Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Toto u mňa vôbec nezafungovalo. Asi aj preto, že som čakala, že odkvecnem v nemom úžase, ako keď som videla moju dokonalú lásku LOTR-a. Nepáčila sa mi práca s kamerou, k žiadnemu z hercov sa mi nepodarilo nájsť si cestu. Asi najviac sympaticóóó mi bola postava Durotana ( chudák ale dopadol :/ ) ale žiaden zázrak, žiadne emócie. Po filme som o 5 minút nevedela, že som niečo pozerala. Efekty boli fajn, ale tak nejak sa sama seba pýtam, či ich má vôbec význam v dnešnej dobe hodnotiť. Už pomaly každý film je z tohto hľadiska viac menej nad hranicou priemeru a nebaví ma tento brainwash štýl točenia filmov ala napráskajme tam čo najviac spešl efektov a (silný) príbeh nikde. Ale hru som nehrávala, čiže pre fanúšikov to bol asi zážitok. Howk! ()

BadExHuman22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem hrál první a třetí díl Warcraft a zkoušel jsem i World of Warcraft (ten mě zase nebavil jako klasika). Čekal jsem na den, kdy konečně vyjde film podle této herní legendy, čekal jsem jak to bude neuvěřitelně skvělý film. A taky jsem se dočkal. Skvěle zpracované, efekty jsou boží, a orkové vypadají prostě úžasně. Celý Azeroth je zpracovaný krásně. Vůbec celé to vypadá nádherně. Možná je to trochu kratší než jsem čekal, mohli tam hodit o pár minutek víc, ale i tak jsem se bavil celou dobu. Podle mě skvělé herecké obsazení. Fimmel je můj oblíbenec už od "Vikings", Foster si mě získal už v "Pandorum", Coopera žeru od "Preacher" a Patton miluji už od "Deja Vu". Tady jim to šlape spolu skvěle. Jediné co mi na filmu nesedělo, byla bitka ve věži s golémem, to mi přišlo trochu béčkové, ale jinak perfekt. Už jsem na tom byl dvakrát, a sakra, i moje matka říká že to chce vidět. Doufám že nebude trvat dlouho a bude druhý díl. A když na to přijde, mohly by mi zfilmovat konečně moji srdcovku Diablo. Za mě 100% ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Někdy v polovině filmu jsem u toho zaspal. Až na výjímky (GoT) nemám rád fantasy žánr, kde se čaruje o sto péro a pobíhají tam třímetrová nasvalená zelená hovada, která jsou během bitev lidmi poměrně bez problémů zabíjena, k čemuž jim slouží obří předimenzované (buď třicetikilové, nebo zřejmě hliníkové :D) meče. Příběh jsem moc nepobral, ale to bude důsledek mé nesoustředěnosti a znuděnosti...zkrátka, kdyby raději místo Warcraftu zfilmovali Starcraft, bylo by to o něčem jiném. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem her, ani knih. Šla jsem do kina jen na základě traileru. Z té digitální smršti mě bolely oči, ale jinak pěkná pohádka. ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl že bude film ze světa Warcraft tak jsme se dlouho hodně těšil. Pak přišli trailer a první hodnocení a začal jsem uvažovat jestli mám vůbec jít. Nakonec jsem šel a nelituju, film to byl dobrý, ale bohužel ne skvělí. Možná zbytečně se ve filmu objevuje mnoho postav a ras, které se nezmohou na víc než na sezení za kulatým stolem nebo oplakávání padlých. Podle mého názoru byl film hodně sestříhaný, několikrát se děj posunul dopředu do očí bijícím skokem když se na scéně objevila postava která tam předtím nebyla a nebo když byl střih během boje a vzápětí byla část bojujících jinde. Doufám že bude k dispozici režisérská verze a film bude mít na jednu hvězdu navíc. ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy nic moc. Digibordel se naštěstí nekonal, ale přesto umělost prostředí mlátila do očí vší silou. Kde ale podle mě Warcraft padá na hubu je neschopnost vyprávění příběhu. Tvůrci toho chtěli tolik říci a ukázat, že z toho máme nedokončené scény, myšlenky, vše je udělané tak napůl. Herci mě nepřesvědčili, nenašel jsem zde žádné citově vypjaté momenty ani nějaké wow scény. Film ovšem perfektně funguje jako oddychovka, kterou docení spíše uctívači videoherní předlohy. Já mezi ně nepatřím, proto jsem se v ději taky trochu ztrácel (tvůrci si odpustili jakékoliv vysvětlování kdo, kde, jak a proč). Palec nahoru za hudbu. Ramin nikdy nezklame. Takže moje hodnocení: Nevím, co si o tom mám myslet. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Film má akutní nedostatek peonů. Těším se na další, kde bude více ras, tady je to více či méně reklama na alianci. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Unesený nie som, ale pre človeka ktorý nikdy žiaden Warcraft nehral a ani nevedel, o čom celý príbeh vlastne je, to bolo veľmi slušne spracované a pozretiahodné fantasy. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se tesil, jelikoz hru Warcraft jsem uplne zboznoval a prosel jsem si vsechny herni tituly. Takze videt tento film, byla povinnost temer. A nelituji toho. Kdo ma rad fantasy a trochu o te hre vi, tak urcite si ve filmu najde nejake to zalibeni :) ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Svět Warcraftu je pro mě neznámý. Název jsem už někdy slyšel, ale to je tak všechno. Jinak jak to vidím, nic nového pod sluncem. Fiktivní svět, připomínající svým osídlením Středozem připadně Západozem, k tomu portál z Hvězdné brány, temná strana síly, teda pardon, fel...Scénář je docela prostinký, žádné překvapení se nekonalo. Digitální postavy vypadají po vizuální stránce dobře, i když záporáci jsou zase v podstatě skřeti, kteří mají na sobě navěšeno jen víc kostí. Nejvýš 70%, pokud budu hodný. ()

LordMack 

všechny recenze uživatele

Políben pouze warcraftem trojkou jsem nevěděl, co pořádně v kině dostanu a jsem ve výsledku spokojen. Asi to ani nešlo natočit lépe. Dvojka musí vzniknout! ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Za solídne 3 *. Dobrá zábava aj pre ne-gamera. Vidno momenty, kde by k pocitu blaha pomohla referencia z hry, či kníh, ale celkovo sa moje obavy z traileru nenaplnili. Kvalitne zvládnutá emočná čast: neboli mi ukradnutí ani Orcovia, ani ľudia. Človek sa vie stotožniť s oboma stranami. Dobrý základ pre pokračovania. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Chápu, že někteří zdejší přispěvovatelé mají IQ bublajícího bahna a nejsou ani schopni si zjistit, že ten film nemá s hrou WoW absolutně nic společného, protože mapuje první dvě hry Warcraft, ale jsme na CSFD, kde má profil každý:) Film jako takový splnil to, co se od něj očekávalo. Příjemná podívaná, kdy hráče Warcraftu nadchne a "nehráče" pobaví. Zejména bitevní sekvence a Orkové jsou to, co film vyzdvihuje z průměru ostatních filmů. Řekněme že po 1. díle Silent Hill nejlepší adaptace počítačové hry. Já jsem spokojený a film také ukázal, že většina "recenzentů" a zejména Rotten Tomatoes je bandička idiotů:) ()

GOGAN 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel s tím, že to bude špatné, a ejhle ono mě to bavilo. Postavy mě celkem i zaujali, nebyla to nuda, hrdinům jsem fandil a záporné postavy mě pěkně štvali, přál jsem jim to nejhorší. Cíl splněn, vtáhlo mě to do děje a o dění kolem všech postav mě zajímá, jak to bude dál ? ()

inuisibilis 

všechny recenze uživatele

Hru jsem nikdy nehrál, ale i tam na mě film vrhal pohled přeplácaného CGI. Připadalo mi že 80% filmu jen přes zelené plátno :) Ale i tak film ušel. Byly části kde jsem se nudil, kde jsem přál postavě aby ji ihned někdo podřezal, ale i postavy kterým jsem přál Happy End. Podle mě by pokračování nemuselo vůbec vzniknout. U tohodlec filmu by jeden jedinec stačil :) Za mě 45% :) ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama