Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Největší fantasy poslední doby. Příběh je klasickým bojem zla proti dobru, plný klišé a vyhrocený do extrému, nicméně on se ani nesnaží být ničím jiným a vše klape jako másle. Trochu moderní pojetí klasického žánru se projevuje především v charakterech, které mají své slabiny a dokonce i umírají. Vizuální stránka je již opravdovou lahůdkou, věrná své herní předloze, ale dotažená do nejmenšího detailu a oku skutečně lahodí. Chvílemi jsem přemýšlel i nad pěti hvězdičkami, protože je to skutečně klasický fantasy příběh ve vší své parádě a dotažený do dokonalosti, ale na tu pátou by to chtělo přece jen trochu víc inovace. Tak jako tak nejlepší počin v žánru za dlouhou dobu. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Od filmu som prakticky nič nečakal a vo výsledku je to presne nejak tak ala "nenadchlo/nesklamalo". Triky, hoc kvalitné mi prišli oproti Knihe Džungli omnoho horšie a dej ma tiež priveľmi nestrhol na svoju stranu. Smutné je, že skoro všetky moje obľúbene postavy "chcípli". Holt, taký je život bojovníka... ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka super, akční scény dobré. Ty peníze, co do toho vrazili, byly rozhodně vidět. Dvě nebo tři postavy byly zajímavé a sympatické. Tady končí pozitiva. Jediné, co jsem hrál, byl Warcraft III a to je už hodně let zpátky. Takže všechny informace, které film na diváka hned ze začátku vychrlí, jsou naprosto matoucí. Vzhledem k množství a jakým způsobem jsou servírovány, jsem se zorientoval asi v půlce filmu. Pro hráče, kteří tento svět dobře znají, to může být skvělá podívaná, ale pro ostatní diváky zas tolik ne. Lidské postavy jsou naprosto ploché. Zvlášť hlavní hrdina se snaží pořád ukázat, jaký je frajer a jak je nad věcí, že když později dojde na emoce, stejně mu to člověk nevěří. Vůbec mi přišlo, že lidé jsou v tomto příběhu nějak navíc, že to hlavní se děje mezi orky. Bohužel vyprávění ale ubíhá hlavně z pohledu lidí. Spousta epických exteriérů je představena jen tak laxně. Tady jsme v hlavním městě a teď střih - na hypogrifovi jsme se dostali na nějakou kouzelnou věž a teď střih - teleportovali jsme se do dalšího města... Ve výsledku jsem jen otupěle koukal, kde se zase objeví. Příběh slátanina. Neumí ani využít vážných momentů, protože tempo celého filmu je neskutečně rychlé. Celkově na mě film působí stylem honem honem, nacpěme tam co nejvíc věcí, hlavně ať už taky máme filmový vesmír. Kdyby se nesnažili mít úspěšnou filmovou sérii, ale natočit kvalitní film, který je schopný stát sám o sobě, mohlo to být výborné. Potenciál obrovský, využití nulové. ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Ako človek, ktorý nemal najmenšiu šajnu o čom je hra a úprimne mi to bolo jedno, som k Warcraftu pristupovala najskôr skepticky. Musím však vyzdvihnúť naozaj krásny vizuál, masky a pod. Miestami ma až zamrzelo, že nepoznám hru do hĺbky. To mi však nebránilo užiť si slušnú dávku fantasy. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Celý priebeh filmu iba plytký a okrajový, dej tohoto samotného filmu by sa dal rozložiť aspoň do trilógie; postavy nič nepredviedli, divák s nimi nič nezažil, nespoznal ani jedinú z nich. Bolo to také - z každého rožku trošku, a pritom o nikom nič. Celý film vyrozprávaný iba z rýchlika, bez vysvetlení, bez pointy, slabé. O presvetielkovaných umelých počítačových efektoch nehovoriac. Čary, zbytočné čary, samé čary...a dej nikde, charaktery postáv nikde, zmysel toho ako postavy konali nikde... katastrofa. Obsadenie nesympatických hercov (navyše s účesmi a fúzikmi z úplne inej doby, celému filmu veľmi uškodil) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Nejsem ani nejmenším fanouškem tohoto světa, ať už na počítači či karetní hře. Proto spíš výlet do neznáma a on se vyplatil. Dobře napsané a sehrané postavy, dobré triky a hlavně neotřelý scénář, který filmu dává příjemný a zábavný průběh. Jen tak dál. Druhý díl dám určitě také! ()

degster 

všechny recenze uživatele

Hru som z filmu ešte tak veľmi necítil. Ako intro k menšej sérii super a odpustiť musím aj narážky vyložene pre hráčov. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Začátek Warcraftové série mě zaujal,asi jako většinu lidí grafickým zpracováním,které bylo tedy opravdu výborné a velice se mi líbilo.Příběhově to ale celkem opadá,je to spíše takový průměrný dobrodružní,fantasy film u kterého si parádně odpočinete,ale zase vás úplně neuchvátí.I tak dávám ale 4* a to protože konec to zachránil a nalákal mě na pokračování no a samozřejmě ta grafika...:) ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Nebudu zdržovat a hned vyplejcám to nejlepší. Příběh je jedna z mála věcí, pardon, jediná věc, která je na tomhle filmu docela dobrá. Až na korupci "strážce". Zbytek je fajn, hlavně ta orkostory. No a ostatní je hnus. Hnusná kombinace živých herců s CGI, králík "Rodžr" na tom byl snad líp. Hnusná akce. Co to bylo za lenochodí fighty šmarja? Herci a herky byly do jednoho jak z nějakýho kickstarterovýho sranda projektu. Ze vzpomínek na toho kouzelnickýho onana se po nocích budim s křikem. Nakonec musim vyzdvihnout naprosto, ale naprosto nechutnej dabing. Teda echt hnusnej. Už jsem řikal, že byl hnusnej dabing? Hmm... jo. Tak ještě jednou „Ten dabing byl úplně příšernej!“. Proboha kdo tohleto pustil ven? Banda primitivních orků mluví celou tak spisovně, že by se styděli i účastníci srazu hnidopichů… Uaaa.. No nic. Snad jedno přání na závěr. Hlavně netočte dvojku! ()

vandr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem to odkládal, ale nakonec jsem se na Warcraft přece jen podíval. Ve zkratce: Po celkem mdlém, chvílemi až nudném začátku, jsem si začal myslet, že mě film začal bavit. Chvíli to tak šlo, docela to mělo spád, ne úplně špatná kamera a ani dialogy nebyly nejhorší. Bohužel, konec je opravdu trapný, dalo se z toho vymáčknout mnohem víc, no nic. Druhý díl pc hry se stal legendou. Film bohužel zapadne do bahna a jeho režisér, skončí v pekle ve stejném kotli, jako Uwe Boll. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Není to na pět hvězd v tom smyslu, že bych si tenhle film klidně pouštěl každý rok znovu a znovu, ale je to na pět hvězd v rámci žánru - špičkový film na motivy počítačové hry. Jediným dalším konkurentem v tomto oboru je u mě starší Hitman s Olyphantem a nově také čerstvý Tomb Raider s Vikanderovou. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Strašná volovina bez duše a srdca. Sterilná a pre deti natočená báchorka s neuveriteľne hlúpymi dialógmi. Priznám sa, že som to celé ani nedopozeral a to sa mi u filmov nestalo už dlhé roky... Isté je, že rating, ktorý nedovolil tvorcom použiť ani kvapku krvi, má výrazne na svedomí, že z nadupaného akčného nárezu sa stala len fádna nuda bez osobitosti. Herci, hudba, scenár, všetko je tu proste slabé ako čaj. Masky a kostýmy vyzerajú ako z nejakej lacnej inscenácie a casting bol pravdepodobne zbúchaný na poslednú chvíľu, pretože ani jeden herec sa do svojej postavy nehodí (najhoršie je na tom vyziabnutý ustráchaný kráľ v podobe Dominica Coopera, ktorý vzbudzuje maximálne tak smiech a nie rešpekt). PS: Nebyť toho, že je to Warcarft, na CSFD by mal tento film o 50% menej. Najhorší fantasy film, aký som kedy videl. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Warcraft bol všade. Nikto nehľadal PC zostavu na portáloch pre inú hru ako WC. A zrazu sa nezaplatil. Je mi jedno prečo, lebo z WC som neodohral ani minútu. Ak teda mieril na hráčov, tak nič. Lebo vysvetľovať sa tu nepatrí a všetko ide hneď a zaraz. Zhurta nečakajúc na nič. Žiadne rozvláčne začiatky. Mená nemožno pamätať, kto a s kým nič. Preto sa to obmedzí na vizuál a pár kúziel. Nebyť zle vyzerajúcich Orcov tak je to skôr dostupné do 7 rokov. WC sa prejavuje veľkoleposťou, avšak hrdinstvo a dramaturgia ide svoje v cestičkách klišé a správnych tipov kto pôjde a kto nie. Keďže ide o fantasmagóriu nemožno sa stotožniť príliš so žiadnym hrdinom. A to je problém celého. WC mi rýchlo vyšumí, avšak môže to byť problém s nehraním. Ale potom načo to dávate na veľké plátno. Hráčo nech kupujú väčšie monitory a nám dajte pokoj. Točte niečo iné. (videné 18.12.2018, Markíza archív ) ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že WOWKO byla má oblíbená onlajnovka u které jsem visel několik let, takže jsem se na tohle moc těšil. Nicméně výsledek nic moc. Samozřejmě, že jsem se v tom dost viděl, ale byla to docela nuda. Prostě jen další fantasy, která ale mimo masek, ničim neoslní. Mě to moc nebavilo teda :/ Průměr 50% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl trochu strach, jelikož většina filmů podle hry jsou vesměs blbosti nebo vyloženě propadáky. Nicméně zvědavost nakonec zvítězila, a tak jsem naladil večerní program jedné komerční televize a modlil se, ať toho nelituji. Hned na začátku mě překvapila přímo úchvatná výprava, úžasný vizuál a dechberoucí záběry. Je jasné, že většina filmu vznikla čistě digitální cestou, tím pádem je zde spousta různých efektů a přemíra všemožných barev a odstínů, na což se však dá po nějakém čase zvyknout. Docela mě bavily i postavy, ať už orkové nebo lidé, nicméně některé mi vyloženě lezly na nervy. Souboje většinou ujdou, jsou slušně natočené a díky určité dravosti i docela poutavé. Příběh mi však přišel trochu jednodušší, dějové linky odfláknuté a některé scény či situace pro neznalce herní předlohy zcela nepochopitelné. Díky tomu je emoční stránka úplně mimo a humor prakticky nulový. Což je samozřejmě velká škoda, protože jinak má snímek poměrně dobře našlápnuto. Příště vylepšit příběh, napsat lepší dialogy a soustředit se i na jiné věci, než je akce a bude to paráda. 6/10. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, na jednej strane je to veľmi pekný film hlavne čo sa týka CGI na druhej veľmi zlý film. Audiovizuálne je to na 100%, herečky je to tiež veľmi dobré zvládnuté ale čo sa týka príbehu tak je to úplne zle. Nebyť kamoša, ktorý hraje hru už pekne dlho a má aj veľkú časť kníh prečítanú, tak film nepochopím. Nech rozmýšľam ako chcem, tak mi vychádza, že tento film je maximálne pre deti, pretože fanúšik, bude na to pozerať ako WTF?! Ok... A lajk to nepochopí. Niektoré veci sú skrstkovité iné pozmenené a ďalšie zas vôbec nevysvetlené. Hlavne, že je tam dosť akcie je to pekné ale nemá to ani hlavu ani pätu. Narvime, tak kopu akcie, kúziel a hlavne kopu postáv, a to, že viac ako polovica z nich nie je charaktorovo vyvinutá a druhá je úplne pozmenená, tak to je jedno. Hlavne nech to pekne vyzerá. Som prekvapený, že Blizzard tento projekt vôbec odklepol. Film môžem odporučiť, hlavne deťom. Určite neodporúčam fanúšikom a začiatočníkom. Prípadne skúste ale pred tým odporúčam, prečítať aspoň knihu Warcraft- Posledný Strážca aby vám ten film dával ako taký zmysel. To už lepšie je spracovaný Tomb Raider 2018, kde máte v podstate tri hry v jednom filme ( ak si dobre pamätám) ale neznalec hier si ten film aspoň užije a pochopí. Tu aspoň bez základných znalostí daného sveta nemáte šancu film úplne pochopiť. , Celkové hodnotenie za mňa je 50%. ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy je jeden z druhů žánru, kterému se většinou snažím vyhnout obloukem. Ani jako malého mě ty svištící barevné paprsky, létající podivná stvoření, nebo klasický záporný protagonista vs. super úžasný hrdina nijak nebavilo. Hru jsem nehrál a nevím o co v ní jde, popřípadě jak moc je propojená s tímhle snímkem. Film samotný vám nabídne jednoduchou zápletkou, několik akčních bitev, průměrné postavy a spoustu barviček. Nějak nic víc, nějak nic míň. ()

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Ako si predstaviť Orka? Predsa taký zelený nasraný Shrek. Takže decká nehrajte už toľko to wow-ko, skončite s tou prokrastináciou a choďte von hrať futbal a naháňačku!!! ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama