Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

samkko 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy je jeden z druhů žánru, kterému se většinou snažím vyhnout obloukem. Ani jako malého mě ty svištící barevné paprsky, létající podivná stvoření, nebo klasický záporný protagonista vs. super úžasný hrdina nijak nebavilo. Hru jsem nehrál a nevím o co v ní jde, popřípadě jak moc je propojená s tímhle snímkem. Film samotný vám nabídne jednoduchou zápletkou, několik akčních bitev, průměrné postavy a spoustu barviček. Nějak nic víc, nějak nic míň. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se na to čekalo. A jestli se čekání vyplatilo, to je otázka. Jak pro koho bych řekl. Já jelikož Warcraft znám od první hry, tak jsem byl v rozpacích. Jenže potom jsem si řekl, že to vlastně ani tak úplně s hrou porovnávat nejde. Film si jede ve svých kolejích a pouze se inspiruje určitými aspekty hry. Což určitě beru za plus. Baví mne výprava, kostýmy a celý feeling filmu. Takže já s tím problém nemám, ale určitě chápu, že se to nemusí u každého uchytit. Ve výsledku to totiž může působit prvoplánově, ale já se nechal tím unášet, ale občas je fakt, že v některých momentech to může působit až moc digitálně. Ale mne to v tomhle žánru nevadí, naopak to ukazuje, že tyhle filmy chybí a tenhle žánr by mohl jít více do popředí a nebát se toho. ()

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Ako si predstaviť Orka? Predsa taký zelený nasraný Shrek. Takže decká nehrajte už toľko to wow-ko, skončite s tou prokrastináciou a choďte von hrať futbal a naháňačku!!! ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Těžkej průměr. Jako intro k další hře od Blizzardu by to byla pecka, kdyby to nemělo dvě hodiny, ale deset minut. Ale dá se to přežít celkem v pohodě. Já nikdy nebyl fanda Warcraftu a univerzum znám jen z Hearthstone + zběžně z WoW, takže jsem měl z postav hodně málo, ale už jsem tam měl jistou přidanou hodnotu. Neznalej divák je ale dost ochuzenej, když nezná lore vůbec. Největším highlightem filmu je přitom zvuk a silueta murloka v jedné vteřinové scéně, čemuž se zasmálo asi 10 nerdů v plném kině - zbytek diváků nechápal, co nás tak rozesmálo (murlok tam doslova vybavne, aniž by se nějak ve filmu předtím řešilo, že něco takového existuje). Druhým nejlepším momentem filmu bylo kouzlo transformace na ovci. No a to už o něčem vypovídá. CGI bylo moc CGI a orkové o trochu lepší Shreci. Musím ale říct, že ze všech CGI postav všech dob měly ty zdejší nejživější a nejuvěřitelnější oči. Celkově to budí dobrej dojem a fandové Warcraftu a Blizzardu budou spokojení, je vidět, že si to firma hodně pohlídala. Fanoušsci kvalitního filmového řemesla to ale uvidí jednou, řeknou si hmmm dobrý, zabavil jsem se, a už se na tento film pravděpodobně nikdy nepodívají, není totiž důvod. V bitvách pak vyložene chybí nějaká krev a brutalita, kdy libovolný komorní fight z Game of Thrones předčí zdejší dvacetiminutovou CGI řežbu se stovkama CGI postaviček, kdy je jedna z postav nabodnutá na pařád, vržena padesát metrů vzduchem na zeď vyrobenou z blesků a.... teče jí krev z nosu. Pokud to srovnám s Gods of Egypt, tak jednoznačně o dost horší. V kontextu filmů podle her lehký nadprůměr a rozpočet tam vidět je. A asi raději tohle, než vidět po třicáte Avengery, jak bořej mrakodrapy. Každopádně až jednou budu mít chuť na film podle hry, sáhnu po 21 let starém béčku Mortal Kombat. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Takto má vyzerať splnenie fanboyovských snov. Pojem "filmy podľa hier" práve tu naberá úplne iné rozmery, ktoré sú doslova megalomanské. Warcraft je v podstate filmom, ktorý má úplne všetko, čo sa od úvodu do sveta Azerothu dá očakávať. Trochu ťažko sa na to zvyká, pretože nezainteresovaný divák bude najmä v úvode trochu mimo, scény sa strihajú jedna cez druhú možno trochu prirýchlo, ale keď sa tempo konečne udrží v správnom bode, necháte sa filmom priam unášať. Trailer nám ukázal, že netreba očakávať priveľa, no v tom je to prekvapenie. Príbeh je naozaj zaujímavý a vôbec nie plytký, každá postava má svoju podstatnú rolu (a skutočne si ich zamilujete), a zo soundtracku behá mráz po chrbte. Jones si uhryzol možno príliš veľké sústo, natlačiť na úvod toľko súvislostí do dvoch hodín, no zvláda to výborne, navyše atmosfére Warcraft univerza nič nechýba - surové a skutočne nadupané bitky a akčné scény, atmosféra, kostýmy, hudba, a nádherný vizuál, ktorý je úplným vrcholom CGI. Navyše, v závere si divák uvedomí, že vlastne prežil celkom uspokojivý filmový zážitok. A kritika? Všimol som si, že pozostáva z dvoch hlavných bodov - je to príliš umelé, no ako inak previezť Azeroth v plnej paráde na filmové plátno? A druhý bod, nie je to Pán Prsteňov. Ani nikdy nebude, pretože Warcraft bol vždy unikátnym fantasy svetom, ktorý sa nepodobá na nič. A ani nechce. Hor sa na dvojku ! ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit vlastním očím... Po zhlédnutí Hobita, jsem už v nějaké kvalitní fantasy série ztratil naději. Ale tohle, tohle vypadá na solidní začátek něčeho velkého. Mé největší obavy se týkaly asi zeleného plátna, kterým se to v trailerech jen hemžilo. A měl jsem pravdu, bylo vážně všude. Ale tvůrci se rozhodli udělat něco, čím mě naprosto udivili. Řekli si: "Když už tam to CGI má být, tak ať je všude." A ono tam všude je, takže divák nemá možnost ho srovnávat s něčím nedigitálně upraveným. Dále mě velmi mile překvapil neprimitivnÍ děj, kdy jsem si nebyl nikdy jistý jak určitá věc dopadne. Pak už jen následovaly typické fantasy věci, od monstrózních bitev, až po nabuzející monology hlavních postav. Plný počet dávám v naději, že se pokračování vyhne chybám prvního dílu(zbytečné komické prvky, anebo příliš rodinných problémů u hrdinů). Zkrátka a dobře: Duncan Jones dostal do svých rukou neuvěřitelný svět a dokázal z něho vytvořit něco, co mě vrátilo do mých raných let, kdy jsem se k Warcraftu poprvé dostal. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

na tohle jsem čekal opravdu spousty let už v roce 2004 od základní školy kde jsme poprvé začli hrát wowko... později přišla novina že blizzard začina pracovat na filmu a teď v roce 2016 jsem se toho dne dočkal a ze snímku jsem si odnesl opravdu hodně dojmů co mě ale nejvíce potěšilo je důraz na detaily na kterých nám duncan ukazuje že on prostě ví... je z toho naprosto jasné že ten člověk tu hru a kouzlo warcraftu miluje přinejmenším tak jako já sám kupodivu film se drží i lore ačkoliv dost z toho jak to skutečně bylo je buď osekané nebo pozměněné u leckterých scén to ale je poměrně pochopitelné kupřikladu skutečná smrt draky a durotana ale na konečný důsledek to nemá sebemenší vliv tudíž tohle se dá tolerovat... fanoušci WoW se mohou těšit nejen na spoustu kouzel ze hry včetně naprosto dokonalého polymorphu ukáže se nám i sám sargeras nechybí tu taky Gul'dan dokazující že je stále ork co nezapoměl bojovat rukama... maličkatý Thrall kterého uplně na konci snímku dostihl osud v hilsbrad foothils a my se mužeme jen těšit na další snímek který zcela určitě bude o tomto neslavném modroočku x) při zfilmování hry je nutné být přinejmenším skeptický vzhledem k tomu jak to prozatím všude vypadalo ale tady skutečně nemám moc co vytknout... někoho muže pobouřit ta přehnaná digitalizace ale s tím se prostě u takto rozsahleho projektu musí počítat co mě ale štve jsou ty radoby vtipky které postavy občas pronesou a opravdu velká absence emocí... duncan je poměrně nezkušený režisér a na to málo co za ním stojí toto opravdu mistrovsky zpunktoval doufám že se z těch menších chybek poučí a v pokračování nám ukáže x)... jednoznačně je to film desetiletí a i skrz všechny nedostatky si zaslouží naprosto plné hodnocení které nám csfd.cz dává k dispozici kam se hrabe hobit.. ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Kdo hrál war 3 a HS, tak se bude bavit jak akčností, tak i srandovními vstupy do scén. Možná nepůsobí film dojmem na 5 hvězd, ale jako megafilm na herní námět rozhodně pecka. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

82% (10.6.)? Asi počáteční vyhoněnost, která po chvíli spadne. Dal bych spíš těch 70%, za půl roku zapomeneme. Kino narvaný samejma no-life-gamerama samozřejmě. Hned po odtržení vstupenky jsem obdržel letáček s kódem pro stažení WOWka, kterej jsem v zápětí vyhodil do koše. Hru jsem v životě nehrál, pouze můj bejvalej spolubydla. Podle mě je to totiž ztráta času. Každopádně! Graficky velmi vymazlený fantasy world - pěkně si s tím kluci vyhráli. Člověk chvílema nerozpozná grafiku od opravdový přírody. Příběh je velmi rychlej, spádnej, celkem dopředu jasnej. Pár nečekanejch zvratů to mělo. A nejvíc jsem fandil samozřejmě Lotharovi, kterej měl mimochodem stejný grimasy jako v seriálu Vikingové. Hodnotím jako povedenou akci! ()

Pahicz 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se jak to s touto herní adaptací dopadne, za mě určitě dobře, v kině jsem tak nostalgicky pozoroval vizualizace z různých míst ve World of Warcraft a asi nejvíc na mě visuálně zapůsobilo kouzlení a magie všeobecně v průběhu filmu. Velmi kýčovitě však působila zbroj lidí ve které se doslova ztráceli. Co jsem se tak dočetl děj se úplně neshoduje s knížkami, což mi vůbec nevadilo, rozhodně bych uvítal pokračování. Za mě 90%. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

WoW! Prostě WoW. A schválně píšu WoW, jako zkratku pro World of Warcraft, ale myslím to jako wow = boží. Pořádně ani nevím kde začít. Naprosto chápu rozporuplné hodnocení, byť procentuálně je dosti vysoké (v době co toto píši, tak 82%), protože ten, jenž je světem Warcraftu neposkvrněn, nečetl žádné knihy, nebo nehrál vůbec první díl hry Warcraft (tedy Warcraft: Orcs & Humans), legendární první díl této real-timové strategie, která vyšla v roce 1994 *ach ta nostalgie, kdy minimálně požadavky byl procesor Intel 80386 "tři-osm-šestka" a 4MB RAM*, může být značně zmatený, jakým způsobem nás film vtahuje do děje. Zde uznávám, kdyby byla stopáž o nějakých 30 - 40 minut delší s trochu propracovanějším vstupem do děje, tak by bylo hodnocení ještě vyšší a lepší a určitě by film nebyl hodnocen tak jak teď je, lidmi, kteří toto univerzum neznají. !Bude obsahovat spoiler! Objevujeme se na bojišti ve světě Draenor, který pomalu umírá, kvůli temné magii Fel, kterou využívá mocný čaroděj Gul'dan, jenž shromáždil všechny klany orků, aby otevřel temný portál za pomocí někoho nečekaného (toto nemůžu zaspoilovat :)) a prošel se svými orkskými "bratry" do světa Azerothu, kde je spousta života, který chce ovládnout, nebo zničit. Příběh tu rozhodně vypisovat nebudu, to si každý musí zažít sám, protože pro mne, jako skalního fanouška Blizzardu a jejich počinů, která vznikla přesně před 25 lety, tehdy známá jako Silicon & Synapse, následně se na krátkou dobu přejmenovala na Chaos Studios a konec konců na dnes světoznámý Blizzard, byl naprosto úchvatný. Jistě, pár klišoidních momentů tam bylo, pár chybiček by se dalo najít, ale tohle je srdcová záležitost. Abych to uvedl na pravou míru, byl jsem relativně skeptický vůči tomuto filmu a hrozně jsem se bál, jakým způsobem to dopadne. Za mě 1 podtržená s hvězdičkou. Velice mě překvapilo, že se na filmu podílel i Chris Metzen (Christopher Vincent Metzen), což je od roku 1995 šéf tvůrčího oddělení Blizzard Entertainment, a dle mého, bylo to na filmu velice znát. Co se týká filmu samotného, tak scenérie, ve kterých se s hlavními hrdiny ocitáme jsou pečlivě vykreslené, a ačkoliv je film z 90% CGI, tak to ani není toliko znát, jako například v Hobitovi, kde to bylo brutálně posrané. Od první chvíle jsem měl slzy na krajíčku, protože jsem se vrátil do dětství, když jsem mastil 8bitové orky za strašlivých zvuků počítače, kdy jsem se bál, jestli z něj také nevyskočí ork. Vizuální stránka filmu prostě vynikající, a co musím vyzdvihnout ještě výše, tak kouzla, resp. kouzlení samotné. Ano!! Konečně jsem ve filmu zažil něco, co jsem vždycky chtěl. Opravdu tam stáli, cástili (vyvolávaly) spelly (kouzla) a stříleli je na své nepřátele. Něco tak promakaného má opravdu jen a pouze Blizzard. Hudební doprovod filmu byl také pečlivě vybrán, v těch správných scénách hudba příjemně gradovala a vytvořila tak excelentní kulisu pro to, co se dělo na plátně. V celkovém součtu se v audiovizuálním orgasmu na plátně pohybuje spousta orků a zároveň herců, kteří nejsou tak "viditelní" vzhledem k dokonale zpracovanému CGI orků (za zmínku rozhodně stojí Blackhand, Orgrim, Durotan a samozřejmě Gul'dan, protože to je mistrovská práce), ale napsal jsem to schválně do uvozovek, protože i tak jsou herecké výkony velice dobré. Nejvíce mě překvapil Travis Fimmel, kterého jsem viděl v pár dílech Vikingů, ale nijak mě to nezaujalo. Paula Patton velmi dobrá, někdy roztomile komická, když se snažila chápat rozhodnutí a emoce lidí, neboť je neznala, no a šílenství a kouzelnické projevy Bena Fostera pouze toto všechno podtrhli. Po shlédnutí tohoto těžkotonážního nahypovaného fantasy nářezu jsem z kina odcházel natěšený na další pokračování, které doufám, že bude, jinak bych byl velice naštvaný. A ačkoliv se budu rozcházet s hodně lidmi v tomto hodnocení, tak bych dal 98%, 5* (jasných), neboť film, který ve mě vzbudí naprostou euforii, a přemýšlím nad ním 2 dny i po shlédnutí, to už tady sakra dlouho nebylo. Je to výborná a pro mne vítaná změna od všech těch sci-fi klasických filmů (především Marvel v poslední době, ale i ty mám samozřejmě rád). Za mě, Hobit tomu nesahá ani po kotníku a dovolím si to srovnat i s Pánem Prstenů, kterého miluji, ale za mě .. Warcraft je ještě lepším filmem! Prosím Blizzard, ať jsou i další pokračování. Chci být součástí tohoto univerza, když už mi čas nedovolí, abych mohl hrát World of Warcraft, tak aspoň jednou za čas si to užít v kině, resp. potom doma znovu. Koncem bych ještě mohl zmínit, že tento film, Warcraft, je něco, co tu ještě nebylo. Nový svět, nové příběhy, a ne jen to, ale i způsob vyprávění, podání celého světa, je to originál mezi vším, co doteď vzniklo a já jsem neskutečně nadšený, že to vzniklo, že se pro to rozhoupali a šli do toho. Grandiózní zážitek, který patrně překoná pouze pokračování :D. Viděno na premiéře v kině - Cinestar; České Budějovice . Tak je za mnou druhé promítání. V případě, kdyby to šlo, tak zde udělím i šestou hvězdu, protože i napodruhé to na mě působilo nesmírně epickým dojmem, užil jsem si to ještě více, a už pouze při úvodní scéně log Universal a především Blizzard, do pozadí s tou impozantní a skvěle ladící hudbou, mi naběhla husí kůže po celém těle (podruhé!), a to se mi snad u žádného filmu nestalo. Ještě více mě to utvrdilo v tom, jak moc se mi film líbil. Neskutečná paráda. Těším se na pokračování! () (méně) (více)

Filiman 

všechny recenze uživatele

Sice nepatřím mezi ty zaryté fanoušky, který četli všechny knihy a hráli všechny hry, ale i tak jsem si film ve 3D Imaxu užil tak moc, jako žádný jiný. Hrál jsem jen W3 a nějakou dobu WOW, takže některé lokace jsem poznával a chytal se i easter eggů, obzvlášť toho s murclockem. Na ten jsem čekal! Naprosto neskutečný film. Už jen při čekání, až otevřou sál jsem byl nahajpovaný a husina mi naskakovala už při začátku filmu, kdy tam naskakovala loga universal, legendary a blizzard doprovázená epickou hudbou. Můžu jen doporučit! ()

denniys 

všechny recenze uživatele

Warcraft byl pro mě velikánským překvapením, moc se mi do kina nechtělo, hru neznám, lákadlem byl snad jen Travis Fimmel..2 hodiny utekly a nemůžu se dočkat dalšího dílu :) nááádherné fantasy :) ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho se smíšenými pocity. Dostával jsem mediální masáž, přivály trailerů, které vypadaly, dovolím si použít vědecký termín, epicky. Na druhou stranu první recenze byly dost špatné, např. recenze na stránce The Telegraph (o hodnocení na metacritiku nemluvě). Těšil jsem se, doufal jsem, že to bude dobrý film, myslel jsem si, že to bude dobrý film, ale i přesto jsem měl obavy. A z kina jsem odcházel neméně rozpolcen. Teda, jedná se o epický film, který si ty 4* zaslouží, ale i tak má chyby a nevím, jestli bych doporučil někomu, kdo nikdy nehrál jediný Warcraft. Já mám štěstí v tom, že jsem toho hrál a četl tak akorát. Nehrál jsem toho moc, takže jsem nevěděl jak to skončí a nevšímal jsem si změnách v lore. Ale věděl jsem toho dost na to abych věděl kdo je kdo a abych se velmi brzy zorientoval. Příběh, který může být pro nováčky velmi matoucí a pro veterány zase nezajímavý jsem si užil, bezduché a hloupě napsané dialogy jsem vypustil z hlavy a sledoval jsem válku mezi Hordou a Aliancí. A že to bylo něco. Efekty byly zmáknuté na jedničku, orci vypadali dobře a plastové brnění lidí, na které jsem slyšel hodně hejtu, mi nijak nevadilo. Kamera mohla být trochu lepší, občas byla až moc roztřesená, ale jinak si nemám na co stěžovat. Také potěšily easter eggy, typu murlok, atd... Nesmím zapomenout zmínit hudbu, ta byla taktéž dobrá. Sice nic co by mi utkvělo v paměti na delší dobu, ale přesto byla pěkná a přátelé WoWkaři byli nadšení, když uslyšeli hudbu z WoWka. Trochu výraznější výtku bych měl na Durotana a Orgrima. Ne, že by s tím mohl Jones něco udělat, ale zmínit to prostě musím. Přišlo mi, že ve výsledku je jejich přítomnost ve filmu zbytečná. Ano, Durotan je otec Thralla a pokud se bude točit dvojka a pokud bude o Thrallovi, tak je důležité vědět kdo to je, ale v tomto filmu Durotan a Orgrim nic neudělali. Teď tady budu trochu spoilerovat, ale ne moc. Durotan a Orgrim tady zastávali tu diplomatickou funkci. Snažili se spojit orky a lidi a porazit společně hlavního záporáka. Což se jim nepodařilo a nakonec to byli lidé proti orkům. Kdyby tam ti 2 nebyli, tak to skončí úplně stejně. Lidi proti orkům. Tohle mne trochu zklamalo, ale není to nic, kvůli čemu bych snižoval hodnocení. Warcraft: První střet je skvělý film, který je povinnost pro každého fanouška Warcraftu a doufejme, že se Blizzard rozhodně udělat i další díly, protože to má potenciál. Zfilmovat příběh Thralla, Arthase nebo Plamennou legii by bylo rozhodně super. Už je tady rozjetý příběh, který mimochodem končí celkem otevřeně, takže by byla hloupost toho nevyužít. ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Něco na co člověk čeká možná přes deset let se těžko hodnotí. Každopádně i přes jistou naivitu, přímočarost či chyby jsem si film pořádně užil! ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Warcraftu ,na film sem moc do kina nechtěl jít.Ale zkusil sem to ,fanouškové budou opravdu nadšení ,já sem se u tohodle filmu tak,trochu nudil ne že,by to bylo natočené špatně ,trikově a počítačové animace vypadají dobře propracované.Ale tohle není můj ten pravý šálek kávy. Za mě 70% silné 3 ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, ačkoliv jsem nic neočekával, protože jsem se bál hlavně jednoho velkého nešvaru všelijakých (ne jen herních) adaptací, to několikrát opakovaného pokusu vytvořit ze všeho "dílo" plné hlubokých "myšlenek", "odkazů" atd. Ne... Orci jsou monstrózní, přeplácaní, ale skvělí! Lidi vypadají jak z Disneylandu (většina Azerothu je jak z kreslené Popelky), jenže to jsem chtěl. Převeliké meče, brnění ve kterém se jeho nositelé ztrácí, mlácení hlava nehlava a barevné BOOM adaptace Blizzardovského šílenství. Jo, takhle... žádné přibližování Pánu prstenů, GoTku nebo i Narnii, Warcarft je prostě svoje fantasy a to se mi líbí. Navíc k samotnému příběhu, nic světoborného, ale nebylo to vyloženě černobílé a hlavně se povedlo podstatná věc, co tvůrci určitě chtěli, je tu dostatek prostoru pro pokračování, které CHCETE VIDĚT! Navíc nebylo místo, kdybych se nudil či poháněl film dopředu, ano, žádné kulervoucí scény, avšak neustálé konstantní tempo zajistilo příjemně uběhlých 120 minut. Navíc je úžasné, že tvůrci vyloženě cílí na vytvoření série a naplno se věnovali tomu, že je to startovací film, který se jim jo povedl a opravdu mě láká na pokračování. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Pozrieť sa to síce dá, ale s Pánom miláška sa to dá porovnať tak akurát tak v silnom alkoholovom opojení, ak vám za to zaplatia alebo ak to porovnáva niekto, kto na tom pracoval. Postavy až na niekoľko výnimiek divákovi k srdcu neprirastú, čarodejníci totálne nepodarení a stavby okopírované od Jacksona. Pozrieť sa to dá, ale žiadna sláva. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Čakali sme snáď 10 rokov. Za ten čas sa hodne posunuli efekty, no taktiež som zabudol to málo, čo som si z hrania trojky pamätal. A tak som šiel do kina neznalý príbehu a s obavami, ako to tvorcovia domrvia. Trailer s naskakujúcim Lotharom mi totiž nahnal strach, že to bude iba bezduchá CGI mlátenica. Nuž a odchádzam pomerne spokojný. Slušný vstup do sveta Warcraftu. Niektorí herci sa mi nehodili do svojich rolí, ako král z Disnyovky, čarodeji pupuš a príliš mladý Foster. Paradoxne boli najzaujímavjšie CGI postavy Durothana a Guldana, ktoré boli perfektne zvládnuté po všetkých stránkach. Príbeh, emécie, bitky i kúzla boli pomerne vyvážené, hudba trochu slabšia a niektoré dialógy hlúpe a nedotiahnuté. Pridal by som kľudne i hodinu a pridal trochu rozprávacieho umenia od Jacksona a bola by to naprostá paráda. Odchádzam z pocitom, že sa teším na ďalšie diely, dúfam, že sa ich v rozumnom čase a kvalite dočkáme. Ako fanúšik fantasy som nesmierne rád, že niečo takéto konečne vzniklo. ()

Kukolar 

všechny recenze uživatele

Všetky hry sa mi podobajú na Warcraft a osobne neznášam tieto gamerské veci. Polovica recenzií písala, že film je vhodný ako pre fanúšikov, tak aj pre laikov v tomto smere, ktorí všetky tie Warcrafty a Zeldy nesledujú. Orkovia urobený mega, ale toľko CGI, že by miestami trošku filmu neuškodilo. Mňa ako nefanúšika absolútne nezaujalo. Pri inom spracovaní by som sa na to vedel pozerať. 2/5 iba za orkov. Sory bro. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama