomriavky a slzy na kraji. Krásne, monumentálne, dojemné, epické. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Fantasy so skvelou hudbou, zaujímavou a výnimočnou kamerou. Z technologického hľadiska to bola bomba! To čo by to spravilo skvelým filmom tam ale úplne chýbalo alebo bolo nedotiahnuté. Dialógy a postavy boli najväčším kameňom úrazu. Veľa postáv a žiadna nie je skutočne rozobraná. Veľmi rýchlo prechádzajú z jednej emócie do druhej a ich konanie je rovnako príliš rýchle, alebo nezmyselné. ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Bory Mall Imax predpremiera. Poloprazdna sala. Vacsina divakov, ktori mali nad 20, sa pri scenach, ktore mali byt dojemne, romanticke alebo napinave smiala. Proste kult.. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Všehochuť fantasy motivů není ideálně zvládnutá,ani herecky.Jenže pro nedostatek invenčního příběhu ( a v rámci herního plánu) je asi logické, že to musí být naplněné tak,aby to "hráč/divák" poznával. Bohužel tu nečíší velkolepost, kterou jsem očekával, což je dáno plytce poskládanými scénami,jež hýří efekty,ale již ne dějovou důmyslností,která by dokázala vyvolat správné napětí, jak se to povedlo u Pána prstenů. Jak se říká z odřenýma ušima lepší tři hvězdičky. ()

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Gul'dan vládne. Každá scéna s tímhle maníkem je učiněný poklad. Zapomeňte na dobro a zlo. Nikdo takový v tomto světě není. Řekl bych, že jde o první videoherní adaptaci, po které nebude chtít vyskočit z okna. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama