Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

pasty 

všechny recenze uživatele

S LOTRO-m sa to nedá porovnať. Takýto chladný film som už dlho nevidel, a to je môjmu srdcu tento žáner veľmi blízky. Milujem takéto epic-fantasy, ale toto bolo len také pozlátko. Krásny obal, ale obsah absolútne bez emócie, bez vzťahu k hrdinom, bez vzrušenia. Proste nič čo od tohto žánru očakávam. A to nekomentujem "hlavnú bitku" ktorá ma naozaj sklamala. Ale na druhú stranu, už len kvôli tomu krásnemu obalu to za to stálo. Ale je fakt, že na druhý deň si na to už ani nespomeniem. Veľká škoda. ()

pemap 

všechny recenze uživatele

První střet je to i pro mne a ten všudy přítomný digibordel byl vcelku stravitelný a ani ne moc otravný. Byť je pořád vidět umělost všeho, člověk se nechá lehce unést a tak mu ty 2 hoďky mezi jedničkami a nulami utečou velmi svižně. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat počítačovou hru je nesmírně složité a po všech těch peripetiích se může zdát i nemožné. Na tento počin jsem byl hodně zvědav. Veliký problém spočívá ve scénáři, který je místy prapodivný a nelogický. Samotný příběh je hodně jednoduchý a na 2 hodiny dosti roztahaný, bez závažnějších dějových zvratů. Vynikající je ovšem hudba a celkový digitální ztvárnění celého světa wow, který se skutečně drží samotné hry. Snaha zavděčit se fanouškům je znát v každém detailu a to se daří na výbornou. Celkově bych řekl, že to mohlo dopadnout mnohem hůře. Takhle se jedná o poctivé fantasy, které by pro příští díly potřebovalo lepší scénář, celkový koncept a herecké výkony. 80% ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se neřadím mezi vyhlášené fandy této videoherní kultovní série a z tohoto světa jsem znal jen slovo Azeroth a to roztomilé žaboskřetí stvoření Murlock (který bohužel nedostal žádný prostor), dokázal jsem si film užít a v kinosále na mě čekalo milé překvapení. Warcraft je něco jako taková nonstop fantasy teen-jízda, ve které se to mlátí hlava nehlava, kouzlí vous nevous a rodí břich nebřich. Je vidět, že se Blizzard svého dítka nechtěl vzdát a pečlivě ho opatrovával, aby z něj vyrostla záslužná podívaná, na kterou se nebudete muset stydět vzít i své slečny (kdybychom my nerdi nějaké měli). Bohužel i přesto, že předlohu neznám, tak tu je pár mušek. Výběr několika herců mi krutě nesedl a ikdyž mám Coopera celkem rád, na roli krále nemá dostatečné charisma (v tomhle filmu s jeho psími loknami teprve ne), Medivh v podobě Fostera zas ukrutně postrádá zkušenost a respekt a ten čarodějův učeň Podrick je jen taková vtipná postavička navíc. Také mi dost ušlo, proč Orci postavili obří bránu pro své největší bojovníky, aby tam sebou pak vzali nastřelenou a tu sexy zubatou poloorčí vězeňkyni. Nesmím zapomenout na vypuštění mých ultra fantasy favoritů trpaslíků, kteří si až na počátek filmu pod vousy nestihli ani pořádně zamumlat a zanadávat. Trochu mi přišlo, že tvůrci trochu nevěděli, jak moc dospěle to zpracovat a tak tu a tam šoupli naprosto pohádkovou blbůstku pro děti a hned po 5 minutách nemilosrdnou zabíjačku, aby se zavděčili co možná největšímu publiku. Je to takové klouzání po povrchu svého potenciálu, protože jakmile se tyto dva protichůdně aspekty setkají ve stejný čas, dopadne to stejně jako finální rozhovor krále se sexy zelenkou. Kolem se to mydlí v epickým slow-motionu a oni si tam vypráví jak v nějaké nezničitelné Bartově bublině. Jasně, je to film a ještě k tomu všemu podle hry a na realističnost si to v žádném případě nehraje a to já beru (proto tu taky nerejpu na ta 50ti kilová brnění, které každý voják nosí, ikdyž je Orci jednou ranou vymáčknou jak kočičí žrádlo z plechovky po zmáčknutí dobře vyvinutého a trénovaného svěrače). Co se mi dost líbilo bylo rychlé tempo, bromance mezi orky, Lothar, dost dobré triky, celkově zvládnutý audiovizuál a samozřejmě nový sex symbol pro každého warcraftího fanboye nebo nadšence do KOZplayů. Takže za mě holt i přes chyby dost velká spokojenost a konečně důstojné videoherní zpracování na stříbrném plátně. Kdyby ten (Pr*el^2)in dopadl alespoň z poloviny takto... 80% ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Krásnej vizuál, na ty Orky se dívá báječně. Děj to sice nemá (nebo velmi mdlý), ale tentokrát jsem se chtěl jen kochat (škoda, že ne ve 3D). Poněkud rozpačitý jsem nad výběrem herců lidských postav (či jejich ztvárnění). Viking pochopitelně ušel a mladého čaroděje bych ještě kousl, ale ti další pro mě byli až moc velcí mladíci, představoval bych si je jinak a to mě rušilo. Ale pozitivní překvapení. ()

Hoolit 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film rozhodně nezklamal. Akce, postavy, prostředí jsou výborně zpracované. Rozhodně se těšim na prodlouženou verzi. PS: Nejlepší část z filmu je Murloc ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem spokojený, a to dost. Na Warcraftu 3 a jeho datadisku jsem vyrostl, na knihách (mimo těch posledních) jsem dospěl, a tak moje očekávání byla hodně vysoko. Proto jsem se i bál výsledku, a den po shlédnutí musím říct, že se mi to vlastně dost líbilo. Pokud znáte hry a hlavně Posledního strážce, tak se vyloženě budete kochat. Velmi často film na diváka pomrkává a nechává ho tetelit blahem, když se z vojáka stane ovce, když poprvé vidíme Khadgara nebo Tralla. Přiznávám, že to není úplně dokonalý. Papundekl je občas hodně cítit a umělé prostředí tu holt je vidět, ale fanoušek Waru to jen zaznamená a hned odpustí. Hned bych si dal opáčko, nebo ještě lépe bych hned šel koukat na dalších 10 hodin pokračování, protože War za to stojí. PS - pokud jste Warem nepolíbení, film pochopíte s přehledem taky. Šup dvojku! ()

amim 

všechny recenze uživatele

"A new warrior for the Horde!" *Tututu tůů* Jo, jo. Po prvních deseti minutách jsem spadl do té správné Warcraft nálady, kdy jsem věřil, že uvidím nejlepší fantasy od Pána prstenů ...a pak přišel zbytek filmu. Co film zvládá naprosto bezvadně je stylizace. Orci jsou naprosto skvěle zpracovaní a hlavně mají ten správný orcký hlas. Lítá se do fly postu ve Stormwindu a lidská armáda má správně obrovský brnění. Kouzla jsou božská (polymorf musel přijít) a "fel magic" jakbysmet. Dokonce i nutný murloc se nám objeví. Zkrátka a dobře strašně hezky se na to dívá a strašně krásně to funguje, než přijdou na scénu lidi a jejich evidentně nutná konverzace. Ústřední trio prostě nefunguje. Baví se o věcech, který nikoho nezajímají, odlehčují situaci, kdy to absolutně nedává smysl. Lothar je od třetiny filmu namaskovanej jak uplakánek a člověk, co hrál Khadgara neumí hrát. Nebo umí hrát a jeho postava je hrozně napsaná. Chápu, že na příběh Warcraftové jedničky se moc nic vymyslet nedá, ale o to jsem ani nežádal, jen by to chtělo míň zbytečných keců a víc warcraft loru orientovaných věcí. Ještě jedna malá poznámka, Medivh mi ale vůbec ale vůbec nesedl. Asi jen výběr herce. Zkrátka a dobře, nedá se tomu upřít, že je to Warcraft. Nedá se tomu upřít, že je to jeden z mála dobrých filmů podle her. Nedá se tomu ani upřít, že je to prostě jen strašně super. Já ale asi čekal trochu víc a skvělost nebo nedej bože dokonalost to fakt ještě není. Snad tu trilogii vážně natočí. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Chápu protichůdné emoce a recenze k tomuto filmu, jsem též vnitřně trochu rozpolcen. Na druhou stranu, ano, tento film zatím zašel nejdále ve snaze sejmout kletbu filmových adaptací počítačových her. Tvůrce se věrně drží předlohy, což někdy působí poněkud bizarně (velké zbroje, komiksová barevnost), ale odpovídá originálu, takže berte, nebo nechte být. Orci jsou další velkou devízou filmu, jsou opravdu povedení. Člověk popravdě nechápe, jak se jim lidé mohou rozumně postavit v boji.:) Na druhou stranu řada postav zkrátka spíše jen cituje své klišovité, frázovité dialogy (zejména král a královna Aliance, Garona). Kvůli tomu většině nevěříte, že jsou skutečné postavy, pouze hrdinové ve smyslu Blizzardu. Hodnocení tedy lepší trojka, ovšem s bonusem za věrnost předloze. Nezbývá, než (si) držet palce. ()

jiriks 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to méně keců a více akce. Při stopáži tří hodin bychom se určitě dostali pouze k jednomu dílu s více akcemi. Na druhou stranu je asi potřeba všechno vysvětlit, líbily se mi křivé silácké obličeje, řeči mluvily přímo k věci, chlapácké vzezření...Travis byl dobrý, ale jak jsem vysvětlil již dříve, chtělo by to více akce. Je však rozený vůdce, s radostí bych za ním běžel do bitvy. Cinestar Ostrava ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Svět Válečného řemesla mi dnes již mnoho neříká, ale jako řada dalších, i já jsem u těch několika dílů toho videoherního universa nějaký ten pátek kdysi strávil. Film natočený podle hry většinou aspiruje na titul propadák roku, no, s odřenýma ušima - není to tenhle případ. Celkem mizernej film, emocionálně naprosto plochej, obsazenej vymydlenejma nehercema, zachraňuje totiž vizuál, který produkci stál nějakých bratru 160 mega šustivých Washingtonů. A je to vidět. Orkové obecně jsou udělaní skvěle, obzvláště vydařeným dojmem na mě působil černokněžník Gul'Dan. Některá místa na Azerothu, jako město Bouřný vítr či trpasličí Železná kovadlina působí spektakulárním dojmem a dělána očividně pro fanoušky, nejeden pamětník starého WoWka setře slzu z vlhkého oka. Jenomže k čemu to je, když psal dialogy nějaký umělec, kterému nejspíš po sepsání jednoho dvou blogů svěřili rovnou velkoprodukci?? No nic, kouzelník Medivh mě potěšil, stejně jako černokněžník Gul'Dan a velkolepý vizuál. Ale dialogy, výběr "herců", emocionální plochost a nuda obecně to prostě zazdily. Mělo to na mnohem, mnohem víc. Za ty peníze. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Ľudia čo to jednotkujú a dvojkujú zrejme nevedeli, na aký film idú. Aký príbeh od Warcraftu očakávať, ak nie jednoduchý, predvídateľný, ale zároveň epický a miestami nerozprávkovo krutý. Takže za mňa spokojnosť. Všetky časti s orkami boli úžasné, úvod z prechodom cez portál dychberúci. Škoda len, že Lothar bol stále Ragnar. Inak super, teším sa na pokračovanie. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Warcraft není vůbec špatný. Nechybí mu gradace ani práce s postavami. Neexistuje tu nuda. Má odpich, ale možná až moc... ()

junglewar 

všechny recenze uživatele

Skoro za 5 hvězd, od příběhu jsem nečekal takřka nic, takže s tím jsem nakonec problem neměl. Vizuál skělej, asi to lépe ani nemohlo dopadnout a hlavně je to snad první fantasy, kde kouzelníci pořádně kouzlí a to v tomto filmu musím ocenit. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Konečně se joudové Wowkaři dočkali a měli mokré sny týden před premiérou, do kina plnou kapsu kapesníčku a na cajk.. :D Já se taky dočkal a konečně shlédl výlet do Azerothu. Kdyby tam nehrál Ragnar, tak to asi seru a jdu dom. Vizuál super, přesně jak z her, Orci pecka, jen bych si dal klidně ještě hodku. Doufám že bude minimálně trilogie a víc proměněných ovcí :D Kdyby nechcípl Durotan tak dám o bod víc!!! Jsem nasranej!!! Takže 8/10 ()

waska 

všechny recenze uživatele

Není to úplně bez chybičky, ale jelikož jsem se na to těšil a byl jsme spokojen, bude hodnocení asi o trochu lepší než by být mělo. O hře jsem něco zaslechl, možná jsem i někdy zkoušel, nicméně 100% fanoušek jsem nebyl. Neznal jsem postavy, mytologii, ale nakonec jsem s úlevou zjistil, že to až tak moc nevadilo. Doufám, že trilogie se nakonec uskuteční, začátek to byl rozhodně dobrý a doufám taky, že v dalších dílech někdo pořádně vysvětlí, proč dvě z hlavních ( kladných )postav musely zemřít.. Na závěr pak jen musím vyslovit nesouhlas některých zde komentujících. Lothar je za dlouhou dobu, možná od doby Boromira, konečně pořádnej opravdickej rytíř fantasy světů. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Pro nadšence do hry i čtenáře příběhu je filmový Warcraft splněný sen. Filmové adaptace herních titulů většinou dopadnou špatně, proto jsem měl sám právě z této klasiky velké obavy, které se ale rozplynuly jako dým už během první třetiny filmu. Na filmu je vidět velký rozpočet a hlavně výborná práce grafiků, kteří ztvárnili svět Azerothu báječně a srdce hráčovo poskočilo při každé staronové lokaci na plátně. Ragnar, tedy vlastně Travis, dal filmové duši enšpíglovskou hravost, stejně jako vikingské sérii. Za mě 5/5 za první úspěšně dosaženou stanici hype trainu roku 2016 ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchní a primitivní paperbackový děj, ve kterém si nemůžete být v žádné chvíli jisti, do jakých slepých zákoutí a uliček se jednotlivé postavy ve svých dějových liniích zamotají. Naštěstí je zde záchranné lano stejným způsobem konstruované z prapodivného dialogového přediva, kde se nevyzná nikdo v nikom a v celé té nečitelnosti Váš mozek časem vzdává nerovný boj vyrovnat se s hromadou neskutečných hovadin tak, že prostě vypne. Je to geniální, neboť jinak bych vůbec netušil nejen o čem to bylo a asi bych i časem zapomněl, že jsem to viděl. Transfery počítačových her na filmy nikdy nedopadly dobře, pokud to nebylo naopak a i to jsou výjimky. Má to logiku, neboť drtivá většina uhrovitého osazenstva školních lavic, na niž je cíleno, na více prostě nemá. Pokud dám stranou příšernou kýčovitou výpravu založenou na neskutečně kontrastních barvách jak z knížek pro osoby s poruchou barvocitu, je další jebou od stopeťky výběr prapodivně vypadajících herců, kteří mi silně připomínají týpky, pendlující z baru u Modré ústřice. Měl jsem od počátku k nim pevnou důvěru v obranu své domoviny jako z ochrany našich hranic pod velením krví a železem zoceleného Stropnického. Za pochvalu určitě stojí snaha multikulturně obohatit orcké lůno séměm zdegenerované generace výkvětu rytířstva zcela v duchu směrnic a nařízení EU, no uvidíme, zda se dočkají dříve svého štěstí jejich manželky a dcery. Taková smrt na čtyřiceti centimetrovém falusu o průměru deseti centimetrů je určitě příjemnější, než smrt nudou při pohledu na své přiteplené oplátované bardy při jejich nekončící denní péči o pečlivě vyholená podpaží a jiná voňavá zákoutí. Uvidíme tedy, jak to s nimi dopadne, neboť tohle je jediná věc, na kterou má smysl čekat. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama