Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

LordArthas 

všechny recenze uživatele

Mám tu lidi co netrpělivě očekáváji moje hodnocení Warcraftu... Prvně řeknu, že ten film rozdělí diváky na určitě tábory...lore her je jeden tábor...uvolnění se z okovu lore her druhý a pak ty lidi co nejsou tímto políbení. Toto je zadadni dělení, které při filmu vznikne...mám názory všech těchto táborů... Já zastávám jako vždy ten, který bere v potaz vše možné...bratr je nepoliben a kámoš zastánce lore Her. Bratrovo hodnocení po filmu...super...dvě věci mu přišli urychlené, ale hodnocení 80% a pak zvyseno na 82%...Kámoš tomu dává mezi 60-70% vzhledem k mezeram v lore her a případnému zpraseni lore v dalších filmech. Moje hodnocení není 100%, v zásadě se jedná o pripravnou půdu pro další filmy a faktem je, že by filmu slusela daleko větší stopáž (ideálně tak hodina navíc) na druhou film netrpí nudnymi momenty, emoce super, herecké výkony dobré po super až skvělé. Za mě 90%, já si to užil...100% to nedá ani na domácím nosiči, ale pokud je člověk schopnej rozdělit lore her a filmů, tak se jedná o výtečný zážitek...ale pozor dej se dá odovodit, takže se připravte, že se bude umiiiirat :-D ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady. 10 let čekání se naplnilo. Na straně aliance podal výborný herecký výkon Travis Fimmel představitel udatného Lothara, který se bitev rozhodně nebojí. Touhou po pomstě nasycený přivádí k očím mým filmový zážitek a nádech magie, který mě na celém Warcraftu baví nejvíce. Když se prodíráme dějem v územích bájného Azerothu, bloudíme mezi osudy zástupců obou stran, utvrzuji se v myšlence, že zpracování a efekty se mi více líbí u Hordy. Tato myšlenka je podpořena vysáváním energie, kterou vůdce hordy Gul'dan provozuje při důležitém souboji. Nesmím také opomenout Paulu Patton, (jež mi ve filmu připomínala Jennifer Lopez), která podala celkem solidní výkon s kapkou svůdnosti. Na plné hodnocení to určitě není, ale pro všechny milovníky fantasy, zapařence hry WOW a vyznavače akční scén by tento snímek neměl být opomenut. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě musim podotknout že jsem nehrál hru nikdy jsem se o to nezajímal,ale přesto jsem na film zašel ze zvědavosti ,bylo to slušné vizuální stránka skvělá o tom žádná obsazení ušlo a to je tak vše .Sice ano hodně toho bylo digitální možná vše(až na lidi) film byl hlavně moc uspěchganý a v hodně momentech nudný. 6 /10 víc si tomu dát nedokážu ušlo o ,ale mělo to mouchy,slušný film to je..rozhodně bych ale si netroufnul říct že to je nějakej nej film za posledních 5-10 let..6/10 nechci 2 díl ()

Shark0561 

všechny recenze uživatele

Nic takového jsem ještě neviděl. Audiovizuální orgie po celou dobu. Hrňte to do mě pod tlakem. Tento film nemá obdoby. Jen je škoda trochu slabšího začátku, nebo že i takový ignorant jako já si všiml místy slabších hereckých výkonů, ale jen párkrát. 5/5 i přes herecké výkony, protože kam se na to hrabe Avatar nebo celé marvelovic patlaniny. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé fantasy v štýle Hobita či Pána Prsteňov. Duncan Jones ma prekvapil Zdrojovým kódom a teraz ukázal, že zvládne aj blockbuster, čo z neho robí jedného z najtalentovanejších režisérov súčasnosti. Potešilo ma, že Fimmel dostal priestor v takomto projekte a určite si získal ďalších fanúšikov. Príbeh bol zaujímavý, efekty a akcia nadupané a postavy skvelé. Každá z nich mala svoje opodstatnenie a svoj príbeh. Prekvapujúco zomrelo dosť z nich, čo však ku kvalite filmu len pridalo. Teším sa na pokračovanie... 80% ()

D.o.D 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil nejít do tohodle filmu s nějakým předsudkem. Vyšlo to. Akorát to stejně nepomohlo. Dlouho jsem neviděl takovej příběhovej zmatek jako v první půl hodině Warcraftu. Druhý dějství to trochu srovnalo, ale třetí zas zašlapalo do země. Špatnej pacing, postavy bez motivací, vášně a lidskosti. Rádoby příběhový "milníky" bez jakéhokoli smyslu, důvodu a hlavně dopadu, proto "milníky". Citové vydírání od prvních dvou minut (jediná postava, která se dá označit jako protagonista a projde dokonce i nějakou změnou (character arc) je takto postavená. V půlce filmu musí být každýmu jasný kdo je skrytá horzba... Atd... Mohl bych jet hodiny. To je jen příběhová stránka. Proti technický stránce nemůžu až na pár míst "bluescreen blues" (čti nereálně působící a strašně vypadající prostředí proti hercům jako ve Star Wars: Epizoda III) říct nic špatnýho. Snad jen rozhodnutí animovat Orcy, atd, jako typický animovaný film a snažit se pak ty pohyby prodat proti reálným hercům mi nepřišlo úplně zdravé, ale jinak asi nic. Chvílema film vypadá jako návštěva v hračkárně. Ale je to styl her, takže jsem ochotnej to odpustit. Samotný herectví je chvílema hodně na hraně. Neříkám, že jsem se vyloženě nudil, ale nevzpomínám si, že bych se u nějakýho filmu tak často díval na hodinky a doufal, že už bude konec. Jak už jsem napsal nahoře: Divný/špatný tempo. Musím ale vyzdvihnout samotnou animaci Orců a jiných příšer, ta byla dokonalá. Bohužel vůbec nesedí s life action porcí filmu. Animák by byl lepší. 4/10 ()

EnderWiggin 

všechny recenze uživatele

Svatý Durotane, zbav nás zlého filmu... Veliké sklamání. Děj stupidní, vizuálni efekty umělé, kostýmy levné, všechno vykradeno z jiných filmů, postavy nic moc, logika nikde, herci, scénař, režie, všechno velice slabé... Vlastně jsem čekal něco podobné, jedině csfd.cz slibovalo více než 80%. Zlé, zlé, zlé... ()

Garros 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem čekal dobrých 5 let... Jako fanda Warcraft strategií, World of Warcraft a Blizzardu všeobecně tento film skvěle splnil moje očekávání a už se teď se nemůžu dočkat dalších pokračování a doufám, že nebudou jen 2. Tohle otevírá dveře naprosto novému, úžasnému světu, na který je radost koukat. Děkuju Blizzarde za nostalgický vzpomínky, ať žijou starý dobrý pařmenský časy. 5* ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem hardcore fanoušek WoW, strategie Warcraft mě bavily a tak jsem se na tento snímek těšil celkem dost. Dlouhé čekání se nakonec vyplatilo. Už jenom fakt, že se pod toto dílo podepsal i sám Blizzard napovídá, že to rozhodně není špatný film. Děj je celkem jednoduchý, nicméně nenudí ani chvíli a ty dvě hodinky mi v kině utekly jako voda. CGI orkové jsou naprosto dokonalí a hlavní záporák Gul´dan je pro mě jedna z nejlepších postav celého filmu. Má skvělý hlas, vzhled a je z něj cítit obrovská síla a temno. Stejné charisma bohužel nesdílí herečtí představitelé lidí. Dominic Cooper jako král Llane je naprostý propadák a ani Ben Foster jako Medivh mě úplně nepřesvědčil. Malou výjimku tvoří Travis Fimmel alias Lothar, ale i ten má své slabší chvilky. Toto mě tedy přivádí na myšlenku, proč nebyl CGI celý film. Orkové, trpaslíci i elfové byli, proč ne lidé? Osobně si myslím, že přítomnost lidí-herců sráží film o jednu hvězdu níže. Jinak se ale jedná o povedenou herní adaptaci (možná i jedinou), kde i občasní hráči najdou skvělé Easter eggy, které jim připomenou jejich oblíbenou hru. Plusový bod navíc si zaslouží i poděkování režiséra účastníkum BlizzConu 2014, za jejich řev "For Horde!!!" a "For Alliance!!!", který nakonec ve filmu zazní. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk neovlivněn žádnou předlohou jak počítačovou, tak knižní musím říct, že se mě film velmi líbil. Z mého hlediska jedno z nejlepších aktuálních fantasy a po Hobitovi opravdu znovu nadzvedlo tento žánr, nemůžu se dočkat pokračování. ()

Mrs.SMEGhead 

všechny recenze uživatele

Po tak dlouhé době čekání na tento film jsem opravdu chtěla vidět víc... Zpracování filmu? Místy mě údiv zařezal hluboko do sedačky jindy jsem měla pocit, že koukám na Cestu do pravěku... Děj? Chápu, že do filmu se nedá obsáhnout celá kniha, natož všechny, kterých se film týkal, ale důležité by se vynechávat vážně nemělo. Závěr je pro mě takový, že na pokračování (bude-li nějaké) se už určitě nepotáhnu až do Prahy a zda-li půjdu do kina si ještě hodně rozmyslím. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Moje dosavadní obavy, že nějakej ne moc zkušenej blbeček udělá z mého oblíbeného titulu sračku se nakonec nestaly. Na filmek jsem čekal šest dlouhých let a musím říct, že nedopadl vůbec špatně. Travis aka Anduin Lothar se mi velmi zalíbil, jelikož je to herec, který umí zahrát válečníka, Paula je nádherná i se zelenou barvou a minitesáky a má vskutku dokonalý herecký um, všichni orkové se mi naozaj líbili teda krom Blackhanda, který jaksi vůbec neodpovídá předloze a moc jsem si oblíbil pana Schnetzera jako Khadgara a jinak celý film moc dobrý. Muž se v kině opravdu nenudil. ()

the.thomas 

všechny recenze uživatele

Film splnil, dokonce i předčil moje očekávání, takže jsem z kina odcházel spokojený, ovšem s touhou po druhém dílu. Pro člověka neznalého her, nebo knih Warcraft, bude film asi trošku ztrácet na zajmavosti. V kině jsem se dostal pouze na promítání ve 3D a s českým dabingem, takže až to zhlédnu v orginále a v technologi po které mě nebolí oči a hlava, možná přibude i ta pátá hvězda :). Nevím, jestli se mi to zdálo, ale Guldan měl snad stejný hlas jako ve hře, což mi přišlo celkem vtipné. Jestli si dokáží další díly udržet aspoň tuhle úroveň, bude to super podívaná. ()

iDrake 

všechny recenze uživatele

Na Warcraft jsem se docela tešil, sednul jsem si do kina, ještě jsem začal vtípkovat, že to bude popkorňák, začátek se mi líbil, dobrá reklama na blizzard, slušná úvodní muzika, akorát mi přijde ten děj takový trošku uspěchaný, člověk si vůbec nestihne užít žádné detaily. Nejlepší jsou kulisy u orků, vždy v pozadí někdě grom a killrog :) Film jsem viděl, už asi 3 krát, pár scén se dá koukat skoro pořád dokola, for the horde :) Akce mohlo být trošku více, někdy to vypadá, že orkové lidi zašlapají do země, jindy se s nima zas mazlí. Je tam docela dost Eastereggu pro znalce warcraftu asi 7-8, možná víc, pořád jsem všechny nenašel :) Film mohl být tak o těch 40 minut delší, to by měla být rozšířená verze, aby si to člověk více užil. Po odchodu z kina jsem měl rozporuplné pocity, protože, některé věci se mu líbily jako orkové, magie , docela i muzika, jiné méně, něco tomu chybělo. Problém warcraftu je, že je to zaprvé děláno trošku jako reklama na blizzard, za druhé se nám chce zalíbit, tak že bere od všeho něco, ve výsledku pak neviniká v ničem. Děj je jednoduchý, efekty jsou docela pěkné, když člověk chce víc, tak autor mu to utne a jede se pořád dál. Pokud se to vezme jako celek, tak to není špatné, 80 procent, chybí tomu trošku čas se někde porozhlédnout, někam se vžít a víc si to užít. Co se týče pokračování jsem docela zvědav co nám Duncan přinese, příběhů je tam na několik filmů, problém je stereotyp, ale duncan trochu prokázal, že dokáže dát nějakou přidanou hodnotu ve formě trošku pozměneného příběhu a vymyslet nějaké svoje provedení, pokud dokáže přijít v pokračování s něčím novým, tak si film užiju. ()

Kamy 

všechny recenze uživatele

Naozaj ťažko hodnotiteľný film, lebo napriek tomu, že ma naozaj veľmi bavil, a technicky a herecky je to tiež super, beriem na vedomie, že má chyby. V prvom rade, človek ktorý nepozná svet bude pravdepodobne dosť zmätený z množstva postáv a názvov. Zároveň príbeh ide miestami až veľmi rýchlo a niektoré scény na seba dosť zle nadvezujú. Je proste vidieť, že bolo z filmu vystrihnutých 40 minút záberov. Preto sa veľmi teším na režisérsku verziu. Ľudia, ktorý ale Warcraft vôbec nepoznajú si môže z hodnotenie odrátať jednu hviezdičku. ()

schluke 

všechny recenze uživatele

No já jakožto osoba, která několik let prožila nolife hraním této záležitosti bych rád toto označil za splnění všech mých vlhkých snů :) ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Jedinou chybou tohto filmu je príbeh robený spôsobom nudných a hlavne zdĺhavých, zbytočných rozhovorov.... Inač k tomu nemám žiadne inšie výhrady. A zbytočne rýchlý začiatok. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

For the Vikings, teda For the Horde! Presne na takúto fantasy kúzelnícko-bojovú akciu som čakal od čias prvého Pána prsteňov. Hoc som dúfal, že to prinesie nový film na motívy mojej môjho srdcového Zaklínača (2017), predbehol ho Warcraft. Hlavná dejová linka veľmi jednoducho pochopiteľná (príbeh nemal čím extra oslniť ale o to tu ani nešlo) aj pre nehráčov a neznalcov sveta, drobné odkazy zase určite potešili fanúšikov série. Všetky CGI postavy boli zmáknuté tutti frutti, o to viac som mal po filme chuť vidieť takýto film v kompletnej produkcii Blizzardu v ich plne animovanom kabátiku...ich videá a animačky sú legendárne a vymakané do najmenších detailov. Celkový pocit bol ale super, kúzlilo sa vo veľkom, mlátilo sa, aj občas hláškovalo, zabavil som sa proste výborne až mám chuť prebehnúť sa mapami Warcraft 3 a tento krát si dať majzla najmä na príbeh. Travis Fimmel bol výborný, sledujem ho dlhšie v seriáli Vikingovia a tieto role bojovníkov mu idú krásne od ruky. SOUNDTRACK: Pri prvom hodnotení soundtracku som nebol moc nadšený, ale pripisujem to jednej zásadnej chybe ktorú už nespravím. Soundtrack som počúval v aute...Obrovská chyba. Teda, zostávam verný tvrdeniu, že hudba nie je príliš ikonická, stále je to v podstate priemerný soundtrack. Vo filme však bol fantastický a následne v slúchadlách som si ho patrične užil. Pár skladieb je z hier, zvyšok spravený pre film, no je to dobre odvedená práca a počúva sa celkom dobre .Možno si nezapamätáte žiaden motív, nenájdete tam nič co by ste si mohli pohmkávať ako main title z Braveheartu no Warcraft OST neurazí a verím, že sa k nemu ešte pár krát vrátim. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama