Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

1mara2 

všechny recenze uživatele

Bylo to super. Jako fanoušek týhle herní ságy jsem od toho očekával jen to nejlepší, takže se mi to ještě víc možná bude líbit až na druhý shlédnutí, ale i ten první pocit, že je to konečně tady, stál za to. Děj má velký spád, možná bych víc ocenil trochu lepší propojení jednotlivých scén, ale vzhledem k prvnímu příběhu možná lepší, že to trochu odsejpalo. Dále pak taky byly někdy trochu kostrbatý momenty, který se na začátek daj odpustit, ale bude potřeba jít postupně trochu víc do hloubky a do temna toho příběhu, přestože ve Warcraftu určitě humor nesmí chybět. Pokračování je jasný, myslim, že se můžeme těšit na mnoho dalších dílů. Vzhledem k tomu, jaký nás postupně čeká příběh, jak se celý svět vyvine a kolik tak úžasných bytostí ještě zamíchá kartama, je se hodně na co těšit. Úvod do filmového světa Warcraftu se povedl, potenciál dalšího děje je však mnohonásobně vyšší, nemůžu se dočkat. Začíná velkolepá série :) ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Až na pár zbytočných chýb v scenári a strihu, ktoré si všimne každý, kto sa do filmu zažerie aspoň tak, ako ja. Je to bomba, krásny návrat do detstva, jednoducho Warcraft. Je to to, na čo sme všetci (fanúšikovia) čakali celý život. Verím, že to je len začiatok, lebo vrcholom by som to nenazval. Krásna scenéria a postavy vykreslené tak, že až žasnem nad tou nádherou. Nebol to Hobbit ani nič, čo sa tvári, že je fantasy len preto, že sa použije pár svetelných efektov. Warcraft je reálne fantasy a nie je len film tohoto žánru. Som spokojný a už teraz čakám, čo prinesú ďalšie. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv neznám herní předlohu, z filmu jsem byl doslova nadšen. Skvělé tempo, brilantní postavy, povedené herecké obsazení a lehce nadprůměrný děj dělají z Warcraftu jeden z nejlepších fantasy filmů všech dob, což ještě umocňuje velice zdařilý soundtrack. 90% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Filmy na motivy počítačových her, bez ohledu na kvalitu předlohy, mají poctivě vybudovanou špatnou pověst. Převedení na filmová plátna se prostě nedaří a nedaří. Warcraft: První střet však toto prokletí dokázal zlomit (však taky na natáčení osobně dohlíželi Blizzardi) a od dob Pána prstenů je snad tím nejkvalitnějším fantasy eposem, který lze zhlédnout. Může za to fakt, že o Warcraftu nemusíte vědět zhola nic, stejně si to užijete (napočítal jsem jenom tři fillery), a pokud už jste nadšenými fanoušky, ujistíte se, že jste svůj čas tomuto univerzu nevěnovali marně. Snímek je na pohled prostě nádherný, pořád se něco děje, příběh dává smysl, zvraty nejsou trapné, řeže se to hlava nehlava, vizualizace magie si zaslouží copyright, kvůli soundtracku zůstanete i na závěrečné titulky a to nejdůležitější? Teprve začínáme... ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Budu upřímná, je dost dobře možné, že jsem přidala hvězdičku jako věrný gamer. Čeho jsem se nejvíc bála bylo, že film nedokáže vysvětlit tento svět a spolkne se tak sám do sebe, Duncan Jones to však všechno zvládl na jedničku a vytvořil a režíroval opravdu precizní "fantasy" film. Ten byl nejen skvěle obsazený, jehož CGI jste si ani nevšimli díky jeho preciznosti, vynikající byl i soundtrack Ramina Djawadiho. No mé herní a fantasy srdíčko je nanejvýš spokojené a už teď se těší na Blu-ray i pokračování. Za mne 90% ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Takže, jakmile jsem se vrátil z kina domů, musel jsem dostudovat, jak to bylo doopravdy. Nakonec mě zbylo, že existují orkové a lidé. Příběh tedy dosti upravený, ale ta nová verze dává smysl a umožnila děj vměstnat do pouhých dvou hodin. Co se postav týče, kromě Lothara dostal dost prostoru komicky znázorněný Khadgar, zřejmě kvůli stále aktuálnímu WoD, a také Garona. Durotar na mě působí spíše jako vypravěč. Blackhand zde nevypadá tak badass jako ve WoD, zato Gul'dan je ve formě jako nikde jinde. Film obsahuje spoustu útržků pro hráče. Murlock, úvodní souboj, ovce, města a lokace. Magie se víceméně zůžila poze na portování, neboť se někdo/něco teleportuje stále a stále. Ironforge je zobrazeno jen kvůli bambitce, Dalaran a jeho obyvatelé vypadají dost mino. Hudbu jsem čekal lepší. Úvodní znělka je slušná, ale na ikonické soundtracky z LK, WoD to prostě nemá. A taky mě pěkně nasralo 25 minut reklam před samotným filmem. V rámci hodnocení a spokojenosti je to však o 1* minimálně lepší než Star Wars. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Hry nehraju. Přijde mi poněkud neefektivní, promrhat hodiny života dřepěním u compu a hraním si na něco, co nejsem. Nicméně - 2/3 filmu jsou s drobnými výhradami (král je všechno možný, jenom ne uvěřitelný charismatický vůdce a pod.) docela koukatelný. Závěrečných 30 min. (jsme v hajzlu - jsme zachráněni, jsme v hajzlu - jsme zachráněni .... a tak několikrát dokola) jsem ale fakt protrpěl. Jo - Paula je fakt cool - jen těch zoubků bych se trošku bál ..... ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Na to ako dlho sa to natáčalo a neustále odkladalo som očakával rozhodne viac. Po vizuálnej stránke dokonale, ale po obsahovej to bolo slabé. Tento film ocenia skôr skalný fanúšikovia hry. Najviac ma zaujala asi dejová línia orkov, ktorá sa mi páčila. Bohužiaľ ked prišli na scénu ľudia, tak väčšina scén s nimi bola pre mňa nezaujímavá. Herecké obsadenie ľudí sa mi tiež nepáčilo. Chcel to známejšie tváre. Z hercov vyzdvihnem akurát Paula Patton. Snáď ďalšie pokračovanie bude zaujímavejšie, pretože z tohto sa dalo vyťažiť rozhodne viac. /55%/ ()

Chudák 

všechny recenze uživatele

5. hvězda z herní nostalgie a léta čekání, nemám rád moderní nastavování filmů, kdyby byl o 30min kratší, vůbec bych se nezlobil.. ()

toty 

všechny recenze uživatele

Vystihlo to podstatu problému alliancia vs. horda, človek vs. orc. Gul'dan, tak ako aj ostatní orkovia spravený perfektne. Krajina je krasne podobna wowku ako aj postavy :)Príbeh trošku balancuje, ale tak nečakal som presný copyright ako sme zvyknutý z hry a knižiek. Hned som si spomenul sa staré dobré časy v Karazhane s Moroesom :) Pre mna zatial najlepší film tohto roka. ()

germiny 

všechny recenze uživatele

No tak jsme se konečně dočkali :) Po letech slibů už konečně BLIZZARD logo v kině! Jen teda upřímně - nebylo to úplně ono. Kdybych hrál jenom hry, tak by to byla asi dokonalá kombinace. Jenže pro někoho, kdo zná lore a knihy trochu víc to občas trochu skřípe. Třeba jen odchod Orků z Draenoru by mohl být o krapet více vysvětlen (v podstatě je tam jenom - náš svět umírá), zabralo by to tak 5 minut navíc. A trochu mi tam ještě vadilo (SPOILER!), že se ve filmu neprokázalo dost jasně, že Medivh byl v podstatě strůjcem celého toto tažení orků a Guldan jen taková jeho loutka. Apropo take mohli udělat max 4 minuty navíc a přimíchat do toho Sargerase (načež by se Medivh nemusel vymlouvat na Fel magic :) ). Ale na druhou stranu - to jsou asi jediné věci, které mi vadily (no okej, ještě pár těch citových výlevů tam je docela useless, ale to už je fakt všechno). Jinak to pěkně ubíhá, vizuál neskutečně líbivý (alespoň pro mě), orkové jsou brutálně brutální a Guldan je fajn záporák :) + pár těch eastereggů je špica - polymorph power! :-D Kolem a kolem - čekal jsem víc, ale zase nejsem vůbec zklamaný. Navíc pokud bude druhý díl, tak ten má tak neuvěřitelný potenciál, že se na něj těším už teď. Prostě - Mrglglrlrllgl ! ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Ten film je v ledasčem strašně sympatický - vykresluje majestátní svět s patřičným rozmachem, svým způsobem je nedivácky nekompromisní (v nepodlézavém slova smyslu) a podobných velkých fantasy je zkrátka jako šafránu. Akceptuji také složitost adaptace tak rozvětvené a filmařsky poměrně nevděčné předlohy, která je prostě výsostným high fantasy - s velkou spoustou jmen, zkratkovitým vyobrazením události zásadního významu a jedním koncem světa za druhým. A přesto všechno nemůžu hodnotit pozitivně. Ať už je předloha jakákoliv, Warcraft svým zběsilým hopsáním z jedné události do druhé a opravdu videoherní (ne)plasticitou postav, svým vyprávěním zkrátka nedokáže zaujmout. Je to prostě strašně krásné a i přes brutální CGI okouzlující fantasy, kterému prostě nezbyl čas na nějaké pečlivé budování příběhu a motivací. A bez velkých příběhů, velká slova vadnou. Pokud vám nezáleží na tom, co to ty osudově se tvářící panáčci pronášejí za repliky, pak to žádná burácející hudba ani CGI slzy nenapraví. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Na filmové spracovanie sveta Warcraft som sa tešil už od prvých šumov, ktoré som o tomto projekte započul. Pri hre Warcraft III: ROCH a datadisku som strávil množstvo hodín a mám na to obdobie plno pekných spomienok. Iný kontakt (či už herný alebo knižný) som s týmto univerzom nemal, ale to moje nádeje a očakávania vôbec neoslabilo. Už som aj pomaly začínal rozmýšľať, že ktorý film z mojej topky uvoľní miesto tomuto trháku. Ale po prvom zhliadnutí som prekvapivo pociťoval mierne sklamanie a pocit, že mi v tomto filme niečo chýba. Pritom pozitív to má požehnane, a to hlavne neskutočne nabúchaný vizuál, energickú hudbu a výborný príbeh bez vyslovene čierno-bielych charakterov. Svet Azerothu je spracovaný veľkolepo a takmer každý záber prináša prvotriedny epický zážitok. Postavy a ich predstavitelia sú zväčša typovo dobre zvolený, len sa mi pri niektorých z nich až tak nepozdávalo rozloženie priestoru vo filme (priveľa času pre pritepleného Khadgara, a naopak, pomerne málo pre Durotana). Postavy orkov sú napriek svojej digitálnosti spracovaný vynikajúco aj po emočnej a charakterovej stránke. K dokonalému zážitku mi tak chýbali "len" dve veci. Trochu dlhšia stopáž, pretože film sa mi zdal trochu skratkovitý a neúplný, a taktiež by v neuškodila R-ková prístupnosť, vďaka ktorej by vynikli inak celkom dobré, ale málo drsné bojové scény. Ak niekedy vznikne rozšírená alebo režisérska verzia filmu, v ktorej sa tieto dva prvky napravia, tú piatu hviezdu dám bez váhania a s radosťou. 80%. ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba a povedenej vizuál nemůže vynahradit naprosto nezvládnutý projekt po stránce řemeslný. Editing, tempo, herectví, scénář, kamera, naprosto základní filmové postupy se hroutí a film to sráží. Moje rada - pokud uvedete lokaci a použijete establishing shot, zůstaňte v té lokaci alespoň 20 vteřin, jinak nemá smysl establishing shot vůbec dávat do filmu, a už vůbec takovejhle skok nedělejte 4krát za sebou, a už vůbec ne na začátku filmu, kde musí být tempo volnější. Přece nemůžete mít divočejší editing v úvodu filmu než ve finálním střetu. Ale to je jenom špička ledovce. Film zklamal. O to víc že jsem hardcore fanda Warcraftu. Dávám 4/10, nicméně si dovedu představit, že člověk Warcraftem nepolíbený (zato kvalitním filmem políbený) odejde po 30 minutách. ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Tak tuším to bolo oveľa zábavnejšie hrávať ako vidieť. A viac mi bolo sympatickí Orkovia ako ľudia. To sa mi za roky hrania ani raz nestalo.. 2* ()

Kucino 

všechny recenze uživatele

Na tento film som tešil asi ako na žiaden iný doteraz predsa len som na Warcrafte 3 vyrastal, no možno to bola chyba z dôvodu, že Warcraft 2 som nikdy nehrával a teda dej si ma moc nezískal. Jediné čo na filme stálo za to boli bitky a efekty. No Warcraft ako taký má vysoký potenciál a už sa nemôžem dočkať kedy na plátna príde princ Arthas, plamenná legie a Illidan Stormrage! :) ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Co říct o filmu není vcelku jednoduché, zkusím to zkrátit jak jen to půjde. Vizuální efekty jsou velmi dobře a hned vás pohltí do děje, to ovšem moc neplatí o hudbě, kde bych trošku přitvrdil. Z příběhu moc neprozradím, ale prostě nemám rád filmy, kde již v názvu víte, že nejde jen o jeden díl filmu. Při sledování ve vás prostě vznikne tohba přijít domu a nainstalovat hru (mě to přešlo později večer u piva). Jinak vcelku smíšené pocity a někdo říká že to čekal lepší, ovšem já jsem to čekal horší než bylo. Jen doufám, že se z toho nestane seriál a časem nebude hlavní hrdina Diesel či the Rock. 75% ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Od začátku se pořád něco děje, trikově je to na špičkové úrovni, casting velice povedený. Dialogy jsou takové - no herní. Nehrát původní Warcraftí trilogii, třeba by se mi to nelíbilo tolik. Ale že jsem jí hrál, hodnotím film vysoko. Blizzard si pohlídal, aby se děj držel hlavní linie a příběh není dojebaný nějkou umělou love story, zbytečnými vtípky nebo něčím podobným. Viděno v kině s titulky. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama