Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Film vám bude vyprávět příběh o dvou znepřátelených rasách, které spolu bojují od pradávna, ale vezme to hezky od začátku a se zaměřuje na dobu kdy se ještě neznaly, na první střet. Vše začalo tím, že si Orkové temnou magií zničili svou zemi a tak je napadlo, že se přestěhují do jiné. Příhodně byli pozváni zrádným Medivhem, stejně jako migranti do Německa a stejně tak začali nový svět rabovat a pustošit, jelikož je to jejich přirozenost a jinak to neumí. A tak strýc Lothar vzal meč a šel na steč. Je to příběh plný násilí, nenávisti, magie, lásky (obou druhů), zrady. Pro fanoušky knih či her to je dobrý film a pro nazasvěcence jen další fantasy s pěknými efekty a tuctovým příběhem. Mě to přišlo povedené, až na pár nesrovnalostí, ale to nevadí. Zpracování Orků a kostýmy jsou skvělé, herecké výkony také dobré. Za mě tedy moc pěkný úvodní výlet do Azerothu a moc se budu těšit na dvojku. Hodnocení: 78/100. ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem miloval a jako hráč jsem s ním strávil desítky hodin, ať už s jeho strategickou nebo MMO verzí. Pravda, ty časy jsou už dávno pryč, ale protože šlo dost možná o můj nejoblíbenější herní svět, těžko mě mohl tenhle film nechat chladným. Trailery se mi moc líbily - slibovaly věrnost vizuálu předlohy a neskutečný počet pomrknutí na věrné hráče. Obavy však byly na místě. A byly liché. Duncan Jones je totiž srdcař a vedle toho naštěstí taky neskutečný šikula a do Azerothu vás přenese s neuvěřitelným elánem a lehkostí. Jasně, ten svět je možná umělý, ale vůbec to nevadí, protože je nádherný. A je to něco, co jste v kině zatím opravdu neviděli. Poetika herního světa s přehledem zachována, vedle toho film staví taky na parádním scénáři. Čekal jsem bezduchou, pitomou rubanici. A ano, Warcraft není žádným filosofickým dílem, ale je poctivě kladen důraz na postavy, (kterých není málo) všechny mají ale jasné motivace a jejich chování šlape bezproblémově. Tvůrcům se s prstem v nose daří tvořit osudové, dojemné a napínavé momenty. Nestihnete se ani rozkoukat a už je konec. A vy budete chtít víc, protože příběh je rozjetý fenomenálně a já osobně si sequel vyloženě žádám. Takováhle pecková fantasy tady nebyla pořádně dlouho a v pohodě nakopává prdel všem třem přestřeleným Hobitům. Ať už jste s touhle sérií strávili dětství, nebo ne, běžte do kina a poděkujte Duncanovi za to, ze se tak neskutečně nadřel a výsledek je tak strašně parádní. P.S. Těším se na režisérskou verzi. Nedělalo by mi problém strávit v kině o hodinu déle. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Neskutečně, ale neskutečně špatně zvládnutý film, ve kterém ani samotný Ragnar mnohdy nevěděl, co dělá. ()

Fronix 

všechny recenze uživatele

Pre nás čo poznáme príbeh,čítali sme knihy a hrali hry je tam pár detailov,ktoré teda aspoň mne hrozne vadia.Napríklad Orgrim je z klanu Blackrock nie Frostwolf,Dalaran by mal byť ešte na zemi,Lothar nemal syna,Khadgar mal po súboji s Medivhom zostarnúť a pod.Čítal som článok kde sa tvorcovia vyjadrili že takto je to viac ,,cool´´.Neviem ako im ale mne to tak rozhodne neprišlo.Myslím že tieto drobnosti sa dali spraviť aby to bolo presnejšie podľa predlohy a my si prišli na svoje.Ďalej ma sklamalo že tam nebol ani jediný raz spomenutý Sargeras,ktorý konal skrz Medivha a o Blackhandovi ani nevravím. Naopak čo ma prekvapilo bolo veľmi dobre spracovanie okolia a kúziel podľa hry a samozrejme murloc.Má to ešte teda svoje rezervy každopádne som veľmi zvedavý na pokračovanie. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tak, přátelé... Warcraft je má oblíbená hra a na jeho filmové zpracování jsem se těšil, jako nikdy na žádný jiný film. Z traileru zřejmě každý postřihne, že efektama film rozhodně nebude šetřit, ale zde se znova ukázalo, že kvalitní trailer není ani z daleka zárukou pro kvalitní film. Film Warcraft zrovna nečíší známými herci, to je ale jedno. V tomto případě mi však z herců vadil představitel hlavního hrdiny Travis Fimmel, kterému jsem neměl chuť fandit. Jeho postava byla zahraná hrozně nesympaticky, neherecky. Hrdina, který ví všechno a všechno udělá. Jako v pohádce. Tím se dostávám k hlavnímu problému filmu. Snímek není rozhodně žádný blockbuster. Je to ve zkratce pohádka, která špatně začíná a dobře končí. Totální selhání je však scénář, který snad napsaly malá děcka. Jestli se těšíte na pořádné bitvy mezi lidmi a orky, tak se raději netěšte, poněvadž zde nic takového není... tedy, pokud nepočítám ty úsměvné pokusy o bojové scény, které mě spíš rozčilovaly, než potěšovaly. Ve filmu dále nefunguje vztah mezi divákem a herci, který tam prostě není. Již zmíněný hlavní hrdina je tragický, Medivh předvídatelný, král je zbytečný a postava Pauly Patton byla ve filmu víceméně zbytečná. Nekoná se zde ani žádná love story. Film vás ani pořádně neseznámí s fiktivním světem Azeroth. Záběry na města ze shora jsou vyloženě kopírkou z Pána prstenů. Film vlastně vám nedá nic nového. Orkové jsou výborně stvárnění, to je ale všechno. Nic víc tu není.... žádný scénář, žádní herci, žádné zvraty, žádná zápletka, prostě nic. Celý děj je předvídatelný. Z mého pohledu se jedná o čistý propadák, který bych nechal filmaře zaplatit. Blizzard se u mě rozhodně zhoršili, když značku své největší hry prodali takovýmdle neumětelům. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

No vypadá to jako loutkovej film nebo animák ve 2D. Veliká sračka! To se může líbit snad jen malejm dětem, který rodiče nekoupili novější hru s lepší grafikou...? Ty wogo, to snad kreslili číňani pastelkama nebo co, otřesné. Děj to nemá žádnej, spíš trapná a křečovitá komedie a parafrázena na fantasy film. Na např. Pána prstenů to má ztrátu několika světelných let. Tragédie. Jedna hvězda z nostalgie za hrou. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem si říkal, jak by asi s dnešními technologiemi vypadal Pán prstenů? Výprava a triky jsou parádní. Líbilo se mi také nabrané tempo ke konci. Jenže scénář je čisté seriálové béčko, souboje nepřehledné a kvůli dětičkám často bez koulí, originální nápad aby člověk pohledal a herecká sestava byla pravděpodobně hodně přizpůsobována rozpočtu. Celkově vzato jde o ucházející pohádku, na kterou si ale pravděpodobně za měsíc nevzpomenu. ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Vizualizace, prostředí a akce to je tady fantastický uděláne a atmosféra to tady nemá chybu pokud k tomu přistupujete jako k fantasy. Ale tady jde o mega herní sérii a tady už to takové růžové není strašně se pospícha a spousta věcí tu je zjednodušeno. Ale nadprůměr to zaručeně je. ()

kolik27 

všechny recenze uživatele

Již jsem našel spoooustu fandů ze slavného herního světa, kteří hltají hru víc než je u IT komunity únosné a bohužel jsem našel i velmi záporná hodnocení ... Pro ty z vás tu mám menší přiomínku: "vyndejte si hlavu z řitě" (resp. od mezižidle s klávesnicí), vim že je to určo nepřekonatelné, aaale přeci ... Dále - nasměrujte vaší k smrti znuděnou, místy nechutně oteklou a zarostlou držku (myšleno obličej, ne váš pupek co vám brání k přisunutí se ke stou ještě blíže) směrem do města za kulturou, ano opravdu se tam neplní žádné "kvesty", a užijte si věc které se řiká KINO. Za mě velmi zajímavé. Natažené na pokračovíní, které když mírně máčkne na pilu, tak sfoukne i jiné gigantické "X-logie" do kapsy. Největší problém zde bohužel asi bude, že většina fandů hry trpí hemeroidy, nadímáním, NEnavštěvovéním zrcadla a sprchy. Tudíž nechtěj mezi lidi (orci naštěstí ještě nemaj kina) a podpora filmu legální cestou bude něžně kulhat ... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

WTF něco tak teplýho jsem dlouho neviděl. Kdyby to mělo alespoň koule. Teď abych hledal toho vola, co mi řekl že je to něco jako pán prstenů. Ten chlap musí zemřít. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

O hře nemám ani páru takže to beru jako další fantasy na trhu... Kvalitní trikové zpracování a zápletka která mě nenadchla ale ani neurazila... Kdybych to měl srovnávat s LOTR nebo Hobitem tak WoW je mnohem slabší ve včech ohledech.. Líbil se mi Guardian když se proměnil vlivem felu a taky paula pattong jako Garona.. Tři hvězdy, ani o chlup víc... ()

minima 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. V zásadě jsem se nenudila, ani jsem neméla pocit ztraceného času. Ve srovnání s trailerem (který mě teda odpuzoval neskutečně) je to vlastně příjemné překvapení, ale že bych to třeba chtěla vidět ještě někdy, se říct nedá. Prostě za mě průměr. 5/10 ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Paradoxem je, že pokud by byly postavy ve Warcraftu kompletně CGI, měl by film pravděpodobně mnohem lepší výsledky. Fimmel hrál jako jediný celkem dobře, ale bohužel, nedokázal se vyprostit z role Ragnara. Zbytek hereckých výkonů skutečných herců za moc nestál a za střih v některých sekvencích by měl někdo dostat bičem. Kdo vybral Fostera na Medivha musel být snad zkouřený. Na tenhle charakter se hodil asi tak jako Dominic Cooper na roli krále. Cooperovo ploché hraní mě ve Warcraftu iritovalo nejvíc. Místo věrohodného vůdce jen loutka čtoucí scénář. Jak jsem fanda Aliance tak tady jsem Hordě tleskal, jelikož se na části s nafiflenými Alíky 90% času nedalo koukat. (To jak kostýmově zprznili elfy nikdy nezapomenu.) Warcraft uplným propadákem nebyl, ale na to, jak dlouho se na něj čekalo, byl film hodně nedovařený. Tak či tak se těším na jeho pokračování. Snad si tvůrci vezmou z kritiky nějaké ponaučení a do kin nepošlou další polotovar. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

O hre warcraft nemám ani tušenia, beriem to len ako film. Lenže po čase zisťujem, že tvorcovia trocha rátali s tým, že budem vedieť o čo ide. Po trikovej stránke je to skvelé, horšie je to s postavami - chýba mi im hĺbka, všetko ide iba po povrchu... ()

XXXXXXXX 

všechny recenze uživatele

Ork sem, ork tam. Člověk sem, člověk tam. Zrádce sem, zrádce tam. Fel sem, fel tam. Visuál ok, kostýmy ok, hudba ok. Ale ten příběh a motivace některých postav. Ehm... A nezapomínejme i na klasicky slabší vyústění příběhové linky a nečekaně i otevřený konec. Warcraft opět potvrzuje nepsané pravidlo: "Když film podle počítačové hry, tak buďto sračka, nebo maximálně lepší průměr. Škoda, ty animované CGI bitky chvílemi měly i něco do sebe. ()

Murphy123 

všechny recenze uživatele

Tak protože znám Azeroth jako své boty a stokrát jsem jej prošel skrz na skrz, nezakrývám, že můj komentář je všechno možné jen ne objektivní. Je jasné, že film ukázal ze světa Warcraftu jen nepatrný zlomek toho všeho co my známe. Ano, dialogy, rozhovory mohli být lepší , hlubší...nebyl prostor a čas vytvořit si pouta k postavám, lépe je poznat, přiblížit je divákovi. Ano, opět jsem sympatizoval s Hordou, a nejzajímavější postava i herečka byla Paula Patton. Mohlo to být lepší. Ale i tak, jsem si tento film užil a pro mě to byla výborná zábava.. Každopádně....byl to první střet....a budou další... ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Jinodimenziální migranti, co zovou se Orkové, jdou dělat bordel jinam, ačkoliv vlastně ani neví, jako to mezi sebou mají co do hierarchie a morálky. Lidi ze Sedmi království (kde jen už jsem to slyšel???) se (ne)kámoší s trpajzlíky a elfy (kde jen jsem to viděl???), ale prvotřídní friendování to není, to fuckt ne... A pak tam je taky jeden Viking (on mu nikdo, ty woe, neřek, že má hrát tuhle roli krapítek jinak a zkusit použít jinou mimiku a pohyby?!?!!?) a čarodějný zrádce (nějaká přízeň se Sarumanem?) a nazelenalý Plaváček a nesnesitelné digitální kulisy, až se z toho jednomu špatně dýchá a...a...a...a...a už dost. Na víc než na dvě cípaté (nebo ještě lépe cypaté) to zkrátka vyšponovat nende. Škoda. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Ach jak strašně mi to připomíná Game Of Thrones. Chápu, že filmy musí vydělat, ale prostě tohle nepochopí nikdo, kdo nezná hru. Plus je do toho strašně zapleteno zbytečně moc citů, slz a emočního výcucu. Jednu hvězdu dávám za grafické zpracování, to je bomba! Jinak to prostě přijde jako spojení Pána Prstenů s Game Of Thrones, kde ukradli jméno slavné hře a jdou do boje o co největší vývar! ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho hodně zaskočenej. Po stránce vizuálního zpracování není vůbec co vytknout- dýchla na mě nostalgie a ozvěny dob, kdy jsem Warcraft hrál. Ale příběh filmu je strašně hloupej. A postavit film jen na CGI, motion capture a mnoha dalších vizuálních efektech s tím, že se scénářem a dějem si už není potřeba tolik lámat hlavu, je hodně naivní přístup. I když fantasy a sci-fi miluju, tak tohle mě i přes všechny ty vizuální efekty strašně zklamalo. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Haha musím se přiznat, že verbaluv komentář mě zase totálně rozsekal. :) Co se týče mě tak chci říct, že hru jsem nikdy nehrál a knihy taky nečetl. Uvědomuji si, že to je legenda, ale prostě mě to minulo. Takže jsem od toho nic nečekal! A musím říct, že to byla pecka. Bavilo mě to. Jediný důvod proč nedám max hodnocení je ten, že když si vzpomenu na LoTR, tak si člověk uvědomí co to je strop. Jo a vizuální stránka na jedničku. A efekty mi vůbec nevadil, tak jako třeba u Hobbita, naopak tam podle mě seděli jak prdel na hrnec. Doufám že bude další díl :) ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama