Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Celkově film působí dobře, přeci jenom je to už zaběhnutý fantasy svět se všemi pravidly, kouzli a různými rasami. Orkové vypadali opravdu dobře, jen některé vybavení lidí bych si dokázal představit lepší, ale to je detail. Za mínus považuji některé prvky děje, třeba jako to, že se mladý nezkušený čaroděj doví od samotného strážce, že bude brzy jeho nástupcem a to několikrát a s ním to ani nehne, plus některé obsazení a tak dále a tak podobně. Mělo to zkrátka nějaké ty trhlinky, ale vše to vyvažovalo to, že je to opět něco nového a herecký výkon Travise Fimmela mi přišel nejlepší ze všech a to tak, že dokonce velmi dobrý. Byla to příjemná podívaná, která má momentálně ode mne celé čtyři hvězdy. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Fantasy nemusím, ale tohle bylo koukatelné. Možná i proto, že si občas rád zahraji starý Warcraft: Orcs & Humans z roku 1994. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Jako večerníčková pohádka to docela ušlo. Co ušlo, vždyť je to daleko lepší jak ty nudné , natahované teplé pohádky o prstýnkách a Pytlících. Pěkné 4. hvězdy dám a možná po další projekci zvednu na 5. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Velkolepé fantasy s "náhodně" poskladanými scénami v hezkém CGI a 3D. V půlce jsem si musel přečíst obsah, abych věděl o co jde. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda. Sice jsem kdysi Warcraft hrával, ale stejně jsem byl zmaten a netušil, o co vlastně jde. Strážce vypadá jako Kamil Střihavka, což je docela vtipný. Ale to je asi tak všechno. Další díl už vidět nechci... ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Efekty tu sú tak dobré, že Orkovia vyzerajú neskutočne reálne a nikdy by som ani nepovedal, že to je všetko robené cez počítač. Akčné scény sú tu premakané na jedničku aj cez to, že ich tam je len pár. Príbeh je veľmi dobrý a určite sa jedná o najlepšie zfilmovanú hru. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, tenhle svět je pro mě absolutně neznámej. Takže vztah s tímto světem je u mě na bodě mrazu a zůstane to tak i po tomhle. Vůbec mě to nechytlo, příběh ani postavy, prostě nic. Myslím, že tenhle film ocení především fanoušci hry, protože na mě to bylo bezduchý a nezajímavý. Jediný co můžu pochálit je vizuální stránka, protože ta neměla chybu. Takže vlastně můžu použít frázi, kterou sám nenávidím, ale tady se mi hodí ..... jo, je to pěkně udělaný :-D ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. Pokud jste měli to štěstí a hráli jste hru ( nemyslím WoW, což je mimochodem fuj, myslím poctivý Warcraft III ), budete nadšeni. Jones hru očividně hrál, některé detaily mluví samy za sebe ( dvouvteřinové cameo Murlocka a jeho typického zvuku jenž vydává mě zase přenesl o mnoho let zpátky na židli před můj i tehdy středověký stroj, když jsem doufal, že mi z nich vypadne Kniha zkušeností ). Herecké obsazení ucházející, v hlavní roli Ragnar, na princezně můžete nechat oči, a i Medivh se povedl. Je to krásně barevné, stejně jako hra, souboje nikoho neurazí, navíc časté střídání mezi dvěma frakcemi ( orkové a lidé ) vám atmosféru ještě o fous vylepší. Za mě nejlepší filmové zpracování podle počítačové hry, které doufám dostane pokračování. "For the Horde!!!" ()

Ondr0n 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem čekal hlavně zábavu, nic inteligentního. Bohužel se mi nedostalo ani té zábavy. Zajímavé momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ale co Warcraftu nelze odepřít je perfektní hudba a kvalitní CGI ( Orkové vypadali úchvatně). PS: Před tímto filmem jsem z Warcraftu znal jen pár postav a s příběhem jsem nepřišel do styku vůbec. Každopádně si myslím, že pokračování filmu by mohlo stát za to. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Warcraft ako vizuálne premakané fantasy dielko. Ani neviem prečo, ale moje očakávania boli veľmi veľké. Hru som nehral a netuším ani čo je zač, napriek tomu som do filmu šiel s tým, že uvidím niečo veľké, ba priam gigantické. Asi som aj videl v prvej polhodine. Lenže potom prišli siaaaaaaaaaahodlhé dialógy ktoré pohltili väčšiu časť filmu a to že kecali fantazijný na nude nič neubralo, nezmenilo. Je to asi škoda lebo potenciál tam bol nemalý. Tiež mi absentovali výraznejšie herecké osobnosti. Sklamanie je o to zákernejšie, že ani koniec mi nepriniesol Epickú bitku ktorá by ma doviedla k zaslúženému orgazmu a tak som len s klipkajúcimi očami čakal kedy už bude koniec. Pre mňa sklamanie roka i keď hodnotenie tomu možno nenasvedčuje. Rozhodne nebudem zaspávať so želaním na pokračovanie, hoc sa mu zrejme nevyhneme, či ? ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrála, ale spoustu toho o ní slyším ze všech stran, tak film byl alespoň další pohled do světa Warcraftu. Podle mě je film pěkná oddechovka, která nijak extrémně neurazí, je tam pár pěkných lidí/postav/tvorů, ale popravdě scénář a hudba nic moc a hlášky spíš nic než moc. Do hloubky film moc nešel (ale od toho jsou seriály, pravda). Jen tedy nevím, jestli to slovo Garona je doopravdy v orkštině "prokletá" (cursed), i když nejspíš ano... Podle mého se to totiž až moc podobá Gamoře (jj, já a fantasy jména si na sebe stále ještě zvykáme...). Jinak celkově děj dává smysl a zápletka byla zvládnutá dobře (i když bohužel ani o Ň víc) - takže prostě pohodička. ()

Niflheim 

všechny recenze uživatele

85 %. Jakožto dlouholetý bývalý hráč World of Warcraft a fanoušek světa Warcraftu jsem měl vysoká očekávání. Kvůli výše naznačenému nemůžu hodnotit úplně objektivně, ale v kině jsem veskrze uchcával. Dostal jsem to, pro co jsem si přišel – vizuální orgie, poutavé bojové choreografie a především pocit nostalgie a vnitřních vtípků. Té kamenné Fimmelově mimice asi nikdy nepřijdu na chuť, ale vyloženě mi nevadil. Strhnutá procenta jsou tedy především kvůli tendencím udělat z filmu rodinné fantasy – naštěstí byly tyto tendence z většiny ponechány v rozšířené verzi. Mokrým snem tedy zůstává zfilmování Arthasova příběhu, pro který si nechávám pátou hvězdičku. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Mé zklamání je na stejně úrovni jako u nového Zaklínače. Fantasy svět vlastmě nepřinesl nic nového. Navíc docela dost rozhovorů jsou hloupé. Scénáristé si ulehčili práci tím, že se vše ve filmu děje v jejich prospěch. Například král lidí řekne orgyni, že ho musí zabít, aby přežila, prý jí budou oslavovat. A vše se stane podle plánu krále lidí. Asi je to nějaký sociolog u orgů, když zná dopředu jejich chování. Nebo při jejich rozhovoru na ně nikdo neútočí. A moc lidí kolem už není. Jak příhodné. Ten scénář je nedodělaný. Šlo si s tím daleko víc vyhrát. A většina scén, které by měly působit velkolepě, zklamou. Snad každá scéna s LOTRa je lepší než tohle. Dost velké zklamání, a proto dávám slabé 3 hvězdy. ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem mezi třemi a čtyřmi * a přemýšlel jsem nad tím docela dlouho. Obecně mi ale přišlo, že ten film nebyl moc nápaditý a tolik nezaujal - měl naprosto obyčejnou, nezajímavou až lacinou hudbu a hlavně tak strašně počítačový vizuál. Štáb tohohle filmu totiž musel povinně odehrát nějaké hodiny Warcraftu, aby mu dovolili začít na filmu pracovat. A v něčem to může být fajn přístup, ale bohužel u filmu chyběl někdo, kdo by režisérovi řekl, že mezi filmem a počítačovou hrou je rozdíl. Řekl bych, že Orkové tady vypadali ještě v pohodě, ale jak vypadali třeba trpaslíci a elfové, to bylo trochu moc. Škoda, jinak scénář by fungoval v pohodě a obsazení bylo dobré. ()

Achilleus1 

všechny recenze uživatele

Dal som si polnocnu premieru a vobec nelutujem. Odo mna ako fanusika Warcraftu to mozno nebude uplne nestranne hodnotenie, ale jednym slovom to bola FANTAZIA. Bitky surove, tvrde, ziadne zmilovanie a hlavne do detailu premakane. Hlavny hrdinovia charizmaticki, az vam je luto, ze niektori to nepreziju do konca. Co sa tyka audiovizualneho zazitku tak toto bol pre mna uplne iny level, nez som videl doteraz. Jednoznacne odporucam kazdemu kto ma rad poriadnu akciu a silny pribeh (pre neznalca hry mozno trochu viac chaoticky). 90% ()

Kopite 

všechny recenze uživatele

Hodnotím veľmi pozitívne. Človek v tomto prípade musí poznať aspoň základy príbehu a byť tak trochu oboznámený s hrami samotnými, inak to asi baviť nebude. Malo to drive a vôbec nenudilo, bolo to magické a surové, presne také ako Warcraft je. Filmové prevedenie herných lokácií na výbornú. Už sa teším na ďalšie pokračovanie, snáď bude ešte vydarenejšie. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že obdivuju Duncana Jonese za to, jak to dokázal provést. Vzal si opravdu velké soustu a dokázal ho správně sežvejkat. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasické fantasy, ale o celkem speciální, které má už určitou grafickou předlohu (ne jen knihy, ale hlavně hry), tak se nedalo nic dělat, než se k tomu co nejrealisticky přiblížit. Proto sem tam ty negativní komentáře ohledně grafické a designové stránky nelze brát v potaz. Je to natočeno co nejrealističtěji - co se tedy té vizuální stránky týče, lépe bych si to nedokázal ani představit. Měl jsem sice zpočátku trochu obavy, když jsem viděl, že za soundtrackem stojí Ramin Djawadi, který samozřejmě není špatný skladatel, ale očekával jsem originální blizzardovský orchestr (Jason Hayes atp.), i když místy sem tam zaznělo něco původní v trochu remasterované verzi. Co se týče akce a napětí, tak by se dalo krájet po celou dobu, kdy to tak nějak skončí a člověk si pak řiká, že by chtěl stále víc, že to jaksi v oněch dvou hodinách nestačilo. Po příběhové stránce se opravdu autoři drželi správné linie, i když je to trošku přizpůsobené, ale nějaký ten detail se dá odpustit. Jen doufám, že to jedničkou neskončí a Duncan natočí další díly (přece jenom toho příběhu je tam docela dost - řekl bych i na víc než 10 filmů). Jediné takové menší mínus bych viděl, že sem tam ty vizuální efekty byly tak trochu strojené. Každopádně (i když to nechci srovnávat s ostatníma fantasy, jak už jsem psal) by to mohlo lehce konkurovat Pánu prstenů. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou nejsem schopen dát vyšší hodnocení a ani očekávaný Warcraft to nezmění, asi jsem moc náročný, 14ti letí kluci, vycházející z kina byli nadšení, to chápu.. jinak ehm.. pominuli scénář, nikoliv samotný příběh, ale to jak to poskládali je dost naprd, ale budiž, herecké výkony něco bída, něco v poho, ale ten všudypřítomný kýč byl děsný, co bylo animované, to bylo fajn a tak to mělo být celé, srát na herce. Design světa Warcraftu je jeden velký kýč, ale tady to byl megakýč, brnění rytířů bylo jak po domácku dělaný maškarní kostým, meče plastové hračky, nejhorší královská přilba:))) zato orci byli super.. no jo byli animovaní, neměli to matlat dohromady. Dabing klasicky kazil dojem, některé dabéry nevim kde vyhrabali.. ale taky to moc neřešim. Celkově jsem se nenudil, ale jelikož mám rád fantasy, toto bylo, jako by někdo vzal můj oblíbený hrníček a vychcal se do něj, takže.. tak. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty kecy typu: natočený jako Avatar - to už tu bylo. Nic nového pod sluncem. Ať se jde Mirka Spáčilová a podobní kritici vysrat. Tohle je přesně ten typ filmu, na který nadšenci žánru a nebo hry půjdou moooooc rádi. A proč ne. Ještěže jich má Blizzard x miliónů. Hateři ať na to nechodí a ušetří si ty trapný kecy, jak je to o ničem. Je to stejný jako kdyby jste se přihlásili do Prostřeno, kde chcete vyzkoušet nové chutě a recepty a pak tam budete hatovat, že tohle nejíte a tamto děláte jinak. Tak to nefunguje. Za mě díky Duncane a doufám, že to přinese dost peněz. ;) ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama