Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Warcraft je verný hre - postavičky, mestá, architektúra sedia a je zaujímavé vidieť známe lokality z hier, kde ste strávili stovky hodín času. Ak videohry nepoznáte, čaká vás ťažšia úloha. Postavy sa hemžia naplno, sypú sa ťažko zapamätateľné mená, povolania tiež na prvú nepochopíte. Sem tam je tu nejaký mocný mág z veže, ktorý si nabíja energiu v modrej kvapaline. Neznalcov neprekvapí dej. Nastolený konflikt brániacich ľudí a útočiacich orkov, frakcie, velitelia, kódexy. Horda sa chce zachrániť, putuje preč. Dlhé scény krutého správania netvoria sympatie. Konkrétni ľudia i orkovia sú uvedení zbrklo a niet času na rozvoj, hoci ich čakajú fatálne osudy - niektorí môžu padnúť - iní musia prežiť. Ste hodení do diania, ktoré nebudete chápať, ale fanúšikovia budú nadšení, že sa objavil iný známy ork. Na plátne sa odohráva digitálna fantasy, ktorá nemá prepracovaný dej či jednotlivých hrdinov. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Warcraft jeden s tých filmov, na ktorý som dosť dlho čakal. Už v roku 2006 sa písalo a hovorilo, že s ultra známej a úspešnej hernej série bude film. Trvalo to desať rokov, ale nakoniec som sa nie len ja, dočkal. Aby bolo jasné, Warcraft som hral, ale nemôžem povedať, že by som sa radil medzi jeho skalných fanúšikov. Poznám pár postav, pár miest a Arthasov príbeh považujem za jeden z najlepších a dúfam, že sa ho v pokračovaniach aj dočkáme. Ale dosť bolo kecania prejdime k filmu. Som rád, že si dal Blizzard záležať na tom kto ten film natočí. Nakoniec padol svet Warcraftu do rúk šikovného Duncana Jonesa, ktorý nám dal dve dobré sci-fička. Sám je fanúšik hernej série a aby lepšie pochopil látku aj Duncanov team, dal im jednoducho trošku toho Warcraftu zahrať. Problém pri Warcrafte bol spočiatku veľký. Ako preniesť hernú sériu na plátno, kde je hromada postav a príbehov ? Duncan siahol po prvých dvoch hrách a osekal film na fungujúce minimum aj pre divákov, ktorý sa s hrou nestretli a vo výsledku tu máme jednoduchý, ale fungujúci film, kde postavy majú jasnú motiváciu. Navyše každý s postáv ma svoj priestor, takže nikto tu nesplynie s davom. Síce by postavy mohli byť prepracovanejšie a mohli by mať ako aj samotný príbeh väčšiu hĺbku, ale na dve hodiny a prvý film to stačí. Najviac ma potešilo prepojenie herného sveta na plátno. Ten svet je vizuálne odlišnejší ako také filmy zo Stredozeme alebo Hra o tróny. Warcraft si drží svoj vizuál pestrých farieb a herných záberov o to viac poteší, že sa samotný orkovia a svet orkov podaril a funguje na plátne aj po boku živých hercov. Orkovia sú proste fantastický živý a veľkú zásluhu ma na tom aj Weta od Pána prsteňov. Akcie je dosť, takže nuda nepríde a tempo sa od začiatku moc nestratí. Veľká výhoda filmu je aj to, že postavy nie sú predvídateľne, teda aspoň ich osudy. O to viac potom funguje napätie. Jedna zo slabín filmu je Casting, ktorý nie, že by sa nepodaril, ale nie je tak výrazný (Travis Fimmel akoby len zopakoval rolu Ragnara s Vikingov) a ľudské postavy ostávajú v tieni orkov (a to doslova). Taktiež aj Ramin Djawadi s jeho hudbou ma moc neoslovili. Čakal som nejaké výraznejšie motívy, ktoré si myslím, že by tu padli ako uliate, ale zas nie je to až tak zlé, že by sa samotná hudba medzi zvukovými efektami strácala. Aby som to zhrnul, máme tu ďalšiu hodne fajn Fantasy ságu, ktorá síce nezaparkuje v rebríčkoch pred Stredozem a Hru o tróny, ale ďalšie filmy kludne môžu pozdvihnúť svet hordy a aliancie na vyšší stupienok. Vojna sa iba začala. Obľúbený soundtrack: Warcraft, Honor, Lothar, For Azeroth. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem se koukat na jeden zátah. Podobnou prázdnotu a omšelou žánrovou sebereflexi jsem onehdy pociťoval u Království nebeského, kde také výsledek naprosto neodpovídal ambicím dalece překračujícím meze prostého letního blockbusteru. Warcraft je filmem od fanouška pro fanoušky, dějově svižným a vyžívajícím se v blíže nepopsaných zákonitostech svého fantastického světa a jeho řádu, ale divákům neznalým dané látky neřekne absolutně nic - snad jen kromě toho, že Pán prstenů je coby špičkový produkt fantasy zábavy na kinematografickém poli nezvratně nedostižný a že obzvlášť videoherní adaptace s podobně ořezaným schématem s více než rozostřenou kauzalitou jsou těmi úplně posledními námětovými zdroji, které by se mu měly šanci vyrovnat. Více než adaptaci knižních stránek film připomíná nesmyslně sprintující dvouhodinový trailer na herní verzi bez význačnějších charakterů, překvapivých zvratů nebo ustálené dějové příčinnosti a návaznosti. Jediným veskrze kladným jevem je pochopitelně vizuální zpracování, jehož kvalita se projevuje především v dech beroucí autenticitě majestátních Orků, a sem tam povedený hudební motiv, který udržuje bdění publika v mimospánkových sférách. První průšvih dosud neomylného Duncana Jonese je bohužel na světě... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se přemnoží efekty? Warcraft. Blbost, kterou můžou vymyslet fakt jenom v Americe. Že je to nějaká počítačová hra mně ani neříkejte, já hrál naposledy vláček a do smrti si s tím vystačím. Nikdo se tu s ničím nemaže, utíká to jako Bolt o zlatou, takže největší nepřítel sci-fi hovadin - nuda - se nekoná. Chtěl bych vidět natáčení, jak rejža sedí před zeleným plátnem a buzeruje senzory, aby nepřehrávaly a držely se scénáře. A chtěl bych taky vidět Páju Pattonovou večer u mě v pokojíčku. Má sice problémy s předkusem a její barva není zrovna nejzdravější, ale i tak je k sežrání. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Proč se mi to tolik líbilo? Je to vyložený splněný sen. Nejlepší fantasy od Pána Prstenů a nejlepší videoherní adaptace. Doug Jones ukazuje že je velmi talentovaný filmař a z Warcraftu se rázem stavá nejlepší videoherní adaptace. Příběh z traileru hodně připomíná Avatara nebo Úsvit Planety opic ale zdání klame. Spoustu geniálních zvratů dělá z tohoto filmu velké překvapení. Je to prostě legendární fillm. PS: Před tímto filmem sem Warcraft vůbec neznal a stejně sem si to užil ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jsem přišel o své IMAX panictví:). Přestěhovat se do Práglu má i své výhody a výsady, jednou z nich je IMAX. Můj první kino zážitek v tomto 3D ráji. Naprosto super zážitek jak obraz, tak zvuk, culil jsem se jako malý klučina - na 3D nepůjdu do jiného kina. Film dobrý, hlavně pro člověka, který hrál celou sérii (strategie) a ještě k tomu několik let na oficiálním serveru za 2hou (hned bo Black Division) nej PVE CZ/SK guild v té době PHGP (Drakthul). Poté jsem dosti migroval, racechangoval kvůli PVP (rating 2620 v 3v3). Dopadlo to dobře, jakožto fanda jsem spokojen a možná půjdu ještě jednou :) For The HORDE! [Imax 3D] ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Stanislav Šulc v E15 označil Warcrafta celkem trefně za pohádku pro velké i malé děti. Užijí si ji jak pařani původní předlohy, tak i ostatní milovníci fantasy a věčného boje dobra se zlem. Film je po řemeslné stránce prakticky dokonalý (i když nutno podotknout, že ve 2D to kouzlo bude asi o něco menší), příběhově vcelku povedený a až na pár klišovitých scén příjemně ubíhá. Nemyslím si, že by se mělo jednat o dalšího LOTRa, ale série získala tímto snímkem slibný potenciál a mou budoucí pozornost. Významně mi chybělo hlubší propracování obou světů a další druhy postav (kam se poděli archeři, peasanti, balisty, neřkuli více nekromantů a clericů, kteří by čarovali ty svoje bordely všude kolem?)... zaměření na hrubou sílu vs. všeho všudy 3 kouzlící charaktery mi přijde dost omezené. Možná mohla být stopáž filmu trochu více přející a tohle všechno rozkreslit, pak by to bylo zřejmě i na plný počet. Ale třeba se ještě dočkáme v dalších pokračováních. Takhle "jen" 80%. [IMAX 3D, 7.6.2016] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Za Hordu život položím! A já za ty roky čekání jsem čekal daleko větší nářez, ale rozhodně nejsem zklamaný. V prvních minutách byly pocity smíšené a chvilku trvá než si člověk zvykne na tu hromadu efektů. Dále už je to jízda a na vše se dá zvyknout. Pěkný příběh i zajímavé postavy, prostě jednoduše dobře zvládnutá žánrovka. Najdeme spoustu dobré akce, magie a scén, které si rád pustím znovu. Na druhou stranu mi přišla akce místy umělá a pomalá. Warcraft zafungoval jako lákadlo na pokračování dobře a budu věřit, že se v několika ohledech zlepší a dočkáme se u pokračování daleko větší podívané .. 7/10 = 75% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak Warcraft mě nebavil ani jako hra ani jako film. První střet byl zároveň můj poslední, víc jich fakt nedám. Ne jako vážně, absolutně nic mi neříká slang těch velkých potvůrek, co mají hnáty jak bagr. Příběh je triviální, jeden velkej zelenej (ne, není to Shrek) chce naši zelenou planetu, protože svou počůral tím zeleným čímsi a teď jim ta zeleň přebujela. Hudba nic neříkající orc-buran-beat. Herci, teda aspoň ti, kteří nepodstoupili počítačovou kožní vyrážku, nestojí za nic (s čestnou výjimkou Bena Fostera). Král byl vyloženě tragik (možná až v kině poznal, že měl hrát KRÁLE) a bosý válečník Travise Fimmela prostě nebyl zajímavý vůbec ničím, snad jen tou absencí bot. Durotan = to zní skoro jako matroš na výrobu autodílů. Scénář kluci splašili za páteční večer tak, že označili myší části jiných scénářů a pomocí operace ctrl+C ---> ctrl+V je použili. Brnění a šavličky byly tak cool, že si je možná zajdu koupit do vietnamské tržnice, jenže to by nesměly být plastové. Vizuál byl příšerný, no halt to muselo bejt hodně barevný. Pro neznalce, co je CGI (centrální gerontofilní impotence???), to byla muka a hned zítra ráno vyrazím do lesa na pravou krásu. Filmový zážitek se nekonal. A ta radioaktivní zelená a jakejsi "fell" tomu taky nepomohly. A ještě nějaká magie a kouzelníčci, hmhmhm, co mi to jen připomíná? A malé (m)orče postižené mojžíšským syndromem tekoucí vody mi přišlo strašně hloupé. A při scénách, kdy zhebávají synové při online sledování svých fotrů už jsem chtěl tvůrce lynčovat. OK, jasně, je to podle počítačové hry. To mi bere vítr z plachet výtek stran designu. Ale filmové řemeslo na tak nízkém levelu jsem nečekal a odpustit nemohu. Že mi to celé absolutně nic neřeklo, je pak už můj problém. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl Warcraft zklamáním. Celou dobu jsem měl pocit, že sleduju všechny možné fantasy propriety obšlehnuté ze všech možných fantasy snímků natočených během posledních patnácti let (leteckou kamerou jako z Pána prstenů počínaje). Skáče se z jedné scény do druhé (aneb odškrtáváme si, co ještě zbývá natočit), emoce skoro nikde, chemie mezi postavami nulová. Duncan Jones to tentokrát nezvládl ani jako scénárista (dialogy šustící papírem) ani jako režisér, což je pro mě po jeho předchozích filmech docela šok. Odsýpá to, ale to je tak všechno. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Warcraft je pro mě něčím mnohem víc než jen film. Je to nostalgická vzpomínka na polovinu 90. let, kdy jsem jako malý kluk hrál první realtimové strategie. Warcraft: Orcs & Humans první od Blizzardu. Ty nekonečné pocity nadšení z každé nově postavené farmy nebo vojáčka a radost z vítězství v každé malé bitvě. To už prostě u dnešních her nelze zažít. Příběh prvního Warcraftu je tak pro mě něčím jako návratem domů. Návratem do dětství. Tentokrát už ne jako hráč, ale jako pozorovatel mně známého světa. Chápu, že pro dnešní generaci je to jen další z mnoha fantasy filmů. Pro mě je to ale splněný sen po dvaceti letech. Ano skutečně. 20 let se mluví o tom, kdy se konečně natočí film Warcraft. Nakonec jsme se přeci jen dočkali. Vzniknul film, který je sice banální na děj i dialogy, ale který je výjimečný atmosférou a zážitkem. Je splněným snem pro oldschoolové hráče RTS. A výsledná podoba orků je skutečně úžasná. Jak řekl Kamil Fila "Jsou zábavnější než lidé." Ačkoli si uvědomuji, že moje hodnocení je značně zaujaté, nemohu jinak, než dát plnou palbu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem ako to vnímajúci neznalci stratégií Warcraft, MMORPG World of Warcraft a Warcraft kníh, ale ja, čo by bývalý WoW-čkár, hráč stratégií, čitateľ kníh a milovník Warcraft histórie, som bol s filmom pomerne spokojný. Dokázal vo mne vyburcovať adrenalín v bojových scénach, citovo zapôsobiť pri rozlúčke s "Go'elom" a vyčariť aj nostalgický úsmev. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nejsem gamer, hru znám jen dle jména a žánru. Před projekcí jsem si myslel, jak budu teď bazírovat nad zbytečností a ubohostí házení kultovní hry na plátno, ale kurva lidi, tohle je nejlepší čistokrevný fantasy od Návratu krále. Masakr! Možný hate gamerů (ne)chápu, ostatní musí být při srovnání s těma málo fantasy slabotama za poslední roky spokojení nadmíru. Doporučuju a PS: Na Avatara seru! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je trochu paradoxní, že film podle hry staré 22 let, má jako cílovku asi tak patnáctileté děcka, a příběh asi taky psal někdo toho věku - ale jako velkolepá akční pohádka to kupodivu funguje, rozhodně mnohem lépe než (tomuto Warcraftu asi nejpodobnější) série o Narnii před lety. Naproti tomu ani na proklínaného Hobita se to imho pořád nechytá. První hodina je slušně našlapaná, a i když pak dynamika filmu poněkud umře, tak Orkové to pořád nějak snesitelně táhnou dál - jsou překvapivě docela cool a jejich příběhy mě zajímaly mnohem víc než osudy lidské, ti jsou všichni spíš parodie. A obsadit do role nejvyššího krále/válečníka toho rachitického pánbíčkáře a ochlastu z Preachera tomu fakt nepomáhá. Podráží jim nohy tedy spíš obsazení a nefungující příběh, se jhem zoufalců z Blizzardu holt ani vejškrabek z Davida Bowieho moc neudělá, i když se za kamerou občas fakt snaží. A z toho mizerného českého dabingu jednou dostanu rakovinu, fakt že jo. A přitom ani to "Zase práce?!", ani "Zug, zug." tam nezazní, prostě fuj. 6/10 | ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

První hraný film, kde se hodně kouzlí a nevypadá to blbě. Výborné CGI. Orkové hrají líp než většina lidí, s výjimkou Garony a Medivha, kteří si také odnášejí ceny "nejvíc sexy" v ženské a mužské kategorii. Lothar je poněkud Trololo, neb náhodně střídá výrazy mrdal bych a blil bych ale nijak zvlášť nevadil, Khadgar mi silně nesedl fyzicky (takový nanicovatý naducánek), zdaleka nejhorší jsou král a královna, oba totálně gumoví. Naštěstí se děj takřka neustále řítí kupředu, takže nikdo nestíhá obtěžovat přespříliš a kolem se střídají hezké obrázky. Přepíčené jsou velice velmi (me gusta), dialogy jsou naopak jednoduché, proklamativní, místy se z nich přímo práší doslovnost a sem tam ucákne patos, nicméně to jednak tak nějak patří k věci, jednak je tempo takové, že se u ničeho neprodlévá příliš dlouho, tak mě to ani nestíhalo našňupnout. Změny v lore mi nevadí, doceňuji, že se nebáli osekávat a nesnažili se do dvou hodin našlapat co nejvíc odkazů. Což mi připomíná, že zdejší fanservice (murlok npř.) je mile nevtíravý. A mají tu naprosto ukázkovou Čechovovu pušku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Takto si predstavujem fantasy vyčančanú, mainstreamovú zábavu, plnú všakovakých podivných tvorov, bitiek, veľkých vojnových scén a s príbehom, ktorý zaujme. To všetko je tu zabalené do vymazlenej, vizuálnej nádhery (odporúčam pozerať v čo najväčšom rozlíšení, vôbec najlepšie v kine). Ani k hereckému obsadeniu nemám žiadne výhrady, Travis Fimmel mi opäť raz dokázal, že mu postava dobového bojovníka a vojvodcu sekne ako uliata. Už sa teším na pokračovanie, inak počítačovú hru som hral, staršie i novšie verzie. 85/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Warcraft.!! Budoucnost Fantasy začíná.!! I přez spoustu chyb a nedokonalostí, za mě 83% Už teď se těším na pokračování. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|55%| Hru nebo jestli bylo více dílů her – tak to mi nic neříká, nikdy jsem to nehrál. Ale přesto jsem se na to podíval. Tento žánr nepatří mezi mé přední špičky, ale sem tam mě něco obdobného zaujme. Nechci se nějak moc rozepisovat, není nějak o čem. Špatný film to není, kasovní trhák ale také ne – tak to v mých očí je. Obyčejný průměrný počin. Akce je dobře natočená, efekty jsou vcelku vydařené, hudba slušná, nuda až tak moc nehrozí. Příběh je rozporuplný – částečně zaujme, místy nudí. ½ snímku byla lepší, ikdyž bylo tempo pomalejší, ale rozbíhalo se to, pár dobrých aspektů k žánru tu bylo. Orkové – pěkně vykreslená rasa obrů atd. V té druhé polovině mě už skoro nic nepřekvapilo, nezaujalo, ale bylo tam víc akce, která byla ke konci docela dlouhá. Herecké obsazení bylo tak optimální. Takže nemůžu film víc kritizovat, žádnou chybu v podstatě neměl. Pro mě asi blockbusterová jednohubka, která se dá vstřebat, ale stačí to jen jednou. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama